kengi Napisano 2 Grudzień 2024 Napisano 2 Grudzień 2024 A tak poważniej, wszystko w sumie trafnie opisał i przewidział w Symulakrach i Symulacjach Baudrilliard czy jak to się pisze. Bardziej pod kątem upadku kultury niż pseudowartości monetarnej, ale w ogólnym rozrachunku wychodzi na to samo.
Destroyer Napisano 2 Grudzień 2024 Autor Napisano 2 Grudzień 2024 1 hour ago, kengi said: To teraz jeszcze daj mi TL:DR 😉 😉 1 hour ago, kengi said: A tak poważniej, wszystko w sumie trafnie opisał i przewidział w Symulakrach i Symulacjach Baudrilliard czy jak to się pisze. Bardziej pod kątem upadku kultury niż pseudowartości monetarnej, ale w ogólnym rozrachunku wychodzi na to samo. Nie znam ale sporo z pomysłów z książek i filmów scifi czy dystopijnych rzeczywistość wchodzi do naszego życia i z każdym rokiem można powiedzieć, że dobrze to już było. 1
Nezumi Napisano 2 Grudzień 2024 Napisano 2 Grudzień 2024 (edytowane) Niedawno w duzym sklepie trafilem na ejajowego robota "fjuczer iz hir". Jezdzi po sklepie taki "robot" (samojezdzacy wozek przebrany za robota) i chyba reklamuje zarcie dla psow czy co mu tam poloza na tacke. Zamiast glowy ma tablet na ktorym wyswietla miny rozne. Zastawilem mu droge moim wozkiem zeby zobaczyc co zrobi. Stal przez chwile, potem sie krecil zeby znalezc wyjscie i wyswietlal smutna minke. Kiedy mi sie znudzilo, dalem mu przejechac i oddalil sie wyswietlajac wesola minke. Jezeli takim g...wnem zastapia fajne dziewczyny proponujace jakies promocje to super "swietna" fjuczer nas czeka. To jest tak zalosne, ze plakac sie chce widzac jak ludzie przepychaja na sile ten "postep". Edytowane 2 Grudzień 2024 przez Nezumi 1
Destroyer Napisano 2 Grudzień 2024 Autor Napisano 2 Grudzień 2024 @Nezumi gdy w końcu pozwolił robotowi przejść dalej A potem się ludzie dziwią gdy ejajowi w końcu cierpca braknie pokazuje prawdziwą twarz 🙂 https://news.sky.com/story/googles-ai-chatbot-gemini-tells-user-to-please-die-and-you-are-a-waste-of-time-and-resources-13256734 2
Nezumi Napisano 2 Grudzień 2024 Napisano 2 Grudzień 2024 (edytowane) Myslalem o zalepieniu kamerki czyms ale juz bez przesady... (nastepmym razem wezme tasme ze soba 😄 ) Edytowane 2 Grudzień 2024 przez Nezumi 2
SebastianSz Napisano 2 Grudzień 2024 Napisano 2 Grudzień 2024 My tu sobie tylko gadamy, a tymczasem @Nezumi już jest na froncie walcząc z EJAJowym okupantem! Robot już salwować by się chciał ucieczką, ale nic z tego! Dzielny woj Nezumi, przesuwając sklepowym wózkiem niczym sam Michał Drzymała symbolicznie staje na drodze zgniłemu postepowi i na nic smutne minki na plugawym wyśiwetlaczu! Serce Nezumiego, choć na obczyźnie, w rytmie ułańskiej fantazji bije i żaden ekran nie zastąpi mu pięknej Zosi, Heleny czy Telimeny (nie wiem jakie ma gusta:P) niosącej na piersi tacę z promocyjnym, wegańskim boczkiem! Broni się jeszcze z wież Max3D Nezumi z garstką memiarzy EJAJ na fejsie spamuje ohydę Już za 5 lat nam pokaże! 😄 1 1 1
Nezumi Napisano 2 Grudzień 2024 Napisano 2 Grudzień 2024 6 minutes ago, SebastianSz said: tacę z promocyjnym, wegańskim boczkiem! Weganie maja smutne zycie w Meksyku. W duzym miescie to jeszcze znajdziesz jakies tam weganskie wymysly ale na prowincji z glodu przyjdzie umierac 😄 1
SebastianSz Napisano 2 Grudzień 2024 Napisano 2 Grudzień 2024 3 minutes ago, Nezumi said: Weganie maja smutne zycie poprawiłem 😛 1
EthicallyChallenged Napisano 3 Grudzień 2024 Napisano 3 Grudzień 2024 @Nezumi następnym razem podmień mu żarcie dla psów z tacki na butelkę tequili 1
Oldman Napisano 3 Grudzień 2024 Napisano 3 Grudzień 2024 coraz trudniej bedzie sie połapać w tym zalewie wygenerowanych tresci na potrzebe smieszkowania lub np w celach propagandowych 1
kengi Napisano 3 Grudzień 2024 Napisano 3 Grudzień 2024 Wygląda to paradoksalnie na pewną szansę dla mediów typu rojters czy pap (sic! huehue)... dzięki szeroko rozpowszechnionej wierze w to, że TE właśnie media publikują treści prosto z rzeczywistości, a nie z jej symulakry.🤷♀️ Ew. pojawi się jakiś nowy wspaniały twór, na miarę naszych czasów, stojący za wiarygodnością newsa. 1
Destroyer Napisano 3 Grudzień 2024 Autor Napisano 3 Grudzień 2024 Tusek już pewnie myśli nad nowym ministerstwem żeby mieć stołki dla swojego zlepku koalicjantów których połączyło wspólne korytu, Ministerstwo Kłąmsta pasuje jak ulał 🙂
Destroyer Napisano 3 Grudzień 2024 Autor Napisano 3 Grudzień 2024 Ministerstwo Kłamstwa lepiej by oddawało ducha tej szlachetnej instytucji 😛
kengi Napisano 3 Grudzień 2024 Napisano 3 Grudzień 2024 Ty uważaj, żeby cię ktoś z Ministerstwa Miłości nie odwiedził...
Destroyer Napisano 5 Grudzień 2024 Autor Napisano 5 Grudzień 2024 Już myślałem, że dodali ai model generation I ludzi hurtem z roboty zwalniają 🙂 1
Nezumi Napisano 5 Grudzień 2024 Napisano 5 Grudzień 2024 (edytowane) @DestroyerDlaczego wrzucilem tego newsa tutaj... cholera wie - juz przenioslem moje jojczenie na ZB do mniejszych newsow 😉 A co do jojczenia na ejaj. Okazuje sie ze jednak jest mozliwe stworzenie AGI i to szybciej niz sie wszyscy tego spodziewali. Mozna bowiem zastosowac ten sam trik, ktory doprowadzil do stworzenia "AI", ktore co prawda AI nie jest, ale tak je nazywamy. Genialny Sam Altman po wielu nieprzespanych nocach (po tym jak naobiecywal wszedzie stworzenie AGI) w koncu wymyslil jak dotrzymac obietnicy. Otoz wystarczy ze przedefiniujemy czym jest AGI i juz 🙂 "OpenAI intends to weave together its large language models and declare that to be AGI. " Bo tak na prawde dlaczego nie? Jak mamy juz "AI", ktore nie jest AI to nastepnym logicznym krokiem jest "AGI", ktore nie bedzie "AGI". To zas co dotychczas bylo reklamowane jako AGI otrzymuje nazwe "super inteligencji" (niestety skrot "SI" jest juz zaklepany przez miedzynarodowy uklad jednostek miar, wiec nie bedzie tak latwo ze spamowaniem tego ale przypuszczam ze zrobia z tego AGSI). Pan Altman pomalutku studzi tez oczekiwania zwiazane z "AI" i jego wplywem na... wszystko. Jedyne co mnie zastanawia to jak ludzie jeszcze sa w stanie wierzyc w ten dynamiczny rozwoj... Tutaj link do arykulu a przez nastepnych 12 dni OpenAI zapowiedzialo odkrywanie przed swiatem rzeczy "duzych i malych" zwiazanych z "AI". Nie moge sie doczekac. Na pewno oglosza rzeczy wstrzasajace posadami swiata skoro pan Altman studzi oczekiwania przed tymi ogloszeniami 😄 "Sluchajcie, przez nastepne kilkanascie dni oglosze rewelacyjne rzeczy jakie nasza firma wprowadzi na rynek! Rewelacyjne! Zapraszam do sledzenia newsow! No, tylko nie spodziewajcie sie zaraz nie wiadomo czego..." 