Scatmax Napisano 19 Lipiec 2009 Napisano 19 Lipiec 2009 (edytowane) Witam Zakladam sobie teczke do ktorej postaram sie wrzucac roznorodne prace od komputra przez sztaluge po szkicownik.Narazie wrzuce pogladowa porcje prac po wiecej zapraszam na moja strone.Jest duzo owego bo dosc dawno sie nie odzywalem:) a i to nie wszystko.pzdr.Kuba Malarstwo olej 2009 sa to duze prace wysokosc okolo 250 cm olej 2009 ta tez duza w szerz 250 cm olej 2008 ta mniejsza wys 120 cm olej 2008 wieksza jakies 160 tutaj z wystawy koncowej ;) Rysunki 2009 ten ma prawie 3 m na dluzszym boku 2008 100x70 hehe 2009 tez wiekszy Wiecej prac i innych spojrzen na te mozna znalesc na mojej stronie OK w tym poscie tradycyjnie w nastepnym pare komputerowych:) Edytowane 23 Marzec 2010 przez Scatmax
SBT77 Napisano 19 Lipiec 2009 Napisano 19 Lipiec 2009 No cóż - mi się to bardzo podoba :D Świetne kolory, takie mnie przekonują... Jeśli chodzi o stopy to miejscami ciut więcej detalu sprawiłoby, że mi osobiście oglądało by się to jeszcze lepiej... Natomiast szkoda, że rysunki zaprezentowane są pod kątem, a na obrazach miejscami odbija się światło. Tak jak same prace mi się podobają, to ich sposób prezentacji na forum mógłby być nieco lepszy... :P No i czekam na te zapowiadane prace w digitalu...
Urbanboogie Napisano 19 Lipiec 2009 Napisano 19 Lipiec 2009 Mi sie to tez bardzo :) najbardziej chyba ci kolesie w czarnych majtach i ogolnie te z wystawy koncowej. Zaden ze mnie koneser malarstwa, ale zawsze niesamowicie imponuje mi to jak ktos potrafi takimi solidnymi maznieciami ladnie budowac bryle :) Jesli chodzi o digitale, to nie czekalem na apdejt i przejrzalem strone, tez sa swietne!
Scatmax Napisano 19 Lipiec 2009 Autor Napisano 19 Lipiec 2009 Dzieki za komentarz:) Jak wiadomo mam serie wytlumaczen jezeli chodzi o prezentacje:) prac: -obrazy sa bardzo laserunkowo i przecierowo malowane przy niekturych niema nawet takiej opcji zeby zrobic bez odbicia bo sa jak lustra prawie i nie chcialm tego uniknac (przy pierwszym i drugim) zeby pokazac ta fakture wiadomo ze na zywo malarstwo sie oglada inaczej(z roznych punktow).Przy tych starszych to wina gownianego oswietlenia w galerii gdzie mialem wystawe.Zolte swiatlo i slabe lampy nic dobrego:). -rysunki tu przepraszam z gory rzeczywiscie mozna by bylo to od przodu zrobic ale mialem tylko zdjecia z przegladu a teraz prace sa zamkniete gdzies w kantorku na wydziale na szafie zwiniete:) i niemoge sie narazie poprawic:). ok obiecany digital:) concept arty illustracje speedy:)Photoshop i volito2 Ponizej concepty fragmenty pokolorowane storyboardu do krotkiego metrazu nad ktorym sobie powoli pracuje pt."Pokoje" docelowo 3d z elementami 2d. pare speedow pozdrawiam Kuba
Scatmax Napisano 19 Lipiec 2009 Autor Napisano 19 Lipiec 2009 Witam po raz kolejny:) Ostatnio bylm na tygodniowym plenerze w Sepolnie Krajenskim powstalo tam tez pare prac i szkicow.Temat przewodni pleneru to "Krajobraz Postindustrialny":). Taki tryptyk z jedym miejscem z roznych punktow gdzies tak 30x50 razy 3.Acryl i olej. Wybrane szkice olejne na rozmalowanie wieksze i mniejsze niz 20x30 ten ostatni 70x50 Szkice szkice.Magia prowadzenia szkicownika to jest to(juz 6 zaczynam w tym roku:)) pozdrawiam Kuba
lordbiernac Napisano 19 Lipiec 2009 Napisano 19 Lipiec 2009 Duzo sympatycznych rzeczy tu powrzucales :) Szczegolnie podoba mi sie Twoje podejscie do kolorkow- bardzo wywazone :) Szkice, szczegolnie te wyciagane z czarnego tla, bardzo zacne. Tabletowe rzeczy tez fajne, szczegolnie pan z toporkiem, glowa kolesia w chelmofonie i pan krzyczacy "nie"- widac dobre podstawy w tradycyjnych mediach przeniesione do photoshopa...:) Jest fajnie, czekam na wiecej :)
Scatmax Napisano 29 Sierpień 2009 Autor Napisano 29 Sierpień 2009 Czesc witam:) Dzieki za komentarz lordbiernac. post bardziej informacyjny.Chociaz jest obrazek. Narazie tutaj pustawo obiecuje ze to sie zmieni.Mam na glowie inny projekt(animacja 3d niedlugo tu sie wbije na forum) i poza tym to.run.3d. Poszukiwalem ostatnio alternatywy open source w zakresie 2d i udalo sie znalesc (oprocz gimpa oczywiscie) program czysto "painterowy".MyPaint zostal on zaprezentowany przez goscia ktory bedzie conceptowal przy Durianie(tutaj jego requesty dla developerow kliknij).Postanowilem sprawdzic i sobie jakiegos tam speeda namalowalem.Mimo wlasnie paru szczegolow o ktorych wspomina na stronie ten gosc to trzeba przyznac ze jest to wkoncu cos godnego uwagi w kategorii OpenSource dla 2d.Mnie to przekonuje polecam zajrzec. tutaj taki tescik pare minut. wrzuce wiecej wkrotce jak zrobie.:)
Scatmax Napisano 30 Sierpień 2009 Autor Napisano 30 Sierpień 2009 Kontynujac swoj monolog:) podrzucam kolejny szkic/speed tym razem sam GIMP i moj zepsuty volito... pozdrawiam
nikodem. Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 Chciałem tylko napisać, że w tym obrazie z pierwszego postu: http://www.stud.umk.pl/~209860/painting004.JPG Światło jest niesamowite.
IN Flaamess Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 ostatnie stylowe, klimatyczne i chillout'owe ;D gydby jakeis tlo np. sceny dodac to genialnie nadaje sie do salonu :D
Scatmax Napisano 30 Sierpień 2009 Autor Napisano 30 Sierpień 2009 Pomysle nad tlem :)Rzeczywiscie nadawalo by sie to na cos wiecej moze jakas animacja...:) Bluesman wymyslony-za leniwy jestem na referencje:D
Scatmax Napisano 6 Wrzesień 2009 Autor Napisano 6 Wrzesień 2009 Czesc taki obrazek w relaksujacy:)Mypaint i GIMP.
Scatmax Napisano 12 Listopad 2009 Autor Napisano 12 Listopad 2009 Witam serdecznie. Podrzucam pare tel ktore wczoraj zrobilem na poczet krotkiej animacyjki 2D ktora robie cwiczeniowo(forma autoksztalcenia:)) i promocyjnie.czas=Wczoraj, soft=Oczywiscie GIMP myszka i duzo shifta i lasso tool;( bo mi na macu nie dziala moj volito:(Dzieki GIMPowi moge dumnie sie pod tym podpisac i powiedziec ze moje bez obawy o prawa co do softu B) co za komfort:).Postaci beda animowane 2d vektoryzowane w inkscape a potem sklad w blenderze wszystkiego.Tak notabene:) pozdrawiam Kuba
Scatmax Napisano 12 Listopad 2009 Autor Napisano 12 Listopad 2009 I jeszcze storyboard do ostatniej skonczonej animacji 3d o toruniu "pierwotnym";) porownany z finalnym filmem:)(beznadziejnym;)).Wybralem tylko lepsze wg mnie kadry story.Poza tym sie nie pokrywa w 100% bo wiadomo "koncepcja sie zmienila";)Oczywiscei film Blender GIMP Ikscape Audacity+3 miesiace+ja;).
