ojadano Napisano 19 Marzec 2015 Napisano 19 Marzec 2015 (edytowane) Hej tu Ada Na początek kilka moich ostatnich prac Edytowane 26 Kwiecień 2017 przez ojadano
zaki79 Napisano 19 Marzec 2015 Napisano 19 Marzec 2015 Cześć Ada. Z "grubej rury" zaczynasz. Prace na wysokim poziomie bez dwóch zdań. Napiszesz o nich coś więcej? Ps. Koleżanka na ASP czy już po? :)
ojadano Napisano 19 Marzec 2015 Autor Napisano 19 Marzec 2015 Moje prywatne prace nie projektowe, właściwie rysuje na co mam akurat ochotę lub chce nauczyć się czegoś nowego. Jestem po PJATK w Wawie (strata czasu i pieniędzy nie polecam) z wykształcenia jestem designerem nowych mediów (cokolwiek to znaczy ;) uznaje że jestem samoukiem.
elwiko Napisano 19 Marzec 2015 Napisano 19 Marzec 2015 Co mi się najbardziej podoba: świetnie ujęłaś gibkość myszek na pierwszym arcie. Aż cięzko oderwać od nich wzrok :) Twarz możnaby trochę poprawić, ale ogółem świetny art. Ogólnie ciekawie operujesz teksturą, jak na początek teczki, jest super!
Netrush Napisano 19 Marzec 2015 Napisano 19 Marzec 2015 Hej Ada, Ogólnie to bardzo dobra wrzuta. Najbardziej podoba mi się przedostatnia praca ze względu na klimat i przede wszystkim kolory, nie wiem czy to zamierzony zabieg ale mała postać chyba nie wytrzymała widząc takiego potwora :D. Tak samo ostatni portret ma przyjemne dla oka barwy, twarz delikatnie potraktowana w kontraście do ubrania z wyraźną teksturą i włosów, które w kilku miejscach są zaznaczone linearnie. Moim zdaniem najgorzej wypada druga praca ze względu na słabo widoczne różnice w dalszych planach. Pierwszy plan jest w porządku ale to co dzieje się dalej jest trochę nieczytelne i przez to praca traci na głębi. Jeśli chciałaś uzyskać np. efekt mgły albo pary wodnej od wodospadu lub gorącego źródła pod skałami to warto by było to jakoś zaznaczyć, jeśli nie to spójrz na ten przykład (http://www.tvanthof.com/wp-content/uploads/2014/08/drawings_226.jpg), jest tam inne oświetlenie więc tym się nie sugeruj, mam na myśli jedynie ideę rozdzielenia planów, która jest czytelna po pierwszym spojrzeniu na obrazek. Jeśli nie widziałaś jeszcze tutoriali Shaddiego to poniżej podam link, on tam w prosty sposób tłumaczy o co chodzi w tej technice: W trzeciej pracy mam wrażenie, że jest zbyt mało miejsca pomiędzy pojazdem? na którym siedzi kobieta, a krawędziami "płótna". Krótko mówiąc ściśnięta kompozycja i tutaj pokusił bym się raczej o horyzontalne ustawienie płótna z naciskiem na większą przestrzeń w kierunku w którym zwrócony jest pojazd. PS. To w Wawie na PJtce też jest tak źle ? Ja studiowałem "chwilę" (2 lata) na wydziale w Gdańsku i też żałuję tej decyzji z tych samych powodów. Jedyne co dobrze wspominam z tej uczelni to lekcje japońskiego :P.
ojadano Napisano 19 Marzec 2015 Autor Napisano 19 Marzec 2015 dzięki za linki tzn. znam tutoriale Safadiego zawsze sobie dobrze przypomnieć PJ to lep na naiwniaki co wierzą ze się czegoś tam naucza ;p
PolakParafii Napisano 20 Marzec 2015 Napisano 20 Marzec 2015 Przyjemnie to się patrzy na ten drugi, zmienił bym tylko nasycenie odwróconej piramidy
biglebowsky Napisano 22 Marzec 2015 Napisano 22 Marzec 2015 (edytowane) Chyba mało przestrzeni w tym ostatnim. Pomogły by gradacja waloru, odseparowanie budynków, niebo. Skoro już walczysz z tematem to czemu unikać perspektywy? pewnie nie wyjdzie od razu ale nei próbując i uciekając od tematu też nie da się daleko zajść. btw. Czemu nie robisz Tonków z Tortem:)? Edytowane 22 Marzec 2015 przez biglebowsky
ojadano Napisano 2 Kwiecień 2015 Autor Napisano 2 Kwiecień 2015 redesign Ciri z Wiedźmina 3, nie oficjalne
ojadano Napisano 12 Kwiecień 2015 Autor Napisano 12 Kwiecień 2015 (edytowane) na koniec weekendu coś nowego Edytowane 12 Kwiecień 2015 przez ojadano
emenems Napisano 13 Kwiecień 2015 Napisano 13 Kwiecień 2015 Niezłe te pracki, Ciri całkiem spoko, a ta ostatnia praca bardzo fajna (lubie takowe klimaty :D) natomiast ta pani stojąca w ciemnościach na pierwszym planie ledwo widoczna, moze by nieco więcej swiatla odbitego zeby zasugerowac ze ktos tam jednak stoi bo sie zlewa z tłem dosyc mocno..?? albo odwrotnie i więcej jasnego swiatla przed nia zeby sylwetka wyskoczyła, tak jak to bezbłędnie wyszło z tą panią na dalszym planie..?? No i do końca nie jestem pewien czy to coś co tam lata jest dla dziewczyn jakims zagrozeniem.. czy raczej środkiem transportu.Np gdyby pojazd emitowal jakies czerwone swiatlo, albo strzelał, albo gdyby dziewczyna celowala w niego bardziej sugestywnie to by moglo nieco bardziej zasugerowac kontekst. Warto by pomyślec o takich rzeczach na przyszlość, wymyślic sobie jakies backstory i starac sie go sukcesywnie realizowac. .. kolory moim zdaniem fajnie siadły, ogólnie dobry art, gdby nieco nad nim jeszcze popracowac wyszlo by cudo.. :D napieraj napieraj, :D :D pozdro
zlyczlowiek Napisano 24 Kwiecień 2015 Napisano 24 Kwiecień 2015 Taka troche Cruella Demon, podoba mi sie! Btw ciekawe jak uciazliwe byloby noszenie takiego metalowego kolnierza... :D
ojadano Napisano 24 Kwiecień 2015 Autor Napisano 24 Kwiecień 2015 taki był nawet pomysł na ta postać, w założeniu byłaby taka trochę wredna i wyniosła wiec porównanie do Cruelli jest bardzo trafne ;D strój ewidentnie nie do wyczynów kaskaderskich ;p
ojadano Napisano 9 Maj 2015 Autor Napisano 9 Maj 2015 coś nowego, fanart (Merida, Brave) i może część małej serii
BetiiX Napisano 9 Maj 2015 Napisano 9 Maj 2015 swietna ta ostatnia pracka. mowisz ze to mozebyc czesc wiekszej serii, czyli czy mozemy sie spodziewac wiecej ksiezniczek w wersji badass ;)? pozdrawiam
ojadano Napisano 9 Maj 2015 Autor Napisano 9 Maj 2015 dzięki : ) wszystko na to wskazuje ze większej, na razie są szkice i pomysły
ojadano Napisano 15 Maj 2015 Autor Napisano 15 Maj 2015 i pyk kolejna księżniczka, tylko kończą się te walczące a zaczynają 15 letnie księżniczki co szukają męża... może jakąś przeoczyłam? ;)
emmilius Napisano 16 Maj 2015 Napisano 16 Maj 2015 Zapomniałaś o Xenie =]. Jak by nie było wojownicza księżniczka. Pańcia z kundlami ze strony "2" - git, chociaż jak dla mnie za ciemno u dołu. Wszystko z łapki malowane czy jakieś foty są?
BetiiX Napisano 16 Maj 2015 Napisano 16 Maj 2015 Krzyknela bym Pocahontas i Venellope Von Schweetz (a nie, Venellope postanowila zostac prezeydentem wiec sie nie kwalifikuje) i w sumie tyle, lista disneyowskich ksiezyczek sie nam konczy. Jest jeszcze Kuzco :) A Mulan fajnie wyszla, zbroja swietnie narysowana.
biglebowsky Napisano 16 Maj 2015 Napisano 16 Maj 2015 (edytowane) Mam psychologiczny zgryz że na fotach. A może nie to że na fotach a to że jednak widać że zakrywasz nimi różne niedostatki. Nie ustawiasz postaci w perspektywie, są troszkę sztywne, światło niespójne. Ale przebija w tym jakaś wrażliwość i stroje też z pomysłem. Zainwestuj w skill i przestań łazić na skróty. Albo inaczej. Mam takie odczucie, może mylne oczywiście, że gdy tylko natykasz na problem to nawet nie próbujesz z nim zawalczyć a natychmiast wciskasz ctrl+V Edytowane 16 Maj 2015 przez biglebowsky
ojadano Napisano 9 Czerwiec 2015 Autor Napisano 9 Czerwiec 2015 chwile mnie nie było ale wracam z czymś nowym : )
ptaszek Napisano 26 Czerwiec 2015 Napisano 26 Czerwiec 2015 Fajne :) Szybki progres i fajny styl wyrabiasz sobie od foki w gore. Luczniczke i samuraja mozna zatem wybaczyc :)
ojadano Napisano 24 Lipiec 2015 Autor Napisano 24 Lipiec 2015 (edytowane) Edytowane 28 Wrzesień 2015 przez ojadano
DraxMustHurt Napisano 24 Lipiec 2015 Napisano 24 Lipiec 2015 Lubję to! Jedyny mały szczegół który mnie gryzie to przełamanie formy tym sześcianem na końcu rur wchodzących do hełmu. Nie do końca się zgrywa z krzywizną sfery i jakoś tak mi tu nie pasuje, szczególnie, że reszta ilustracji bardzo dobra.
ojadano Napisano 28 Wrzesień 2015 Autor Napisano 28 Wrzesień 2015 chwile mnie nie było ale wracam z czymś nowym
rut Napisano 6 Październik 2015 Napisano 6 Październik 2015 Ostatnia praca jest doskonała, moim zdaniem nic dodać nic ująć.
Zurluk Napisano 23 Listopad 2015 Napisano 23 Listopad 2015 Hej! Masz super skilla!:) Ile czasu zajęła Ci przedostatnia pracka?
ojadano Napisano 23 Listopad 2015 Autor Napisano 23 Listopad 2015 Ta z elfka? jakiś czas temu ja narysowałam ale chyba tak z tydzień ja robiłam, nie powiem ci konkretnie bo rysowałam ją nie jakoś jednostajnie. Nie liczę godzin jak robię ilustracje dla siebie ;)
rymin Napisano 24 Listopad 2015 Napisano 24 Listopad 2015 Fajne, podoba mi się- ma taki specyficzny styl. Przesunął bym tylko ten statek bo jest mało widoczny a fajnie oddaje skale. Pozdrawiam!
gnacik Napisano 24 Listopad 2015 Napisano 24 Listopad 2015 Woda zdecydowanie zbyt spokojna, w pobliżu smoka powinny być jakieś fale, statku gdyby nie @rymin to w ogóle bym nie zauważył. Może przesuń kadr w prawo, bardziej zza statku, widok do góry na smoka... no i te góy lodowe (o ile w ogóle to są góry), wyglądają dziwnie, nawet jak na futurystyczne.
ojadano Napisano 13 Kwiecień 2016 Autor Napisano 13 Kwiecień 2016 (edytowane) dawno nie było u aktualnie moja teczkę w takim razie : ) ARTSTATION FACEBOOK MOJA STRONA Edytowane 13 Kwiecień 2016 przez ojadano
Rain Napisano 13 Kwiecień 2016 Napisano 13 Kwiecień 2016 Ostatnia ilustracja wg mnie najlepsza. Kolory ją bardzo bronią :) Mimo tego głowa jest za duża co to reszty ciała. Nie rozumiem też za bardzo ocb z jej butami/stopami. Tak ogólnie co rzuciło mi się w oczy przy wszystkich pracach to to, że słabo opisujesz bryłę, tzn po prostu wiele rzeczy jest płaskich jak np ( w tej ostatniej ) ta czerwona tkanina - mimo, że kształt sugeruje zmianę formy to walor już w ogóle nie. ZAPAMIĘTAJ, ŻE ZMIANA BRYŁY = ZMIANA WALORU Jedziesz dalej ! :D
ojadano Napisano 15 Kwiecień 2016 Autor Napisano 15 Kwiecień 2016 parę szkiców enviro, mniej niż godzina na jeden
biglebowsky Napisano 15 Kwiecień 2016 Napisano 15 Kwiecień 2016 Rozwijasz się, brniesz do przodu, fajosko, super że nie idziesz ścieżką Mr Conceptarta a tworzysz bardziej swoje. I powodzenia w rozmowach :)
Rekomendowane odpowiedzi