kliment woroszyłow Napisano 13 Sierpień 2016 Share Napisano 13 Sierpień 2016 (edytowane) Model dla relaksu ;) Edytowane 12 Styczeń 2019 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 14 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2016 (edytowane) lewa strona kadłuba poprawiona i skończona: Edytowane 14 Sierpień 2016 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGavish Napisano 14 Sierpień 2016 Share Napisano 14 Sierpień 2016 Model epicki jak zawsze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 14 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2016 McGavish- dzięki stary :) wire dla maniaków ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reminoir Napisano 14 Sierpień 2016 Share Napisano 14 Sierpień 2016 Tak jak McGavish powiedział - świetny model :) Dzięki za siatki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 14 Sierpień 2016 Share Napisano 14 Sierpień 2016 Miodzio model! No i bardzo ładny samolot! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medwed Napisano 14 Sierpień 2016 Share Napisano 14 Sierpień 2016 Trochę się dziwię chłopaki.Robicie wspaniałe modele i możecie zarabiać.Możliwe że sprzedajecie w virshopach ale tu szybki piniąz :) o podziale zysków http://wiki.warthunder.com/index.php?title=Affiliate_Program_Revenue_Share tu jak motać w 3dsmaxie http://wiki.warthunder.com/index.php?title=Creating_a_3D_tank_model Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 14 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2016 Druga strona GOTO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 14 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2016 (edytowane) Klapy i lotki: Edytowane 14 Sierpień 2016 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 15 Sierpień 2016 Share Napisano 15 Sierpień 2016 Fajna foka ;). Bardzo ladny model, jak zwykle z reszta, bede sledzil. I juz nie moge sie doczkac na model z texturkami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 15 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2016 (edytowane) Cięcie blach na skrzydłach, nie skończone jeszcze. Edytowane 16 Sierpień 2016 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 16 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2016 wnęki klap skończone: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 16 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2016 (edytowane) kolejne elementy spodu skrzydeł: Edytowane 16 Sierpień 2016 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akierek Napisano 16 Sierpień 2016 Share Napisano 16 Sierpień 2016 Idziesz jak burza. Detal nieziemski. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 17 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2016 (edytowane) Spód niemal gotowy, zostało jeszcze kółko ogonowe i zaczep dodatkowego zbiornika. Edytowane 17 Sierpień 2016 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 17 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2016 (edytowane) zaczep dodatkowego zbiornika paliwowego: Edytowane 17 Sierpień 2016 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 21 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2016 kokpit: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 22 Sierpień 2016 Share Napisano 22 Sierpień 2016 Ten detal juz nudzi, przeciez wiemy ze potrafisz modelowac, dawaj teksturki;) Zartuje, super model, moglbys dawac wiekszesc screeny siatek, zamiast calego modelu na jednym oraz bez TS :)? BTW masz jakas ulubiona stronke na ktora zagladasz w pierwszej kolejnosci gdy szukasz referek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 22 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2016 (edytowane) Pawelkos - Poniżej ostatnie rendy i siatki wg życzenia. A co do referencji... kiedyś miałem ale obecnie szperam gdzie się tylko da, by znaleść coś interesującego. A jak wiemy net pomieści dużo... tylko cierpliwie szperać ;) Edytowane 22 Sierpień 2016 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 22 Sierpień 2016 Share Napisano 22 Sierpień 2016 Dzieki kliment za siatki:). Masz juz jakis pomysl na scenke? Planujesz w ogole jakas scenke? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Topek Napisano 23 Sierpień 2016 Share Napisano 23 Sierpień 2016 A ja to se w kącie siedzę i się przyglądam... Ktoś chce chipsa? ;) modele miazga, znaczy normalne :D pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 25 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2016 (edytowane) Podwozie główne: Edytowane 25 Sierpień 2016 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 25 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2016 (edytowane) składa się to tak: Edytowane 25 Sierpień 2016 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 26 Sierpień 2016 Share Napisano 26 Sierpień 2016 Model super a teraz trochę upierdliwości. Osłona lufy patrząc od przodu to rura która wchodziła w mocowanie na dźwigarze połączenie nie było sztywne na zdjęciu widać śrubę ustalająca. Podwozie element nr 5 był okrągły w A8. Otwory we wręgach klap nie takie tylko nie mogę znaleźć w katalogu części gdzie to jest bo to strasznie wielkie tomisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 26 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2016 Dzięki za materiały, jednak nie ze wszystkim się zgodzę. Np. Element nr 5 . Jesli to jest okrągłe to ja jestem zakonnica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 26 Sierpień 2016 Share Napisano 26 Sierpień 2016 No to chyba zmienisz szaty. W różnych modelach to się trochę różniło. Bryła pokrywy to koło z uszami do mocowania siłowników. Za kilka dni poszukam to w katalogu tylko nie umiem się nim posługiwać, kłopot jest w tym że obejmuje modele od A5 do A8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 26 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2016 No przecież jak wół widać że to nie koło. Pokrywa w uproszczeniu u mnie wygląda własnie tak, jest zmienionym kołem a reszta ma przekrój koła, nie rozumiem więc w czym rzecz. Mocowań siłowników nie dodałem z uwagi na konieczne uproszczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 26 Sierpień 2016 Share Napisano 26 Sierpień 2016 Takie nieortognalne zdjęcia potrafią paskudnie narozrabiać. Nie chodzi o kłótnie tylko o to coby było jeszcze lepiej sorki. d1.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 27 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2016 Zrobiłem Janku wg Twojego rysunku, lepiej, fakt. Ale wciąż uważam że to nie jest okrągłe :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 27 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2016 (edytowane) Nitowanie obudowy silnika: Edytowane 27 Sierpień 2016 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 28 Sierpień 2016 Share Napisano 28 Sierpień 2016 Aż strach się bać ale niech będzie tu jest bardzo do kitu no i nie spodziewałem się że zmienisz ten duperel w katalogu wygląda trochę inaczej a zdjęcie jakie pokazałeś to element wyprodukowany w avi i chyba nie od A8. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 28 Sierpień 2016 Share Napisano 28 Sierpień 2016 taki szybki szkic dsd1.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 29 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2016 (edytowane) Owiewka skończona, kilka poprawek na poszyciu przed nią i namalowany slimak na kołpaku śmigła w satysfakcjonujący mnie wreszcie sposób. Upierdliwe to było. Ostatnie nowości w geometrii: Edytowane 29 Sierpień 2016 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 29 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2016 teraz to chyba naprawdę jeszcze tylko kółko ogonowe zostało do skończenia.... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 29 Sierpień 2016 Share Napisano 29 Sierpień 2016 Mozesz pokazac UV-alke i texture kolpaku smigla? jestem ciekaw jak to rozwiazales :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 29 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2016 Pawełkos: prosze uprzejmie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 30 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2016 (edytowane) Rzeczone kółko goto. Czyli że skończony modeling. :) 2 997 794 poligony po MS. ..... tzn cały model tyle nie kółko :D:D:D Edytowane 30 Sierpień 2016 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 31 Sierpień 2016 Share Napisano 31 Sierpień 2016 Znalazłem to przypadkiem zdjece lotnicze Kielc Poskładaj obrób i tło dla foki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 31 Sierpień 2016 Share Napisano 31 Sierpień 2016 I ostatnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 31 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2016 Szkoda Janek że czarno białe i takie małe :) kadłub po unwrapie, z nałożoną mapą bump dla nitów: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 1 Wrzesień 2016 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2016 (edytowane) Zmieniłem wielkośc nitów, były ciut za duże. Kadłub pomalowany w 80 % : Edytowane 1 Wrzesień 2016 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 1 Wrzesień 2016 Share Napisano 1 Wrzesień 2016 Teksturki mega, btw. w jakiej rozdzielczosci je malujesz? Ponawiam pytanie bo ostatnio zostalo pominiete:) planujesz jakas scenke czy render w powietrzu ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 1 Wrzesień 2016 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2016 Teksturki mega, btw. w jakiej rozdzielczosci je malujesz? Ponawiam pytanie bo ostatnio zostalo pominiete:) planujesz jakas scenke czy render w powietrzu ? :) Nie zastanawiałem jeszcze nad sceną... sporo pracy nad tym jeszcze więc mam dużo czasu żeby coś wymyśleć. Skłaniam ku powietrznej scenie jednak. Planuje go w kilku malowaniach zrobić. tekstury na całość 2 x 8192 x 8192. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 1 Wrzesień 2016 Share Napisano 1 Wrzesień 2016 202 na stateczniku to A8 na A5 miał inną liczbę nie pamiętam jaką ale na A8 miał zamontowane dodatkowe płyty pancerne o ile pamiętam mam gdzieś zdjęcie tego samolotu z opisanymi przestrzelinami poszukam w tym moim bałaganie - - - Połączono posty - - - O ile pamietam wypełnienie pomiędzy płomieniami było żółte ale nie jestem pewien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 1 Wrzesień 2016 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2016 (edytowane) Edytowane 1 Wrzesień 2016 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 1 Wrzesień 2016 Share Napisano 1 Wrzesień 2016 No nie to malowanie A5 hermana grafa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 1 Wrzesień 2016 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2016 Janek, ja wiem ze to malowanie z A5! :) ale mi sie podoba, wolno mi se go pomalowac tak, czy nie wolno? :D:D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 1 Wrzesień 2016 Share Napisano 1 Wrzesień 2016 Ano wolno ja tylko tak bo przeróbka to tylko praktycznie kosmetyka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 1 Wrzesień 2016 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2016 No wiem Janku, ale model jest po unwrapie i teraz nie chce już niczego ruszać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 3 Wrzesień 2016 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2016 (edytowane) W zasadzie pomolowany. Zapomniałem o rurce pitota... :/ Teraz zrobię kolejne malowanie, tym razem zgodne z historycznymi realiami i wersją samolotu ;) Edytowane 3 Wrzesień 2016 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi