cucsoniuss Napisano 12 Maj 2015 Share Napisano 12 Maj 2015 (edytowane) Witam, W wolnych chwilach zajmuje sie projektowaniem motocykli w 3d na bazie juz istniejacych w rzecywistosci modeli. Glownie interesuje mnie bobber, cafe racer i scrambler. Zalozylem mala wirtualna firme z mylsa o tym ze moglbym laczyc przyjemnosc z zarabianiem pieniedzy, ale raczej z tym drugim ma to niewiele wspolnego. W niektorych modelach pomagal mi Konrad Hawro (np. ostatni - chromowany) na stronie widoczny jest model triumpha cafe racera atorstwa "ptaszka" ktorego od niego kupilem na "rozkrecenie biznesu" jakby cos. Soft to 3ds max i Corona. Pozdrawiam https://www.facebook.com/vismaior3d vismaior.ch upload img Edytowane 12 Maj 2015 przez cucsoniuss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 12 Maj 2015 Share Napisano 12 Maj 2015 Marcin w końcu wrzuciłeś super prace! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolitic Napisano 12 Maj 2015 Share Napisano 12 Maj 2015 Niektóre rendery zasluguja na srebrna galerie IMHO. Super to sie oglada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki79 Napisano 12 Maj 2015 Share Napisano 12 Maj 2015 Bardzo fajne prace. Przyjemne oświetlenie. Mogę się doczepić jedynie do obrazka z pomarańczową bramą. Przesadziłeś ze skalą motocykla :) (chyba, że drzwi wejściowe mają metr wysokości). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grass Napisano 12 Maj 2015 Share Napisano 12 Maj 2015 piękne ! front Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trisquote Napisano 12 Maj 2015 Share Napisano 12 Maj 2015 no, no. Bardzo przyjemnie się ogląda, aż nie mogę oderwać oczu , gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cucsoniuss Napisano 13 Maj 2015 Autor Share Napisano 13 Maj 2015 Bardzo fajne prace. Przyjemne oświetlenie. Mogę się doczepić jedynie do obrazka z pomarańczową bramą. Przesadziłeś ze skalą motocykla :) (chyba, że drzwi wejściowe mają metr wysokości). Dzieki. W sumie teraz sobie uswiadomilem ze sa tam drzwi. Postaram sie to poprawic :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwadron Napisano 13 Maj 2015 Share Napisano 13 Maj 2015 Bardzo bardzo mega :) czemu ta praca nie jest jeszcze na froncie ?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gajowy Napisano 13 Maj 2015 Share Napisano 13 Maj 2015 Kapitalne rzeczy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W Art Napisano 13 Maj 2015 Share Napisano 13 Maj 2015 Suuuper , co prawda Caferacery itd. to nie moje klimaty , ale kiedyś może będę miał pare pytań do Was. Obecnie jestem w trakcie zmiany z Wild stara , na coś bardziej na koksach i będę trochę customować także trochę będę szukać porad :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Wydro Napisano 13 Maj 2015 Share Napisano 13 Maj 2015 Świetne! Front aż miło. Uwielbiam customy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 13 Maj 2015 Share Napisano 13 Maj 2015 Super super super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cucsoniuss Napisano 13 Maj 2015 Autor Share Napisano 13 Maj 2015 Dzieki wszystkim za komentarze :) Budujace, zachecajace do pracy.....i kto wie moze kiedys realizacji jakiegos projektu w "realu" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 13 Maj 2015 Share Napisano 13 Maj 2015 Cudne modele, pięknie przedstawione! Przydałoby się trochę mięsa, takie to śliczne! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 18 Maj 2015 Share Napisano 18 Maj 2015 Admin nie spij ;)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W Art Napisano 19 Maj 2015 Share Napisano 19 Maj 2015 A sami macie jakiś warsztat ? i gdzie jeśli można zapytać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cucsoniuss Napisano 19 Maj 2015 Autor Share Napisano 19 Maj 2015 A sami macie jakiś warsztat ? i gdzie jeśli można zapytać ? niestety, poki co wirtualny :( jezeli juz cos robie to zlecam gdzeis blisko klienta, ale moim marzeniem jest stworzenie warsztatu i nowej polskiej marki limitowanych, elitarnych klasyczynch motocykli bazujacych na silnikach triumpha.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W Art Napisano 19 Maj 2015 Share Napisano 19 Maj 2015 Szkoda , że nie jesteście w 3mieście to bym Wam pomógł i z chęcią też bym się pobawił. Ja na sam przód będę chciał wahacz trochę przerobić i większego kapcia wstawić, no chyba, że kupię już "z" . Dobra to nie miejsce na dodatkowe rozmarzanie się :) Powodzenia, a pewnie się kiedyś na zlotach spotkamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artzgodka Napisano 21 Maj 2015 Share Napisano 21 Maj 2015 świetne !!! do takich modeli jakieś super HiRes rendery by się przydały, chętnie bym zobaczył :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 21 Maj 2015 Share Napisano 21 Maj 2015 Ależ to jest piękne. Uwielbiam motocykle i przeróbki i widzę że robisz to ze smakiem. Czekam na więcej! Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruber Napisano 22 Maj 2015 Share Napisano 22 Maj 2015 (edytowane) Wygladaja niesamowicie! Znowu zaczalem zastanawiac sie nad kupnem motocykla:D Mozesz napisac o oswietleniu? Szczegolnie zastanawia mnie ostatni render. To model z podlozonym backplatem? Kilka razy podchodziclem do tego tematu, ale nigdy nie udalo mi sie uzyskac zadowalajacego efektu.. Edytowane 22 Maj 2015 przez gruber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cucsoniuss Napisano 22 Maj 2015 Autor Share Napisano 22 Maj 2015 Dzekuje za FRONTA i wszystkie komentarze :) @ gruber: nie zastanawiaj sie tylko kupuj :) Oswietlanie w Corona render raczej nie przysparza wiekszych problemow - jak prawie wszystko w tym rendererze:) do wszystkich exteriorow uzywalem tej samej hdr-ki,a tam gdzie pojawia sie ostrzejszy cien tam jest corona sun. Co do ostatniej sceny to zrobilem to za pomoaca camera mappingu, bez zbednego kombinowania w postrpodukcji - 99% czysty render. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi