Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Darmowy, malenki programik w ktorym mozna cuda wymalowac. Linki znajduja sie w opisie pod filmem. Jak chcecie sie pobawic to polecam ustawienie fluidity na 100%, sharpness na 0% and wylaczenie "drying". I nagle macie farbe rozlana na monitorze - super sprawa!

• Odpowiedzi 16
  • Wyświetleń 8,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Świetny program! Pomijając zastosowanie przedstawione w filmie, to świetna zabawa dla dzieciaków! Tego potrzebowałem. :)

Napisano

Bardzo mi się podoba!

Da się zmieniac wielkośc obszaru roboczego?

Napisano
  • Autor
Bardzo mi się podoba!

Da się zmieniac wielkośc obszaru roboczego?

"[F2] toggles through a set of preset resolutions for now. But be careful, it will clear the image! (500x500, 800x600, 1024x768, 1024x1024, 1280x720 (default), 1280x1024, 1024x1280, 2048x1280)"

Wszystko jest opisane tutaj:

http://www.taron.de/forum/viewtopic.php?f=4&t=6

Napisano

Dziękuję Nezumi!

Pobawiłem się trochę, świetna zabawa!

Przypomina mi to taki stary wygaszacz ekranu, gdzie puplit zamieniał się w oczko wodne, tzn. gdy ruszaliśmy kursorem wyświetlany obraz zaczynał falowac.

Ciekawe jakie efekty można by uzyskac gdyby była możliwośc importu zdjęc i mazania po nich, tak aby ten efekt rozmywał zdjęcie, ale bez dodatkowej farby na nie wylewanej.

Napisano
  • Autor

Autor jest bardzo entuzjastycznie nastawiony i zdecydowanie chce programik rozwijac. To chyba pierwszy soft poza zbrushem ktory ma opcje tak zabawowe ze odciagaja mnie od pracy w nim :D

Napisano

Hmm...za tydzien auto wykupi i zniknie? Wyglada cool...ciekawe czy sie rozwinie czy podzieli los sculptrisa...

Napisano
  • Autor

Wyszla nowa wersja z dodanym modyfikatorem do pedzla. Kapitalna sprawa :)

Napisano

a mi nie działa jak należy

http://1.bp.blogspot.com/-eTG7eDYbpKI/UyF6TYq4vII/AAAAAAAADYU/SrBELX7fmdw/s1600/error.jpg

jaką masz kartę? może sterowniki?

Radeon HD7900, być może wina sterowników. Lecz nie będę ich zmieniał dla tego programu, bo wszystko mi śmiga jak należy. A nowa Krita 2.8 mi w ogóle nie reaguje. Odpala się i nie mogę ani kreski postawić, a w wersji 2.7 wszystko oprócz filtrów dobrze działało.

Napisano

Reinstalowałem stery do Wacoma, reinstalowałem kompa i zrestartowałem program z wrazliwością na rozmiar pena ustawioną na on. Działa.

Napisano

program udowadnia jak wiele mozna zmiescic w 260kb...szkoda tylko ze nie idzie fullscreen...