_michal Napisano 27 Wrzesień 2004 Share Napisano 27 Wrzesień 2004 Lala ma 2770 trisów, jeszcze troche zostało do zrobienia (i stopy do wymiany :D), limit mam 3k. Koncept nie jest mój. Model robię dla http://www.joust3d.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 27 Wrzesień 2004 Share Napisano 27 Wrzesień 2004 koncept pierwsza klasa - choć nóg prawie nie widać :D co do modelu szkoda że nie ma elementów na głowie jak w koncepcie, no i nie wiem czy ze stawiami - głównie kolanowym nie jest za mało ścianek - no ale może sie mylę :P pozdr giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 27 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2004 Piórka na hełmie, tyłku i ramionach będą, ale dodam je w trakcie mapowania, a to co jest na hełmie to będę malować na texturce. Kolanka chyba są ok... trzy loopy tam dałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 27 Wrzesień 2004 Share Napisano 27 Wrzesień 2004 Szyję ma ciut dziwacznie zabudowaną- rozumiem że to koncept ale jak pochyli głowę to ją kołnierz w oczy trafi, Modelingj-ak zwsze - bardzo ładny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 27 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2004 Thx RK, kołnierzyk taki był na koncepcie to taki zrobiłem. W ogóle fajnie wygląda jak zamknie przyłbicę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 27 Wrzesień 2004 Share Napisano 27 Wrzesień 2004 ma męski tyłek i kwadratowe uda, ale ogólnie może być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 27 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2004 Co do tyłka to bym się sprzeczał, ale nie będę :D i tak tam jeszcze piórka będą. Kwadratowe uda, no wiesz? gdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 27 Wrzesień 2004 Share Napisano 27 Wrzesień 2004 gdzieś tu ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 27 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2004 Wiesz. Masz rację. Ale ona przez większość gry będzie siedziała na (prawdopodobnie) mantikorze :) i tak nie będzie ud widać, to nie ma co tam grzebać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 28 Wrzesień 2004 Share Napisano 28 Wrzesień 2004 a jak tak to zwracam honor ;] bardzo mi się podoba ten model, tylko ostatnio w minibitwie się męczę nad nogami i mam już schizę na tym punkcie, wszędzie bugi widzę :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 5 Październik 2004 Autor Share Napisano 5 Październik 2004 zacząłem malowanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 5 Październik 2004 Share Napisano 5 Październik 2004 Fajna bjacz :) texturka tez bardzo mi sie podoba , nie mam zastrzezen :) *5* Ci sie nalezy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 5 Październik 2004 Autor Share Napisano 5 Październik 2004 dzięki KLICEK, powoli się wyrabiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 6 Październik 2004 Share Napisano 6 Październik 2004 nom - fajnie zaczyna to wyglądać - jaka wielkość teksturki?? pozdr giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 6 Październik 2004 Autor Share Napisano 6 Październik 2004 1024x1024, będzie jeszcze alpha i być może bump, żadnych normali/specularów. Jak skończę ją malować to zamieszczę texturkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soda Napisano 6 Październik 2004 Share Napisano 6 Październik 2004 Hej! No panienka fajna:] Modelik zgrabny, oczywiście nie był bym sobą gdybym się nie przyczepił do pierdół. To jedziemy pas żeber jest za mocny, zaznaczenia kości biodrowych mi troszkę brakuje. Kolory troszkę też takie dziwne. Twarz mało kobieca, tak na 35 lat wygląda a ja wolę młodsze:] i to chyba tyle mi się na oczy wrzuciło:] Pozdrawiam, soda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 6 Październik 2004 Share Napisano 6 Październik 2004 Hmmm, jak dla mnie na konceptcie ma podłużną a nie okrągłą twarzyczkę (w sumie tyczy się to całego ciała), chociaż w tych aspektach koncept jest mocno nie wyraźny więc miałeś dowolność interpretacji :) Co do teksturek to jak na mój gust skóra jest za pomarańczowa, przez co traci na naturalności, poza tym doradzam przyjrzeć się jak się panie malują i nałożyć jej makijarz co zawsze podnosi walory cyfrowych kobietek ;). Poza czepiactwem model przyjemny, miłej pracy. Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 6 Październik 2004 Share Napisano 6 Październik 2004 Przyszło mi do głowy (nie bij jeśli to głupota)- na skórze mógłby dobrze zrobić pseudoceltycki tatuaż- skoro pani tak czy tak jest trochę ptakopodobna może by jej to nienajgorzej zrobiło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatred Napisano 6 Październik 2004 Share Napisano 6 Październik 2004 ladna, pofatygowalem sie tam na forum i widze ze duze ulepszenie wprowadziles co do wersji pierwszej, licze na to ze texturka ladnie wyjdzie skoro masz do zagospodarowania 1024x1024 piksle, popracowal bym nad jej skura bo widze ze masz podobne problemy jak ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 7 Październik 2004 Autor Share Napisano 7 Październik 2004 @soda - ciałko faktycznie muszę trochę podciągnąć. Młodej nie chciałem robić, bo trochę mnie rażą dziewczynki w grach (vide Silent Hill 3) @Gotham - jej kształty to wynik burzy mózgów w której koncept raczej nie brał udziału :). Makijaż to niezły pomysł, podmaluję ją trochę. A co do pomarańczowego to dlatego ze ma brać udział w reklamie Kubusia ;) a poważnie to racja, trochę ją stonuję. @RK - tatuaż to niegłupi pomysł, muszę coś wykombinować, coś niestandardowego - może delfinek na ramieniu? :) Mam znajomą która ma studio tatuażu, przejdę się skonsultować :D @Hatred - zgadza się. Ciałko to chyba najtrudniejsza część texturki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 10 Październik 2004 Autor Share Napisano 10 Październik 2004 no i updejcik: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 10 Październik 2004 Share Napisano 10 Październik 2004 Ogólnie ładnie, ale tą przesłnonke na tyłeczku zrób mniejszą bo za mało widac ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 10 Październik 2004 Autor Share Napisano 10 Październik 2004 ręce z daleka od mojej panienki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 10 Październik 2004 Share Napisano 10 Październik 2004 wow robi na mnie teraz ogromne wrażenie. jedno się niezgadza - dziewczyna o takiej figurze ma bardziej jędrny tyłeczek - nie tworzy się aż tak mocno zarysowana linia - zresztą troszkę dziwnie wygląda jego profil - daj widok z boku. poza tym do niczego nie mogę się przyczepić. piękna robota - dosłownie i w przenośni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 10 Październik 2004 Share Napisano 10 Październik 2004 hehe tak jak pisalem wyzej nie mam zastrzezen :) dla mnie bomba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 10 Październik 2004 Share Napisano 10 Październik 2004 Wow. Ładnie, ale ja bym dodal jeszcze troszke "zdepomarańczowił" skóre. Minimalnie, ale bym to zmienił:) No i jeszcze gdybym miał sie czegoś czepic to ta torba - zbyt równomiernie oswietlona jak na mój gust. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 11 Październik 2004 Autor Share Napisano 11 Październik 2004 @Salvator - może i masz rację z tą dupeczką. Zobaczę co się da zrobić. W sumie to już prawie koniec, teraz to już tylko poprawki które możnaby ciągnąć w nieskończoność. @Klicek - thx :) @kozioo - dzięki, skórę już chyba tak zostawię, dużo pomarańczowego zdjąłem i też ją rozjaśniłem, nie chce przegiąć w drugą stronę. A torba, faktycznie trochę nad nią jeszcze można popracować, ale to już szczegóły. Niedługo zaczynam modelowanie wierzchowca dla niej. Czekam tylko na koncepty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 14 Październik 2004 Share Napisano 14 Październik 2004 I ktoś tu mówi o zastojach, huh ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 14 Październik 2004 Autor Share Napisano 14 Październik 2004 hehe, ćśśśś, zacząłem sobie side-project, ale to ściśle tajne. Poza tym będę jej przemalowywać texturkę, bo nie jestem z niej zadowolony. Muszę tylko 'nabrać dystansu' :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatred Napisano 16 Październik 2004 Share Napisano 16 Październik 2004 Poza tym będę jej przemalowywać texturkę, bo nie jestem z niej zadowolony. z kas to znam :) ja zmapowalem grubego odnowa i tez maluje texturke od nowa hehe powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por@szek Napisano 18 Październik 2004 Share Napisano 18 Październik 2004 welcome:) Fajna fajna, z reszta juz Ci pisalem. Wydaje mi sie jednak ze w (nie wiem moze z przyczyny perespektywy) z tylu wyglada troche .. hmm przy kosci. Mozesz sie jeszcze pobawic z txt skory, a na p[ewno jeszcze torby. Moze uzyj jakiejs fotki skorzanej torby. Ogolnie good Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 18 Październik 2004 Autor Share Napisano 18 Październik 2004 thx, znaczy za duży tyłek ma ;)? Texturkę przemalowuję właśnie bo ta mi się nie podoba. Jak skończę to zamieszczę, narazie ją riguję bo ta poza to jest do niczego, mało 'sexy' ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 1 Kwiecień 2005 Share Napisano 1 Kwiecień 2005 Lala jak ta lala :) moze sprobuj jej troche lopatki zciagnac to by jej troszke powiekszylo "klate";) ciekaw jestem jak to wyjdzie kolorystycznie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurt_hectic Napisano 1 Kwiecień 2005 Share Napisano 1 Kwiecień 2005 fajnie....... ej Empack zagadaj do mnie na gg, tlena> musze sie o cos zapytac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 1 Kwiecień 2005 Share Napisano 1 Kwiecień 2005 fajnie....... ej Empack zagadaj do mnie na gg, tlena> musze sie o cos zapytac. przedstawiam maly tutorial : jezeli podany nizej tutorial bedzie przekraczal mozliwosci to moge zrobic videotutoriala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 1 Kwiecień 2005 Share Napisano 1 Kwiecień 2005 Agustina w tle :D:D btw. to przecież archeologia ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 1 Kwiecień 2005 Share Napisano 1 Kwiecień 2005 salvator widze ze koneserem jestes :D jak nie wiele trzeba zeby odgadnac co to za nie przecietna dupa ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 1 Kwiecień 2005 Share Napisano 1 Kwiecień 2005 klicku ales nabazgral;) tak namieszales tymi kteskami strzalkami literami ze nic nie wiadomo wydaje mi sie ze przydalby sie videotutek:D:D ale po chwili uwaznego patrzeniea mozna skumac;) aha zeby nie bylo ze ot to bardzo ladna lala:D:D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por@szek Napisano 1 Kwiecień 2005 Share Napisano 1 Kwiecień 2005 Chyba ludzie nie przepadaja za Kurtem. Brawa dla Klicka za pomyslowosc. Sam mbym lepszego nie wymyslil. Normalnie chyle czola. I jeszcze drobna uwaga, dlaczego jakis ... nie powiem, odgrzebuje stare thread'y?? One umieraja naturalna smiercia wiec nie wyciagajcie tematuf sprzed pol roku. I cholera zasmiecilem temat eMPeckowi. Sorry stary, nie zlinczuj mnie za to :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatred Napisano 1 Kwiecień 2005 Share Napisano 1 Kwiecień 2005 heh no to zescie dopiepszyli :)))))) holly shit :D niezla lala widze ze Klicek pomogles Empeckowi z tekstukra pupci :))) nie no Kurt jest spoko oko elo ziomem tylko lubi glupio gadac :) BTW: jakies wirusy mi tu zrobiliscie panowie bo mi opere wywala jak kce na ten watek wejsc :))) Adek wez ze ich ukaraj :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 1 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2005 :O dlaczego nie dacie jej spoczywać w spokoju razem z projektem do którego była stworzona? Niestety jak to jest z takimi projektami Joust3d też padł, pomimo tego że było już grywalne demo, kilka postaci i level. Nie wierzę już w takie projekty. jmtm00. To jest wątek sprzed 5 miesięcy. model jest pochowany i już jest nieco nieświeży, ale dzięki za komentarz :) Kurt. Następnym razem na tlena się odezwij ;) Klicek. świetny tutorial, wydrukuję i powieszę na ścianie, mogę? Salv. ja ludzi rozpoznaję po twarzach... Por@szek. luz, nie zlinczuję. Prędzej mi się od Ciebie dostanie za ten browar na który się nie mogę wybrać :D Hatred. Firefox is the way to salvation. Ninejszym ogłaszam wątek za zamknięty. Nara. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi