Napisano 6 Czerwiec 201311 l Witam, Współpracuję w temacie wizualizacji z firmą Procyon, produkującą prefabrykowane domy pasywne. Kilka typów domów już jest, kilka następnych właśnie się tworzy. Chciałbym poddać krytyce wybrane wizualizacje. Wszystko tworzone w oparciu o model z Archicada, później 3dmax, vray i PS. Założenie jest takie, że mają być ludzie, ma być "scenariusz" opracowany dla każdego domu (np. rodzina 2+1 wraca z zakupów, rozpakowuje się z samochodu, wchodzi do domu, dzieci się bawią, itd.). Jak widać korzystam z bibliotek Viz-People- wielkie dzięki za świetne materiały, zwłaszcza za te same postacie w różnych ujęciach :) Wszystkie stworzone wizualizacje można obejrzeć na stronie producenta: http://domy.procyon.com.pl/ Pozdrawiam, Jakub www.piktoforma.com http://www.facebook.com/Piktoforma https://vimeo.com/piktoforma [ATTACH=CONFIG]90735[/ATTACH] Edytowane 6 Czerwiec 201311 l przez jasam2
Napisano 6 Czerwiec 201311 l no to vispeople odrobił lekcje, bo z mieszkańcami te domy nabierają bardzo komercyjnego charakteru.
Napisano 6 Czerwiec 201311 l HoHo! Gratulacje. Fajna galeria :) Naprawdę fajnie użyte ludki! Bardzo mi się podoba. Pozdrawiam
Napisano 6 Czerwiec 201311 l Naprawdę dobrze zrobione wizku. Widziałem, że też dobrze sprawdzają się na stronie. Co do VizPeople - faktycznie, jedna z lepszych realizacji z VizPeople. Świetnie wykorzystany produkt! Lisu gratuluję, fajnie, że VizPeople tak się kręci.
Napisano 7 Czerwiec 201311 l Mam nadzieję, że na trzecim tylko dom nie jest fotą?:) Edytowane 7 Czerwiec 201311 l przez deshu
Napisano 7 Czerwiec 201311 l Autor Dziękuję panowie. Tak, VizPeople działa i ratuje skórę przy takich realizacjach. To jedyne (chyba, że o czymś nie wiem) źródło postaci w różnych ujęciach. I świetnie wycięte i oświetlone i w ogóle :) deshu- no pewnie :) Chociaż jest tam trochę przemalowywania i przeklejania w tle, także nie jest to po prostu zdjęcie z wklejonym domem. Pozdrawiam, Jakub
Napisano 7 Czerwiec 201311 l Świetnie wyszło! Przede wszystkim interiory, wspanała robota. Maluteńki minusik tylko za niebo w zimowym exteriorze nocnym na pierwszym obrazku. Chmurki mi jakoś nie pasują ale to gwestia gustu. Pozdrawiam.
Napisano 28 Czerwiec 201311 l Podoba mnie się to bardzo! Świetne klimaty. Nienaturalnie w oczy rzuca się jedynie stolik na czwartym obrazku od góry. Materiał zbyt refleksyjny. Kawał dobrej roboty :)
Napisano 28 Czerwiec 201311 l Swietne wnętrza ! Czy projekty wnętrz to też wasza robota ? pozdrawiam, GM
Napisano 30 Czerwiec 201311 l Autor Dzięki Panowie. pionix- jasne. Przy tym wnętrzu miałem jakąś manię wykorzystywania reflection pass i coś za bardzo podkręciło się ;) georgas - wnętrza w większości kombinowane na szybko, do wizualizacji przeze mnie. Bazują jedynie na prostym modelu z Archicada i paru zdjęciach referencyjnych, pokazujących mniej więcej jaki ma być klimat materiałowy i meblowy. Fajnie przed snem przeczytać coś miłego :) Pozdrawiam, Kuba
Napisano 5 Lipiec 201311 l Teraz widzę, że ludzi ze zdjęć jednak da się odpowiednio wstawić. Gratulacje.
Napisano 11 Lipiec 201311 l Jak już wyżej zostało powiedziane, bardzo fajna prezentacja:) Możesz powiedzieć coś o świetle w scenach?
Napisano 16 Lipiec 201311 l Autor Cześć i dzięki :) gruber - w większości sceny oświetlane są hdri (od Petera Guthriego) w vray domelight, w paru widokach jest vraysun, wszystkie z vray physical camera i vray frame buffer z włączonymi krzywymi dla podkręcenia kontrastu. Dużo dodaję w postprodukcji, czasami zmieniam kolor oświetlenia, natężenie, niebo w tle, itd.