Napisano 13 Sierpień 20168 l Model dla relaksu ;) Edytowane 12 Styczeń 20196 l przez kliment woroszyłow
Napisano 14 Sierpień 20168 l Autor lewa strona kadłuba poprawiona i skończona: Edytowane 14 Sierpień 20168 l przez kliment woroszyłow
Napisano 14 Sierpień 20168 l Trochę się dziwię chłopaki.Robicie wspaniałe modele i możecie zarabiać.Możliwe że sprzedajecie w virshopach ale tu szybki piniąz :) o podziale zysków http://wiki.warthunder.com/index.php?title=Affiliate_Program_Revenue_Share tu jak motać w 3dsmaxie http://wiki.warthunder.com/index.php?title=Creating_a_3D_tank_model Pozdrawiam
Napisano 14 Sierpień 20168 l Autor Klapy i lotki: Edytowane 14 Sierpień 20168 l przez kliment woroszyłow
Napisano 15 Sierpień 20168 l Fajna foka ;). Bardzo ladny model, jak zwykle z reszta, bede sledzil. I juz nie moge sie doczkac na model z texturkami :)
Napisano 15 Sierpień 20168 l Autor Cięcie blach na skrzydłach, nie skończone jeszcze. Edytowane 16 Sierpień 20168 l przez kliment woroszyłow
Napisano 16 Sierpień 20168 l Autor kolejne elementy spodu skrzydeł: Edytowane 16 Sierpień 20168 l przez kliment woroszyłow
Napisano 17 Sierpień 20168 l Autor Spód niemal gotowy, zostało jeszcze kółko ogonowe i zaczep dodatkowego zbiornika. Edytowane 17 Sierpień 20168 l przez kliment woroszyłow
Napisano 17 Sierpień 20168 l Autor zaczep dodatkowego zbiornika paliwowego: Edytowane 17 Sierpień 20168 l przez kliment woroszyłow
Napisano 22 Sierpień 20168 l Ten detal juz nudzi, przeciez wiemy ze potrafisz modelowac, dawaj teksturki;) Zartuje, super model, moglbys dawac wiekszesc screeny siatek, zamiast calego modelu na jednym oraz bez TS :)? BTW masz jakas ulubiona stronke na ktora zagladasz w pierwszej kolejnosci gdy szukasz referek ?
Napisano 22 Sierpień 20168 l Autor Pawelkos - Poniżej ostatnie rendy i siatki wg życzenia. A co do referencji... kiedyś miałem ale obecnie szperam gdzie się tylko da, by znaleść coś interesującego. A jak wiemy net pomieści dużo... tylko cierpliwie szperać ;) Edytowane 22 Sierpień 20168 l przez kliment woroszyłow
Napisano 22 Sierpień 20168 l Dzieki kliment za siatki:). Masz juz jakis pomysl na scenke? Planujesz w ogole jakas scenke?
Napisano 23 Sierpień 20168 l A ja to se w kącie siedzę i się przyglądam... Ktoś chce chipsa? ;) modele miazga, znaczy normalne :D pzdr
Napisano 25 Sierpień 20168 l Autor Podwozie główne: Edytowane 25 Sierpień 20168 l przez kliment woroszyłow
Napisano 25 Sierpień 20168 l Autor składa się to tak: Edytowane 25 Sierpień 20168 l przez kliment woroszyłow
Napisano 26 Sierpień 20168 l Model super a teraz trochę upierdliwości. Osłona lufy patrząc od przodu to rura która wchodziła w mocowanie na dźwigarze połączenie nie było sztywne na zdjęciu widać śrubę ustalająca. Podwozie element nr 5 był okrągły w A8. Otwory we wręgach klap nie takie tylko nie mogę znaleźć w katalogu części gdzie to jest bo to strasznie wielkie tomisko.
Napisano 26 Sierpień 20168 l Autor Dzięki za materiały, jednak nie ze wszystkim się zgodzę. Np. Element nr 5 . Jesli to jest okrągłe to ja jestem zakonnica.
Napisano 26 Sierpień 20168 l No to chyba zmienisz szaty. W różnych modelach to się trochę różniło. Bryła pokrywy to koło z uszami do mocowania siłowników. Za kilka dni poszukam to w katalogu tylko nie umiem się nim posługiwać, kłopot jest w tym że obejmuje modele od A5 do A8
Napisano 26 Sierpień 20168 l Autor No przecież jak wół widać że to nie koło. Pokrywa w uproszczeniu u mnie wygląda własnie tak, jest zmienionym kołem a reszta ma przekrój koła, nie rozumiem więc w czym rzecz. Mocowań siłowników nie dodałem z uwagi na konieczne uproszczenia.
Napisano 26 Sierpień 20168 l Takie nieortognalne zdjęcia potrafią paskudnie narozrabiać. Nie chodzi o kłótnie tylko o to coby było jeszcze lepiej sorki. d1.pdfNiedostępne
Napisano 27 Sierpień 20168 l Autor Zrobiłem Janku wg Twojego rysunku, lepiej, fakt. Ale wciąż uważam że to nie jest okrągłe :P
Napisano 27 Sierpień 20168 l Autor Nitowanie obudowy silnika: Edytowane 27 Sierpień 20168 l przez kliment woroszyłow
Napisano 28 Sierpień 20168 l Aż strach się bać ale niech będzie tu jest bardzo do kitu no i nie spodziewałem się że zmienisz ten duperel w katalogu wygląda trochę inaczej a zdjęcie jakie pokazałeś to element wyprodukowany w avi i chyba nie od A8.
Napisano 29 Sierpień 20168 l Autor Owiewka skończona, kilka poprawek na poszyciu przed nią i namalowany slimak na kołpaku śmigła w satysfakcjonujący mnie wreszcie sposób. Upierdliwe to było. Ostatnie nowości w geometrii: Edytowane 29 Sierpień 20168 l przez kliment woroszyłow
Napisano 29 Sierpień 20168 l Autor teraz to chyba naprawdę jeszcze tylko kółko ogonowe zostało do skończenia.... :)
Napisano 29 Sierpień 20168 l Mozesz pokazac UV-alke i texture kolpaku smigla? jestem ciekaw jak to rozwiazales :)
Napisano 30 Sierpień 20168 l Autor Rzeczone kółko goto. Czyli że skończony modeling. :) 2 997 794 poligony po MS. ..... tzn cały model tyle nie kółko :D:D:D Edytowane 30 Sierpień 20168 l przez kliment woroszyłow
Napisano 31 Sierpień 20168 l Znalazłem to przypadkiem zdjece lotnicze Kielc Poskładaj obrób i tło dla foki
Napisano 31 Sierpień 20168 l Autor Szkoda Janek że czarno białe i takie małe :) kadłub po unwrapie, z nałożoną mapą bump dla nitów:
Napisano 1 Wrzesień 20168 l Autor Zmieniłem wielkośc nitów, były ciut za duże. Kadłub pomalowany w 80 % : Edytowane 1 Wrzesień 20168 l przez kliment woroszyłow
Napisano 1 Wrzesień 20168 l Teksturki mega, btw. w jakiej rozdzielczosci je malujesz? Ponawiam pytanie bo ostatnio zostalo pominiete:) planujesz jakas scenke czy render w powietrzu ? :)
Napisano 1 Wrzesień 20168 l Autor Pawelkos napisał: Teksturki mega, btw. w jakiej rozdzielczosci je malujesz? Ponawiam pytanie bo ostatnio zostalo pominiete:) planujesz jakas scenke czy render w powietrzu ? :) Nie zastanawiałem jeszcze nad sceną... sporo pracy nad tym jeszcze więc mam dużo czasu żeby coś wymyśleć. Skłaniam ku powietrznej scenie jednak. Planuje go w kilku malowaniach zrobić. tekstury na całość 2 x 8192 x 8192.
Napisano 1 Wrzesień 20168 l 202 na stateczniku to A8 na A5 miał inną liczbę nie pamiętam jaką ale na A8 miał zamontowane dodatkowe płyty pancerne o ile pamiętam mam gdzieś zdjęcie tego samolotu z opisanymi przestrzelinami poszukam w tym moim bałaganie - - - Połączono posty - - - O ile pamietam wypełnienie pomiędzy płomieniami było żółte ale nie jestem pewien
Napisano 1 Wrzesień 20168 l Autor Janek, ja wiem ze to malowanie z A5! :) ale mi sie podoba, wolno mi se go pomalowac tak, czy nie wolno? :D:D:D:D
Napisano 1 Wrzesień 20168 l Autor No wiem Janku, ale model jest po unwrapie i teraz nie chce już niczego ruszać .
Napisano 3 Wrzesień 20168 l Autor W zasadzie pomolowany. Zapomniałem o rurce pitota... :/ Teraz zrobię kolejne malowanie, tym razem zgodne z historycznymi realiami i wersją samolotu ;) Edytowane 3 Wrzesień 20168 l przez kliment woroszyłow