Napisano 27 Czerwiec 201410 l Witam Przedstawiam wizualizacje śmigłowca jakie zrealizowaliśmy dla Agusta-Westland Świdnik. Praca w kooperacji z firmą General Colors. Po naszej stronie było sporządzenie modeli ( obróbka, teksturowanie i uszczegółowienie przekazanego modelu śmigłowca ), rendering i finalna produkcja widoków. Jak to bywa przy tego typu realizacjach, nasze pomysły we wstępnej fazie, były bardziej "odjechane", natomiast w finale, po korektach klienta, całość została nieco "ugrzeczniona", ale i tak praca była przyjemna i satysfakcjonująca. Modelowanie: Rafał Strąkowski - Modo Rendering i postprodukcja: Piotr Tomaszewski, Marcin Jastrzębski, Paweł Wysocki -Cinema 4D, Vray, Photoshop, Red Giant Looks Dziękuję za odwiedziny, komentarze mile widziane! Neb - - - Połączono posty - - - Jeszcze miniaturka :) Edytowane 27 Czerwiec 201410 l przez NEBULA-Grafika
Napisano 27 Czerwiec 201410 l Trochę mi materiały śmigłowca nie leżą, ale jako całość to: wow!!!. Front jak nic.
Napisano 27 Czerwiec 201410 l Autor Dziękuję bardzo za komentarze i rekomendacje! Miło nam, że wizualizacje mają Wasze uznanie.
Napisano 27 Czerwiec 201410 l grubo!:) świetnie ujęcia..ten z wodą dojechany..gratulacje wizek i tematu
Napisano 27 Czerwiec 201410 l Zdradzisz coś więcej w jaki sposób osiągnąłeś te ujęcie z rozproszoną wodą ? Świetna praca gratulacje dla zespołu :)
Napisano 27 Czerwiec 201410 l Autor Cieszy mnie to, że podobają się Wam różne widoki. To znaczy, że udało nam się utrzymać różnorodność, pomimo uwag klienta. Na początku uparliśmy się na wodę w 3d z displacement map. Później zdecydowaliśmy się na montaż wody w photoshopie w każdym ujęciu + ręczne podmalówki.
Napisano 27 Czerwiec 201410 l Właśnie miałem coś dodać do galerii. Ale mi przeszło. ***** Jak zrobiliście wodę?
Napisano 28 Czerwiec 201410 l NEBULA-Grafika mógłbyś pokazać jakieś lowpoly jeśli nie jest to tajemnicą? :P
Napisano 29 Czerwiec 201410 l Autor Dziękuję za dobre oceny :) narwik - woda była montowana w postprodukcji, KW25 - chodzi Ci o siatkę śmigłowca ? Niestety projekt był realizowany dosyć dawno i jest już zgrany do archiwum i trochę jest ceregieli, żeby go ponownie wydobyć. Otrzymaliśmy siatkę wyeksportowaną z jakiegoś egzotycznego programu wspomagającego typowo inżynierskie projektowanie. Kadłub był goły, jakieś małe detale otrzymywaliśmy w trakcie pracy. Skończyło się o ile pamiętam, na odtworzeniu całego kadłuba w modo, uzbrojenie modelowaliśmy sami i masę detali widocznych na kadłubie. Liny, lądowisko, modelowaliśmy od podstaw, po stworzeniu koncepcji widoków.
Napisano 30 Czerwiec 201410 l Świetna robota. Najbardziej mię ujęło ujecie lądującego na pokładzie (czyli pierwsze), ale reszta też robi wrażenie.
Napisano 11 Lipiec 201410 l Zacne render, jesli mialbym cos poprawic to textury, moim zdaniem sa za czyste przez co momentami smiglowiec wyglada jak zabawka. Poza tym kawal dobrej roboty :)
Napisano 12 Lipiec 201410 l Autor Dziękuję mrys. Pionier miło Cię "widzieć" tutaj po długiej przerwie :) Rendery czyste ze względu na klienta tak jak pisałem. Wszystko zostało ułagodzone podczas produkcji. Dzięki!