Maciek Jutrzenka Napisano 10 Sierpień 2017 Napisano 10 Sierpień 2017 Siema ostatnimi czasy w sumie to od premiery houdiniego H16 postanowiłem że się go nauczę i sprawdzę jak sobie radzi razem z Blenderem i muszę powiedzieć że jestem mega zadowolony. Kilka projektów zrobionych dotychczas.
piopiowawa Napisano 11 Sierpień 2017 Napisano 11 Sierpień 2017 Siema ostatnimi czasy w sumie to od premiery houdiniego H16 postanowiłem że się go nauczę i sprawdzę jak sobie radzi razem z Blenderem i muszę powiedzieć że jestem mega zadowolony. Kilka projektów zrobionych dotychczas. dzięki, Kramon Houdini to jakaś nowa wersja softu? też muszę się nauczyć Houdiniego niestety czasu mało albo...
Pawelkos Napisano 11 Sierpień 2017 Napisano 11 Sierpień 2017 Spoko rzeczy, dawaj wiecej. Sam ostatnio zastanawialem sie czy nie przysiasc do "Hudego". Masz jakies ulubione zrodla do nauki za wyjatkiem tutkow od SideFX?
Maciek Jutrzenka Napisano 11 Sierpień 2017 Autor Napisano 11 Sierpień 2017 dzięki, Kramon Houdini to jakaś nowa wersja softu? też muszę się nauczyć Houdiniego niestety czasu mało albo... nie haha to mój nick po prostu :P "kramon" - - - Połączono posty - - - Spoko rzeczy, dawaj wiecej. Sam ostatnio zastanawialem sie czy nie przysiasc do "Hudego". Masz jakies ulubione zrodla do nauki za wyjatkiem tutkow od SideFX? poza obejrzeniem kilku 4-5 tutków od sidefx typu jak poruszać się po interface etc. korzystam jedynie z tutków Entagmy. chociaż też obejrzałem może z 3-4 i tyle w sumie.. też zależy do czego będziesz używać w sumie houdiniego.
Hokmah Napisano 11 Sierpień 2017 Napisano 11 Sierpień 2017 Spoko rzeczy, dawaj wiecej. Sam ostatnio zastanawialem sie czy nie przysiasc do "Hudego". Masz jakies ulubione zrodla do nauki za wyjatkiem tutkow od SideFX? SideFX Go Pro : vimeo.com/goprocedural Peter Quint : vimeo.com/user2030228 CG Wiki - Matt Estela : tokeru.com/cgwiki Varomix Wey : https://www.youtube.com/c/mixtraining Entagma : vimeo.com/entagma Houdini Tricks : houdinitricks.com Daily.hip : https://dailyhip.wordpress.com/ Scatter Tuts - Niels Prayer : scattertuts.com/tutorials/ Johnny Farmfield : vimeo.com/farmfield Henry Foster : toadstorm.com Cut And - Kangji Yoong : yoong-cut-and.blogspot.ca/ Rohan Dalvi : vimeo.com/rohandalvi Garman Herigstad : youtube.com/user/vizylists/featured Sam Hancock : ihoudini.blogspot.ca/ Jimmy Gunawan : houdoodles.blogspot.ca/ Danil Krivoruchko : vimeo.com/myshli Ben Watts : vimeo.com/bwdesign Simon Fiedler : vimeo.com/simonfiedler CG Records : tutorials.cgrecord.net/search/label/Houdini German De Benito : vimeo.com/nurbs Andrew : vimeo.com/user3011599 Alessandro Pepe : pepefx.blogspot.ca/ Tim van Helsdingen : https://vimeo.com/timvanhelsdingen Kim Goossens : youtube.com/user/3DisFuntastic/featured Let's Houdini : letshoudini.wordpress.com Gianvito Serra : youtube.com/channel/UCkeE-xTK7tAjBKayQ68rF1w/videos Deborah Fowler : http://www.deborahrfowler.com/Houdin…/HOUDINI-RESOURCES.html Anastacia Opara : https://vimeo.com/anopara Eosacro : https://www.youtube.com/channel/UCuv0dRovXVrVTfNVvP-V_MA SideFX Help Doc 'Expression cookbook' : sidefx.com/docs/houdini16/ref/expression_cookbook
Maciek Jutrzenka Napisano 15 Sierpień 2017 Autor Napisano 15 Sierpień 2017 ostatnio bawie się w testowanie houdiniego jako narzędzie do motion graphics.. zrobiłem takiego toola wraz z kilkoma osobami z Think Procedural discord.
polka dot Napisano 17 Sierpień 2017 Napisano 17 Sierpień 2017 nie wiem czy coś mam z przeglądarką, ale nie widzę żadnych wideo ani załączników od pierwszego postu. używam chrome
deshu Napisano 17 Sierpień 2017 Napisano 17 Sierpień 2017 No spoko Maciek, ale trochę za bardzo wieje tutorialami.
Maciek Jutrzenka Napisano 17 Sierpień 2017 Autor Napisano 17 Sierpień 2017 nie wiem czy coś mam z przeglądarką, ale nie widzę żadnych wideo ani załączników od pierwszego postu. używam chrome wchodzisz z telefonu bo ja jak wbijam z iphona to też nie widzę natomiast na komputerze z chroma wszystko działa dziwna sprawa. - - - Połączono posty - - - No spoko Maciek, ale trochę za bardzo wieje tutorialami. nic nie jest z tutoriali :o, podeślij jeśli są jakieś tuty na to :)
deshu Napisano 18 Sierpień 2017 Napisano 18 Sierpień 2017 nic nie jest z tutoriali :o, podeślij jeśli są jakieś tuty na to :) No knitting a entagmy, please:)
Maciek Jutrzenka Napisano 18 Sierpień 2017 Autor Napisano 18 Sierpień 2017 knitting nie ma nic z entagmy :P samym dow na to jest to że ja wrzuciłem tydzień przed nimi xD, + ich tutorial jest tylko o tym jak zrobić projekcje obiektu 3D na drugi obiekt według UV'ki... nie ma tam nic na temat tego jak zrobić sam growing efekt szycia. A sam tutorial entagmy powstał trochę na moje zapytanie i jeszcze kilku osób. bo była dyskusja jak właśnie przenieść obiekt 3D na drugi obiekt według UV'ki :P a że entagma też siedzi na tym discordzie to :P podłapali temat. + panie jak ja zaczynałem z grafiką to nie było tutoriali.. jestem ze starych czasów gdzie, trzeba było klikać przyciski i patrzeć co się dzieje :D... już w sumie w tym roku 10 lat mija. Knitting effect, houdini H16 Uploaded by Kramon Friday, June 9, 2017 at 5:03 PM EST Knitting in 3d - Building a UV Deformer Uploaded by Entagma Sunday, June 18, 2017 at 8:44 PM ESTvia Parallel ogólnie zrobiłem 3 nowe projekty od ostatniej wrzuty :D ale nie wrzucam bo chce zrobić jeden filmik gdzie jest kompilacja różnych efektów na tekstach.. etc. więc jak uzbieram z kilka to wtedy wrzuce :D
Pawelkos Napisano 25 Sierpień 2017 Napisano 25 Sierpień 2017 Piszesz cos tam VEXow czy wszystko na samych operatorach ? i dawaj wiecej, fajnie sie oglada :)
Maciek Jutrzenka Napisano 25 Sierpień 2017 Autor Napisano 25 Sierpień 2017 Piszesz cos tam VEXow czy wszystko na samych operatorach ? i dawaj wiecej, fajnie sie oglada :) zaczołem już pisać troche w vexie. aczkolwiek raczej to są proste sprawy jak Mnożenie dodawanie etc prosta matematyka na attrybutach. głównie bo jest mi wygodniej. aczkolwiek no tam już kilka fukncji używam w vexie. na matrixach trochę operacji.. robiłem w vexie dużo logiczniej niż w VOP'ach. ale np wszelkie proceduralne tekstury noisy to zdecydowanie wole w VOP'ach robić.
Rekomendowane odpowiedzi