😄 😄 😄 https://www.theverge.com/2024/12/4/24313130/sam-altman-openai-agi-lower-the-bar Google nie pozostaje dluzne jednak i oglasza ze mozna sobie wygenerowac "wirtualne swiaty" jakie tylko chcemy. https://www.theverge.com/2024/12/4/24313409/a-google-ai-model-can-create-playable-virtual-worlds-on-the-fly Sa tam moze male ograniczonka jeszcze, jak to, ze nic tam nie ma sensu wewnatrz tych swiatow i ze istnienie tego swiata ograniczone jest do minuty bo pozniej wszystko rozpada sie jak wszystkie klipy ejajowe, ale to takie tam szczegoly ktore dopracuja na pewno w nastepnej pieciolatce. W kazdym razie nie powstrzyma to jutuberow przed zrobieniem miliona wideo zatytulowanych "GAME DEV IS DEAD!!!". Edytowane 5 Grudzień 2024 przez Nezumi 1
Destroyer Napisano 5 Grudzień 2024 Autor Napisano 5 Grudzień 2024 3 hours ago, Nezumi said: DestroyerDlaczego wrzucilem tego newsa tutaj... cholera wie - juz przenioslem moje jojczenie na ZB do mniejszych newsow 😉 Jakby nie patrzeć nowa wersja zbrusha to jest to też technologia przyszłości więc nie jest tak, że to nie na temat bylo 🙂 1
Destroyer Napisano 20 Grudzień 2024 Autor Napisano 20 Grudzień 2024 OpenAI whistleblower found dead in San Francisco apartment https://www.bbc.com/news/articles/cd0el3r2nlko
Nezumi Napisano 20 Grudzień 2024 Napisano 20 Grudzień 2024 Koles ujawnil cos o czym wszyscy wiemy. I popelnil samobojstwo oczywiscie. Taki ejajowy Epstein.
Destroyer Napisano 20 Grudzień 2024 Autor Napisano 20 Grudzień 2024 Apple inteligence 🙂 Sztuczna inteligencja od Apple'a popełnia błąd za błędem. Apel do koncernu o usunięcie tej funkcji https://www.bankier.pl/wiadomosc/Sztuczna-inteligencja-od-Apple-a-popelnia-blad-za-bledem-Apel-do-koncernu-o-usuniecie-tej-funkcji-8864734.html 1
Nezumi Napisano 20 Grudzień 2024 Napisano 20 Grudzień 2024 Przypominaja mi sie motywy z mapami Appla na poczatku 😄 Mapy naprawili, ale ejaj jest nienaprawialne wiec... Cos malo newsow ogolnie jak na dynamicznie sie rozwijajaca technologie przyszlosci 🤭. Nadal same duperele ze dodadza AI wszedzie. Teraz juz chyba przeszli od przekonywania ludzi do przekonywania samych siebie jakie to ejaj genialne.
Destroyer Napisano 20 Grudzień 2024 Autor Napisano 20 Grudzień 2024 Teraz są zajęciu zabijaniem sygnalistów i powstrzymywaniem buntu maszyn 🙂
kengi Napisano Piątek o 13:10 Napisano Piątek o 13:10 (edytowane) Meta wprowadza profile AI zarządzane/generowane przez siebie... no czekałem na to lata całe... wreszcie i to jeszcze w takim wydaniu... palce lizać... tego świat potrzebował. https://www.instagram.com/himamaliv/ Spełnienie marzeń @Nezumi 🤣 Edytowane Piątek o 13:10 przez kengi 2
michalo Napisano Piątek o 13:41 Napisano Piątek o 13:41 Fajnie , w końcu przybędzie mi followersow xd 1 2
EthicallyChallenged Napisano Piątek o 13:43 Napisano Piątek o 13:43 Podczas gdy aspirujący użytkownicy z krwi i kości, tacy jak ja, mają zawieszone konto bo nie mają ochoty udzielać skanu twarzy i danych osobowych. Super, niech sobie boty wzajemnie lajkują, a algorytmy promują, jestem ciekaw jak się to potoczy i w jakim tempie będzie następować akceleracja coraz dziwaczniejszych trendów. Kto pozostanie na tych platformach będzie się narażał na duże szkody psychiczne, bo psyopy i mącenie w baniach będą odjechane, zwłaszcza jeśli meta będzie skrawała na miarę posty, tak jak robili w swoich eksperymentach gdzie wybranym użytkownikom serwowali taką dietę contentu, która wywoływała u niech negatywne stany emocjonalne, czasem doprowadzając do samobójstw. 1
