Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 25
  • Wyświetleń 6,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Wygląda imponująco ale nie widzę miejsca w branży gier na takie rozwiązania. Liczą się tylko silniki w których można szybko robić gameplay gryczyli unity, UE4 i gdzieś tam dalej CryEngine.

Napisano

znajac japoczykow beda mieli na tym kilka niesamowitych tytułów, ale Monio ma racje, te aspekty są wazniejsze niż dof czy hdr.

@Azbesty: masz racje, Blender game engine lepszy.

Napisano

Gdyby sony dotrzymało umowy i niezmienili by zdania to kto wie olaf jak dzisiaj by wyglądał Blender Game engine :D

Napisano

nie ma co gdybać. Unity jest byle jakie, ale swietnie sie w nim pracuje i za grosze mozna wpuszczac gry na nexgeny (patrz Max na XBO) więc nie zawsze chodzi o jakosc.

Wracajac do tematu - nie pokazali organiki, mam nadzieje, że uda im się fejkować ładnie SSS.

Napisano

przykład, że przecinek wiele zmienia, nie tylko jak się pisze silnik do gry :D

Napisano

A w jakim języku używa sie w skladni przecinków? ;)

Klicek: chciałbym nie widziec aa i fajerflaji ;) Jak w porządnych silnikach które na pc od dawna funkcjonują.

Edytowane przez deshu

Napisano

nextgen sretsgen, tech dema z 2009 roku wyglada lepiej niz aktualne "nextgenowe" gry...

moze sie nie znam ale wiekszej roznicy miedzy tym a gta4 z 2008 nie widze

Napisano

Problem w tym ze techdemo sprzed 5 lat wygląda najs, a zerknij sobie jak wyglada gameplay tej gry

Napisano

wszystko ladnie ale to chyba nie jest caly silnik, tylko same efekty postprocesu....

Napisano
dokladnie o tym pisalem wczesniej, to jest sama nakladka z postprecesem na jakis tam silnik (podobniez unril 4)

a rzeczywiscie :D, slepym ja :)

Napisano

deshu w kazdym oop np. w tablicach albo atrybutach funkcji.

Napisano
deshu w kazdym oop np. w tablicach albo atrybutach funkcji.

Nie wiem jak mogłem zadać tak głupie pytanie:P

Napisano
Nawet jeśli z post procesem wygląda dość fajnie

Przeciez teraz polowa wygladu gry to odpowiedni post process.

Zwlaszcza, jesli pojsc tropem tego, ze do post process mozna rozne cuda zaliczyc ktore sie dzieja w image space.