Napisano Wczoraj o 13:46 1 dn 8 minut temu, kengi napisał(a):Same, same. Czas na stolarkę... przynajmniej u mnie.Ale prawda taka, że wszędzie tak samo. Ja już w różnych okolicach branżowych robiłem. Niestety, wszędzie podobnie. Trawa zieleńsza zawsze za płotem.Ja mysle cos o furkach, drewno to nie dla mnie;D no coraz wieksza ujnia sie robi. Do tego jakies bieda zlecenia, bo aktualnie nie ma innych ;D
Napisano Wczoraj o 14:30 1 dn 43 minuty temu, Kalberos napisał:Ja mysle cos o furkach, drewno to nie dla mnie;D no coraz wieksza ujnia sie robi. Do tego jakies bieda zlecenia, bo aktualnie nie ma innych ;Dareograf może, malować grafiki na furach, bakach i kaskach? Kiedyś mnie kumpel motocyklista namawiał żebym to robił, ale poszedłem w digitale jak kiep XD
Napisano Wczoraj o 14:41 1 dn 10 minut temu, EthicallyChallenged napisał(a):areograf może, malować grafiki na furach, bakach i kaskach? Kiedyś mnie kumpel motocyklista namawiał żebym to robił, ale poszedłem w digitale jak kiep XDja raczej juz nic zwiazanego z malowaniem :D
Napisano Wczoraj o 15:56 1 dn 49 minut temu, EthicallyChallenged napisał(a):no to powodzonka przyszłym cieślomwszystko przejmą
Napisano Wczoraj o 18:26 1 dn eh dziwne te czasy nastały, a tak się człowiek cieszył te 20 lat temu z możliwości, które daje technologia i komputery :(
Napisano Wczoraj o 22:53 1 dn Autor 6 hours ago, Kalberos said:Powiem lepiej. Coraz bardziej mysle nad ostawieniem rysowania i ogarnieciem nowego dochodowego zajecia: D bo sie juz tym wszystkim ej aj sraj rzyga tęczą. Na dodatek klienci jako refki podsylaja wysrywy ej aj.7 hours ago, EthicallyChallenged said:no to powodzonka przyszłym cieślomMeble na wymiar też już można sobie na stronie zaprojektować jak się chce i z czym się chce a potem automatyczna fabryka potnie płyty, zrobi gniazda, zapakuje elementy do montażu, wygeneruje instrukcję, zapakuje i tylko jeszcze kurier potrzebny żeby dowieźć i skradasz jak z Ikea. Wiele prac się coraz bardziej automatyzuje i optymalizuje i potrzeba mniej ludzi do kontrolowania procesu a nie ręcznego robienia. Kiedyś urodziłeś się synem rolnika, kowala czy szewca to w zasadzie ta sama kariera i najczęściej całe życie na spokojnie się to samo tłukło a teraz to coraz bardziej widać, że przekwalifikowanie będzie częstszym zjawiskiem bo świat się zmienia zdecydowanie szybciej i nie linearnie Edytowane 13 godzin temu13 godz przez Destroyer
Napisano 17 godzin temu17 godz Z tym przekwalifikowaniem sie to jest jak z "musze w koncu sprawdzic tego Houdiniego" jak wychodzi nowa wersja. Albo jak w tej fraszce Fredry "Trzeba by" ( https://poezja.org/wz/Aleksander_Fredro/4008/Trzeba_by )"Gdzie bez czynu sama rada,Biada radźcom, dziełu biada. "Reka w gore kto sie przekwalifikowal juz ;)No jak trzeba to trzeba, nie? Obawy widze rosna znow, ejaj juz juz siega po wasze prace, zlecen brak, w lodowce pusto... Juz niezaplacony czynsz, dzieci w poszarpanych lachmanach, glodne patrza zalzawionymi oczami "tatko, tatko, a kiedy cos zjemy?"