Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 145
  • Wyświetleń 37,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• kliment woroszyłow
    kliment woroszyłow

Skończony wózek serwisowy pod silnik i stół roboczy  pod imadło, pozostało pomalować wszystko i można montować silnik.  :

Posted Images

Napisano

Ten detal juz nudzi, przeciez wiemy ze potrafisz modelowac, dawaj teksturki;) Zartuje, super model, moglbys dawac wiekszesc screeny siatek, zamiast calego modelu na jednym oraz bez TS :)? BTW masz jakas ulubiona stronke na ktora zagladasz w pierwszej kolejnosci gdy szukasz referek ?

Napisano
  • Autor

Pawelkos - Poniżej ostatnie rendy i siatki wg życzenia. A co do referencji... kiedyś miałem ale obecnie szperam gdzie się tylko da, by znaleść coś interesującego. A jak wiemy net pomieści dużo... tylko cierpliwie szperać ;)

98Q4hr.jpg

WfeoPs.jpg

GNhFFy.jpg

UZ4jbx.jpg

CYUCen.jpg

Fb8JmE.jpg

7r0QFI.jpg

DvjDyC.jpg

Edytowane przez kliment woroszyłow

Napisano

A ja to se w kącie siedzę i się przyglądam... Ktoś chce chipsa? ;)

modele miazga, znaczy normalne :D

pzdr

Napisano

Model super a teraz trochę upierdliwości. Osłona lufy patrząc od przodu to rura która wchodziła w mocowanie na dźwigarze połączenie nie było sztywne na zdjęciu widać śrubę ustalająca. Podwozie element nr 5 był okrągły w A8. Otwory we wręgach klap nie takie tylko nie mogę znaleźć w katalogu części gdzie to jest bo to strasznie wielkie tomisko.

Napisano

No to chyba zmienisz szaty. W różnych modelach to się trochę różniło. Bryła pokrywy to koło z uszami do mocowania siłowników. Za kilka dni poszukam to w katalogu tylko nie umiem się nim posługiwać, kłopot jest w tym że obejmuje modele od A5 do A8

Napisano
  • Autor

No przecież jak wół widać że to nie koło. Pokrywa w uproszczeniu u mnie wygląda własnie tak, jest zmienionym kołem a reszta ma przekrój koła, nie rozumiem więc w czym rzecz. Mocowań siłowników nie dodałem z uwagi na konieczne uproszczenia.

Napisano

Aż strach się bać ale niech będzie tu jest bardzo do kitu no i nie spodziewałem się że zmienisz ten duperel w katalogu wygląda trochę inaczej a zdjęcie jakie pokazałeś to element wyprodukowany w avi i chyba nie od A8.

Napisano
  • Autor

Owiewka skończona, kilka poprawek na poszyciu przed nią i namalowany slimak na kołpaku śmigła w satysfakcjonujący mnie wreszcie sposób. Upierdliwe to było.

q2RQzz.jpg

KYftBL.jpg

tSt04x.jpg

0gug5a.jpg

VZBvwo.jpg

Ostatnie nowości w geometrii:

kJthHp.jpg

Napisano
  • Autor

Rzeczone kółko goto. Czyli że skończony modeling. :) 2 997 794 poligony po MS. ..... tzn cały model tyle nie kółko :D:D:D

t4Hgvl.jpg

p3tZKv.jpg

xgiU2D.jpg

Napisano

Znalazłem to przypadkiem zdjece lotnicze Kielc Poskładaj obrób i tło dla foki

Napisano

Teksturki mega, btw. w jakiej rozdzielczosci je malujesz? Ponawiam pytanie bo ostatnio zostalo pominiete:) planujesz jakas scenke czy render w powietrzu ? :)

Napisano
  • Autor
  Pawelkos napisał:
Teksturki mega, btw. w jakiej rozdzielczosci je malujesz? Ponawiam pytanie bo ostatnio zostalo pominiete:) planujesz jakas scenke czy render w powietrzu ? :)

Nie zastanawiałem jeszcze nad sceną... sporo pracy nad tym jeszcze więc mam dużo czasu żeby coś wymyśleć. Skłaniam ku powietrznej scenie jednak. Planuje go w kilku malowaniach zrobić. tekstury na całość 2 x 8192 x 8192.

Napisano

202 na stateczniku to A8 na A5 miał inną liczbę nie pamiętam jaką ale na A8 miał zamontowane dodatkowe płyty pancerne o ile pamiętam mam gdzieś zdjęcie tego samolotu z opisanymi przestrzelinami poszukam w tym moim bałaganie

- - - Połączono posty - - -

O ile pamietam wypełnienie pomiędzy płomieniami było żółte ale nie jestem pewien

Napisano

Ano wolno ja tylko tak bo przeróbka to tylko praktycznie kosmetyka

Napisano
  • Autor

W zasadzie pomolowany. Zapomniałem o rurce pitota... :/ Teraz zrobię kolejne malowanie, tym razem zgodne z historycznymi realiami i wersją samolotu ;)

XRdE7A.jpg

AzawuH.jpg

Ka5Fka.jpg

lPVRgX.jpg

tIehe8.jpg