leszek_lenia Napisano 12 Listopad 2009 Napisano 12 Listopad 2009 fajne,niezle swiatlem operujesz....podoba mnie sie. moze tylko miejscami malo koloru..a za duzo czerni ;)
Lucek Napisano 12 Listopad 2009 Napisano 12 Listopad 2009 Nie wiem czy widziałem kiedyś nudniejszą animację:)
Scatmax Napisano 12 Listopad 2009 Autor Napisano 12 Listopad 2009 (edytowane) Hahaha:) ja tez:D Dla wyjasnienia to moze powiem ze to ma byc taki material dydaktyczny(popularno naukowy;)) docelowo jeszcze na wiezch ma pojsc taki komentarz lektora ktory tak sobioe wprowadza w historie.No i wlasnie...:)czy to cos zmieni...hmm;) Chyba potrzebuje jakiegos dobrego bajarza;D.Wciaz probuje sie wyzwolic z brzemienia statycznego obrazu 2d i nie moge... Edytowane 12 Listopad 2009 przez Scatmax
Scatmax Napisano 2 Grudzień 2009 Autor Napisano 2 Grudzień 2009 No witam.Nowy komputer (lenovo g550) przesiadka na Ubuntu 9.10 i nowy komort pracy(polaczenie win i mac os dla mnie:))Szybki szkic gimpowy.Znowu barokowe swiatlo i przeczernienie;)Mozna powiedziec ze auto z glowy tylko ze wasow niemam;) i crt... pzdr Kuba
Scatmax Napisano 9 Grudzień 2009 Autor Napisano 9 Grudzień 2009 No kontynujac swoj monolog.Koncept szybki minotaura do teledysku/animacji ktory prawdopodobnie bede robic z kolega(do jego muzyki).Narazie taki nieszczegolny startowy bo jeszcze storyboardu niema nawet:). pzdr Kuba
Rotcore Napisano 9 Grudzień 2009 Napisano 9 Grudzień 2009 hmm, a można gdzieś ową muzykę posłuchać przed zobaczeniem animacji/teledysku? fajnie malowane arty masz... że tak to ujmnę podoba mi się bardzo Twoja cyfrowa plama... tradycyjnie to pierwsze pracki masz genialne, świetnie opanowana postać... pozdrawiam
Scatmax Napisano 10 Grudzień 2009 Autor Napisano 10 Grudzień 2009 Narazie to ja sam jej takze nie slyszalem ponoc cos elektronicznego:)Jak bedzie mozna to pokaze:) pzdr Kuba
Scatmax Napisano 13 Grudzień 2009 Autor Napisano 13 Grudzień 2009 Eho eho! Kolejne minotaury:] pzdr Kuba
lordbiernac Napisano 13 Grudzień 2009 Napisano 13 Grudzień 2009 pierwszy bardzo very cool :) gupio ze mu sie kolano z przedramieniem styka- jakos jak juz raz zauwazylem to, to mi tam ciagle wzrok leci...
Scatmax Napisano 14 Grudzień 2009 Autor Napisano 14 Grudzień 2009 Dzieki lordbiernac.Doceniam uwage na temat nogi i reki. Tak btw. TUTAJ wrzucielm test cyklu chodu na podstawie pierwszego konceptu. TUTAJ LINK DO FILMU NA VIMEO
Scatmax Napisano 16 Grudzień 2009 Autor Napisano 16 Grudzień 2009 Dalsze koncepty do tej samej rzeczy. Komnata jeszcze wip: Fragment storyboardu/moodboardu;): pzdr Kuba
emmilius Napisano 16 Grudzień 2009 Napisano 16 Grudzień 2009 Przyjemne te "kwadraciaki". To już chyba cecha charakterystyczna Twojego stylu. Ten storyboard to Dedal i Ikar zapewne?
Scatmax Napisano 16 Grudzień 2009 Autor Napisano 16 Grudzień 2009 Dzieki emmilius. No ja jak widac lubie zdecydowane "ciaroscuro";). Zgadza sie to "oni" ale docelowo maja byc bardziej zatarci tutaj zrobilem zbyt doslownie:).Docelowo beda tlem/akcentem w kadze. pzdr Kuba
Scatmax Napisano 18 Grudzień 2009 Autor Napisano 18 Grudzień 2009 Dzieki Ops:) Taki szkic minotaura bardziej zeby skonkretyzowac pod katem modelu 3d. pzdr Kuba
Dann.G Napisano 20 Grudzień 2009 Napisano 20 Grudzień 2009 posty 14 i 15 bardzo fajnie praza w tej teczce...tam w 15ym poscie masz takie kadry z fajnym efektem, ktorego chce sie nauczyc .. takie jakby przesuniecie w kolorach- nie wiem jak to nazwac...pozdro
Scatmax Napisano 20 Grudzień 2009 Autor Napisano 20 Grudzień 2009 "Aberacja chromatyczna":)W rzeczywistosci powstaje na skrajach obiektywu to taki blad sprzetu fotograficznego.Rozszczepienie swiatla pod duzym katem zalamania na soczewce. Uzyskasz ten efekt w blenderze w nodach "lens distortion" pewnie tez w After effect'cie jest effect i w photoshopach pewnie i gimpach tez to zrobisz jakims gotowym filtrem bo analogowo to troche problematyczne trzeba by bylo rozciagnac i jakos przesunac kanaly na samych krawedziach.A i to by nie bylo tak naturalne jak filtr ktoremu blizej do obiektywu:) pzdr Kuba 1
Scatmax Napisano 27 Grudzień 2009 Autor Napisano 27 Grudzień 2009 Overpaint po modelu minotaura(wip jeszcze sporo przede mna:)) aby ukierunkowac sie w dalszej nad nim pracy no i z mysla o ogolnym wygladzie i wykonczeniu. pzdr Kuba
Scatmax Napisano 23 Marzec 2010 Autor Napisano 23 Marzec 2010 Hej czas obudzic ta teczke:).Znowu... Szybki gitarzysta inspirowany Jack'iem White'em z White Stripers , Recounters...itd. 3 godziny meczylem czuje ze rdzewieje... Drugi to koncepcik do animacji z przed paru dni. pzdr. Kuba
Cyanide Napisano 23 Marzec 2010 Napisano 23 Marzec 2010 Gitarzysta mówisz... a widziałeś może gitarzystę z zespołu Nevermore? Kapela według mnie nie za fajna, ale Jeff Loomis gniecie.
