NuttyART Napisano 13 Czerwiec 2017 Napisano 13 Czerwiec 2017 O kurde, jeśli chodzi o sam klimat to dobry sztos! Konwencja artystyczna przypomina mi serie anime Mononoke, tylko przeniesioną na styl europejski. Mam tylko nadzieję, że nie będzie to zbiór świetne narysowanych obrazków a sam film będzie miała także dość ciekawą fabułę.
deshu Napisano 14 Czerwiec 2017 Napisano 14 Czerwiec 2017 Refleks godny dziadka. Czyli ponad rok za późno.
agdybybyl Napisano 14 Czerwiec 2017 Autor Napisano 14 Czerwiec 2017 Van Gogh......!!!... to nie wymyślone nic w rajtuzach zbawiające nic i marketing.... po którym nie zostanie nic oprócz mózgowych blizn konsumpcyjnych... Van Gogha można oglądać.... nawet co rok.... jak częściej nie potrafisz.....:)... zmienił Toją świadomość nawet jeżeli tego nie wiesz...:))). .....a to jest artykuł... z dzisiaj...:))) http://wyborcza.pl/7,75410,21954979,polska-animacja-twoj-vincent-faworytem-prestizowego.html
WWWoj Napisano 14 Czerwiec 2017 Napisano 14 Czerwiec 2017 Co nie zmienia faktu, że trailer sprzed roku. Ile byś nie palnął wielokropków.
agdybybyl Napisano 14 Czerwiec 2017 Autor Napisano 14 Czerwiec 2017 Wiedźmin miał być skończony w 2017.... no i zabrakło............. wielokropków...:))
agdybybyl Napisano 19 Czerwiec 2017 Autor Napisano 19 Czerwiec 2017 Annecy: Nagroda Publiczności dla "Twojego Vincenta" https://www.sfp.org.pl/wydarzenia,5,25572,1,1,Annecy-Nagroda-Publicznosci-dla-Twojego-Vincenta.html Nawet Jury nie dało rady... woli grzebanie w cipce...:)))
WWWoj Napisano 19 Czerwiec 2017 Napisano 19 Czerwiec 2017 A oglądałeś tą mangę co wygrała Annecy? Czy tylko tak kłapiesz, nie znając tematu, jak zwykle?
agdybybyl Napisano 21 Czerwiec 2017 Autor Napisano 21 Czerwiec 2017 .....w mangach bohaterowie we wszystkich znaczących momentach mają przedziwną mimikę i intonację głosu... ja tego nie trawię... bo naokoło mnie wszyscy zachowują się inaczej... sprzedają samochody i klawiatury i jest ok... ale tego od nich nie kupię i nie dostosuję.....:))))))... u Kurosawy to trawiłem tutaj w tej konwencji.... nie.... takie moje zdanie na temat mang.......!!!
agdybybyl Napisano 24 Czerwiec 2017 Autor Napisano 24 Czerwiec 2017 http://kultura.gazeta.pl/kultura/7,114438,21978719,takiego-filmu-jeszcze-nie-bylo-polska-rezyserka-dostala-za.html
osael Napisano 23 Styczeń 2018 Napisano 23 Styczeń 2018 "Twój Vincent" został nominowany do Oscara. Ale informacja o pierwszym polskim pełnometrażowym filmie animowanym nominowanym do Oscara jest pewnie zbyt mało ważna na stronę główną
agdybybyl Napisano 24 Styczeń 2018 Autor Napisano 24 Styczeń 2018 Forum to tylko zbiór ludzi z podobnymi klapkami na świadomości. Jak tu kiedyś powiedział jeden z moderatorów... to jest forum dla murarzy, bo chodzi przede wszystkim o to żeby ściany stały równo.
polka dot Napisano 24 Styczeń 2018 Napisano 24 Styczeń 2018 brutalny jesteś Dziadku. każdy ma swoje tempo przyswajania prawdy. natura nigdy się nie spieszy, a wszystko ukańcza na czas
agdybybyl Napisano 24 Styczeń 2018 Autor Napisano 24 Styczeń 2018 W brutalnej rzeczywistości która była zawsze... liczyło i liczy się tempo kolejnych Vincentów... a tło się przesuwa...!!...:)
polka dot Napisano 24 Styczeń 2018 Napisano 24 Styczeń 2018 zbyt szybki rozwój jest równie samobójczy jak stagnacja. chodzi o równowagę!
agdybybyl Napisano 24 Styczeń 2018 Autor Napisano 24 Styczeń 2018 Wszystko się teraz zmienia co 15 min..... ostatnia równowaga była w Średniowieczu... dopóki Renesans nie wprowadził prefabrykacji.....:))). Van Gogh to ostatni kamień milowy ludzkich zachowań w zagubieniu... teraz gówno leje się i podobno jest to dla naszego dobra. Filmu nie obejrzę z szacunku dla własnego zdrowia... pracę doceniam... boję się treści. Obejrzałem film o Beksińskim... "Ostatnia rodzina"... jak bym spotkał reżysera naszczał bym mu do butów.... i bylibyśmy na remis....!!...:))
tr3buh Napisano 24 Styczeń 2018 Napisano 24 Styczeń 2018 Obejrzałem film o Beksińskim... "Ostatnia rodzina"... jak bym spotkał reżysera naszczał bym mu do butów.... i bylibyśmy na remis....!!...:)) Co Cię tak zdenerwowało w "Ostatniej rodzinie"? film zebrał dużo nagród, jedyna krytyka z jaka sie często spotyka jest kwestia przedstawienia Tomasza Beksińskiego jako zadufanego w sobie dupka (bo podobno taki nie był)
agdybybyl Napisano 24 Styczeń 2018 Autor Napisano 24 Styczeń 2018 Spodziewałem się śladu klimatu poezji którą stworzył.... dostałem zlepek wynaturzeń z brukowca obdarty ze wszystkiego i człowieka który nie radzi sobie z niczym... (Seweryn koszmarny). Oczywiście nie pokazano osiagnięć, bo to nie było ważne... i popsuło by wizje brukową... zaproponowaną przez tfur-ców. Wątek syna rozdmuchany ponad miarę, a on przy ojcu w zasadzie był bez osiągnięć. Dlatego nie obejrzę Vincenta... bo tam prawdopodobnie producenci zadbali o sponiweiranie Van Gogha. Niszczymy autorytety.... żeby trudniej było trafić do poezji...!!! Każdy ma wady.. pokazując je mnożymy je u innych....!!!
WWWoj Napisano 27 Styczeń 2018 Napisano 27 Styczeń 2018 Każdy ma wady.. pokazując je mnożymy je u innych....!!! Ciekawy wymysł, szczególnie, że często zarzucasz ludziom, że niczego nie pokazują ;) Mnie film się podobał.
walmord Napisano 27 Styczeń 2018 Napisano 27 Styczeń 2018 "Twój Vincent" został nominowany do Oscara. Ale informacja o pierwszym polskim pełnometrażowym filmie animowanym nominowanym do Oscara jest pewnie zbyt mało ważna na stronę główną Jeszcze się nie połapali ....
KLICEK Napisano 30 Styczeń 2018 Napisano 30 Styczeń 2018 jeszcze nikt z was nie zauwazyl ze forum jest opuszczone?
adek Napisano 31 Styczeń 2018 Napisano 31 Styczeń 2018 Zapraszam do większego artykułu na ten temat :) http://max3d.pl/news/7090/twoj-vincent-making-of-wyjatkowej-animacji-nominowanej-do-oscara
agdybybyl Napisano 31 Styczeń 2018 Autor Napisano 31 Styczeń 2018 Trochę się boję, że krykieciści z kresowiakami usuną mi mojego Mistrza Krasnoluda w cień poza Kolbergowy.... do kogo ja się będę musiał teraz modlić w trudnych trójwymiarowych chwilach...??...:)... taki cios na starość....:)
Rekomendowane odpowiedzi