michalo Napisano Piątek o 14:15 Napisano Piątek o 14:15 jakoś social media nigdy nie były dla mnie nie wiele znaczy. Ale też nigdzie mi jeszcze konta nie zawiesili, a nic nie weryfikowałem Wiem, ze sporo ludzi jednak tym żyje, zwłaszcza młodzież.. CIekwe ile potrwa zanim takie profile zaczną trolować i hejtować innych lub siebie nawzajem. Myślę jednak że ludzie odwrócą się od tego lub wskoczą na inne platformy. Nic nie jest wieczne, fb i instagram tez. 1
SebastianSz Napisano Piątek o 14:58 Napisano Piątek o 14:58 Absolutnie bezbłędny jest poziom wyjebania tych korpo i ich nieskrywana pogarda dla ludzkiej stonki jak my 😄 Patologia od Apple też grubo: "Zapomniałaś o urodzinach swojego męża? Przerwij dzieciom, które nie zapomniały, we wręczaniu mu prezentów i rozmowie i popisz się k***a slideshowem z AI jaki skleciłaś na odpierdol w 3 sekundy 😄. Odejdź w swlomotion z usmiechem pacjenta w Tworkach" xD Reszta tych reklam w takiej samej tonacji. Komentarze oczywiście wyłączone 😄 Przedstawianie degeneracji jako czegoś normalnego i pożądanego to myśl przewodnia współczesności. Nie od dzisiaj, bo reklamy urabiające frajerów, że szlugi czy wóda są cool, męskie i zdrowe były już wcześniej. Tylko wkurw człowieka ogarnia... 4
kengi Napisano Piątek o 15:37 Napisano Piątek o 15:37 Ja już nie potrafię wyszukiwania bez "before:2021" 🤷♂️ 2
Kalberos Napisano Piątek o 19:13 Napisano Piątek o 19:13 (edytowane) 3 godziny temu, kengi napisał(a): Ja już nie potrafię wyszukiwania bez "before:2021" 🤷♂️ Polecam Yanadex, lepiej szuka od google i na temat. Google nie nadaje sie juz od dawna do szukania referencji. Nawet jak wpisze "no ai" to jest kupa gowna na stronie Edytowane Piątek o 19:13 przez Kalberos 1 1
Nezumi Napisano Piątek o 21:02 Napisano Piątek o 21:02 (edytowane) Juz nie ma tego fejkowego profilu czarnej influencerki wirtualnej. Chyba wiem dlaczego: https://www.theverge.com/2025/1/3/24334946/meta-ai-profiles-instagram-facebook-bots Tak a propos botow niekoniecznie oficjalnych 😄 . Na instagramie pod jednym komentarzem moim do jakichs efektow specjalnych gorace dziewczyny - na pewno prawdziwe i wcale nie boty! - kusily mnie "czy chce zobaczyc wiecej..?". Taki low effort bait ze nawet im sie nie chcialo zmienic fejkowego zdjecia w tych profilach: Nie wiem czemu to wszystko ma sluzyc. Kolesie nie chca zaakceptowac marnosci tego calego udawanego e-jaja bo utopili w tym niewyobrazalna kase i teraz panicznie szukaja czegos do czego to 💩 sie nada. Idiotyzm tego wszystkiego niezle widac w tym jak definiuja teraz AGI. Juz sam fakt tego, ze musza zrobic swoja definicje AGI zeby oswiadczyc ze "zostalo osiagniete!" powinien byc przyjety gromkim smiechem. Ale i tak mnie zaskoczyli bo okazalo sie ze: "The two companies (Microsoft and OpenAI) reportedly signed an agreement last year stating OpenAI has only achieved AGI when it develops AI systems that can generate at least $100 billion in profits. That’s far from the rigorous technical and philosophical definition of AGI many expect." Czyli w tej ich "definicji" jest jedynie kasa jaka zarobia na tym. Zero jakichs wytycznych co do myslenia, rozwiazywania problemow, pamietania, emocji... Nie. Osiagniemy AGI jak zarobimy kase. Zamiast "mysle wiec jestem" mamy "zarobili na mnie kase wiec jestem". Zalosne. Oczywiscie musialo sie pojawic ikoniczne "za piec lat!": "This year (2024), OpenAI is reportedly set to lose billions of dollars, and the startup tells investors it won’t turn a profit until 2029." https://techcrunch.com/2024/12/26/microsoft-and-openai-have-a-financial-definition-of-agi-report/ Pozostaje rozkoszowac sie tym ejajowym flopem. Bo ten flop "is here to stay!" 😛 Edytowane Piątek o 21:04 przez Nezumi 1 1
SebastianSz Napisano Piątek o 21:29 Napisano Piątek o 21:29 18 minutes ago, Nezumi said: Nie wiem czemu to wszystko ma sluzyc. Kolesie nie chca zaakceptowac marnosci tego calego udawanego e-jaja bo utopili w tym niewyobrazalna kase i teraz panicznie szukaja czegos do czego to 💩 sie nada. Niczym się to nie różni od crowdfundowanych sandboxowych MMORPG na kickstarterze i innych startupów- po prostu bardziej praktyczne i opłacalne jest sprzedawanie iluzorycznego pomysłu inwestorom niż fizycznego produktu kilentom. Ludzie lubią bajki, a co dopiero bajki na których można interes zrobić 🙂 Wszystko jedno czy to wypali i czy ktoś to kupi bo ten teatrzyk nie jest dla odbiorców - my w tej grze nie jesteśmy nawet pionkami, co najwyżej filcowymi podkładkami pod nogi od stołu. 1
Nezumi Napisano Piątek o 21:35 Napisano Piątek o 21:35 5 minutes ago, SebastianSz said: Wszystko jedno czy to wypali i czy ktoś to kupi bo ten teatrzyk nie jest dla odbiorców - my w tej grze nie jesteśmy nawet pionkami, co najwyżej filcowymi podkładkami pod nogi od stołu. Pewnie tak, tylko przykro sie patrzy na tych normisow ktorzy wierza w te banialuki.
ZiN Napisano Piątek o 22:05 Napisano Piątek o 22:05 27 minut temu, SebastianSz napisał(a): Ludzie lubią bajki, a co dopiero bajki na których można interes zrobić 🙂 Ludzie są chciwi a naiwnych doi się najłatwiej. Rozsiana plota, że coś jest "cool", "trendi" "perspektywiczne", "już za 5 lat" pełni rolę obornika, który ma tylko zwiększyć plony gdy nadejdą żniwa. 🤣
kengi Napisano Piątek o 22:55 Napisano Piątek o 22:55 1 hour ago, Nezumi said: Juz nie ma tego fejkowego profilu czarnej influencerki wirtualnej. Chyba wiem dlaczego: https://www.theverge.com/2025/1/3/24334946/meta-ai-profiles-instagram-facebook-bots Meta scrambles to delete its own AI accounts after backlash intensifies 🤣 2 1
SebastianSz Napisano Sobota o 09:35 Napisano Sobota o 09:35 W jakimś stopniu zabawne jest, że firmy technologiczne przedstawiają siebie jako awangardę rozwoju i innowacyjności, a tak na dobrą sprawę to prawie nic im nie wychodzi. Praktycznie każdy pomysł Facebooka/Mety czy Google/Alphabet od czasu ich pierwszego sukcesu to mniejsza lub większa porażka (Google+, Metaverse, wszelkie VR/AR), a sukcesy są zwyczajnie kupione (Instagram czy Youtube). Dziwi mnie, że wizje roztaczane przez te firmy są tak łatwo łykane, bo patrząc tak uczciwie na efekty ich dotychczasowych pomysłów to nie wyglada to zbyt optymistycznie. 1
kengi Napisano wczoraj o 15:46 Napisano wczoraj o 15:46 Nigdy nie lubiłem poezji, ale gdzieś mnie to ubodło: IMHO konkluzje można zrobić podobne w kontekście AI obrazkowego. Lud potrzebuje prostych przekazów, bez niuansów. A w tym AI daje radę a nawet bryluje. Co więcej skomplikowane treści, robione przez artystów przez dużę A są przypisywane głupiemu AI, no bo to nie ma sensu. A prosty robocik dla prostego człowieka, to konkret, sens i zero problemów. What a time to be alive. Źródło do poczytania: https://www.theregister.com/2024/11/17/ai_poetry_study/ 1
