Napisano 29 Lipiec 20159 l Meta Mesh jest potężnym narzędziem, które proponuje nową technikę modelowania, pozwalając interaktywnie łączyć i drążyć model zachowując przy tym prawidłową topologię. Edytowane 30 Lipiec 20159 l przez Falcrum
Napisano 29 Lipiec 20159 l O zesz ty - gdzie takie cos bylo gdy ja sie obrazilem na modelowanie! Super te narzedzie. Nier chce mi sie szperac w google, wiec jak ktos wie czy to plugin czy to standalone itd to niech pisze.
Napisano 29 Lipiec 20159 l plugin do Lightwave'a . Zreszta nie jedyny fajny dodatek zrobiony przez 3rd Powers:
Napisano 29 Lipiec 20159 l No to J|L i jego mega skill w polymodlingu nie wiem po co jeszcze :) Co nie Luke?
Napisano 29 Lipiec 20159 l Niesamowite. MeshFusion i wszystko inne się chowa. Na tym można oprzeć cały workflow modelowana! Dałbym się pokroić za coś takiego w moich softach. :D
Napisano 29 Lipiec 20159 l Autodesk pewnie tez, wiec 3rd power jesli nie sa prawdziwymi milosnikami LW to sie predzej czy pozniej sprzedadza AD - no i w max 2017 bedzie to, tyle ze zbugowane na maxa.
Napisano 29 Lipiec 20159 l Ładnie wygląda na filmie, ciekawe jak w rzeczywistości., czy nie ma drobnych błędów cieniowania na tych połączeniach. Z wireframe i kontrastowycm materiałem bardzo fajnie. Filmy ze zbrusha oduczyły mnie łatwowierności;)
Napisano 29 Lipiec 20159 l Ktos fajnie porownal to do metaballs na sterydach :D Rany, jak bardzo chcialbym cos takiego w Blenderze ;)
Napisano 1 Sierpień 20159 l Hejka, ja używam LW i tego pluga od pierwszej wersji teraz działa jeszcze lepiej. Działa tak jak w filmiku, oczywiście jest czasem taki model, że idealnie się nie da, w tedy zagęszczenie nieco siatki rozwiązuje problem. Plug nie niszczy map UV. Działa mega szybko. Czy jest lepszy niż MeszFusion w Modo ciężko powiedzieć, MF jest b. zaawansowane i można animować fuzję. Ten plug jest do Modelera w LW. 3rd Powers to japońce u nich LW ciągle dość popularne. Mam nadzieję, że się nie sprzedadzą. Ale tu NT powinien odbudować choć trochę pozycję LW by było więcej userów w tedy takie plugi będą się lepiej sprzedawać. Plug kosztuje 79$ jak na taką funkcjonalność to przystępna cena uważam. tutaj mój test ale jeszcze wcześniejszej ver.
Napisano 6 Sierpień 20159 l piszcie do nich nagminnie zapytania by zrobili do innych softów ... a może zrobią
Napisano 6 Sierpień 20159 l generalnie mogli by zrobić własny soft... oparty na Booleanowej filozofi modelowania.
Napisano 10 Sierpień 20159 l jest promocja LW + plugi 3rd Powers ... może kogoś to zainteresuje https://www.lightwave3d.com/buy-lightwave-3rd-powers/