jankazmierczuk Napisano 25 Czerwiec 2013 Napisano 25 Czerwiec 2013 (edytowane) Witam. Pierwszy raz wrzucam coś na Max3d. Strona bardzo mi się podoba, jest super:) To by było na tyle. Pozdrawiam! https://www.youtube.com/watch?v=cTFYSCnZ2YU Edytowane 5 Grudzień 2015 przez jankazmierczuk
Piret Napisano 29 Czerwiec 2013 Napisano 29 Czerwiec 2013 Witamy na forum :) Robot z kosturem bardzo fajnie, podobają mi się kolorki, ciekawy design i przyjemne światło :) czekam an więcej. Pozdrawiam
jankazmierczuk Napisano 30 Czerwiec 2013 Autor Napisano 30 Czerwiec 2013 Dziękuje:-) wiem że mam jeszcze wiele braków ale jeśli tylko znajduje trochę czasu to coś tam bazgram. Max3d obserwuje już z dwa lata, można tu zdobyć sporo wiedzy a poza tym fascynuje wzajemna pomoc artystów. Nie udzielam się za dużo ale sporo podglądam:-)
jankazmierczuk Napisano 20 Lipiec 2013 Autor Napisano 20 Lipiec 2013 (edytowane) Nowa szmira wczoraj wieczorem zmalowana, autoportret. Edytowane 20 Lipiec 2013 przez jankazmierczuk
adek Napisano 20 Lipiec 2013 Napisano 20 Lipiec 2013 Nie wiem dlaczego teraz to zauważyłem. Świetne rzeczy! Witamy!
jankazmierczuk Napisano 20 Lipiec 2013 Autor Napisano 20 Lipiec 2013 To dla mnie wielkie wyróżnienie! Dziękuje. Szok!
ptaszek Napisano 23 Lipiec 2013 Napisano 23 Lipiec 2013 Te same prace zrobione fajnymi pedzlami bylyby fajne, a tak to niestety srednio wg mnie :/ nie lubie byc tym co wytyka bledy, ale robie to w dobrej wierze. Poczekajmy jeszcze na opinie osob od 2D. Tak czy inaczej, dobrze ze pokazujesz tu prace, bo jest to chyba jedyne forum, gdzie ludzie nie tylko chwala. Front troszke za szybki, ale napewno dobra zacheta do dalszej pracy ;)
jankazmierczuk Napisano 23 Lipiec 2013 Autor Napisano 23 Lipiec 2013 (edytowane) Do tej pory nie za bardzo zastanawiałem się nad doborem pędzli, ostatnie czas schodził mi na badaniu zagadnienia barw, jest to niesłychanie pasjonujący temat dla mnie. Zamówiłem nawet książkę na którą jeszcze czekam z niecierpliwością Color and Light: A Guide for the Realist Painter James Gurney'a, polecana była nawet przez ludzi z forum Max3d. Twoje obiekcje zmotywowały mnie jednak by zacząć także zgłębiać tajniki używania odpowiednich pędzli. Faktycznie krytyka to jedna z najlepszych rzeczy dla rozwoju jaka może się przydarzyć, z przyjemnością dowiem się co robię źle, jaki kurs obrać. Wydaje się, że jeśli ktoś ma szczere wielkie plany to musi zapomnieć o dumie, ciężko pracować i z pokorą słuchać rad bardziej doświadczonych braci fachowców i tak jest raczej w każdej dziedzinie. Dziękuje za poświęcony czas! Edytowane 28 Maj 2014 przez jankazmierczuk
mookie Napisano 29 Lipiec 2013 Napisano 29 Lipiec 2013 Ależ świetny ten rysunek z robotem-włóczęgą, aż się chcę odtworzyć tę scenę w 3D, inspirujące! PS Zauważyłem, że stawiasz swoje pierwsze kroki w trójwymiarze, powodzenia, utalentowanym rysownikom zawsze sprawnie i owocnie wychodzi taki przeskok
jankazmierczuk Napisano 5 Wrzesień 2013 Autor Napisano 5 Wrzesień 2013 (edytowane) mookie - Dzięki za dobre słowo ale 3d zamierzam używać tylko jako wsparcie w razie trudności w malowaniu;) Oto nowa praca wykonana jako próbka przed ogromnym jak dla mnie projektem jaki został mi zaoferowany. Więcej szczegółów niebawem. I dla żądnych informacji na temat tworzenia ilustracji link do tutka, (tylko w języku angielskim). http://imageshack.us/a/img32/5825/aw6g.jpg Edytowane 5 Wrzesień 2013 przez jankazmierczuk
grass Napisano 6 Wrzesień 2013 Napisano 6 Wrzesień 2013 fajna illustracja , ale nie wiem czy latający ziomek nie ma za dużej bańki trochę, chyba powinien być bardziej skrótowo.
jankazmierczuk Napisano 6 Wrzesień 2013 Autor Napisano 6 Wrzesień 2013 Grass dzięki, faktycznie za ta glowe zasluzylem na napietnowanie. Będę tu musiał częściej umieszczać swoje bazgroly. Anatomia kuleje:( POZDRAWVIAM VAS ODVIEDZAJĄCYCH:)
kamesanin Napisano 8 Wrzesień 2013 Napisano 8 Wrzesień 2013 Ty nie pozdrawiaj tylko napieraj i buduj masę :D
jankazmierczuk Napisano 22 Wrzesień 2013 Autor Napisano 22 Wrzesień 2013 Naskrobane dzisiaj suchymi pastelami, w międzyczasie o mało nie uśmiercił mnie pies, sweter porwany. twarz na podstawie zdjęcia reszta improwizacja a3
Gość VexeViR Napisano 23 Wrzesień 2013 Napisano 23 Wrzesień 2013 Arcydzieła! Tak patrze na te Twoje prace i myśle ile czasu nad takimi pracami trzeba spędzić:) Szacun!
jankazmierczuk Napisano 23 Wrzesień 2013 Autor Napisano 23 Wrzesień 2013 VexeViR- ostatni rysunek. ze 3 godziny a cyfrowe ilustracje od kilku do 20 godzin. Dziękuje za komentarz.
jankazmierczuk Napisano 20 Październik 2013 Autor Napisano 20 Październik 2013 Pomimo całkowitego braku czasu spowodowanego szczytem sezonu zbiorów w rolnictwie, wieczorami jak mnie po plecach nie biją batami namalowałem to: Farbami olejnymi na płótnie A3 słuchając autobiografii Mahatma Gandhiego. Na potstawie ilustracji do heroes 6 czy cuś.
WWWoj Napisano 25 Październik 2013 Napisano 25 Październik 2013 Nie ma to jak dobry kawał bogato zdobionego miecza malowany przy autobiografii Gandhiego ;p, muszę spróbować :)
jankazmierczuk Napisano 10 Czerwiec 2014 Autor Napisano 10 Czerwiec 2014 (edytowane) Praca z końca ubiegłego roku na jakiś konkurs: I takie farbami olejnymi szczelone w jeden wieczór na podstawie foty z devianta: Edit: linka do oryginału http://apalkin.deviantart.com/art/Liza-451467885 Edytowane 20 Czerwiec 2014 przez jankazmierczuk
telthona Napisano 11 Czerwiec 2014 Napisano 11 Czerwiec 2014 To z flipnietym logiem jest calkiem spoko. Ale czemu logo i czemu flipniete? XD
jankazmierczuk Napisano 11 Czerwiec 2014 Autor Napisano 11 Czerwiec 2014 To praca na konkurs, w którym trzeba było walnąć logo gry, ale ponieważ skasowałem kiedyś plik z warstwami odwróciłem obrazek żeby nie było ewentualnych problemów z prawami autorskimi. W każdym razie jest to efekt lenistwa bo nie chciało mi się tego zmieniać. I wiem, że trochę głupio wygląda;) Dzięki za odzew!
jankazmierczuk Napisano 13 Czerwiec 2014 Autor Napisano 13 Czerwiec 2014 (edytowane) Dwa speedy namazane przed momentem po ok 10 min na sztukę. Dawno tego nie robiłem. Czuje się znowu jakbym był na poziomie 0. Edytowane 20 Czerwiec 2014 przez jankazmierczuk
kamesanin Napisano 15 Czerwiec 2014 Napisano 15 Czerwiec 2014 Tradycji mówimy tak oby więcej mości hrabio:)
jankazmierczuk Napisano 15 Czerwiec 2014 Autor Napisano 15 Czerwiec 2014 kamesanin - Tradycyjne malarstwo ma w sobie atmosferę magii:) Od dawna nic nie pokazujesz. Wyskakuj ze swoim nowym stuffem;) Poza tym dzięki za najście.
jankazmierczuk Napisano 29 Wrzesień 2014 Autor Napisano 29 Wrzesień 2014 Odświeżyłem lekko prace z 2012.
Rozpu Napisano 29 Wrzesień 2014 Napisano 29 Wrzesień 2014 troche te palce za bardzo schowane, ja bym je zrobil bardziej widoczne, bo sa wazne dla historii w tym obrazku, a musialem sie sporo napatrzec, by je wyczaic ;d
jankazmierczuk Napisano 29 Wrzesień 2014 Autor Napisano 29 Wrzesień 2014 Dzięki za spostrzeżenie. Gdybym robił tą pracę od nowa to na pewno sporo rzeczy bym zrobił inaczej. Muszę się ratować starymi bazgrołami by powiadomić lub przypomnieć czeladzi z maxa o swoim istnieniu;)
jankazmierczuk Napisano 27 Listopad 2014 Autor Napisano 27 Listopad 2014 (edytowane) Witam. Praca którą zrobiłem na konkurs zorganizowany przez Deviantart i The Art Institutes. Udało mi się cośtam ugrać (półfinały) i będzie to jedna z prac użytych w animacji promującej The Art Institutes (jeszcze nie jest gotowe ale jak będzie to postaram się wstawić link). Dalej. Parałem się ostatnio malarstwem olejnym i zamówieniami, kilka efektów. Reprodukcja olejnymi "Brat i siostra Bretoni" (różnice z oryginałem mniej lub bardziej celowe:) w toku: Stary projekt własny ~2lata namalowany farbami akrylowymi, ale go wcześniej nie wstawiałem. na koniec coś ze szkicownika: Dzięki za uwagę, lajkujcie, subskrybujcie;) Edytowane 27 Listopad 2014 przez jankazmierczuk
pumax Napisano 27 Listopad 2014 Napisano 27 Listopad 2014 Gratuluje wygranej! A olejny obraz cudny :) Zazdroszczę zapału i czasu :D
jankazmierczuk Napisano 27 Listopad 2014 Autor Napisano 27 Listopad 2014 Dzięki;) Faktycznie dłubania było niemało;)
jankazmierczuk Napisano 28 Listopad 2014 Autor Napisano 28 Listopad 2014 Dzięki. Nie gwarantuje, że coś niedługo wstawię;)
Rozpu Napisano 29 Listopad 2014 Napisano 29 Listopad 2014 swietne prace, jedyne na co zwrocilem uwage to ta stopa w reprodukcji. troche inaczej pocieniowales niz w oryginale i przez to sie slabo czyta skrot perspektywiczny c:
jankazmierczuk Napisano 29 Listopad 2014 Autor Napisano 29 Listopad 2014 Widziałem że coś nie gra ale jakoś nie zwróciłem na to uwagi. Dzięki za spostrzeżenie;)
telthona Napisano 1 Grudzień 2014 Napisano 1 Grudzień 2014 świetnie Ci ta ilustracja wyszła z konkursu. Bardzo fajnie rozbudowana :D
jankazmierczuk Napisano 1 Grudzień 2014 Autor Napisano 1 Grudzień 2014 Wielkie dzięki za dobre słowo:) Obrazek jest wykonany w nowym silniku graficznym:D (tzn. technice bazgrania) W planach mam doskonalenie tej techniki;)
WWWoj Napisano 2 Grudzień 2014 Napisano 2 Grudzień 2014 Wow! niezle ile czasu taka reprodukcję trzaskałeś?
jankazmierczuk Napisano 2 Grudzień 2014 Autor Napisano 2 Grudzień 2014 Nie wiem nie liczyłem czasu, wieczorami po pracy, dla relaksu siepałem:D Nie musiałem się z tym śpieszyć. Dziękuje za odwiedzenie tego zakątka forum;)
jankazmierczuk Napisano 13 Grudzień 2014 Autor Napisano 13 Grudzień 2014 I obiecane video promujące The Art Institutes między innymi z moim bazgrołem:
grass Napisano 13 Grudzień 2014 Napisano 13 Grudzień 2014 Tradycyjne mają moc ! Reprodukcja olejnymi "Brat i siostra Bretoni" - magia
jankazmierczuk Napisano 19 Grudzień 2014 Autor Napisano 19 Grudzień 2014 Dzięki! Jakoś tak jej się udało;D
jankazmierczuk Napisano 3 Marzec 2015 Autor Napisano 3 Marzec 2015 (edytowane) Nowy projekt w nowym sofcie (Clip Paint Studio) Pomysł i szkic Lineart Kolor Finalna wersja Wydruk 50 na 30 cm Dzięki za odwiedziny! Edytowane 8 Marzec 2015 przez jankazmierczuk
makak Napisano 3 Marzec 2015 Napisano 3 Marzec 2015 Bardzo fajna praca. Z ciekawości, z jakiego tabletu korzystasz?
Rekomendowane odpowiedzi