JackTheRippy Napisano 28 Marzec 2017 Autor Share Napisano 28 Marzec 2017 Ubrania kolejne ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 28 Marzec 2017 Share Napisano 28 Marzec 2017 pierwszy fajniejszy, wywal brud, albo zmniejsz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 28 Marzec 2017 Share Napisano 28 Marzec 2017 No właśnie w Wikingach (a postaćź chyba jest wzorowana) mieli gęby jak kominiarze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 28 Marzec 2017 Autor Share Napisano 28 Marzec 2017 Nad brodem sie zastanowie, zalezy to glownie od tego jak beda wygladaly tekstury na ubraniach. Musze uzyc mojego ulubionego powiedzonka "zrzygam sie", ciagle mi na tych renderach sie nie podobal Spec, w sensie brakowalo mokrej skory pod oczami, na nosie itp. Po 4-5h proby naprawienia tego, okazalo sie, ze mialem ustawione Aniostropy speca na 0.06 zamiast 0.5. W skrocie, tworzylem mapy aby miec ciasne highlightly, a takie ustawianie mi to rozpraszalo. Walka z wiatrakami :)) Przez przydek to kliknac musialem. Tutaj porownanie na szybko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genitalius Napisano 29 Marzec 2017 Share Napisano 29 Marzec 2017 co sie stalo z japoneczka? Fajna mordeczka naprawde, nie psiocz tyle, zrob to o czym piszesz. Potrzeba jej aby byla bardziej wilgotna na buzi :) i bedzie gitarka. Model jest ekstra shader wymaga porzadnego speca i paru niuansow. tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 29 Marzec 2017 Autor Share Napisano 29 Marzec 2017 Japoneczka tez tam gdzies jest, tak samo jak gruby Wiedzmin, wszystko zostanie wypuszczone przez THU :D Chcialem wziac udzial w tym challengu z Artstation, bo jest jakas szansa aby gdzies sie tam pokazac. Ten shader obecny i tak nie bedzie tak dobry jak Japonka jesli chodzi o jakosc, niestety ograniczyli ilosc map. Dla porownania, sama twarz japonki ma 9map po 8k, a tutaj musze sie zmiesic na jednej mape 4k z twarza :) Rano wrzuce rendery nowe, wlansie sie robia :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 29 Marzec 2017 Autor Share Napisano 29 Marzec 2017 dziaaala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 29 Marzec 2017 Share Napisano 29 Marzec 2017 wg mnie bialka oczu stanowczo za biale, powinny lapac kolor skory i z nia tak nie kontrastowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 29 Marzec 2017 Autor Share Napisano 29 Marzec 2017 Oczy to moja slabosc jesli chodzi o shading :P Bede dopracowywal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genitalius Napisano 29 Marzec 2017 Share Napisano 29 Marzec 2017 drugi render nie jest tak dobry jak ten w powiekszeniu moim zdaniem. Dodaj malenkie krwinki na bialkach, wloski delikatne na buzi i bardziej nawilzone usta. Juz teraz wyglada jak zdjecie a mzo ebyc jeszcze lepiej. Nie wiem jak to robisz, ze w duzym powiekszeniu te buzki sa jak zywe ale to chyba nawet lepiej.btw oswietlenie na tym wiekszym jest rowniez lepsze wiec moze dlatego(bardzo ladny swiatlocien). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 31 Marzec 2017 Autor Share Napisano 31 Marzec 2017 Pewnie wygladaja lepiej, bo nie widac braku wlosow czy ubran :) Oczy dopracuje jak wspomniales, spec na ustach tez. Jesli chodzi o swiatlo to jestem w tym straszny, to na tym duzym to jedyne ktore mnie nigdy nie zawodzi. Nie mam na ten temat w ogole pojecia, zawsze na oko ustawiam swiatla, przydaloby sie kurs fotografa zrobic czy cos :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 11 Kwiecień 2017 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2017 Stety badz niestety musialem do polski jechac na ponad tydzien, takze nic nie bylo robione ;) Blokuje wszystko pod rzebienie, chyba najbardziej tego nie lubie w calym workflow :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 12 Kwiecień 2017 Share Napisano 12 Kwiecień 2017 Zapowiada sie spoko. Ogólnie fajnie uchwyciłęś kobiecość i muskulaturę. Chyba przez to biodro - fajnie się tutaj prezentuje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 12 Kwiecień 2017 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2017 Taaa, tylko zostalo 28dni takze troche ciezko :/ No coz, najwyzej bede mial prace do folio, jesli sie na konkurs nie wyrobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 15 Kwiecień 2017 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2017 Jakos wolno to idzie, malo czasu ostatnio :)) Na challange sie nie wyrobie, ale bede ja konczyl na pewno. Dlugi weekend, takze mam nadzieje skonczyc blockouti zaczac rzezbic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 20 Kwiecień 2017 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2017 Wrocila do lask :)) Ucze sie przy okazji fryzjerstwa w "nowym" XGENie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 20 Kwiecień 2017 Share Napisano 20 Kwiecień 2017 jedno słowo - miazga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 20 Kwiecień 2017 Share Napisano 20 Kwiecień 2017 Oj qrde ladnie te wlosy. Zdradz z czego sie uczysz moze sie przemoge :) i usiade. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 20 Kwiecień 2017 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2017 Dzieki Panowie :) Na ten moment wszystko recznie zrobie, lacznie z clumpami. Dzisiaj przejde juz do zabawy modifierami. Jesli chodzi o nauke to kopalnia wiedzy jest tutaj: https://www.patreon.com/tarkan_sarim/posts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 20 Kwiecień 2017 Share Napisano 20 Kwiecień 2017 na yt tez jest sporo tutkow o Xgen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 21 Kwiecień 2017 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2017 Musze brwi dodac bo potworek :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 25 Kwiecień 2017 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2017 (edytowane) Jeszcze troche poprawek(oczy, swiatlo) i bede zadowolony ;d Edytowane 25 Kwiecień 2017 przez JackTheRippy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 25 Kwiecień 2017 Share Napisano 25 Kwiecień 2017 Moim zdaniem musisz wrocic do model poprawic policzki i oczy. Pobawilem sie photoshopem choc jestem w nim noga xD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 25 Kwiecień 2017 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2017 Oczy na pewno musze poprawic, bo zmienilem to jak sa zbudowane i zjebalem troche(za szerokie sa). A twarz to kwestia gustu juz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 25 Kwiecień 2017 Share Napisano 25 Kwiecień 2017 Za szeroko rozstawione. Ja bym je troche poszerzyl i na pewno obnizyl by byla wieksza miedzy gorna powieka a lukiem brwiowym i dodal troche masy w kosciach policzkowych. Odrobine tluszczu w dolnej powiece by nei zaszkodzilo. I chyba robiles ja jakiej starej pracy bo momentami mam wrazenie ze jest biala ze skosnymi oczami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 25 Kwiecień 2017 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2017 Nie ze wszystkim sie zgadzam, ale patrzylem przez to na zdjec pare i troche poprawek wjedzie jednak ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 26 Kwiecień 2017 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2017 Updejt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 26 Kwiecień 2017 Share Napisano 26 Kwiecień 2017 Przypomina trochę babeczkę z serialu "Lost" Oczy wydają się jakieś dziwne pewnie przez brak "mejkapu" albo te rzęsy za mało widoczne? Cała reszta jak zwykle świetna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 26 Kwiecień 2017 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2017 Rzesy u azjatek sa ogolnie malo widczone, bo musza sie wylonic spod tej faldy :) Rzesy dopracuje i dodam dolne, brwi pewnie tez, bo cos mi sie pasuja. Mejkap sie pojawi, wlasnie ogladam filmiku na YT jak to robia azjatki i na koniec moze troche jeszcze kolor skory dopracuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 29 Kwiecień 2017 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2017 updejt kolejny, troche wiekszy render, lepsze ustawienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 29 Kwiecień 2017 Share Napisano 29 Kwiecień 2017 Coraz lepiej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 29 Kwiecień 2017 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2017 Dzieki, ale duzo sie nie zmieni juz :P Mejkap tylko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 30 Kwiecień 2017 Share Napisano 30 Kwiecień 2017 nice ale jak juz makijaz robisz to chyba te wypieki na policzkach zlikwidujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 30 Kwiecień 2017 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2017 hmm, nie :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 30 Kwiecień 2017 Share Napisano 30 Kwiecień 2017 to slaby makijaz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 10 Maj 2017 Autor Share Napisano 10 Maj 2017 Highpoly raczej done :o Bronie dojda w trakcie LP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 10 Maj 2017 Share Napisano 10 Maj 2017 Piękny brzydal. Czekam na teksturki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 10 Maj 2017 Share Napisano 10 Maj 2017 Nie ma lipy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 12 Maj 2017 Autor Share Napisano 12 Maj 2017 (edytowane) Gruby mnie nudzi, nie moge znalezc innego konceptu, takze pewnie kolejna glowa bedzie. Ciri nie byla zadnym cinematiku Wiedzmina, takze akruat przypasuje ;p Dzisiaj zaczalem, dluga droga :)) Edytowane 13 Maj 2017 przez JackTheRippy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 15 Maj 2017 Autor Share Napisano 15 Maj 2017 (edytowane) Edytowane 15 Maj 2017 przez JackTheRippy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 17 Maj 2017 Autor Share Napisano 17 Maj 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
notte Napisano 19 Maj 2017 Share Napisano 19 Maj 2017 Cudne oczy! Nie jestem pewna czy coś zmieniałeś, ale na renderze wygląda jeszcze lepiej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 19 Maj 2017 Autor Share Napisano 19 Maj 2017 Taak :) Malowalem je calkowicie na nowo, w Zbrushu to tylko tak dla mnie bylo. Test z gownianymi mapami i quality tez. Brwi bede robil na nowo, nie siedzialy jak dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 25 Maj 2017 Autor Share Napisano 25 Maj 2017 Kilka dni przerwy i powrot ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 29 Maj 2017 Autor Share Napisano 29 Maj 2017 Za duzo tutaj lasek :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 29 Maj 2017 Share Napisano 29 Maj 2017 Przypomina mi kogoś, znanego aktora :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 29 Maj 2017 Autor Share Napisano 29 Maj 2017 Wisial na dysku jakis czas, teraz w weekend sie zabralem za niego. Chyba na Dafoe bazowalem wtedy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 29 Maj 2017 Share Napisano 29 Maj 2017 Dokładnie, to on :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 30 Maj 2017 Autor Share Napisano 30 Maj 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackTheRippy Napisano 1 Czerwiec 2017 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2017 Staruszka wzialem do Marmosetu ;d Jakis real-time sie przyda w folio, jeszcze nie koniec :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Dodane przez JackTheRippy,
elegancko
Rekomendacja dodana przez KLICEK
2 reakcje
Pokaż odpowiedź