Napisano 27 Styczeń 20169 l Jestem pewnie ostatnia osoba ktora obejrzała to "dzielo" i po milionach fejmow i hejtow... Ale zawsze mialem szacunek do one-man-army. Można się czepiać ze tu nie tak a tam za dużo. W pełni gratuluje ukończenia, tyle się doczytalem ze to projekt mega dlugi. Ale tez pokazuje ze one-man-army nie zdaje tego egzaminu. Cos jak sztuka latania Bagińskiego, mimo ze nie jedna osoba nad tym pracowala to jednak... Świetne compo i muzyka, masz jakas tam wizje w glowie - - - Połączono posty - - - Jestem pewnie ostatnia osoba ktora obejrzała to "dzielo" i po milionach fejmow i hejtow... Ale zawsze mialem szacunek do one-man-army. Można się czepiać ze tu nie tak a tam za dużo. W pełni gratuluje ukończenia, tyle się doczytalem ze to projekt mega dlugi. Ale tez pokazuje ze one-man-army nie zdaje tego egzaminu. Cos jak sztuka latania Bagińskiego, mimo ze nie jedna osoba nad tym pracowala to jednak... Świetne compo i muzyka, masz jakas tam wizje w glowie - - - Połączono posty - - - Sry pisałem z Tel i się cos pochrzanilo - - - Połączono posty - - - Sry pisałem z Tel i się cos pochrzanilo
Napisano 28 Styczeń 20169 l Drogi Nordenie. Powiedz proszę czy byłaby szansa abyś do "Empsillnes" zrobił making-ofa? Takiego od etapu renderingu do postprodukcji. Najważniejsze rzeczy - color grading, compo (czy robiłeś kompo z prepassów i jak radziłeś sobie z ich łączeniem w animacji, czyli automatyzacja), programy z których korzystałeś i najprzydatniejsze filtry, efekty (glare, bloom, dyspresja - i teraz nie wiem czy dobrze piszę, to zjawisko gdy widać rozszczepione widmo, filmując mocne źródło światła np. słońce), rzeczy które tobie wydają się ważne. A pytam, proszę bo planuję krótką animację (bardziej reela) i nie chcę wyważać otwartych drzwi. W sieci pewnie można wyłowić to i owo, ale fajnie byłoby obejrzeć lub przeczytać artykuł "jasny-więzowaty", a w "Empsillnes" jest kilka interesujących a nawet inspirujących tricków :) Ludzie łapkujcie jeśli popieracie :) Edytowane 28 Styczeń 20169 l przez Pawlito
Napisano 28 Styczeń 20169 l Po pierwsze, gratuluję że udało Ci się skończyć tak ambitny projekt solo - czapki z głów. Moim zdaniem całość jest na bardzo dobrym poziomie, szczególnie jak na one-man-army. Animacja i wygląd postaci mi nie przeszkadzają - odbieram to jako animację "lalkową". Nie wszystko musi być hiperrealistyczne. Nie bawię się w krytyka filmowego - Dziadek mnie skutecznie wyleczył ze swobodnej wymiany myśli na forum, za to przyłączam się do prośby o rozbudowanego making ofa, dla mnie osobiście byłoby to nawet ciekawsze niż finalny produkt.
Napisano 28 Styczeń 20169 l ...a ja naiwny myślałem, że to Norden uczył się na Waszych mackingofach... skoro wiecie co i jak powinno być lepiej.... Wiem to taki żart z Waszej strony... bo gdyby to było na prawdę to bym pomyślał, że się z tosterami na głowy pozamienialiście...:)) Edytowane 28 Styczeń 20169 l przez agdybybyl
Napisano 28 Styczeń 20169 l Autor Problem w tym ze po niektorych komentarzach, ktore mi tutaj niektorzy zasponsorowali (podobnie jak w czasie ostatniej Bitwy pod moja praca) nie chce po prostu robic jakiegokolwiek materialu. Making off jest prawie zrobiony i lezy u mnie na dysku, ale stwierdzilem ze nei bede go uploadowal bo ci ktorzy tutaj krzyczeli i hejtowali jeszcze mogliby sie czegos z niego nauczyc... a to byloby strzelaniem sobie w stope. Kto jest zainteresowany wyslijcie mi wiadomosc na priv z kontaktem mailowym + Imie i nazwisko i jakis link np do waszego linkedin czy inna strone bym wiedzial komu wysylam. Spisze wam to sensownie w wiekszym artykule krok po kroku razem ze screenami i podesle na prywatnego maila. pozdrawiam.
Napisano 28 Styczeń 20169 l Cześć! Gratuluję ukończenia, kawał dobrej roboty. Scenografie fenomenalne. :) Pozdrawiam!