kliment woroszyłow Napisano 7 Listopad 2016 Napisano 7 Listopad 2016 (edytowane) Model czouku w późnej wersji produkcyjnej. Zimmerit : poprawiony właz Dowódcy: Edytowane 24 Styczeń 2017 przez kliment woroszyłow
keajra Napisano 7 Listopad 2016 Napisano 7 Listopad 2016 (edytowane) To ze model super itd to w Twoich watkach bezsensu pisac, wiec nie pisze. Moze bys sie wzial za Pzkpfw VI? Moj ulubiony czolg WWII. EDIT: Sluzylbym referencjami :D https://s21.postimg.org/9aws5ti13/20161107_184919.jpg Edytowane 7 Listopad 2016 przez keajra
McGavish Napisano 7 Listopad 2016 Napisano 7 Listopad 2016 Fajnie, że wróciłeś ze swoimi modelami! Czołg wiadomo, świetny :) Widzę, że modelowałeś środek tych drzwiczek na boku wieży. Stąd moje pytanie, masz w planach wnętrze?
kliment woroszyłow Napisano 7 Listopad 2016 Autor Napisano 7 Listopad 2016 masz w planach wnętrze? Mam za mało pewnych informacji co do wnętrza, dlatego odpuszczę, ale gdybym w przyszłości zdobył dobre referencje to kto wie... ;)
Lukasz2244 Napisano 7 Listopad 2016 Napisano 7 Listopad 2016 Wojtku, jak zwykle model wysokich lotów. Mega lubię przyglądać się wszystkim elementom. U Ciebie nawet nakrętki wyglądają super :). Echhh zawsze powtarzałem/namawiałem, nauczaj :).
kliment woroszyłow Napisano 7 Listopad 2016 Autor Napisano 7 Listopad 2016 Lukasz2244 Dzięki! :) Jeszcze jeden renderek, jutro powinienem skończyć cały zimmerit.
kliment woroszyłow Napisano 9 Listopad 2016 Autor Napisano 9 Listopad 2016 Gąski , (Darek dzięki za pomoc ;) ) :
Sebazx6r Napisano 10 Listopad 2016 Napisano 10 Listopad 2016 Ten tile na blasze to chyba tylko test prawda?
medwed Napisano 10 Listopad 2016 Napisano 10 Listopad 2016 Ten tile na blasze to chyba tylko test prawda?
kliment woroszyłow Napisano 10 Listopad 2016 Autor Napisano 10 Listopad 2016 Ten tile na blasze to chyba tylko test prawda? Nie, nie tylko... bo?
kliment woroszyłow Napisano 10 Listopad 2016 Autor Napisano 10 Listopad 2016 (edytowane) Materiały z vraya? Tak. Ale póki co to tylko gąski mają bardziej zaawansowany szejder , reszta dopiero będzie robiona. Edytowane 10 Listopad 2016 przez kliment woroszyłow
kliment woroszyłow Napisano 11 Listopad 2016 Autor Napisano 11 Listopad 2016 Straszna dłubanina z tą texturą odrapań...ale w końcu zrobię.... ;)
kliment woroszyłow Napisano 14 Listopad 2016 Autor Napisano 14 Listopad 2016 Wieża odrapana. Osłony boczne kadłuba też ale do poprawy... ;)
kliment woroszyłow Napisano 16 Listopad 2016 Autor Napisano 16 Listopad 2016 (edytowane) Edytowane 16 Listopad 2016 przez kliment woroszyłow
kliment woroszyłow Napisano 19 Listopad 2016 Autor Napisano 19 Listopad 2016 zabrudzenia atmosferyczne, nie skończone więc nie przywiązujcie sie za bardzo, bardziej sprawdzam czy to będzie dobrze wyglądać:
Sebazx6r Napisano 19 Listopad 2016 Napisano 19 Listopad 2016 W paru miejscach razi mapowanie . Będziesz poprawial recznei texture tam?
kliment woroszyłow Napisano 19 Listopad 2016 Autor Napisano 19 Listopad 2016 Sebazx6r - W tym rzecz że to co pokazujesz jako błąd mapowania jest celowym ręcznie narysowanym wzorem, gdyż w oryginale ryflowanie zimmeritu było tak właśnie robione.
Sebazx6r Napisano 20 Listopad 2016 Napisano 20 Listopad 2016 (edytowane) No to teraz widać różnice. Szczególnie za obwolutą. Inny kierunek mapowania tam już nie powinno być po obwodzie a na tym wypukłym kierunek o 90 stopni trzeba obrócić. W oczy rzuca się także różne skale w teksturze. Miejscami paski są 2 grubsze. Na płaskim obszarze sa te same kierunki. U ciebie nagle pattern idzie po obwodzie wyciętej płyty gdzie prawie po całości jest w jej poprzek. Edytowane 20 Listopad 2016 przez Sebazx6r literówki
kliment woroszyłow Napisano 20 Listopad 2016 Autor Napisano 20 Listopad 2016 (edytowane) seba ty zdaje sie nie rozumiesz. Nie było standardu, każdy czołg był inaczej zaszpachlowany i poryflowany. Nie znajdziesz dwóch takich samych wzorów zimmeritu na żadnym z czołgów. Zimmerit jak linie papilarne, każdy ma inne. zawsze były jakieś odstępstwa od normy wynikające z widzimisię wykonującego. przykłady: http://www.panzerscale.de/tipps_und_tricks/Detailfotos/Images/Detail_30.JPG http://www.panzerscale.de/tipps_und_tricks/Detailfotos/Images/Detail_30a.jpg http://www.panzerscale.de/tipps_und_tricks/Detailfotos/Images/Detail_27.JPG Poprawione otarcia boków i zarys końcowego kamo: Edytowane 20 Listopad 2016 przez kliment woroszyłow
Sebazx6r Napisano 20 Listopad 2016 Napisano 20 Listopad 2016 Nie wiem może masz racje,ale w niektórych miejscach wygląda to dla mnie źle, wręcz nielogicznie szczególnie na tych płaskich płytach które niczego nie okalają. Dlatego pisze. Na tej płycie pod gąsienicą zmiana kierunku jest nielogiczna. Widać ze szpachlują na szybka wiec po co się męczyć i robić cos co i tak urody mu nie doda.i utrudnia proces nakładanych tego betonu czy co to. Może jak dasz displacement zamiast płaskiego bumpa to się przekonam.
kliment woroszyłow Napisano 20 Listopad 2016 Autor Napisano 20 Listopad 2016 Wrzuciłem ci fotki które pokazują że logiki w tym nie należy szukać. Wpisz sobie "zimmerit" w googlach i pooglądaj może wtedy uwierzysz.
Pawlito Napisano 20 Listopad 2016 Napisano 20 Listopad 2016 Kliment, weryfikacja to ważna rzecz. Później będziesz mógł sobie przykleić znaczek "SebaZX6-R Approved!". :)
Sebazx6r Napisano 20 Listopad 2016 Napisano 20 Listopad 2016 Nie musi rzeźbić by zrobić displacement. Jeżeli nie widzisz tych pięknych prostych linii jak od linijki i tego kwadracika w rogu. Dlatego kojarzy mi się z bledem mapowania. Nie czuć kompletnie głębi tej faktury przez co dziwnie się na to patrzy.. Jak nie zrobisz dispa to te zniszczenia obtarcia będą wyglądać co najmniej dziwnie. Ta tektura u Ciebie to w bumpie czy w diffiusie? Chyba sam diffuse. Wnioskuje ze jeszcze będą inne textury dorabiane. Obtarcie wygaldaja dziwnie trochę za duże nie ma ukruszen tylko jak obtarty beton. Jak będzie roznica poziomu to inaczej się będzie to czytac stad disp/normal lub bump. Choc mysle ze disp będzie najlepiej. Nie musi być mojego aproved ;p. Wyrazam opinie. Skoro uważasz ze jest oki to już się nie wtrącam rob dalej. Czekam na końcowy efekt.
kliment woroszyłow Napisano 20 Listopad 2016 Autor Napisano 20 Listopad 2016 To jest displacement tylko na minimalnych nastawach żeby nie czekać z renderami póki testowe. Poza mapą diff i displacement są mapy bump, specular i reflect.
kliment woroszyłow Napisano 21 Listopad 2016 Autor Napisano 21 Listopad 2016 (edytowane) Zimmerit 2.0. w sumie to muszę podziękować Sebazx6r bo mnie zmotywował ;) Edytowane 21 Listopad 2016 przez kliment woroszyłow
Kroopson Napisano 22 Listopad 2016 Napisano 22 Listopad 2016 fajny :) jak la lubię tym badziewiem jeździć :)
medwed Napisano 22 Listopad 2016 Napisano 22 Listopad 2016 Świetnie.Będziesz dodawał RAL 8012 (red primer) między stalą a zimmerkiem ?
Matchias Napisano 22 Listopad 2016 Napisano 22 Listopad 2016 Wojtek świetna robota, szukam i szukam żeby się do czegoś przyczepić i nic znaleźć nie mogę.
McGavish Napisano 27 Listopad 2016 Napisano 27 Listopad 2016 Świetnie to wygląda! Wolę nie wiedzieć ile to ma poly z fizycznym displacementem dla zimmeritu :D Ciekawi mnie natomiast w czym teksturujesz. Przerzuciłeś się na Quixela, Paintera czy jeszcze coś innego, czy malujesz wszystko w PS na płasko? Kibicuję dalej! Pozdrawiam
kliment woroszyłow Napisano 27 Listopad 2016 Autor Napisano 27 Listopad 2016 Zaczynam zabawę z Quixelem ale to co teraz widać to wciąż PS.
kliment woroszyłow Napisano 28 Listopad 2016 Autor Napisano 28 Listopad 2016 (edytowane) Do otexturowania został tył i spód wanny i koła. Edytowane 28 Listopad 2016 przez kliment woroszyłow
gigant84 Napisano 28 Listopad 2016 Napisano 28 Listopad 2016 Nie wiem czy to kwestia oświetlenia, ale oznakowanie boczne, oraz białe pasy na lufie są dla mnie zbyt "czyste/nowe" względem całości. Jakiś kurz, może więcej ubytków? Pytanie czysto techniczne. Dlaczego ten czołg miał taką fakturę? Czemu to miało służyć?
kliment woroszyłow Napisano 28 Listopad 2016 Autor Napisano 28 Listopad 2016 Dlaczego ten czołg miał taką fakturę? Czemu to miało służyć? Zimmerit jest trochę zagadką... wtajemniczeni twierdzą że miał rozpraszać odbicia i refleksy świetlne na pancerzu by czołg był mniej widoczny, inni że miał zapobiegać przyklejaniu granatów magnetycznych używanych do zwalczania czołgów. Skład tej masy jest nieznany dzisiaj.
marekkonieczny Napisano 28 Listopad 2016 Napisano 28 Listopad 2016 Zimmerit fakturą przypomina mi mocno Co do modelu i tekstur, jest naprawdę super. Sledze wątek od początku powstania.
kliment woroszyłow Napisano 28 Listopad 2016 Autor Napisano 28 Listopad 2016 (edytowane) marekkonieczny- bardzo dobre skojarzenie bo to w podobny sposób było nakładane i ryflowane :) Edytowane 28 Listopad 2016 przez kliment woroszyłow
kliment woroszyłow Napisano 24 Styczeń 2017 Autor Napisano 24 Styczeń 2017 (edytowane) Po dłuższej przerwie wracam do pracy nad nim.... już prawie ;) Edytowane 24 Styczeń 2017 przez kliment woroszyłow
kliment woroszyłow Napisano 14 Marzec 2017 Autor Napisano 14 Marzec 2017 To faktycznie rzadkość. Fajna focia, dzięki!
medwed Napisano 14 Marzec 2017 Napisano 14 Marzec 2017 Jasne ;) Ale ciągle mi nie odpowiadasz gdzie trafiają Twoje modele :)
kliment woroszyłow Napisano 14 Marzec 2017 Autor Napisano 14 Marzec 2017 Medwed- A to róznie. Głównie do wydawców czasopism i książek.
medwed Napisano 14 Marzec 2017 Napisano 14 Marzec 2017 Medwed- A to róznie. Głównie do wydawców czasopism i książek. Ale jak ? Nie masz potem praw do sprzedawania modeli w Necie ?
Rekomendowane odpowiedzi