Scatmax Napisano 23 Marzec 2010 Autor Napisano 23 Marzec 2010 E ja ta nie lubie takich robotow;).Z ciezszych to Dimebag(rip).Tak to wole bardziej melodyjnych i spiewajacych;) pzdr. Kuba
emmilius Napisano 23 Marzec 2010 Napisano 23 Marzec 2010 Fajnie się na to patrzy, wiadomo. Ale najbardziej to zazdroszczę Ci wypracowanych godzin które sprawiły że masz swój styl...
Scatmax Napisano 23 Marzec 2010 Autor Napisano 23 Marzec 2010 Heh dzieki.To sie nazywa raczej "maniera" i ja sie z tego nie ciesze...;)Musze sie wziasc za siebie. pzdr. Kuba
leander Napisano 23 Marzec 2010 Napisano 23 Marzec 2010 Genialna teczka. Troche nierowna, ale i tak genialna :)
masz)rum Napisano 24 Marzec 2010 Napisano 24 Marzec 2010 Bardzo fajne rzeczy tu pokazujesz! Będe zaglądał. Pozdrawiam z rodzinnych stron ;D!
Joel Napisano 24 Marzec 2010 Napisano 24 Marzec 2010 O stary, bardzo mi się podoba twój styl. pozdrawiam
Scatmax Napisano 24 Marzec 2010 Autor Napisano 24 Marzec 2010 Dzieki:) Tutaj ponizej to zmarnowany pierwszy semestr tego roku w pracowni.A to dlatego ze caly swoj czas poswiecam/poswiecalem probie obiecia wladzy nad swiatem animacji;P. Tutaj widac w pelni maniere powiniennem wiecej skorzystac z referencji z natury bo mam bardzo spaczony obraz postaci w wyobrazni. pzdr. Kuba
Areien Napisano 26 Marzec 2010 Napisano 26 Marzec 2010 [nie jestem godzien komentowac twoich prac] xD szczegolnie te ostatnie. Fkat, ta maniera jest faktycznie :)) ale... bardzo..(..) prace są :))
leander Napisano 26 Marzec 2010 Napisano 26 Marzec 2010 Zastanawialem sie co mialem na mysli piszac o nierownej teczce. Od dosyc dawna, od Twoich speedow czarnobialych z 2005 roku, albo i wczesniej, widac bylo jakas swietna dynamike w Twoich pracach. Dynamike ukryta w ksztaltach, kontrastach, swietle itp. I tu w teczce to swietnie kontynuujesz, ale nie wszedzie. Np animacja o toruniu znacznie odbiega w charakterze od konceptow. Minotaur tez troche kluskowaty, ale kwestia przelozenia temperamentu widocznego w 2D na 3D to pewnie nie jest proste zadanie. Zapowiedz animacji "pokoje" tez troche niepokojaco odbiega od Twojej charyzmy. No ale animacja to jednak inna bajka niz czyste 2D i pewnie kwestia czasu zanim wypracujesz sobie rownie silnie dzialajacy styl, ekspresje. Nie zebym zniechecal do animacji, bo w lepszym kierunku chyba pojsc nie mozna.
Scatmax Napisano 2 Kwiecień 2010 Autor Napisano 2 Kwiecień 2010 Dzieki za konstruktywna krytyke:) bylo mi potrzeba spojrzenia z dystansu. I szybki taki speed.I jeszcze edward na tygodniowy speedpainting. pzdr. Kuba
Urbanboogie Napisano 2 Kwiecień 2010 Napisano 2 Kwiecień 2010 Choooora wizja! :))) Uhhh! Znakomity masz ten styl, mysle ze wlasnie fajnie ze taki rozpoznawalny, ja bym tego maniera nie nazywal
Scatmax Napisano 15 Kwiecień 2010 Autor Napisano 15 Kwiecień 2010 Tla do animacji nad ktora pracuje teraz miedzy innymi:).Robiona wlasciwie na zajecia tutaj w palermo.(zajecia z podstaw animacji wiec dogadalem sie ze po prostu bede robic sobie ten film na czas erasmusa;D). pzdr. Kuba
mant-raz Napisano 15 Kwiecień 2010 Napisano 15 Kwiecień 2010 Oj, czuć moc. Świetne te obrazy z 24-03-10, 15:23 :) Ładnie tam odseparowałeś cienie.
Rekomendowane odpowiedzi