Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 216
  • Wyświetleń 47,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

Napisano

Dla mnie środkowy po prawej zdecydowanie =)) reszta jakaś taka no za nowoczesne budynki haha a w dwóch innych wogóle nie widze miasta ;P

Napisano
  • Autor

Dzieki, jak znajde sily by ktorys konczyc, to wezme pod uwage wasze opinie! Kurcza, postanowilem wrocic na chwilke do granitowej pani z mordka, probujac zniwelowac owe mankamenty... Kolejna w kolejce jest pani, przypominajaca mezczyzne... :l

YRdycnm.jpg

I jakis smieszny szkic mechanicznego robota!

RH8zXap.jpg

Ogolem zastanawiam sie ostatnimi czasy, czy praktyki/staze istnieja w studiach zajmujacych sie grami? Moze ktos ma taka wiedze, lub doswiadczenie w temacie?

Edytowane przez zlyczlowiek

Napisano

Wooonszz wyszedł super. Ten pyłek

Chciałoby się, byś i ten bałagan pokolorował :D. Górski porywisty zimny potok, soczysta zieleń drzew, prawie bezchmurne niebieściutkie niebo.

Czas wybrać się w góry...

Napisano

dobrze czeszesz w tej tece =D envirki pierwsza klasa, fajnie by było zobaczyć coś bardziej wypieszczonego, więc z wyczekiwaniem będę zaglądał ;3

Napisano

Studies eleganckie, teraz czekamy na użycie nowej wiedzy w praktyce ;)

Napisano
  • Autor

Dzieki za wsparcie!

Na te bardziej wypieszczone to bedzie trzeba jeszcze troche poczekac... Chyba musze dorosnac do kilkukrotnego otwierania tego samego pliku psd... :))

30min photostudy i rzeczne drony!

0tPpdsk.jpg

JfRIUzX.jpg

Napisano

Z kończeniem prac mam widzę podobny problem do Ciebie :P Bardzo polecam książkę Art & Fear - dość mocno atakuje strach przed porażką (bo tym tak na prawdę jest niechęć do kończenia prac - boimy się, że poświęcimy te 15 godzin a efekt nie dorówna naszym wyobrażeniom) i potrafi nieźle otworzyć oczy.

Odnośnie ostatnich prac - w study brakuje miekkich krawędzi, przez co wygląda trochę sztucznie. Puste niebo też nie pomaga. Natomiast w drugiej pracy zróżnicowałbym bardziej powierzchnie, bo imo troszke się to miesza :)

Napisano

zlyczlowiek - Ty badassie! Nieźle ciśniesz ^^ super teczka, sama nie wiem co mi się najbardziej podoba, hehehe. Enviry - super, studia i anatomia - bardzo, concepciki - jak najbardziej, chara design też jestem na tak. Bardzo fajnie się bruszami bawisz. No i respekt za pieczołowitość studiów mistrzów :)

Napisano
  • Autor

A takie lesne klimaty tym razem! Niedokonczone studium pracy Ogi Kazuo, kamyczki z pracy Ivana Shishkina, no i praca w ktorej mam nadzieje wykorzystam troche nabytej wiedzy... :l

SPecSlW.jpg

7RiOnNT.jpg

vmb2mDt.jpg

Napisano

świetnie operujesz światłem i kolorem możesz napisać jak się koloru uczyłeś? i czy pracujesz już w jakieś firmie czy robisz jakieś zlecenia? (tak z ciekawości pytam)

Napisano
  • Autor

Hm! Wydaje mi sie, ze master studies duzo daja w tej kwestii, pewnie troche tez te photostudies ktore robie. Kiedys nawet malowalem w plenerze, na studiach, ze trzy razy! Mam zamiar niedlugo zaczac chodzic w plener znowu, jak juz sie ustabilizuje pogoda, majac nadzieje, ze sie w tej kwestii kolorow poprawie sporo... :))

Haha, niee, ani zlecen nie bylo, ani jak narazie w firmie nie robie!

Napisano

Zawsze malujesz najpierw w czerni i bieli ? Rysujesz sobie światło i cień w warstwach i potem to kolorujesz czy jak ? Bardzo dużo masz tej wiedzy w pracy w której ją wykorzystałeś :)

Napisano
  • Autor

Nie zawsze, jak narazie testuje rozne podejscia. Ale zazwyczaj, nawet jezeli planuje od razu z kolorem pracowac, to lubie sobie mala kompozycje zrobic w czerni i bieli. I z tymi swiatlami i cieniami tez roznie! Np malujac tego kowboja robilem warstwy osobne na cien, tyle to dobre, ze mozna sobie szybko polozyc cien, i ewentualnie go usunac, nie martwiac sie o cala reszte. :))

Studium Jean Luisa Geroma, a nastepnie podmalowany lineart kolegi!

TN13BGh.jpg

Fkzt7Dd.jpg

Napisano
  • Autor
Szkicuś spoko. A designy astronautów na czym oparłeś? bo mam poczucie że jakieś znajome.

Jedynie spogladnalem na tradycyjny kostium. Dzieki!

Napisano

Patrząc na miniaturkę z fronta byłem przekonany że to render ze zbrusha z subsurface scaterem. ;) Fajne te ludki. Chętnie bym zobaczył tego drugiego z górnego rzędu w kolorze.

Napisano
  • Autor

@mysz Dzieki "myszo"! :]

@Monio Byloby super gdybym umial takie rzeczy robic w zBrush! Moze kiedys przyjdzie taki dzien... Dzieki za komentarz, a ludka o ktorym wspomniales zaczalem, moze postanowie go skonczyc w nadchodzacym tygodniu. :)

I dziekuje za front!

Napisano
  • Autor

Dzieki! Masz racje, cienie leniwie stworzone z warstwy chmur, ostatnio jakies zmeczenie mnie dopadlo, to i nawet mi sie nie chcialo wrapowac ich... :(

Napisano
  • Autor

Pomyslalem, ze i cos z tradycyjnego skeczbuka wrzuce...!

Wiec portrety robione w kawiarni, i skecze akwarela, troche kiepski papier na takie zabawy, ale i tak bylo fajnie!

Dvd5IRl.jpg

t0NsxkR.jpg

Napisano

Witaj! Jak zawsze ciśniesz, że aż miło popatrzeć. Alieny z posta 85 wg mnie są po prostu piękne. Zarówno szkice, jak i digitale. Pomidorek powyżej tak wystudiowany, że chce się go zjeść :) Te samoloty lineworkowe... *-* szczerze... chyba nie ma że boli... wyszły Ci świetnie! Jakkolwiek rozumiem, że mogła od tego boleć głowa :/ Pozdrowienia!!!

Napisano
  • Autor

Witaj, witaj! Jak zawsze podnoszacy na duchu post od Ciebie! Dzieki! :]]

Kolejna porcja bolu glowy...

cqwR9EJ.jpg

Napisano

Szkice świetne. I latawce i zwierzaki. Jak już tyle na to czasu poświęciłeś to na Twoim miejscu zrobiłbym to w kolorze, imo warto. Z ciekawości ile czasu na jeden samolot zeszło?

Napisano
  • Autor

Kurda, ciezko mi powiedziec ile na jeden samolot zeszlo, bo tworzylem je wszystkie razem, wraz z kilkoma innymi konceptmi ktore odrzucilem... Ale mysle, ze jeden to kwestia 40-60min...? Myslalem takze by w kolorze zrobic zwierzaki, tylko musze sie uporac z choroba najpierw... :(

Dzieki!