Mortom Napisano 16 Maj 2022 Napisano 16 Maj 2022 Minka lwicy/pumy jest świetna - tajemniczy uśmiech w stylu: a teraz mu przy......le 😉 1
jakubziom Napisano 22 Maj 2022 Napisano 22 Maj 2022 (edytowane) fajne, ładnie podkreślona forma za pomocą minimalnej ilości linii, dobre ćwiczenie, i na etykietę piwa by pasowało 🙂 może to nie jest przydatna rada na początek, ale dużo łatwiej czasem dizajnować w 3d, nie musisz myśleć o perspektywie itd. a potem na tym dopiero rysunek. No i wszyscy zaawansowani korzystają z miliona refek zawsze, no chyba że Kim Jung Gi, ale on rysował całe życie 😄 Dodam, że w 2d nie jestem super kozakiem 😅 Życzę powodzenia 🙂 Edytowane 22 Maj 2022 przez jakubziom
KLICEK Napisano 23 Maj 2022 Napisano 23 Maj 2022 robi sie fajnie 🙂 naprawde fajny progress ostatnio zrobiles 🙂 1
Blaza Napisano 23 Maj 2022 Autor Napisano 23 Maj 2022 Bo to sam lineart bez kolorów to nawet i wyglądają🤣 Z kolorami już jest gorzej 🥲
Blaza Napisano 7 Czerwiec 2022 Autor Napisano 7 Czerwiec 2022 W dniu 23.05.2022 o 22:59, KLICEK napisał: wszystko bedzie, jak nie wymiekniesz 🙂 Za dużo czasu poświęciłem żeby teraz wymiękać już nie ma odwrotu 4
bigworm Napisano 5 Lipiec 2022 Napisano 5 Lipiec 2022 Fajne, poza troche nie zbalansowana, jakby się miała przewrócic. Jesli chodzi o rendering to popracowałbym nad zróznicowaniem materiałów bo teraz wszystko wyglada tak samo. Osobiscie widzialbym to w takim stylu: https://www.artstation.com/artwork/dO4ZPW Cisnij dalej 🙂
Blaza Napisano 7 Lipiec 2022 Autor Napisano 7 Lipiec 2022 Kolejne podejście do tego gościa. Poprawiona anatomia, światło i dodane parę ozdóbek. 4
Mortom Napisano 7 Lipiec 2022 Napisano 7 Lipiec 2022 (edytowane) Taki batman tylko że WolfMan - nawet toporek logo batmana lekko przypomina 😄 Ogólnie spoczko, tylko bym ostrzejsze cienie ponadawał bo trochę za duży ten overcast. Dodałbym gdzieniegdzie jeszcze jakiegoś speculara dla ozdóbki 🙂 Jednym zdaniem, naoliw gostka - kobity się ucieszom a i chłopy będą miały czego pozazdrościć 😄 Edytowane 7 Lipiec 2022 przez Mortom 3
Mortom Napisano 11 Lipiec 2022 Napisano 11 Lipiec 2022 Po primio - kiedy kupisz skaner? 😉 Po drugie primio - chillujący smoczek w jajeczku wyszedł spoko! W moim umyśle taki obrazek skojarzył się z tym że smoczątko po ciężkim dniu harówki moczy się w jajowym jacuzzi i mówi: Aaaahhhhh... a gdzie mój browarek? 😉
Blaza Napisano 11 Lipiec 2022 Autor Napisano 11 Lipiec 2022 8 godzin temu, Mortom napisał: Po primio - kiedy kupisz skaner? Ciężko by było format B2 albo A2 zeskanować. To musiałby być spory skaner 😐
Mortom Napisano 12 Lipiec 2022 Napisano 12 Lipiec 2022 A no jak to B2 czy A2 to racja, w domu też ciężko było by postawić takie bydlontko do skanów 🙂 ja mam do A3 a i tak za dużo miejsca zjada 😉 Ale weź tam skontrastuj zdziebko te rysunki, trochę światła złapią 🙂 bo szaro panie... łoj szaro 😉 2
Blaza Napisano 25 Lipiec 2022 Autor Napisano 25 Lipiec 2022 Zmieniłem telefon i od razu większy kontrast 😆 4
michalo Napisano 25 Lipiec 2022 Napisano 25 Lipiec 2022 Czy on tam trzyma smoczą kulę w tylnej łapie? Fajne.
