Mortom Posted June 10 Share Posted June 10 (edited) Hej chłopacy i panie! Natrafiłem na konkursik z paczkomatami w roli głównej i sobie pomyślałem, a czemu by nie wziąć w nim sobie udziału, biedny jestem, to może wpadnie jakiś grosz (czy coś) do portfela - choć szanse są na to takie jak na to że z procy dostrzelę kamuchem do księżyca. No ale co tam, może mnie to nie zabije Tematem konkursu jest: ŚWIAT PEŁEN MIŁOŚCI I JEDNOŚCI - nie jestem tym miłosnym ani jakoś nie jednoczę się, ale w dyńce zaświtała myśl na perfidny plan: Zawsze chciałem wymodelować sobie Wilgę 35 - no wiecie, taki samolocik. Dawno temu jak byłem bobaskiem latały mi tabunami nad głową z racji tego że mieszkam niedaleko małego lotniska gruntowego i kiedyś chłopacy z aeroklubów śmigali nam po niebie z szybowcami jak dziki No i przy okazji dodam sobie do kolekcji Wilgę, nie dość że będę szczęśliwszy to i może na konkursik coś będzie (WIN - WIN ) Ogólnie zamysł był taki aby samolocik nieco uprościć i wpisać go w stylistykę "realistycznej kreskówki". Więc beż zbędnego detalu proszę O konkursie dowiedziałem się w poniedziałek, a we wtorek zacząłem prace Na szczęście dzisiaj przesunęli termin końca konkursu z 10 czerwca na 24 YEY!! Będę w stanie ukończyć pracę i dodać nieco detali tu i tam, a przy okazji urozmaicić nieco obrazek UFFF.... Psiaka skleciłem na szybcika metabollami - wyszło dość kreskówkowo więc komisja jakości (ja) dopuściłem ten twór do konkursu Mam w planach dodać jeszcze jedną wilgę w tle - chyba że zmienię zdanie Czerwony samolocik pomaluję, jakieś emoikinki na poszycie dodam i jeszcze jakąś sentencję z miłością napaskudzę na dolnej powierzchni skrzydeł (tam gdzie zwyklejest rejestracja) No i pilota zdążę wymodelować, bo w panice zacząłem drugiego pieska kopiować i ustawiać go na pilota ale chyba teraz spokojnie mogę się zastanowić i wymodelować coś lepszego CHYBA?! Jak wyszło do tej pory?? Oceńcie i pokierujcie ku mojemu przyszłemu bogactwu! Szału nie ma, WIEM! Ale robim co mogem, w tym terminie kierowniku! Do wglądu dodaję siatkę, jak to będzie wyglądało na paczkomacie - wymogi konkursowe. Napis Inpost jest nietykalny więc jakoś chciałem go wkomponować w obrazek. Ale mam też zagwozdkę bo szukam jakieś niedrogiej dobrej render farmy pod blendera. Praca ma mieć wymiary 18k x 6k px. Może słyszeliście lub korzystaliście z czegoś co nie zdarło by mnie a przy okazji dało szanse na jakiś normalny czas rederu. Scenka jak widać ma dużo volumetryki (a dostanie jeszcze więcej) i moja stacjonarna maszyna raczej nie dała by rady czegoś takiego udźwignąć na GPU a na CPU nie chcę nawet próbować bo by mi taki traffic wygenerowało, że chyba z parę dni kompilowało rezultat Edited June 10 by Mortom 8 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalo Posted June 10 Share Posted June 10 Bardzo fajne miłe i przyjemne. Tylko pies w pustym samolocie wzbudza u mnie niepokój Może niech kot pilotuje? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mortom Posted June 10 Author Share Posted June 10 (edited) @michalo Nie, nie! To nie jest samolot kamikadze! Pilot jeszcze nie dotarł na swoje miejsce - ba pilot jeszcze nie istnieje! Ale w planach jest Może niech kot pilotuje? - to by pasował w to hasło o jedności i miłości! Więc spoko dzienx! Edited June 10 by Mortom 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
triget Posted June 10 Share Posted June 10 Graficzka fajna. Co do farmy to korzystałem z Rebusfarm. Cena jest ok, ale zdarzyło mi się, że kilka tekstur nie zostało przesłanych i byłem stratny o te punkty. Dodatkowo jak masz w domu/firmie jakiś drugi laptop/PC, albo coś to mogę Ci polecić wtyczkę https://www.crowd-render.com. Chodzi fajnie, choć to wieczna beta. Robisz sobie w niej nody i puszczasz render. Obrazek jest dzielony na kilka mniejszych kwadratów i potem składany na Twoim PC. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLICEK Posted June 10 Share Posted June 10 alez dobre 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
