Napisano 29 Lipiec 20168 l Point Render jest unikalnym rozszerzeniem do programu SideFx Houdini, które pozwala na niefotorealistyczne renderowanie obrazów uzyskując klasyczne graficzne formy. Pełna treść: Point Render
Napisano 29 Lipiec 20168 l patrząc na rendery w ich galleri to mega słabo to wygląda.. imho mój shader do cyclesa już lepszą imitacje rysunku robił
Napisano 29 Lipiec 20168 l Ja jak kiedyś widziałem tego kosmonautę, to mi się bardzo spodobał, ale teraz po przejrzeniu galerii też jakoś mnie to nie zachwyca. Mimo wszystko podejrzewam, że można z tego wycisnąć więcej. patrząc na rendery w ich galleri to mega słabo to wygląda.. imho mój shader do cyclesa już lepszą imitacje rysunku robił Pochwalisz się jakimś renderkiem? Ciekaw jestem rezultatów. Mi się udało z Blendera wypuścić coś takiego: Bazowałem na tym shaderze: https://blendernpr.org/classic-ink-shader/
Napisano 29 Lipiec 20168 l imho mój shader do cyclesa już lepszą imitacje rysunku robił Poka. https://blendernpr.org/classic-ink-shader/ Ładny shader, można by go trochę podrasować.
Napisano 29 Lipiec 20168 l shader to złe słowo stworzyłem bardziej system. który działa tak że. nie potrzeba UV. ani żadnych textur w pliku dosłownie nie. jedynie co to importujemy geometrie do sceny. jaki kolwiek .OBJ i przypisujemy go do empty. potem ustawiamy rozdzielczość i F12 i gotowe :D
Napisano 31 Lipiec 20168 l No czad :) Zwłaszcza motocykl... magia. Używałeś do tego Freestyle'a, czy to jakiś zupełnie autorski system?
Napisano 31 Lipiec 20168 l @Maciek Jak dla mnie to jest świetne! Pokaż na blenderartist. polycount i wrzucaj na gumroada za kasę, imho chętni się znajdą. Pozdrawiam
Napisano 31 Lipiec 20168 l Woah! dzięki wielkie. Postaram się wrzucić to w ten tydzień będę w podróży więc będę miał czas aby napisać bla bla text co i jak działa. imho System jest banalnie prosty :)
Napisano 25 Sierpień 20168 l Hejka hejka, minął miesiąc, coś wrzucisz może? Bardzo fajny shader! :) tak tak pamiętam o tym po prostu zdecydowałem że jednak nie biore ze sobą laptopa bo miałem wbić tylko do kraju na 2 dni a okazało się w urzedzie że papierki zajmą trochę dłużej i jeszcze nie wróciłem :)