Blaza Napisano 25 Lipiec 2022 Autor Napisano 25 Lipiec 2022 57 minut temu, michalo napisał: Czy on tam trzyma smoczą kulę w tylnej łapie? Tak, chociaż taka mała 😅 1
Blaza Napisano 4 Sierpień 2022 Autor Napisano 4 Sierpień 2022 Zostało jeszcze najtrudniejsze. Wyrenderować go trochę 😅 6
Mortom Napisano 4 Sierpień 2022 Napisano 4 Sierpień 2022 (edytowane) Spoko wyszło i widać progres 🙂👍 ale chyba za dużo kolorów użyłeś na raz. Bo kolory "walczą" ze sobą teraz o uwagę widza. Ogólnie na twoim miejscu na pewno jakiś jaskrawszy / jaśniejszy kolor zastosowałbym w okolicach głowy + jakieś jaskrawe akcenty. Resztę bardziej bym ujednolicił. No ale to ja... bo są tu bardziej ogarnięci fachmany ode mnie 🙂 i niech oni się bardziej detalicznie wypowiedzą 🙂 Przykład o co mi chodzi: Edytowane 4 Sierpień 2022 przez Mortom 6
Blaza Napisano 8 Sierpień 2022 Autor Napisano 8 Sierpień 2022 Co do kolorów to inspirowałem się papugą, szczególnie jeśli chodzi o skrzydła. 2
Maksym_j Napisano 25 Wrzesień 2022 Napisano 25 Wrzesień 2022 Wpadnę tylko napomnieć, że przeczytałem prawdopodobnie 3/4 całej nitki prac, dużo cennych rad więc nie będę się powtarzał za innymi, a i zapał masz niezły, tak trzymaj, super się ogląda przekrój tych prac od pierwszych z 2017 do teraz 😄
anya_desdein Napisano 27 Październik 2022 Napisano 27 Październik 2022 On 10/23/2022 at 4:52 PM, Blaza said: Finalny szkic 👍 super praca do 2ch rzeczy się doczepię: jego prawa noga nie obraca się w kolanie (ochraniacz) ale łydka już tak (spróbuj tak zrobić, nie da się, bo staw obrotowy masz nad udem) Też przez to balans sylwetki nie wyszedł. (Ciężar ciała spadający na taką nogę przywodzi mi na myśl złamania) Druga rzecz to prawa ręka, a dokładnie łączenie kciuka z resztą ręki. Na pewno nie byłoby takiego wcięcia, ogólnie bym założyła rękawiczkę i sprawdziła jak się układa. 3
Blaza Napisano 30 Październik 2022 Autor Napisano 30 Październik 2022 Takie tam weekendowe ołówkiem szkicowanie. 5
Blaza Napisano 27 Listopad 2022 Autor Napisano 27 Listopad 2022 Nowa wersja po poprawkach. Wydaje mi się że miałem wyłączone mieszczanie na pędzlach i dopiero nie dawano się zorientowałem🤣 Jakie było moje zdziwienie jak kolory zaczęły się lepiej mieszać 😲 2
anya_desdein Napisano 28 Listopad 2022 Napisano 28 Listopad 2022 Technicznie nie ocenię, bo dla mnie rendering na takim ogonie itd. to spoko, ale bardziej mi siadała poprzednia wersja - taka postać jak z lovecrafta trochę, teraz bardziej vibe jak z gry fantasy i alien. tekstury robisz ręcznie, 3d czy photobash?
Rekomendowane odpowiedzi