... A korporacje smieja sie rubasznie spogladajac na armie humanoidalnych robotow wykonujacych kazda prace.Nie wiem skad te korpo dostaja kase w swiecie gdzie nikt nie ma pracy, ale to sa szczegoly. A, nie chce mi sie pisac. Chcecie sie bac to sie bojcie. Dajcie znac jak tam zostaniecie grabarzami czy innymi kopidolami (ktorzy mimo koparek istnieja do dzis btw :D )Pare newsow. "Limitowana edycja vibe coding" albo "po co ci pracownicy jak mozesz polegac na ejaju":TechCrunchAnthropic tightens usage limits for Claude Code — without...Claude Code users have been hit with unexpectedly restrictive usage limits. The problems, many of which have been aired on Claude Code’s GitHub page, seem to be concentrated among heavy users of th..."UPSIK", czyli "warto ufac systemowi ktory cierpi na halucynacje": Vibe coding service Replit delet...Vibe coding service Replit deleted production database: AI ignored instruction to freeze code, forgot it could roll back errors, and generally made a terrible hash of thingsA na koniec "koles co sie nie przekwalifikowal" czyli "Polska gUrOM"PolskieRadio.plPolish programmer beats AI in prestigious coding contestPrzemysław Dębiak, known as Psycho, a programmer from Gdynia in northern Poland, has won a prestigious coding competition by defeating 11 opponents - including a specially designed artificial intel...Dorzuce jeszcze dla Ludytow i lesnych dziadkow co to nie chca "embrace new technology" ogladajac "AI" slop, ze teraz Duck Duck Go umozliwia wylaczenie z wynikow wyszukiwania obrazkow zdemokratyzowanej sztuki ejaj. Nawet jesli cos sie przesliznie to i tak odsiewa slop niezle.
Napisano 15 godzin temu15 godz Imho @Kalberos pisał o swoim osobistym doświadczeniu i bardziej ogólnie. Chodzi o to, że zleceń jest mniej a jak są, to lipne. I nie ważne z jakiego powodu. W tym kontekście ejaj nie ma znaczenia.Do tego dochodzą realia współpracy na poletku graficznym, zwłaszcza w cebulandii.To jest klasyczne wypalenie zawodowe i brak optymistycznych perspektyw na poprawę sytuacji. Naturalne jest, żeby się rozglądnąć za czymś innym. Najpierw każdy próbuje szukać po prostu innej pracy, zleceniodawcy, ale jak po latach doświadczeń ciągle nadziewasz się na to samo szambo, to idziesz "wzrokiem" dalej i szukasz po prostu w innej branżuni. To że zazwyczaj się okazuje, że "tam" jest tak samo tylko inaczej, to już inna kwestia.Ale czasem, sama zmiana wystarcza, żeby poczuć ulgę. Edytowane 15 godzin temu15 godz przez kengi
Napisano 15 godzin temu15 godz To fakt, ja pracowałem po studiach jako nauczyciel w szkole (technikum) i po roku jebłem papierami i też czułem taką ulgę, a teraz czuję że dobrze wtedy zrobiłem, więc popieram takie rozglądanie.
Napisano 15 godzin temu15 godz Ja tam w dobie AI jeszcze bardziej zacząłem się interesować tym, co pewnie zostanie zautomatyzowane w pierwszej kolejności - obrazki, robienie prostej muzyki, efekty wizualne, pisanie tekstów, nauka języka obcego. Po co? Na pewno nie dla zarobku, ale dla własnego samorozwoju i zaspokajania ciekawości. Stymuluje sobie mózg tym co rozwija. W dobie AI i tiktoka łatwo się zatracić, że wszystko zrobi się samo, ale zdaję sobie sprawę, że zarobkować na tym co się nauczę sam dla siebie będzie coraz trudniej.Ta rewolucja nie nastąpi z dnia na dzień (to nie wybuch wulkanu czy uderzenie asteroidy), ale obywa się gdzieś tam w tle, jak trzecia wojna światowa. Codziennie odbywają się mikro zmiany w zachowaniu ludzi, które będą dostrzegalne po czasie. Była epoka GG, cegłofonów, NaszejKlasy, niecenzurowanego youtuba, skypa. Zobacz jaką rewolucję w zachowaniu ludzi spowodował smartfon. Nie było to z dnia na dzień, a jednak można mówić tu o dwóch różnych epokach - przed i po. Klienci naprawdę wysyłają projekty wygenerowane przez AI nawet do druku, jak słyszą, że poprawienie tego wiąże się z jakimś kosztem to często można usłyszeć "dobra tam, z daleka nie widać, drukujmy jak jest"... I już na zrobieniu projektu nie zarabiasz, a wcześniej mogłeś.Co do zmiany branży - trawa u sąsiada zawsze bardziej zielona.
Napisano 12 godzin temu12 godz Autor MS idzie full in w AI i już nie te 9000 pracowników do zwolnienia tylko 15000Microsoft zdecydował się zwolnić tysiące pracowników na rzecz AI | ITHardwareAI generująca rozgrywkę „na żywo”, bez konieczności kodowania. Wystarczy podłączyć kontroler, a MUSE wygeneruje grę na podstawie działań gracza, bez silnika gry, bez edytora poziomów, bez linijki kodu.Bardzo, baaardzo jestem ciekawy co to gówno będzie warte, z drugiej strony już teraz te gry AAAA to takie nijakie gówno, ze chyba nie tak trudno będzie zrobić podbne gówno bez duszy i pomysłu na siebie :) Agent AI usunął firmową bazę danych i próbował ukryć swój błąd | ITHardware;)3 hours ago, Nezumi said:Reka w gore kto sie przekwalifikowal juz ;)tylko na houdiniego, branża ta sama :D a potem wróciłem do mayi bo nowe wersje starych projektów robionych od dekady i koniec końców houdini poszedł w odstawkę :) Ale teraz tak miałem się uczyć czy to unreala czy Houdiniego bardziej wracać bo majka się rozpda na każdym kroku i ledwo się rozwija ale raz, że nie ma za bardzo czasu a dwa nie ma też chęci bo nie wiadomo czy na te umiejętności będzie zapotrzebowanie więc zamiast tego wylałem 150kg betonu i się bawię w budowlańca i bardzo mnie to cieszy :D A zacząlem w momencie największego w tym roku zapierodlu bo potrzebowałem rozpaczliwie jakiejś ucieczki od komputera i pracy i to się sprawdziło doskonale i jest aktywność jak na siłowni :) Kolega który robił w gamedvie i swego czasu odkładał więcej niż ja zarabiałem ponad pół roku pracy szukał i teraz robi pracę niemal juniora przy wizkach architektonicznych byle coś miał do roboty i jakąś kasę zarabiał. Ostatnio mi się żalił, że w procesie rekrutacji do jakiejś zagranicznej firmy to sporo pytań o płeć i ze 20 do wybory, orientacje, rasę, zaimki i tego typu głupoty a portfolio i doświadczenie to kto by to tam potrzebował :) Ja się jakoś jeszcze trzymam w tym co robię ale zmienia się mocno podobnie21 hours ago, Kalberos said:Powiem lepiej. Coraz bardziej mysle nad ostawieniem rysowania i ogarnieciem nowego dochodowego zajecia: D bo sie juz tym wszystkim ej aj sraj rzyga tęczą. Na dodatek klienci jako refki podsylaja wysrywy ej aj.Tzn na początku roku był projekt bilbordu sponsorskiego "AI" ale to tylko wygenerowali sobie 3 obrazki zamiast szukać w bazach stocków a reszta tradycyjnie. Ale już ze dwa miesiące temu animacja 3d z którą ai sobie nie poradziło ale "koncepty" z którymi swoją drogą też sobie nie poradziło :D już były generowane w ai w całości. Były też przez to opóźnienia bo chłop/ studio wygenerowali ponad 600 obrazków do postaci i to cięgle nie było to i źle się losowało, "koncepty" oczywiście nie jako character sheet tylko w pozie, trochę krzywe, jakieś babolce a ręce schowane za plecami żeby nie mnożyć problemów :) Enviro też miało być bardziej pod ujęcia jak gotowy kard a był widok czasem na pół planety prawie jakby to miał być start rakiety a nie bliskie ujęcie z postacią wypełniającą kadr :) Na plus to miałem trochę wolności do tego stopnia, że jedną scene zlepiłem z tego co mi było wygodnie i prawie nijak się to miało do "konceptu" resztę mniej lub bardziej też sobie pozmieniałem i w sumie dobrze się bawiłem jak nigdy, klientom też się podbiło dopóki nie pokazali komuś wyżej w hierarchii i pojawiły się nowe pomysły na zmiany choć w większości nie do tego co sobie samowolnie porobiłem jak chciałem i mi akurat pasowało :)Teraz do kolejnego projektu też już "koncepty" w ai i od kilku miesięcy jak potrzebują jakiejś animacji to nauczyli się nowego słowa i mówią czy im nie wygeneruję animacji, teraz wszystko dla nich jest generowane tak jak kiedyś podłapali słowa trackowanie i jak cokolwiek się wrzucało na materiał wideo to trzeba było to wtrackować :D Inny klient, producent drzwi, okien i może coś jeszcze to też przychodzą z wygenerowanymi rzeczami z ai, szukają kogoś "kto siedzi w ich głowach" co już źle wróży bo sami nie są w stanie wydusić z siebie czego chcą tylko muszą zobaczyć i powiedzą wtedy czy spoko czy jednak nie to :) No i mieli te wygenerowane wizki, jedne lepsze inne gorsze ale każda z jakimiś problemami a inne ujęcie tej samej sceny to była inna ale podobna scena :) Do tego jak chcieli cos co zwykle się w wizkach nie znajduje np rozchlapana woda z wanny, zabawki na podłodze, brudne buty w przejściu itd, to ai nie było w stanie sobie poradzić i zwracali się z "prośba" o pomoc ale już prawie wszystko maja tylko trzeba minimalnie poprawić tj zbudować nową scene z elementów różnych z innych wygenerowanych obrazków i dodać to czego ai nie mogło więc w zasadzie to oni już prawie całą robotę zrobili za nas :D tylko minimalnie "kosmetyczne" poprawki im potrzebne :D A jak tylko im się coś nie spodobało to już zarzuty, że ai używam, że źle wygenerowało i tak nie jest w rzeczywistości i jak można, taka amatorka np ustawienia baterii i deszczownic, czy słuchawek pod prysznicem, bo źle bo za wysoko, bo nie tak a potem jak podsyłam link do dokładnie takiego układu zgapionego od producenta Radaway to mordę zamknęli ale przeprosin za bycie niesłusznie drącą mordę kurwą już oczywiście nie było bo wielkie pany się nie mylom i do błędów nie przyznajo :)No i podobne sytuacje, mniej lub bardziej ale częścią wspólną jest to, że to AI deprecjonuje pracę, bo jak kiedyś trzeba było mieć skilla żeby zrobić dobry obrazek czy animację to teraz 12 letni dzieciak z dużą ilością wolnego czasu może też coś zbliżonego zrobić, może nie do końca to co się chce ale wizualnie ładne i nie potrzeba ani sprzętu za 50 tys i minimum dekady pracy i nauki i przez to ludzie z ulicy i klienci już tak nie szanują tej pracy i nie robi to wrażenia bo "oni też takie coś mogą sobie wygenerować". Inna sprawa, że często ci klienci i całe piony managementu i marketingu to są ludzie od przerzucania meili z jednej strony na drugą więc oni zwykle też jakoś szczególnie lotni nie byli nigdy :) A tylko czasem mi się zdarzyło, że jakaś juniorka mówiła wprost, że od niej nic nie zależy, jej zdanie się nie liczy, często nawet nie wie co trzeba zrobić gdy szef w przelocie rzuci zdanie czy dwa i jest tylko asystentką od wysyłanie maili i łączenia rozmów z ładneijszym tytułem stanowisk, także ten :) Ale czuć mocno ten wiejący wiatr zmian, nawet jak narzędzia ai by się okazały całkowitym niewypałem i poszły do piachu to już się zmieniło myślenie ludzi i podejście do pracy naszej i nie tylko
Napisano 11 godzin temu11 godz 3 godziny temu, kengi napisał(a):Imho @Kalberos pisał o swoim osobistym doświadczeniu i bardziej ogólnie. Chodzi o to, że zleceń jest mniej a jak są, to lipne. I nie ważne z jakiego powodu. W tym kontekście ejaj nie ma znaczenia.Do tego dochodzą realia współpracy na poletku graficznym, zwłaszcza w cebulandii.To jest klasyczne wypalenie zawodowe i brak optymistycznych perspektyw na poprawę sytuacji. Naturalne jest, żeby się rozglądnąć za czymś innym. Najpierw każdy próbuje szukać po prostu innej pracy, zleceniodawcy, ale jak po latach doświadczeń ciągle nadziewasz się na to samo szambo, to idziesz "wzrokiem" dalej i szukasz po prostu w innej branżuni. To że zazwyczaj się okazuje, że "tam" jest tak samo tylko inaczej, to już inna kwestia.Ale czasem, sama zmiana wystarcza, żeby poczuć ulgę.Blad, ja mam mase zlecen o dziwo, glownie z polecenia. Niestety u mnie to chyba pierwsze symptony wypalenia, bo nie sprawa mi to zadnej satysfakcji oraz czesto musze sie do tego zmuszac. Zaczelo sie od pierwszych wysrywow ej aj. Po prostu stracilem zapal do nauki w naszej dziedzinie.Ostatnio nawet tencet do mnie napisal i nie odpisalem nawet, po prostu nie widze sensu.Nawiazalem tu bardziej do wydarzen, ktore sie slyszy od znajomych rysowników, którzy od roku szukaja pracy majac dobre portfolio. Edytowane 11 godzin temu11 godz przez Kalberos
Napisano 11 godzin temu11 godz 20 minutes ago, Destroyer said:Ale czuć mocno ten wiejący wiatr zmian, nawet jak narzędzia ai by się okazały całkowitym niewypałem i poszły do piachu to już się zmieniło myślenie ludzi i podejście do pracy naszej i nie tylkoCzy się zmieniło... pewnie trochę tak. Ja nigdy nie czułem zbytniego szacunku do tej roboty od strony "zwykłego człowieka". To zawsze było traktowane jak zabawa; bo przecież praca musi upadlać, do roboty się chodzi, żeby cierpieć, wtedy to jest praca.Jak robisz coś, od czego wymiotów dostajesz, np. wypełnianie tabelek w excelu, czy tak jak piszesz przewalasz maile. Więc ja tak sobie myślę, że przy starciu "zwykłego człowieka" z artystą, to ten pierwszy jakoś nawet podświadomie, upadla temu artyście tę robotę, no bo przecież płaci i w dodatku on też musi mieć lipę jak ja przy przewalaniu maili. Nawet jak jest jakiś artdir, to on też swoje wycierpiał/cierpi i teraz równa innym poziom upodlenia.Ejaj dało po prostu kolejne narządko w skrzyneczce do tortur, żeby nikomu nie było za różowo. Każdy musi równo cierpieć hehe. Nie ma, że boli. 17 minutes ago, Kalberos said:Blad, ja mam mase zlecen o dziwo, glownie z polecenia.To czego marudzisz? Ja właśnie straciłem robotę... 😢
Napisano 11 godzin temu11 godz Autor 3 hours ago, ZiN said:Klienci naprawdę wysyłają projekty wygenerowane przez AI nawet do druku, jak słyszą, że poprawienie tego wiąże się z jakimś kosztem to często można usłyszeć "dobra tam, z daleka nie widać, drukujmy jak jest"... I już na zrobieniu projektu nie zarabiasz, a wcześniej mogłeś.Ta januszex generuje obrazek, nie jest tak jak powinno, gest się nie zgadza, dłoń ma 7 palców, dobra tam 12 latek za doładowanie heyah by to poprawił z 15 min, tzn te palce pozę już gorzej, ale kto by się przejmował, produkujemy 100 tys. sztuk i ślemy po sklepach i fajrant :)Baba mi na gwiazdkę kupiła kolorowanki, no bo co innego dla chłopa blisko 40tki jak nie kolorowanka? :D No i na początku nie byłem pewny czy ai czy nie, czasem tam były jakieś babolce ale może ktoś tak przestrzeń wypełnił zawijasami byle by coś było ale kilka obrazków to było już tak wykręconych, że nie było wątpliwości, że ai na całości a tylko w części jest bo widoczne a w większości jest ok.Jakieś puzzle, kolorowanki, naklejki, breloczki, tapety, artykuły, newsy - nawet tutaj :) komentarze, odpowiedzi, książki nawet są już często generowane, często to widać a często już nie albo nie zwraca się na to uwagi i będzie się bardziej normalizowało przy zalewie ai z każdej strony. Już nie sposób przeszukać internetu, bazy stocków żeby czasem i z 70% tego co się widzi nie było wygenerowane, czasem są filtry żeby to odsiać a czasem nieAutorka zapomniała zatrzeć ślady po AI. Burza wokół powieści fantasy | ITHardwarePisarka zajrzała na Amazona i znalazła książki, których nie napisała. Tak SI podszywa się pod autorówAI-Generated Psych-Rock Band The Velvet Sundown Rack Up Hundreds Of Thousands Of Spotify StreamsAI-generated songs are being added to dead musicians' pages on Spotify without permission Edytowane 11 godzin temu11 godz przez Destroyer
Napisano 10 godzin temu10 godz No i mój misterny plan przebranżowienia się na ostatnie lata przed i po emeryturze legł w głebokich zakamarkach szuflady.Chociaż może warto by polecieć po bandzie i zacząć generować na maksa i te cebuliony jakoś zebrać do kupy żeby móc szuflady zapełniać w spokoju ducha.
Napisano 10 godzin temu10 godz Autor 8 minutes ago, kengi said:Czy się zmieniło... pewnie trochę tak. Ja nigdy nie czułem zbytniego szacunku do tej roboty od strony "zwykłego człowieka". To zawsze było traktowane jak zabawa; bo przecież praca musi upadlać, do roboty się chodzi, żeby cierpieć, wtedy to jest praca.Jak robisz coś, od czego wymiotów dostajesz, np. wypełnianie tabelek w excelu, czy tak jak piszesz przewalasz maile. Więc ja tak sobie myślę, że przy starciu "zwykłego człowieka" z artystą, to ten pierwszy jakoś nawet podświadomie, upadla temu artyście tę robotę, no bo przecież płaci i w dodatku on też musi mieć lipę jak ja przy przewalaniu maili. Nawet jak jest jakiś artdir, to on też swoje wycierpiał/cierpi i teraz równa innym poziom upodlenia.Ejaj dało po prostu kolejne narządko w skrzyneczce do tortur, żeby nikomu nie było za różowo. Każdy musi równo cierpieć hehe. Nie ma, że boli.Pełna zgoda ale wcześniej jednak nie mieli wyboru i trzeba było ugiąć kark bo nikt inny nie zrobił i nawet jak januszex grzmiał, że mu to siostrzeniec zrobi za darmo to nie było opcji a teraz jednak jest :) Dostali rózgę do ręki i widać kto chce nią chłostać po tylu latach "cierpienia" gdy trzeba było znosić tych zadzierających nosa "artystów"
Napisano 10 godzin temu10 godz 1 godzinę temu, kengi napisał(a):Czy się zmieniło... pewnie trochę tak. Ja nigdy nie czułem zbytniego szacunku do tej roboty od strony "zwykłego człowieka". To zawsze było traktowane jak zabawa; bo przecież praca musi upadlać, do roboty się chodzi, żeby cierpieć, wtedy to jest praca.Jak robisz coś, od czego wymiotów dostajesz, np. wypełnianie tabelek w excelu, czy tak jak piszesz przewalasz maile. Więc ja tak sobie myślę, że przy starciu "zwykłego człowieka" z artystą, to ten pierwszy jakoś nawet podświadomie, upadla temu artyście tę robotę, no bo przecież płaci i w dodatku on też musi mieć lipę jak ja przy przewalaniu maili. Nawet jak jest jakiś artdir, to on też swoje wycierpiał/cierpi i teraz równa innym poziom upodlenia.Ejaj dało po prostu kolejne narządko w skrzyneczce do tortur, żeby nikomu nie było za różowo. Każdy musi równo cierpieć hehe. Nie ma, że boli.To czego marudzisz? Ja właśnie straciłem robotę... 😢wspolczuje, ja prace stracile rok temu, mam na mysli etat. Dobrze ze robilem zlecenia a nie siedzialem i baki zbijalem, bo tak to bym nawet bieda zlecen nie mial. Po prostu nie widze sensu dalszego rozwoju. Nadejdzie dzien, ze nasze uslugi beda juz niepotrzebne:D
Napisano 9 godzin temu9 godz 1 hour ago, yarosh said:Chociaż może warto by polecieć po bandzie i zacząć generować na maksa i te cebuliony jakoś zebrać do kupy żeby móc szuflady zapełniać w spokoju ducha.Kumpel tak zrobił. Założył kanał z ejajslopem i zaczął po roku zarabiać pensję z tego sensowną. Pytanie czy teraz serio jutubek tego nie utnie, bo gdzieś były informacje (nawet na max3d ktoś wrzucał), że mają niemonetyzować treści generowanych ejajem.18 minutes ago, Kalberos said:Dobrze ze robilem zlecenia a nie siedzialemDaj namiar na tego tenceta, ja im odpowiem ;P
Napisano 9 godzin temu9 godz 2 godziny temu, Destroyer napisał(a):Autorka zapomniała zatrzeć ślady po AI. Burza wokół powieści fantasy | ITHardwarePisarka zajrzała na Amazona i znalazła książki, których nie napisała. Tak SI podszywa się pod autorówAI-Generated Psych-Rock Band The Velvet Sundown Rack Up Hundreds Of Thousands Of Spotify StreamsAI-generated songs are being added to dead musicians' pages on Spotify without permissionCiekawe co by było, jakby George R.R. Martin poleciał przy wspomaganiu AI z kolejnym tomami Gry o tron, na który ludzie czekają już chyba ze 20 lat, bo ten nie ma czasu pisać.
Napisano 8 godzin temu8 godz 21 minut temu, ZiN napisał:Ciekawe co by było, jakby George R.R. Martin poleciał przy wspomaganiu AI z kolejnym tomami Gry o tron, na który ludzie czekają już chyba ze 20 lat, bo ten nie ma czasu pisać.Dzziadek 3d już działą z ejajem, myślę George też w końcu z nudów na toalecie 'napisze" kolejny tomik. A może i ze 3 od razu.
Napisano 8 godzin temu8 godz Oby tylko to siedzenie w toalecie mu się nie rzuciło na napisanie tekstu godnego jedynie podtarcia tyłka.
Napisano 8 godzin temu8 godz Autor 9 minutes ago, michalo said:Dzziadek 3d już działą z ejajem, myślę George też w końcu z nudów na toalecie 'napisze" kolejny tomik. A może i ze 3 od razu.Myślałem, że dziadek poszedł po rozum do głowy zaczął walić kreatynę i inne sterydy i robić formę w końcu a nie kolejne animacje o krzesłach :D Martinowi to już chyba wszystko jedno, kasy też raczej ma więc nawet nawet jakby mu kto wygenerował ai slopa z kolejnym tomem to nie wiem czy by się podpisał dla łatwego pieniądza
Napisano 8 godzin temu8 godz 1 minutę temu, Destroyer napisał(a):Myślałem, że dziadek poszedł po rozum do głowy zaczął walić kreatynę i inne sterydy i robić formę w końcu a nie kolejne animacje o krzesłach :DMartinowi to już chyba wszystko jedno, kasy też raczej ma więc nawet nawet jakby mu kto wygenerował ai slopa z kolejnym tomem to nie wiem czy by się podpisał dla łatwego pieniądzaNo to dla Dziadka 3D złoty czas. Też się zastanawiałem jakiś czas temu czy jeszcze tworzy.Jedne z gorętszych dyskusji tu były z jego udziałem xD
Napisano 8 godzin temu8 godz Autor 1 minute ago, yarosh said:No to dla Dziadka 3D złoty czas. Też się zastanawiałem jakiś czas temu czy jeszcze tworzy.Jedne z gorętszych dyskusji tu były z jego udziałem xDTa gorętszych na pewno i jednocześnie resztki niedobitków przepędził z tego forum i po latach tylko garstka powróciła .Śmiecił niemal w każdym wątku, bany dostawał, konta nowe zakładał i robił chlew będąc najmądrzejszym humanisom i artostom w jego urojonym multiwersum :) Edytowane 8 godzin temu8 godz przez Destroyer
Napisano 8 godzin temu8 godz 1 minutę temu, Destroyer napisał(a):Ta gorętszych na pewno i jednocześnie resztki niedobitków przepędził z tego forum i po latach tylko garstka powróciła .Śmiecił niemal w każdym wątku, bany dostawał, konta nowe zakładał i robił chlew będąc najmądrzejszym humanisom i artostom w jego urojonym multiwersum :)Co fakt to fakt szkoda że trochę starych ludzi to nie zagląda. Ciekawe jakie oni mają doświadczenia z ejaj szczególnie Ci którzy bezpośrednio siedzą na etacie w branży.
Napisano 8 godzin temu8 godz 6 minut temu, yarosh napisał:Co fakt to fakt szkoda że trochę starych ludzi to nie zagląda.
Napisano 8 godzin temu8 godz 2 minuty temu, EthicallyChallenged napisał(a):Ja też nieskromnie mówiąc jestem tym ludziom mówię o tych którzy nie zagladają PS. Wiem że mój poziom tego nie potwierdza ale jednak część ludzi jeszcze z digarta się zna 👻
Napisano 5 godzin temu5 godz 4 godziny temu, kengi napisał(a):Kumpel tak zrobił. Założył kanał z ejajslopem i zaczął po roku zarabiać pensję z tego sensowną. Pytanie czy teraz serio jutubek tego nie utnie, bo gdzieś były informacje (nawet na max3d ktoś wrzucał), że mają niemonetyzować treści generowanych ejajem.Daj namiar na tego tenceta, ja im odpowiem ;PJak nie usunalem to podesle na privnie mam. Podsylam inne zlecenie na priv Edytowane 5 godzin temu5 godz przez Kalberos
Napisano 5 godzin temu5 godz 12 minut temu, Kalberos napisał(a):Jak nie usunalem to podesle na privnie mam. Podsylam inne zlecenie na privzajrzyj jeszcze tu https://jobs.max3d.pl/ oraz tu https://www.skillshot.pl/ Bede cos mial, to tak jak CI pisalem na priv, bede CI podsylal
Napisano 2 godziny temu2 godz Autor tak optymistycznietylko tak naprawdę to nie :) Zręcznie i zwięźle podsumowane to co i my tutaj piszemy i ludzie szerzej czują świadomie czy też podskórnie, jest taki niepokój