Napisano 26 Wrzesień 200420 l Mam pytanie: jakie intro od gry wywołało na Was największe wrażenie, pod względem klimatu, techniki itp? Moze byc nawet stare intro czy coś... Moje typy to: 1. Mechwarrior 2 2. Diablo 2 ...
Napisano 26 Wrzesień 200420 l 1. Warcraft 3 (zreszta wszytkie filmy) 2. Syndycate (pierwsze intro jakie widziale ;) ) Pozdrawiam
Napisano 26 Wrzesień 200420 l Jak chodzi o intra to moim zdaniem Blizzard jest przodownikiem w tej materii, wybieram Warcraft 3, Diablo 2... No i rewelacyjne było swego czasu, a i teraz jest fajne, intro i w zasadzie cała "filmowa" oprawa Another World.
Napisano 26 Wrzesień 200420 l Akurat samo intro w Warcrafcie 3 nie było aż takie fajne jak reszta filmików zeń. Nie mogę skojarzyć jakiegoś konkretnego tytułu którego intro wywarło na mnie wielkie wrażenie. Wszystko jeszcze przede mną :). Czekam na WoW, przynajmniej na intro, bo pewnie grać nie będę z braku kasy.
Napisano 26 Wrzesień 200420 l 1. Final Fantasy, od 7 w gore. 8 z muza Liberto Fatali wymiata. Az sobie wlacze... :) 2. Warcraft 2... w gore;)
Napisano 26 Wrzesień 200420 l intro? farbrausch robi dobre, conspiracy wcale nie gorsze :>> jeśli chodzi o intra do gierek, to diabełki, final fantasy 7... potem przestałem grać, więc urwała mi się taśma.
Napisano 26 Wrzesień 200420 l Filmiki Blizzarda diablo2 i warcraft3 sa najlepsze World of Warcraft tez ma super
Napisano 26 Wrzesień 200420 l 1. Dune 2... uwielbialem outra :) 2. Command & Conquer , Red Alert , Dune 2000 , Emperor: Battle for Dune :) wszystkie filmiki Westwood Studios z aktorami byly zajefajne :) pozdrawiam...
Napisano 26 Wrzesień 200420 l Metal Gear Solid cz.1, GTA2, Driver 2, Tekken 3, Viewtifull Joe, resztę napisze jak sobie przypomnę bo dużo ich było,musiałbym wlaczyc pare gierek.
Napisano 27 Wrzesień 200420 l Autor No tak, przypomnielićsie mi, że wśród moich faworytów to jeszcze Another World (pamiętacie jak fajnie pił z puszki?) i Dune2.. po Dune2 zakochałem się w SoundBlasterze ("Your battle for Dune begins... now.."). Day of tentacle :) :) :) "I feel like I could... like I could... like I could.. TAKE ON THE WORLD!" No i nieśmiertelny Syndicate... Pamiętam, że przypatrywałem się każdemu szczegółowi... Ahh Bullfrog...
Napisano 27 Wrzesień 200420 l Autor A tak wogóle jak kiedyś będę miał czas to zrobie sobie remake'a intra do Another World... Szkoda, że 2-ga część nie wyszła na PC-ta :-/
Napisano 27 Wrzesień 200420 l pewnie sie powtoze, ale coz... 1. Another World/Syndicate/Dune 2/Cannon Fodder/Civilization :P 2. Diablo 2/Warcraft 3
Napisano 27 Wrzesień 200420 l ale pupy z was :P w Fajnala nie graliscie nigdy ? ;) tam to jest dopiero intro ... przez cala gre sie ciagnie ;)
Napisano 27 Wrzesień 200420 l Autor Marcin. Nie czytasz dokładnie postów. Nie chodziło o to które z intr było najbardziej kosmiczne hi-fi itd... chodziło o to które wywarły na nas największe wrażenie...
Napisano 27 Wrzesień 200420 l Krzysiek - to byl taki ironiczny zarcik ... (czesto emotki o tym swiadczą) :P
Napisano 27 Wrzesień 200420 l Autor Marcin -> Sporzo, rozumiem. Tylko chodzilo mi rowniez o jakies "starsze" produkcje. Czasem kilka ruszających się pixeli potrawi siedzieć człowiekowi w pamięci przez całe życie.
Napisano 27 Wrzesień 200420 l Szkoda, że 2-ga część nie wyszła na PC-ta :-/ a druga czesc to nie byl przypadkiem flashback? wyszedl na pc... jeszcze to gdzies mam... orginal na 2 dyskietkach az ;)... zawsze mnie wkurzalo to wklepywanie kodow z instrukcji... co do intra to zdecydowanie final fantasy 8... jak to zobaczylem pierwszy raz to mnie powalilo... chyba z 5 razy to ogladalem zanim wzialem sie za gre... oczywiscie filmiki blizzarda wszelakie tez sa swietne... szczegolnie ten z warcrafta 3 pod koniec kampanii ludzi czy tam na poczatku undeadow... jak ten ksiaze zabija ojca...
Napisano 27 Wrzesień 200420 l Autor Oj nie nie. Flashback byl po prostu tej samej firmy, Delphine Software. Technika intra byla podobna, ale to dwie zupelnie inne gry. Co do 2-giej czesci Another World, takowa istnieje, ale nie na PC.
Napisano 19 Październik 200420 l syndicate, ktore widzialem jeszcze w wersji na amige. a kto z was widzial koncowke another world bo ja widzialem i sie wzruszylem poprostu.
Napisano 19 Październik 200420 l hehe a przypomnialem sobi moze nie rewelacyjnie wykonane ale niesamowicie klimatyczne przynajmniej dla mnie intra i filmiki z Falloutow one sa zajefajne :D
Napisano 22 Październik 200420 l Autor rowr --> hehe rozumiem cie! "Give me a kiss to build a dream on... " :)
Napisano 22 Październik 200420 l Mi najbardziej utkwiło w pamięci intro z "Cytadeli" na amigę ;) pierwsze intro jakie widziałem :) Poza tym uwielbiam intra z Thief'ów wszelakich.
Napisano 22 Październik 200420 l A pamiętacie jesz cze prekursora gier TPP? Fade to Black? No może intro nie było rewelacyjne, ale obrazek promujący był świetny :D
Napisano 22 Październik 200420 l 1. Last Ninja 3 na C-64. Pełnoekranowa animacja, niezła muza. 2. Newcomer też na C-64. Animacja jak wyżej. To był dla mnie szok, jak im się udało upchać w 64kb ramu tyle klatek (a conieco o tym wiedziałem bo Assembler komodora znałem na pamięć, grafike też) 3. Było jeszcze jedno intro na C-64, przez mroczny las jechał samochód na wektorach, coś jak z Alone in the Dark na PC, było super (ale to produkcja scenowa była, to oczywiste że świetne ;)) 4. Z nowszych to Vagrant Story na PSX, świetna animacja, krótkie, ale powalające. 5. Legacy of Kain: Soul Reaver (to tak z zasady) z gier pecetowych to nie kojarzę ;) mało gram ostatnio.
Napisano 1 Listopad 200420 l Zdecydowanie bezkonkurencyjny jest Blizzard, ale ostatnio duże wrażenie zrobiło na mnie intro z Warhammer 40000: Dawn of War.
Napisano 1 Listopad 200420 l Ta Blizzard \m/ A jedno ze slabszych intr to intro z herosow 3 ..niedosc ze slabe i dlugie to po kazdym nowym zainstalowaniu trzeba bylo je ogladac w calosci :|
Napisano 1 Listopad 200420 l ooo Blizzard i w szegolnosci animki z Warcrafta ;] a ostanio tez intro do Onimusha 3 poprostu miodne ;]
Napisano 1 Listopad 200420 l Pierwsze intro jakie zrobiło na mnie wrażenie to było chyba Campain na A500- pamiętam dobrze co stanowi świetny dowód. Potem wspomniane już AW, Alone in the dark (pierwsze intro 3D czasu rzeczywistego jakie widziałem z fajowym zakończeniem jak dziabąg wskakuje i panika... to już nie intro ;) ) i Syndycate. Dla mnie (jednak) przodują wszelkie produkcje Blizzarda i Squeresoft... Więc mało oryginalnie. Pozdrawiam,
Napisano 1 Listopad 200420 l Popieram: Syndicate, Ufo1, Another World, Warcraft, Dune 2 i Fallout. Moge tylko jeszcze dodać: Dark Colony i Master of Orion 2. Jeden wniosek mi się nasuwa: kochamy stare gry i to one miały najlepsze klimaty. Nie to co dzisiejsza masówka :) A teraz czekam na Fallouta 3, to pewnie będzie niezapomniane przeżcie :p
Napisano 2 Listopad 200420 l po intrze z Tenchu 2 dostalem szczękościsku na dłuugi czas :D, a jak już miałem pc-ta to: Warcraft 3, final fantasy, call of duty.
Napisano 4 Listopad 200420 l Autor A kto zgadnie z jakiej ulubionej mojej gry jest mój avatar? :) dobrze, ze to nie Ordos... :)
Napisano 4 Listopad 200420 l ja pamietam, ze swego czasu rozwalilo mnie intro (i outro) do erpega (z 95 moze 96 roku) Stonekeep. w sumie mix cg z normalnymi aktorami ale wygladalo to przednio. swoja droga genialny rolplej, przeszedlem z 10 razy jak nic, chyba nawet mam gdzies plyte... heh, to byly czasy....
Napisano 11 Listopad 200420 l Krzysztof Kucharz: racja, druga część Another World (Heart of the Alien) nie wyszła na PC tylko na inną konsole ale można bez problemu na PC-cie ją odpalić (wiem bo sam w nią grałem z 2 miechy temu ;) ) A jeśli chodzi intra to Another World i Star Craft były mega :)
Napisano 11 Listopad 200420 l Zapomniałbym o Heart of darkness wspaniała robota animatorów/jeśli chodzi o sekwencje filmowe/ i grafików do tej pory jedna z najlepszych platformówek z głową