SentieL Napisano 27 Luty 2015 Napisano 27 Luty 2015 Cieszę się :) Dwa środkowe mi najbardziej podchodzą. No i może pierwszy.
DPFantasy Napisano 27 Luty 2015 Napisano 27 Luty 2015 Dla mnie środkowy po prawej zdecydowanie =)) reszta jakaś taka no za nowoczesne budynki haha a w dwóch innych wogóle nie widze miasta ;P
theSZ Napisano 27 Luty 2015 Napisano 27 Luty 2015 Jak dla mnie rząd środkowy - po prawej i ostatni - po lewej
zlyczlowiek Napisano 3 Marzec 2015 Autor Napisano 3 Marzec 2015 (edytowane) Dzieki, jak znajde sily by ktorys konczyc, to wezme pod uwage wasze opinie! Kurcza, postanowilem wrocic na chwilke do granitowej pani z mordka, probujac zniwelowac owe mankamenty... Kolejna w kolejce jest pani, przypominajaca mezczyzne... :l I jakis smieszny szkic mechanicznego robota! Ogolem zastanawiam sie ostatnimi czasy, czy praktyki/staze istnieja w studiach zajmujacych sie grami? Moze ktos ma taka wiedze, lub doswiadczenie w temacie? Edytowane 3 Marzec 2015 przez zlyczlowiek 1
zlyczlowiek Napisano 3 Marzec 2015 Autor Napisano 3 Marzec 2015 Jest i babochlop, choc juz nie taki chlop jak byl, chyba... :>
jankazmierczuk Napisano 4 Marzec 2015 Napisano 4 Marzec 2015 Przejrzałem teczkę i podoba mi się kreska w szkicach;)
zlyczlowiek Napisano 5 Marzec 2015 Autor Napisano 5 Marzec 2015 (edytowane) ziew Edytowane 5 Marzec 2015 przez zlyczlowiek
zlyczlowiek Napisano 7 Marzec 2015 Autor Napisano 7 Marzec 2015 Hm, probuje ustawic scene, pod ilustracje mej kreatury... Jakies sugestie?
zlyczlowiek Napisano 9 Marzec 2015 Autor Napisano 9 Marzec 2015 A siadlem dzisiaj i podmalowalem go troche. :))
elwiko Napisano 10 Marzec 2015 Napisano 10 Marzec 2015 Świetne światło. Świetne kolory. And dem textures :D
Sinusoida Napisano 10 Marzec 2015 Napisano 10 Marzec 2015 Wooonszz wyszedł super. Ten pyłek Chciałoby się, byś i ten bałagan pokolorował :D. Górski porywisty zimny potok, soczysta zieleń drzew, prawie bezchmurne niebieściutkie niebo. Czas wybrać się w góry...
zlyczlowiek Napisano 24 Marzec 2015 Autor Napisano 24 Marzec 2015 Kilka dni posuchy... Ale wracam! Dzisiaj studies, na rozgrzewke. Praca Eugena Brachta
wwysocki Napisano 24 Marzec 2015 Napisano 24 Marzec 2015 dobrze czeszesz w tej tece =D envirki pierwsza klasa, fajnie by było zobaczyć coś bardziej wypieszczonego, więc z wyczekiwaniem będę zaglądał ;3
jankazmierczuk Napisano 24 Marzec 2015 Napisano 24 Marzec 2015 Ostatnie bardzo fajne. Jedyne co mnie boli to nuda na niebie. Jakby na rogach jakiś gradient dowalić to może byłoby lepiej;)
Durek Napisano 25 Marzec 2015 Napisano 25 Marzec 2015 Studies eleganckie, teraz czekamy na użycie nowej wiedzy w praktyce ;)
zlyczlowiek Napisano 26 Marzec 2015 Autor Napisano 26 Marzec 2015 Dzieki za wsparcie! Na te bardziej wypieszczone to bedzie trzeba jeszcze troche poczekac... Chyba musze dorosnac do kilkukrotnego otwierania tego samego pliku psd... :)) 30min photostudy i rzeczne drony!
Durek Napisano 26 Marzec 2015 Napisano 26 Marzec 2015 Z kończeniem prac mam widzę podobny problem do Ciebie :P Bardzo polecam książkę Art & Fear - dość mocno atakuje strach przed porażką (bo tym tak na prawdę jest niechęć do kończenia prac - boimy się, że poświęcimy te 15 godzin a efekt nie dorówna naszym wyobrażeniom) i potrafi nieźle otworzyć oczy. Odnośnie ostatnich prac - w study brakuje miekkich krawędzi, przez co wygląda trochę sztucznie. Puste niebo też nie pomaga. Natomiast w drugiej pracy zróżnicowałbym bardziej powierzchnie, bo imo troszke się to miesza :)
zlyczlowiek Napisano 26 Marzec 2015 Autor Napisano 26 Marzec 2015 Dzieki, widocznie to strach! Z checia przeczytam podana pozycje. :)) I za rady tez dzieki!
abbaart369 Napisano 26 Marzec 2015 Napisano 26 Marzec 2015 zlyczlowiek - Ty badassie! Nieźle ciśniesz ^^ super teczka, sama nie wiem co mi się najbardziej podoba, hehehe. Enviry - super, studia i anatomia - bardzo, concepciki - jak najbardziej, chara design też jestem na tak. Bardzo fajnie się bruszami bawisz. No i respekt za pieczołowitość studiów mistrzów :)
zlyczlowiek Napisano 31 Marzec 2015 Autor Napisano 31 Marzec 2015 A takie lesne klimaty tym razem! Niedokonczone studium pracy Ogi Kazuo, kamyczki z pracy Ivana Shishkina, no i praca w ktorej mam nadzieje wykorzystam troche nabytej wiedzy... :l
zlyczlowiek Napisano 18 Kwiecień 2015 Autor Napisano 18 Kwiecień 2015 (edytowane) Edytowane 18 Kwiecień 2015 przez zlyczlowiek
PolakParafii Napisano 18 Kwiecień 2015 Napisano 18 Kwiecień 2015 świetnie operujesz światłem i kolorem możesz napisać jak się koloru uczyłeś? i czy pracujesz już w jakieś firmie czy robisz jakieś zlecenia? (tak z ciekawości pytam)
zlyczlowiek Napisano 18 Kwiecień 2015 Autor Napisano 18 Kwiecień 2015 Hm! Wydaje mi sie, ze master studies duzo daja w tej kwestii, pewnie troche tez te photostudies ktore robie. Kiedys nawet malowalem w plenerze, na studiach, ze trzy razy! Mam zamiar niedlugo zaczac chodzic w plener znowu, jak juz sie ustabilizuje pogoda, majac nadzieje, ze sie w tej kwestii kolorow poprawie sporo... :)) Haha, niee, ani zlecen nie bylo, ani jak narazie w firmie nie robie!
BasiaEmilia Napisano 20 Kwiecień 2015 Napisano 20 Kwiecień 2015 Zawsze malujesz najpierw w czerni i bieli ? Rysujesz sobie światło i cień w warstwach i potem to kolorujesz czy jak ? Bardzo dużo masz tej wiedzy w pracy w której ją wykorzystałeś :)
zlyczlowiek Napisano 20 Kwiecień 2015 Autor Napisano 20 Kwiecień 2015 Nie zawsze, jak narazie testuje rozne podejscia. Ale zazwyczaj, nawet jezeli planuje od razu z kolorem pracowac, to lubie sobie mala kompozycje zrobic w czerni i bieli. I z tymi swiatlami i cieniami tez roznie! Np malujac tego kowboja robilem warstwy osobne na cien, tyle to dobre, ze mozna sobie szybko polozyc cien, i ewentualnie go usunac, nie martwiac sie o cala reszte. :)) Studium Jean Luisa Geroma, a nastepnie podmalowany lineart kolegi!
biglebowsky Napisano 24 Kwiecień 2015 Napisano 24 Kwiecień 2015 Szkicuś spoko. A designy astronautów na czym oparłeś? bo mam poczucie że jakieś znajome.
zlyczlowiek Napisano 24 Kwiecień 2015 Autor Napisano 24 Kwiecień 2015 Szkicuś spoko. A designy astronautów na czym oparłeś? bo mam poczucie że jakieś znajome. Jedynie spogladnalem na tradycyjny kostium. Dzieki!
zlyczlowiek Napisano 17 Maj 2015 Autor Napisano 17 Maj 2015 Wczorajszo-dzisiejsze eksperymenty szkicowo malowane... :>
Monio Napisano 22 Maj 2015 Napisano 22 Maj 2015 Patrząc na miniaturkę z fronta byłem przekonany że to render ze zbrusha z subsurface scaterem. ;) Fajne te ludki. Chętnie bym zobaczył tego drugiego z górnego rzędu w kolorze.
zlyczlowiek Napisano 22 Maj 2015 Autor Napisano 22 Maj 2015 @mysz Dzieki "myszo"! :] @Monio Byloby super gdybym umial takie rzeczy robic w zBrush! Moze kiedys przyjdzie taki dzien... Dzieki za komentarz, a ludka o ktorym wspomniales zaczalem, moze postanowie go skonczyc w nadchodzacym tygodniu. :) I dziekuje za front!
biglebowsky Napisano 24 Maj 2015 Napisano 24 Maj 2015 Fajoskie bardzo. Cienie rzucone tak trochę niedbale, nie układają się po formach i odstają kolorem ale jest klimacik.
zlyczlowiek Napisano 24 Maj 2015 Autor Napisano 24 Maj 2015 Dzieki! Masz racje, cienie leniwie stworzone z warstwy chmur, ostatnio jakies zmeczenie mnie dopadlo, to i nawet mi sie nie chcialo wrapowac ich... :(
zlyczlowiek Napisano 31 Maj 2015 Autor Napisano 31 Maj 2015 Pomyslalem, ze i cos z tradycyjnego skeczbuka wrzuce...! Wiec portrety robione w kawiarni, i skecze akwarela, troche kiepski papier na takie zabawy, ale i tak bylo fajnie!
DraxMustHurt Napisano 31 Maj 2015 Napisano 31 Maj 2015 Znam ten ból, właśnie przez to przechodzę, nawet też samoloty, faaajne!
zlyczlowiek Napisano 2 Czerwiec 2015 Autor Napisano 2 Czerwiec 2015 Dzieki Drax, trzymam kciuki, by nie pekla Ci glowa w trakcie! :] Studium...
abbaart369 Napisano 6 Czerwiec 2015 Napisano 6 Czerwiec 2015 Witaj! Jak zawsze ciśniesz, że aż miło popatrzeć. Alieny z posta 85 wg mnie są po prostu piękne. Zarówno szkice, jak i digitale. Pomidorek powyżej tak wystudiowany, że chce się go zjeść :) Te samoloty lineworkowe... *-* szczerze... chyba nie ma że boli... wyszły Ci świetnie! Jakkolwiek rozumiem, że mogła od tego boleć głowa :/ Pozdrowienia!!!
zlyczlowiek Napisano 8 Czerwiec 2015 Autor Napisano 8 Czerwiec 2015 Witaj, witaj! Jak zawsze podnoszacy na duchu post od Ciebie! Dzieki! :]] Kolejna porcja bolu glowy... 1
PolakParafii Napisano 8 Czerwiec 2015 Napisano 8 Czerwiec 2015 bardzo fajna krecha, też muszę coś takiego porobić za jakiś czas skoro wysila mózg :P
emmilius Napisano 9 Czerwiec 2015 Napisano 9 Czerwiec 2015 Szkice świetne. I latawce i zwierzaki. Jak już tyle na to czasu poświęciłeś to na Twoim miejscu zrobiłbym to w kolorze, imo warto. Z ciekawości ile czasu na jeden samolot zeszło?
zlyczlowiek Napisano 10 Czerwiec 2015 Autor Napisano 10 Czerwiec 2015 Kurda, ciezko mi powiedziec ile na jeden samolot zeszlo, bo tworzylem je wszystkie razem, wraz z kilkoma innymi konceptmi ktore odrzucilem... Ale mysle, ze jeden to kwestia 40-60min...? Myslalem takze by w kolorze zrobic zwierzaki, tylko musze sie uporac z choroba najpierw... :( Dzieki!
Rekomendowane odpowiedzi