Napisano 13 Listopad 200420 l witam, dawno nic nie pisalem brak czasu, weny, checi i czego kolwiek sobie wymyslicie jesczze, po prostu masakra, wo wczoraj musialem ukonczyc projekt do warsztatow pod tytulem Wizja piekla , tak to wyglada moze nei jest super piekne ale jest skonczone, moze kiedys bede mial czas aby sie temu lepiej przyjzec i przylozyc tu i tam, pozdro
Napisano 13 Listopad 200420 l super sprawa naprawde jedna z lepszych prac na forum jakie ostatnio widzialem , a nie bylo ich wiele :) Niestety jednak brakuje czegos w tle. Mam nadzieje ze powrocisz do projektu.
Napisano 13 Listopad 200420 l Praca jest naprawde bardzo dobra - obrazek jest ekspresyjny i dynamiczny. Rozumiem, ze korzystales z jakiegos xdof'a, czy glebie ostrosci dodales w inny sposob (ze wzgledu na motion blur w jednym renderze). Krew w wodzie i brudy na plazy to jakas podmalowka, tak? Mam tylko jedno zastrzezenie - bynajmniej nie techniczne, bo dla mnie od tej strony jest wszystko w porzadku - Wszystkie kule leca prostopadle do plazy, a bunkry byly wyzej, jezeli to normandia. Tyle nudzenia :-)
Napisano 13 Listopad 200420 l Ładne, podoba mi sie. Taki lekko makietowy ten render, ale ogolne wrazenia pozytywne. Szkoda tylko że w tle nie widac wiekszej ilości żołnierzy.
Napisano 13 Listopad 200420 l Gratulacje ukonczenia. Jakos brakuje mi dynamiki w tym ujeciu. Niby sa strzaly, wybuchy itp ale to jednak nie to.
Napisano 13 Listopad 200420 l te pociski strasznie psują...do niczego nie są podobne i wszystkie w jednym kierunku...
Napisano 13 Listopad 200420 l tak zeby sie przyczepic dodam , ze gdyby ten pan co dostal w glowe w realu mial taka poze to koniec swiata ;) powinno go wrecz oderwac od ziemi i ostro glowa pociagnac w tyl ;) a on sie zachowal tak jak by dostal w reke.
Napisano 13 Listopad 200420 l Jak dla mnie to trochę przesadziłeś. Bo patrz, jak z takiej broni można gościowi odstrzelić noge albo łeb. Jak byś dorobił jakieś małe miny to by było extra. Co do strony technicznej i wizualnej czekam na to kiedy ja sam będę mógł przedstawić swoje pomysły w tak profesjonalny sposób. Jednym słowem- SUPER!!! ps najlepszy soldier to ten który próbuje zasuwać kraulem w powietrzu(co wojna robi z ludzi:)))))))))))))))) pozdro
Napisano 13 Listopad 200420 l sairam o co ci chodzi przecie widac gdzieniegdzie wybuchy od min ;) pracka mi sie bardzo podoba, ta krew w wodzie i w powietrzu nadaje klimat, zolnieze sa w ciekawych pozycjach, jedyne do czego siemoge przyczepic to tjw puste tlo, dziwny dof jakis i zolniez kolo crossa po prawej ma buty z cyrku rodem (nie znam sie na chyba riggowaniu ale chyba chodzi tu o chyba evenlupy czy cos takiego ;) pozdrawiam i 5- / 6 ^^
Napisano 13 Listopad 200420 l te pociski jakieś chyba za duże są i jakoś za równo lecą i brakuje mi tu strzałów co do góry pod kątem lecą. Sam krytykuje a lepszego i tak nie zrobie pozdro
Napisano 13 Listopad 200420 l bardzo fajne - zupełnie jakby moje sny z dzieciństwa o setkach plastikowych żołnierzyków stały się rzeczywistością ;) co na minus? szkoda, że porzucone wyposażenie jest tak mało zróżnicowane: hełm, karabin, hełm, hełm. Trochę można było tego zrzucić więcej na ziemię - sprzęt inwazyjny był bardzo zróżnicowany, miny na tyczkach, miotacze płomieni, rury bangealore'a [czy jak to siętam nazywa] na plaży robił się niezły śmietnik. Podobnie wyposażenie samych żołnierzy - tym bardziej że modeling takiego plecaczka czy miotacza z pewnością nie zabierze więcej czasu niż cała postać ;) ale to tylko drobiazgi. No i konceptualnie praca fajna - bo który facet jak spojrzy to nie powie "aleee wypas" ;)
Napisano 13 Listopad 200420 l Wspaniały obraz, bardzo podobna plaża do tej z Medal of Honor Frontline :)
Napisano 13 Listopad 200420 l Super,tylko 2 uwagi:po pierwsze te pociski troche zajasne,i po drugie coś w tle powinno być mam nadzieje że wrucisz jeszcze kiedyś do tej pracy,naprawde spoko!!!
Napisano 13 Listopad 200420 l Powinieneś w tle dorobić kilkudziesieciu żołnieży (Żeby było od nich pełno) i kilka innych barek desantowych. Pociski chyba za duże są, ale jestem still impressed. Tylko trochę przydałoby się uczynić to mroczniejszym i zwiększyć saturację.
Napisano 13 Listopad 200420 l rewelka, kawał dobrej roboty. Jestem pod wrażeniem. Ciekawi mnie czy wszystko renderowałeś w 1 scenie ? czy komponowane było z różnych warstw łączonych np. w PSie ? (wiesz... wybuchy, pociski, flary, mblury itp. ) jakbyś mógł zapodać kilka szczegółów technicznych ? please pozdrawiam p.s. Vray ?
Napisano 13 Listopad 200420 l KoMic -> zgadzam się z przedmówcami - pociski za jasne. Ale co jeszcze gryzie bardzo to kadr. Nieba widać zdecydowanie za dużo; czekałem na załadowanie się obrazka, doszło do końca i miałem cichą nadzieję, że to nie jest koniec a tymczasem prawda okazała się bolesna. Popraw kadr, przesuń go trochę niżej, niech będzie widać więcej barek, żołnierzy i piasku, wybuchów, akcji i tego całego harmidru, niż spokojnego nieba. Próbowałeś dodać w tle jakąś barkę, która pali sie czarnym, gęstym dymem zwiewanym w lewy brzeg ekranu ? Tak poza tym to pracka mi się bardzo podoba, pamiętając prostą budowę żołnierzy, render na pewno swoje również zyskuje. Również gratuluję, życzę powodzenia Pozdrawiam
Napisano 13 Listopad 200420 l Superwoa praca, gratuluje ukonczenia, ale zawsze jest jakies ale, woda mnie nie przekonuje i za malo ludu w tle, taki spokuj panuje w oddali ze nie wspolga w zaden sposob z pierwszym planem, ale i tak jest super :)
Napisano 13 Listopad 200420 l pociski zdecydowanie psuja efekt... flarami do nich strzelali?... koles po lewej stronie na barce wyglada jakby mial swiecaca bransoletke ;).... no ale poza tym to praca naprawde dobra
Napisano 13 Listopad 200420 l troche mi woda przy brzegu nie pasi ;) wyglada jak lód .. no ale sie czepiam ... pracka jest swietna .... no moze za malo krwi na piasku ;)
Napisano 13 Listopad 200420 l Nie mogę powiedzieć, że jest to przyjemna praca (tematyka),...... ale wygląda bardzo dobrze. Zachowany ruch, nawet krew widać w powietrzu(miejscami). Praca dynamiczna. Nie pasują mi 2 rzeczy: gość, który chce się przewrócić, ale nie może i karabin wiszący gdzieś w przestrzeni. Edit: Za szybko kończy się pole widzenia :/ "Good Job Solider!" ;) ps. najlepiej prezentuje się gość w prawym dolnym rogu.
Napisano 13 Listopad 200420 l na 1 rzut oka ;) wydaje sie calkiem "przejmne". Ale to szybko przechodzi i widac wszystkie niedociagniecia, a szkoda :(.
Napisano 13 Listopad 200420 l Autor Wow, nei spodziewalem sie takiego odzewu, thx 4 all, jeszcze dizs dokladnei odpowiem na kazde pytanie, tylko z lekka pozniej bo teraz nei mam czasu, Podstawowym problemem tej pracy jest czas, ktorego nie mialem, czas przejsciowy z tego co jest w starym Wipie i co teraz prezentuje to max 6-7h pracy, a w takim czasie nie da sie zrobic czegos super, nie odwalajac pewnych zdawalo by sie mniej istotnych fragmentow na pierwszy rzut oka a jak wytkneliscie okazujacych sie dosc istotnymi, sprobujee jsczze powalczyc o ta prace bo warto,,, pozdro i jesczze raz thx: ] maxymalizacja
Napisano 13 Listopad 200420 l Ja tam tych wybuchów od bomb nie widze, ale cóż lata nie te zwrok może nawalać:)) Jeszcze raz gratuluje wspaniałej pracki. pozdro for all
Napisano 13 Listopad 200420 l Hmm fajne, ale pierwsze cos sie rzuca w oczy to efekt przelatujacych pociskow karabinowych ;/ - imo powinny byc mniejsze, ale ogolnie dobrze. GW!
Napisano 14 Listopad 200420 l Kawał dobrej roboty, ale i tak się przyczepie :P, woda tak jak już wcześniej ktoś mówił przypomina troche lód, w lewym dolnym rogu krew wygląda jak mgiełka na wodą oraz wybuch za barką jakiś taki cienki jest ale ja tam jestem urodzonym krytykiem więc nie zwracaj na to uwagi :D. good job
Napisano 14 Listopad 200420 l sporo sie na brushowales tutej, nie wiem juz co mowic o 3d bo nakombinowales ile sie da. scena fajna, przedmowcy powiedzieli wszystko co wazne, ja dodam ze wygląda miejscami jakbyc zrobil zrzot z medala, szczegolnie te giwery i barykady.. masz potencjał, a prcaka jest dobra, ale moze być fakien masterłork!
Napisano 15 Listopad 200420 l Dla mnie gites, chociaz nie dawalbym jej jeszcze do finished, a jeszcze podlubal. Mozna ja jeszcze podpicowac. Nie chcialo mi sie cytac co pisali przedmowcy, ale jedna rzecz jest dla mnie strasznie razaca. Pociski, wygladaja jak strzaly z lasera. Dla mnie odpada. Taki blysk uzyskujesz jedynie przy wystrzale, a nie locie pocisku. No i male ale ze dwoch kolesi lezy prawie w identycznej pozie, mimo ze jeden ma nogi(jeszcze) a drugi (juz) nie. W kazdym badz razie pracka na poziomie, ale mimo wszystko fajnie byloby abys jeszcze nad nia posiedzial.
Napisano 15 Listopad 200420 l Poraszek ale np. co 11'sty pocisk wystrzelony z mg 42 był pociskiem smugowym(taki który świeci przez co można lepiej wycelować i skorygować kierunek ognia i one się żarzyły może nie tak mocno ale zawsze.