Napisano 27 Luty 201510 l Dla mnie środkowy po prawej zdecydowanie =)) reszta jakaś taka no za nowoczesne budynki haha a w dwóch innych wogóle nie widze miasta ;P
Napisano 3 Marzec 201510 l Autor Dzieki, jak znajde sily by ktorys konczyc, to wezme pod uwage wasze opinie! Kurcza, postanowilem wrocic na chwilke do granitowej pani z mordka, probujac zniwelowac owe mankamenty... Kolejna w kolejce jest pani, przypominajaca mezczyzne... :l I jakis smieszny szkic mechanicznego robota! Ogolem zastanawiam sie ostatnimi czasy, czy praktyki/staze istnieja w studiach zajmujacych sie grami? Moze ktos ma taka wiedze, lub doswiadczenie w temacie? Edytowane 3 Marzec 201510 l przez zlyczlowiek
Napisano 7 Marzec 201510 l Autor Hm, probuje ustawic scene, pod ilustracje mej kreatury... Jakies sugestie?
Napisano 10 Marzec 201510 l Wooonszz wyszedł super. Ten pyłek Chciałoby się, byś i ten bałagan pokolorował :D. Górski porywisty zimny potok, soczysta zieleń drzew, prawie bezchmurne niebieściutkie niebo. Czas wybrać się w góry...
Napisano 24 Marzec 20159 l Autor Kilka dni posuchy... Ale wracam! Dzisiaj studies, na rozgrzewke. Praca Eugena Brachta
Napisano 24 Marzec 20159 l dobrze czeszesz w tej tece =D envirki pierwsza klasa, fajnie by było zobaczyć coś bardziej wypieszczonego, więc z wyczekiwaniem będę zaglądał ;3
Napisano 24 Marzec 20159 l Ostatnie bardzo fajne. Jedyne co mnie boli to nuda na niebie. Jakby na rogach jakiś gradient dowalić to może byłoby lepiej;)
Napisano 26 Marzec 20159 l Autor Dzieki za wsparcie! Na te bardziej wypieszczone to bedzie trzeba jeszcze troche poczekac... Chyba musze dorosnac do kilkukrotnego otwierania tego samego pliku psd... :)) 30min photostudy i rzeczne drony!
Napisano 26 Marzec 20159 l Z kończeniem prac mam widzę podobny problem do Ciebie :P Bardzo polecam książkę Art & Fear - dość mocno atakuje strach przed porażką (bo tym tak na prawdę jest niechęć do kończenia prac - boimy się, że poświęcimy te 15 godzin a efekt nie dorówna naszym wyobrażeniom) i potrafi nieźle otworzyć oczy. Odnośnie ostatnich prac - w study brakuje miekkich krawędzi, przez co wygląda trochę sztucznie. Puste niebo też nie pomaga. Natomiast w drugiej pracy zróżnicowałbym bardziej powierzchnie, bo imo troszke się to miesza :)
Napisano 26 Marzec 20159 l Autor Dzieki, widocznie to strach! Z checia przeczytam podana pozycje. :)) I za rady tez dzieki!
Napisano 26 Marzec 20159 l zlyczlowiek - Ty badassie! Nieźle ciśniesz ^^ super teczka, sama nie wiem co mi się najbardziej podoba, hehehe. Enviry - super, studia i anatomia - bardzo, concepciki - jak najbardziej, chara design też jestem na tak. Bardzo fajnie się bruszami bawisz. No i respekt za pieczołowitość studiów mistrzów :)
Napisano 31 Marzec 20159 l Autor A takie lesne klimaty tym razem! Niedokonczone studium pracy Ogi Kazuo, kamyczki z pracy Ivana Shishkina, no i praca w ktorej mam nadzieje wykorzystam troche nabytej wiedzy... :l
Napisano 18 Kwiecień 20159 l świetnie operujesz światłem i kolorem możesz napisać jak się koloru uczyłeś? i czy pracujesz już w jakieś firmie czy robisz jakieś zlecenia? (tak z ciekawości pytam)
Napisano 18 Kwiecień 20159 l Autor Hm! Wydaje mi sie, ze master studies duzo daja w tej kwestii, pewnie troche tez te photostudies ktore robie. Kiedys nawet malowalem w plenerze, na studiach, ze trzy razy! Mam zamiar niedlugo zaczac chodzic w plener znowu, jak juz sie ustabilizuje pogoda, majac nadzieje, ze sie w tej kwestii kolorow poprawie sporo... :)) Haha, niee, ani zlecen nie bylo, ani jak narazie w firmie nie robie!
Napisano 20 Kwiecień 20159 l Zawsze malujesz najpierw w czerni i bieli ? Rysujesz sobie światło i cień w warstwach i potem to kolorujesz czy jak ? Bardzo dużo masz tej wiedzy w pracy w której ją wykorzystałeś :)
Napisano 20 Kwiecień 20159 l Autor Nie zawsze, jak narazie testuje rozne podejscia. Ale zazwyczaj, nawet jezeli planuje od razu z kolorem pracowac, to lubie sobie mala kompozycje zrobic w czerni i bieli. I z tymi swiatlami i cieniami tez roznie! Np malujac tego kowboja robilem warstwy osobne na cien, tyle to dobre, ze mozna sobie szybko polozyc cien, i ewentualnie go usunac, nie martwiac sie o cala reszte. :)) Studium Jean Luisa Geroma, a nastepnie podmalowany lineart kolegi!
Napisano 24 Kwiecień 20159 l Szkicuś spoko. A designy astronautów na czym oparłeś? bo mam poczucie że jakieś znajome.
Napisano 24 Kwiecień 20159 l Autor Szkicuś spoko. A designy astronautów na czym oparłeś? bo mam poczucie że jakieś znajome. Jedynie spogladnalem na tradycyjny kostium. Dzieki!
Napisano 22 Maj 20159 l Patrząc na miniaturkę z fronta byłem przekonany że to render ze zbrusha z subsurface scaterem. ;) Fajne te ludki. Chętnie bym zobaczył tego drugiego z górnego rzędu w kolorze.
Napisano 22 Maj 20159 l Autor @mysz Dzieki "myszo"! :] @Monio Byloby super gdybym umial takie rzeczy robic w zBrush! Moze kiedys przyjdzie taki dzien... Dzieki za komentarz, a ludka o ktorym wspomniales zaczalem, moze postanowie go skonczyc w nadchodzacym tygodniu. :) I dziekuje za front!
Napisano 24 Maj 20159 l Fajoskie bardzo. Cienie rzucone tak trochę niedbale, nie układają się po formach i odstają kolorem ale jest klimacik.
Napisano 24 Maj 20159 l Autor Dzieki! Masz racje, cienie leniwie stworzone z warstwy chmur, ostatnio jakies zmeczenie mnie dopadlo, to i nawet mi sie nie chcialo wrapowac ich... :(
Napisano 31 Maj 20159 l Autor Pomyslalem, ze i cos z tradycyjnego skeczbuka wrzuce...! Wiec portrety robione w kawiarni, i skecze akwarela, troche kiepski papier na takie zabawy, ale i tak bylo fajnie!
Napisano 2 Czerwiec 20159 l Autor Dzieki Drax, trzymam kciuki, by nie pekla Ci glowa w trakcie! :] Studium...
Napisano 6 Czerwiec 20159 l Witaj! Jak zawsze ciśniesz, że aż miło popatrzeć. Alieny z posta 85 wg mnie są po prostu piękne. Zarówno szkice, jak i digitale. Pomidorek powyżej tak wystudiowany, że chce się go zjeść :) Te samoloty lineworkowe... *-* szczerze... chyba nie ma że boli... wyszły Ci świetnie! Jakkolwiek rozumiem, że mogła od tego boleć głowa :/ Pozdrowienia!!!
Napisano 8 Czerwiec 20159 l Autor Witaj, witaj! Jak zawsze podnoszacy na duchu post od Ciebie! Dzieki! :]] Kolejna porcja bolu glowy...
Napisano 8 Czerwiec 20159 l bardzo fajna krecha, też muszę coś takiego porobić za jakiś czas skoro wysila mózg :P
Napisano 9 Czerwiec 20159 l Szkice świetne. I latawce i zwierzaki. Jak już tyle na to czasu poświęciłeś to na Twoim miejscu zrobiłbym to w kolorze, imo warto. Z ciekawości ile czasu na jeden samolot zeszło?
Napisano 10 Czerwiec 20159 l Autor Kurda, ciezko mi powiedziec ile na jeden samolot zeszlo, bo tworzylem je wszystkie razem, wraz z kilkoma innymi konceptmi ktore odrzucilem... Ale mysle, ze jeden to kwestia 40-60min...? Myslalem takze by w kolorze zrobic zwierzaki, tylko musze sie uporac z choroba najpierw... :( Dzieki!