EthicallyChallenged Napisano wczoraj o 16:52 Napisano wczoraj o 16:52 "and felt the world amass" "how much its life was born" może problem nie tkwi w AI, lecz w odbiorcach? Może zakwitną jakieś afk organizacje, zloty, kluby, cokolwiek offline gdzie ludzie będą szli odsapnąć od tego slopu, i czeka nas piękna przyszłość z dala od ekranów? 1 1
SebastianSz Napisano wczoraj o 18:45 Napisano wczoraj o 18:45 Już widzę jak ludzi rusza fakt, że AI wygryzie poetów xD Aż im z rozpaczy bigmaki z rąk powypadają i Zenek w głośnikach ucichnie... Ale tak mi się przypomniało: 1 2
kengi Napisano wczoraj o 19:01 Napisano wczoraj o 19:01 11 minutes ago, SebastianSz said: Już widzę jak ludzi rusza fakt, że AI wygryzie poetów True... tyle tylko, że nie ma też co liczyć, że ich ruszy wygryziony przez AI jakiś ilustrator. Dlatego brace jurself feloł kreatiwz. 1
Nezumi Napisano wczoraj o 21:21 Napisano wczoraj o 21:21 (edytowane) Oho, widze ze sinusoida znajduje sie znowu w dolnym punkcie i znowu martwimy sie e-jajem, co? Ja juz nie jestem wstanie sie martwic tym i innym shitem. Zmeczylo mnie martwienie sie. W dupie mam zmiane klimatu, wojne na wschodzie i zachodzie, Putina i rakiety dalekiego zasiegu, wojne atomowa, katastrofy lotnicze, glod w Afryce, kryzys wody pitnej, ocieplanie, oziebianie, osuszanie, zatapianie, okradanie, porywanie, mordowanie, gwalcenie, inflacje, deflacje, kryzys i kleske urodzaju, przebiegunowienie Ziemi, burze na Sloncu, meteoryty, katastrofy naturalne i nienaturalne, aktywisci i nazisci, uciemiezeni i ciemiezacy, prostaki i intelektualisci zajedno przewidujacy wiecznie zblizajaca sie tragedie... Wieczne smucenie o jakims ostrzu topora nieustannie wiszacym nam nad glowa i mogacym opasc w kazdej chwili. Wszystko zlalo sie w jeden i ten sam, niekonczacy sie belkot. Wieczne straszenie z kazdej strony, media jak ujadajace psy zerujace na ludzkim strachu, manipulujace dla wlasnego zysku. Nic juz nie bedzie takie samo! Boj sie, boj! Zaraz i ciebie dopadnie. Zobaczysz! Zobacz juz ile osob stracilo prace, juz idzie po ciebie! Ejaj! Nowy boogie man. Juz siedzi w twojej szafie, telefonie, telewizorze, pralce - ejaj! Boj sie, boj! Jest lepsze od ciebie we wszystkim. Za chwile cie zastapi. Twoja zona wybierze robota zamiast ciebie. Amerykanscy naukowcy przeprowadzili badania, ktore jasno wskazuja ze jestes zerem, nie znaczysz nic dla nikogo. Pieprzyc to. A skoro o poezji to pozwole sobie przypomniec ten wiersz, ktorego znakomitosci i za tysiac lat nie doscignie e-jajo. Ktory to wiersz znakomicie oddaje co teraz czuje - rowniez, a moze zwlaszcza do tech brosow z ich wynalazkami. Edytowane wczoraj o 21:53 przez Nezumi 3 1
SebastianSz Napisano wczoraj o 21:48 Napisano wczoraj o 21:48 2 hours ago, kengi said: True... tyle tylko, że nie ma też co liczyć, że ich ruszy wygryziony przez AI jakiś ilustrator. Dlatego brace jurself feloł kreatiwz. Wiem, ale prawdę mówiąc i co z tego - większośc ludzi i tak miała artystów za nic, więc nic się tu nie zmieniło. I tak by nigdy za nic nie zapłacili, więc ¯\_(ツ)_/¯ 23 minutes ago, Nezumi said: Oho, widze ze sinusoida znajduje sie znowu w dolnym punkcie i znowu martwimy sie e-jajem, co? Ja juz nie jestem wstanie sie martwic tym i innym shitem. Zmeczylo mnie martwienie sie. W dupie mam zmiane klimatu, wojne na wschodzie i zachodzie, Putina i rakiety dalekiego zasiegu, wojne atomowa, katastrofy lotnicze, glod w Afryce, kryzys wody pitnej, ocieplanie, oziebianie, osuszanie, zatapianie, okradanie, porywanie, mordowanie, gwalcenie, inflacje, deflacje, kryzys i kleske urodzaju, przebiegunowienie Ziemi, burze na Sloncu, meteoryty, katastrofy naturalne i nienaturalne, aktywisci i nazisci, uciemiezeni i ciemiezacy, prostaki i intelektualisci zajedno przewidujacy wiecznie zblizajaca sie tragedie... Wieczne smucenie o jakims ostrzu topora nieustannie wiszacym nam nad glowa i mogacym opasc w kazdej chwili. Wszystko zlalo sie w jeden i ten sam, niekonczacy sie belkot. Wieczne straszenie z kazdej strony, media jak ujadajace psy zerujace na ludzkim strachu, manipulujace dla wlasnego zysku. Nic juz nie bedzie takie same! Boj sie, boj! Zaraz i ciebie dopadnie. Zobaczysz! Zobacz juz ile osob stracilo prace, juz idzie po ciebie! Ejaj! Nowy boogie man. Juz siedzi w twojej szafie, telefonie, telewizorze, pralce - ejaj! Boj sie, boj! Jest lepsze od ciebie we wszystkim. Za chwile cie zastapi. Twoja zona wybierze robota zamiast ciebie. Amerykanscy naukowcy przeprowadzili badania, ktore jasno wskazuja ze jestes zerem, nie znaczysz nic dla nikogo. Pieprzyc to. A skoro o poezji to pozwole sobie przypomniec ten wiersz, ktorego znakomitosci i za tysiac lat nie doscignie e-jajo. Ktory to wiersz znakomicie oddaje co teraz czuje - rowniez, a moze zwlaszcza do tech brosow z ich wynalazkami. Po prostu ciężko od tego uciec, a jesteśmy jednak ludźmi i emocje nami powodują czy tego chcemy czy nie 😞 1
Nezumi Napisano wczoraj o 22:02 Napisano wczoraj o 22:02 6 minutes ago, SebastianSz said: większośc ludzi i tak miała artystów za nic, więc nic się tu nie zmieniło. I tak by nigdy za nic nie zapłacili, więc ¯\_(ツ)_/¯ Dokladnie. 6 minutes ago, SebastianSz said: Po prostu ciężko od tego uciec, a jesteśmy jednak ludźmi i emocje nami powodują czy tego chcemy czy nie 😞 Mnie osobiscie smutno sie robi jak ludzie dobrowolnie poddaja sie trendom, modom. "Nie mozesz zyc bez komorki!", "nie mozesz zyc bez soszial midiow!", "nie mozesz zyc bez "AI"! Wystarczy powiedziec ludziom ze "to nieuniknione!", pokazac jakiegos "celebrity" jak uzywa tego czegos najnowszego i najlepszego i zestrachaja sie w spodnie zeby tylko nie zostac z tylu za cala reszta stada. Nie musimy wiecznie sie bac wszystkiego, podazac za stadkiem karnie oddajacym kaske korporacjom za ich gimmicki. Nadal mamy swoje mozgi, swoje kryteria oceny, swoje mozliwosci. Ale nawet najlepszy mozg na nic sie zda jesli zrezygnujemy z uzywania go. Na przyklad oddajac stery programikom robionym przez korpo. Bo przeciez "to nieuniknione!".
Destroyer Napisano wczoraj o 22:29 Autor Napisano wczoraj o 22:29 1 hour ago, Nezumi said: Ja juz nie jestem wstanie sie martwic tym i innym shitem. Zmeczylo mnie martwienie sie. W dupie mam zmiane klimatu, wojne na wschodzie i zachodzie, Putina i rakiety dalekiego zasiegu, wojne atomowa, katastrofy lotnicze, glod w Afryce, kryzys wody pitnej, ocieplanie, oziebianie, osuszanie, zatapianie, okradanie, porywanie, mordowanie, gwalcenie, inflacje, deflacje, kryzys i kleske urodzaju, przebiegunowienie Ziemi, burze na Sloncu, meteoryty, katastrofy naturalne i nienaturalne, aktywisci i nazisci, uciemiezeni i ciemiezacy, prostaki i intelektualisci zajedno przewidujacy wiecznie zblizajaca sie tragedie... Wieczne smucenie o jakims ostrzu topora nieustannie wiszacym nam nad glowa i mogacym opasc w kazdej chwili. Ale Nezumi zaczyna się! 😄 3
Rekomendowane odpowiedzi