EthicallyChallenged Posted June 10 Share Posted June 10 Super obrazek i powodzenai w konkursie! Co do problemu z wolumetryką i czasem renderu, to nie myślałeś o tym, żeby wyrenderować sam samolot a chmury, dym i serduszko namalować/photobashować w 2D? Rezultat byłby podobny a czas wykonania znacznie krótszy... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLICEK Posted June 10 Share Posted June 10 btw. wrzuc na serwery maxika zeby zostalo dla potomnych a tak to pewnie zniknie za jakis czas 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mortom Posted June 10 Author Share Posted June 10 11 minut temu, KLICEK napisał: btw. wrzuc na serwery maxika zeby zostalo dla potomnych a tak to pewnie zniknie za jakis czas No z tym dla potomnych, to tylko po to chyba żeby mieli się z czego się pośmiać, jak to stare ramole ciułały CzyDe - But as U wish my friend 43 minuty temu, EthicallyChallenged napisał: Super obrazek i powodzenai w konkursie! Co do problemu z wolumetryką i czasem renderu, to nie myślałeś o tym, żeby wyrenderować sam samolot a chmury, dym i serduszko namalować/photobashować w 2D? Rezultat byłby podobny a czas wykonania znacznie krótszy... Pomysł dobry i racja na pewno będzie szybciej ale obmyśliłem już plan taki - wyrenderuje 50% docelowej rozdzielczości i puszcze zniekształcenie w shader edytorze. Tak aby dostać dodatkowy detal niemal zerowym kosztem - skomponuje to potem w Pshopiku albo od razu w vieporcie i Voilà! Albo podmaluje. Jeszcze nie wiem. Ciągle zapominam że to nie jest animacja Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArnoldSzczesliwy Posted June 10 Share Posted June 10 zajebista pracka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tobiq4 Posted June 11 Share Posted June 11 Super praca i pomysł. Z początku z daleka myślałem, że tam w samolocie siedzi pikaczu xD 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mortom Posted June 23 Author Share Posted June 23 (edited) Jak myślicie nie przesadziłem z tą graficzką? Miałem w planie 2gi samolot - ale czas nagli bo jutro termin - więc chyba odpuszczę. Edited June 23 by Mortom 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalo Posted June 23 Share Posted June 23 Myślę, że jest bardzo fajne i przyjemne dla oka. Z niczym nie przesadziłeś 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mortom Posted June 23 Author Share Posted June 23 @michalo THX za feedback bo już myślałem że wszedłem w te tematy: 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
triget Posted June 23 Share Posted June 23 1 godzinę temu, Mortom napisał: Jak myślicie nie przesadziłem z tą graficzką? Miałem w planie 2gi samolot - ale czas nagli bo jutro termin - więc chyba odpuszczę. Wyszło genialnie. Trzymam kciuki za powodzenie całej akcji! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
blazejbobek Posted June 23 Share Posted June 23 (edited) Wyszło super! Ja osobiście wyrzuciłbym balon z lewego, górnego rogu. Jakoś tak zmienia środek ciężkości całej pracy i odwraca uwagę od samolotu i serca. Ale kawał świetnej roboty! Gratzy i trzymam kciuki Edited June 23 by blazejbobek 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLICEK Posted June 23 Share Posted June 23 nom super jest 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Destroyer Posted June 23 Share Posted June 23 super pracka, bardzo dobra robota 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tobiq4 Posted June 23 Share Posted June 23 Sztosik! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kalberos Posted June 23 Share Posted June 23 3 godziny temu, Mortom napisał: Jak myślicie nie przesadziłem z tą graficzką? Miałem w planie 2gi samolot - ale czas nagli bo jutro termin - więc chyba odpuszczę. Kapitalne to! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mortom Posted June 23 Author Share Posted June 23 Dzięki chłopacy! Bo już muzyczka z posta wyżej zaczynała wchodzić za mocno 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts