streaker Napisano 3 Listopad 2004 Share Napisano 3 Listopad 2004 Takie sobie jabłuszko, zrobione w wolnej chwili. Powstało w 3ds, scanline i dopieszczane photoshopem. Texturki z mojej mowej zabawki canona :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 3 Listopad 2004 Share Napisano 3 Listopad 2004 ładne japko, tylko cos mu sie kierunki grawitacji pomerdały ;) wyglada jakby lezało na scianie (whatever... ) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mCh Napisano 3 Listopad 2004 Share Napisano 3 Listopad 2004 Bo to jest jablko Newton'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 3 Listopad 2004 Share Napisano 3 Listopad 2004 ... i to wyjaśnia czemu wisi na ścianie :> nie rozmawiajmy o wektorach bo to przecież rastr :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 3 Listopad 2004 Autor Share Napisano 3 Listopad 2004 możecie jasniej, bo nie kapuje o co chodzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 3 Listopad 2004 Share Napisano 3 Listopad 2004 jablko newtona ktore sie przykleilo do sciany zeby mu glowki nie skrzywdzic. zrob ten cien gdzie indziej, zeby tak nie wygladalo. calkiem ladne, troche mniej matowe bym zrobila Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 3 Listopad 2004 Share Napisano 3 Listopad 2004 Chodzi im o to ze bledem bylo to ze polozyles jablko na boku zamiast postawic je pionowo , przez co jest efekt wiszacego jablka w przestrzeni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 3 Listopad 2004 Share Napisano 3 Listopad 2004 moze warto zaingerowac w scene ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 3 Listopad 2004 Autor Share Napisano 3 Listopad 2004 Coż, ja tego nie widze, ale może tak jest lepiej: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mCh Napisano 4 Listopad 2004 Share Napisano 4 Listopad 2004 Teraz jest to jabłko Einsteina. Najbardziej mnie wkurza ta biała dziura wsysająca je. Salvator: To może o tensorach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 4 Listopad 2004 Share Napisano 4 Listopad 2004 Teraz zdecydowanie lepiej , ale powinienes bardziej rozjasnic spod i zmniejszyc gestosc ciania, dodaj jakiegos fallofa.Dodaj moze jakiegos lekkiego bumpika i zwieksz spectaculara moze byc ciekawiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martez Napisano 4 Listopad 2004 Share Napisano 4 Listopad 2004 wywal DOFa jest tu bezużyteczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 5 Listopad 2004 Autor Share Napisano 5 Listopad 2004 prosze o komentarze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 8 Listopad 2004 Autor Share Napisano 8 Listopad 2004 nie widać słów krytyki, dlatego wyrenderowałem sobie to w 1600*1200, jak ktos zainteresowany to zapraszam na http://www.streaker.za.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 8 Listopad 2004 Share Napisano 8 Listopad 2004 chcesz, masz :D komentarz... dopsz brakuje mi odbicia fressnelowskiego (bądź co bądź robi się to w maxie reflection-raytrace-falloff) daj mapę hdri na skylighta i refleksy. no i ile tu można bawić się z jabłkiem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 8 Listopad 2004 Share Napisano 8 Listopad 2004 juz masz trzy jablka, mozesz zrobic kompot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 8 Listopad 2004 Share Napisano 8 Listopad 2004 dorób jeszce kilka to będzie jabłecznik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 8 Listopad 2004 Share Napisano 8 Listopad 2004 hehehe najlepiej zrobic jabola:D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MareG Napisano 8 Listopad 2004 Share Napisano 8 Listopad 2004 Komentarz: ten kmiot wygląda bardzo plastikowo, może zrób jeszcze drugie jabłko przekojone? Byłoby ciekawie tak to skomponować i rozmyć płytkim DOFem jak to w makro... [offtopic] właśnie wpadłem na pomysł jak uzyskać realistyczną teksturę jabłka - skanujemy jabłko kulając je po szybie skanera z identyczną prędkością co przesuw lampy... [end offtopic] pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 8 Listopad 2004 Share Napisano 8 Listopad 2004 Nieciekawe. Straszny plastik. W zasadzie to wszystko oprócz modelu nalezałoby poprawic w mniejszym lub większym stopniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boba Napisano 8 Listopad 2004 Share Napisano 8 Listopad 2004 a mi osobiście to sie ogonek nie podoba... jakos dziwnie zmapowany, no ale skoro to jablko fizyczne to moze tak ma byc ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 8 Listopad 2004 Share Napisano 8 Listopad 2004 na szarlotke tez wystarczy, chociaz szarlotka ze swieczki w ksztalcie jablka moze smakowac jakos tak stearynowo strasznie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 8 Listopad 2004 Share Napisano 8 Listopad 2004 MareG - ja mam lepszy ;) obrac jablko w paski i je zeskanowac ;) male edytowanko i masz dobra texturke ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edi Napisano 9 Listopad 2004 Share Napisano 9 Listopad 2004 no to ostatnie jabłuszko nawet soczyście wygląda. Dawaj jakąś scenkę zrobioną w podobny sposób i będzie wyglądać całkiem, całkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spoon Napisano 9 Listopad 2004 Share Napisano 9 Listopad 2004 jabłko spoko, ale zgadzam sie z bobą, że ogonek to puściłeś równo. i forme ma za obłą, i texturkę straszną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 9 Listopad 2004 Share Napisano 9 Listopad 2004 przyjemne jabłuszko , szkoda żeby się zmarnowało - moja rada- zrób stary, drewniany stół + jakaś słoma + koszyk wiklinowy w którym są jabłuszka a w tle lekko uchylone okno z wpadającym słonecznym światłem które pada częściowo na koszyk a częściowo na Twoje jabłuszko które sobie leży/stoi na 1 planie (obok może być też przekrojona połówka 2 jabłka + nóż + obierki :) życzę powodzenia p.s. acha , sceneria to stara wiejska, gliniana chatka p.s.2. do oświetlenia użyj vray'a lub brazila lub mentala - tralala :) i będzie cool Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 10 Listopad 2004 Share Napisano 10 Listopad 2004 ogolnie to jablko sie malo blyszczy jak dla mnie;p i wogle jakis lekki bumpik by sie przydal bo jakblko to nie powierzchnia plaska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 10 Listopad 2004 Share Napisano 10 Listopad 2004 jejku przycepili sie do sceny. jak widze temat ma nazwe Obiekt 3d a nie scena 3d. to znaczy ze glownym aspektem jest tylko i wyłącznie jablko a nie gdzie i jaki rzuca cien. no to pzryczepiam sie do jabłka: obejrzałem na 1600x1200 i mówię: texturka ogonka jest strasznie rozmyta, brak dobrego bumpa na jabłku, gdzie jest odbicie światła?? po za tym samo jabłko to nie jest chyba szczyt marzeń? porady co do stworzenia scenki sa jak najbardziej na miejscu, bo tutaj to po prostu jest zmodyfikowana sphera z moisem i editable mesh + cylinder z editable mesh + UvwMap + jakas teksturka i koniec... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mCh Napisano 10 Listopad 2004 Share Napisano 10 Listopad 2004 gabriel, jak śmiesz się nie zgadzać z takimi znawcami tematu jakim są nasi forumowicze. jak śmiesz :D :P uncle: tu bumpik mało pomoże myśle, jakośc teksturki i ustawienia mapy przydałoby się zmienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mCh Napisano 10 Listopad 2004 Share Napisano 10 Listopad 2004 OT gabrielu, proszę natychmiast przestań demoralizować młodzież alkoholem! T Nie od dziś wiadomo, że ładnie zaprezentowane i w ładnym otoczeniu (HDRI!!!) wszystko się sprzeda. Wykorzystaj to, drogi Autorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi