Jump to content

Recommended Posts

Posted

Taka dosyć prosta scenka przedstawiające miasteczko podczas zimowej nocy. Przede wszystkim chodziło mi o stworzenie takiego własnie klimatu.

Licze na konstruktywną krytyke :)

• Replies 27
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pracka fajna , ale te lampy chyba wisza w powietrzu . Po 2 wstawiles ja na srodek przez co chyba chciales ja pokazac a nie cala prace , bo ja sie wlasnie skupiam tylko na niej jakos ;|

po2 lamapa u gory chyba powinna dawac intesywniejsze swiatlo i ciebie na dole.

Posted

atmosfera fajna

tylko ten luk, masz wyrazne kamienie na samym luku a na murze tuz obok kamieni nie widac, wydaje mi sie ze powinny byc i tam i tam kamienie, ale nie takie jak sa, tylko podobne do tych co sa na murze z prawej.

Posted

Hahaha jak to w zimie??? Śnieg przecież jest biały w zimie, a nie brudno-czekoladowy - chyba, że od góry jest przysypany popiołem!

(i nikt nie zauważył?)

Krawężnik pojechany od linijki niczym szyna kolejowa i ucięta lampa w górze kadru.

Fragment budynku z prawej jest zbędny, kadr tam powinien być przycięty, natomiast pociągnięty do góry (w pionie), wtedy latarnia byłaby cała, a na moście możnaby pokazać przemykającą szybko postać... To główne braki - które powinny zostać skorygowane, aby pracę przyjemnie się oglądało bo klimacik zapowiada się ładnie. No i ten śnieg ZROBIĆ BIAŁY!

To WIP, więc do roboty:)

Pozdro

Posted

snieg na ulicy leazcy wyglada na lekko plastikowy

co do budynku po prawej faktycznie mozna by go wyrzucic, albo poprawic jakos "łączenie" z chodnikiem bo wyglada jak wklejony,

a tak wogole to b. spoko :) trzyma klimacik

Posted

MareG - ja zauważyłem ! od razu ! buuu..... nikt mi teraz nie uwierzy ,że ja pierwszy zauważyłem ! .... zauważyłem ... ale nie napisałem ;) faktem jest ,że w zimie śnieg ma inny kolor - niezależnie od oświtelenia i pogody - ma o wile cieplejsze i jaśniejsze kolory !

pozdr.

p.s. porwałeś się na trudny temat (w/g mnie of course - bo już kilka razy poryawłem się na zimowe klimaty i padałem na ryj.... mistrzem dla mnie jest ten koleżka, nie pamiętam nazwiska ale to ten co robił animę 4 pory roku - skończyło się na zimie (młyn , śnieg i drzewa )

Posted

A tam snieg moze jest brudny bo kolo ulicy :) jakis konik przebiegal i ... co do budyneczku ja bym go zostawil , ale lampe faktycznie mozesz objac i pokrzywic krawerznik ! reszta bardzo fajna lubie takie klimatyczne pracki ! Bardzo fajnie !

Posted

no ja zauwazyłem ze śnieg jest za ciemny jak tylko zobaczyłęm renderka;)(nie chwaląc się oczywiście;P) do pracki mam tylko pare zastrzezeń: brrr nie lubie zmiy;), śnieg za ciemny i chodnik jak to MareG napisał jakby od linijki

ale tak to super pracka:)

Posted

- nie widać ramion lampy (ktoś to już chyba wcześniej napisał)

-lampy dają taką kolorową poświatę (nie pasuje do klimatu jak dla mnie)

poza tym mi sie podoba (nawet bardzo) :)

Posted
- nie widać ramion lampy (ktoś to już chyba wcześniej napisał)

-lampy dają taką kolorową poświatę (nie pasuje do klimatu jak dla mnie)

poza tym mi sie podoba (nawet bardzo) :)

no ramion nie widzać.... a jeśli chodzi o poświatę... to wydaje mi sięperfect... duże zawilgocenie powietrza powoduje takie rozproszenia... jak pewnie wiesz :)

Posted

co do ramion lampy - macie rację, ale tych ramion nie zrobiłem jeszcze bo po prostu nie miałem za bardzo czasu, a jakos zapomniałem o tym napisać, ze po prostu pamietam o tym szczególe

jesli chodzi o to, ze snieg jest za ciemny - po dluzszych przemysleniach doszedłem do wniosku, ze chyba jednak macie rację :) oczywiscie poprawie to.

zamierzam tez poprawic padający snieg - nie dawałem zbyt duzej ilosci czasteczek, bo nie wiedziałem, jak moj komp to zniesie, wiec ten snieg to taka prowizorka

zamierzam jeszcze poprawic lampy w tle

no i wzialem sobie do serca uwagi MareG - dodam postac na moscie (to juz raczej zrobie w photoshopie), postaram sie jakos sensownie poprawic kadr, a co do kraweznika to juz go poprawiłem - niestety przez szkołę nie mam za bardzo czasu w tygodniu, dlatego nowe renderki dopiero w weekend -tym bardziej ze jutro wywiadówka :(

Posted

VERSHNEIT ;))))) chyba nei tylko Ja naparzam w MEDALA ;) ;) ;) ;) ;)

ale to oczywiście nie dyskwalifikuje pracki - fajnacka - ale chyba pierwszy shoot bardziej mi sięp odobał. ;)

m

Posted

Mnie jeszcze duzo brakuje do twojego poziomu ale wedlog mnie:

- Pierwsza byla lepiej skadrowana od drugiej (za duzo pokazales pod mostem)

- Dalej masz obcieta lampe na moscie

- Latarnia ciagle w centrum kadru

- Ciagle wiszace lampy

---- Czlowieczek fajny

Generalnie jeszcze kilka drobnych korekt i bedzie super..

Pozdrawiam

Posted
Bardzo fajne. Wypisz wymaluj londyn Sherlocka Holmesa- tylko Kuby Rozpruwacza brakuje.

dokładnie to samo skojarzenie;)

ogólnie ładnie, tylko brakuje troche brudu w teksturkach. Niezbyt ciekawie prezentuje sie też miejsce, w którym schody wchodzą w tą sciane.

Posted

mnie sie podoba i to bardzo

fajnie ci wyszła ta poświata wokół lamp

i mnie sie nie wyaje że wiszą w powietrzu- to jest chyba taka potrójana lampa (taka co sie u góry na 3 rozdziela)

Posted

mkk3a -> nie wiem czy już to ktoś pisał ale zmień temat. Co prawda jest zgodny z regulaminem ale na Boga: MIASTECZKO ZIMĄ a nie W ZIMIE :P

Co do sceny - miła w dotyku ;)