Napisano 20 Kwiecień 20241 r W ramach obchodów 50-lecia wydania kultowego albumu "The Dark Side of The Moon" przez Pink Floyd, zorganizowany został unikatowy konkurs. Jego uczestnicy mieli za zadanie stworzyć teledysk do jednej z piosenek z albumu. Po wielu miesiącach kreatywnych prac, ogłoszono wyniki na platformie społecznościowej X. Zwycięzcą okazało się wideo, które zostało wygenerowane przez sztuczną inteligencję, co wywołało mieszane reakcje wśród fanów i twórców. W konkursie uczestniczyło wiele znakomitych prac, w tym ręcznie animowane filmy, jednak to AI zdobyło najwyższe uznanie. To wydarzenie rodzi pytania o przyszłość twórczości artystycznej i rosnącą rolę technologii w sztuce. Czy jesteśmy już gotowi, aby zaakceptować dominację AI w takich dziedzinach jak film czy muzyka? Film, który wygrał: Inny przykład filmu zgłoszonego do konkursu (trzeba kliknąć i przejść do YT ze względu na ograniczenia wiekowe): Pełna lista filmów znajduje się pod tym adresem: Zobacz cały news
Napisano 20 Kwiecień 20241 r Jakie slabe musialy byc te inne prace, skoro zwyciezyl niespecjalnie ciekawy wygenerowany klip
Napisano 20 Kwiecień 20241 r Autor 23 minuty temu, Traitor napisał: Jakie slabe musialy byc te inne prace, skoro zwyciezyl niespecjalnie ciekawy wygenerowany klip Kliknąłeś w to co wkleiłem? Wejdź też na playlistę. Nie było źle.
Napisano 20 Kwiecień 20241 r Ale wideo z ogłoszeniem wyników wskazuje listę 10 zwycięzców, tylko jedno jest AI (i tak za dużo)... no ale jednak to inaczej brzmi. No i pierwsza trójka wygląda jak poniżej, co wynika z opisu pod filmem z ogłoszeniem wyników, więc jest trochę inaczej: Rozumiem nagonkę na AI, ale to już raczej jakaś histeria 😜 Overall winners are: 1st place - RATI DABRUNDASHVILI & NASTASSJA NIKITINA – BRAIN DAMAGE 2nd place - DAVID HORNE – TIME 3rd place - MONICA FIBBI – ECLIPSE To jest główna nagroda: Edytowane 20 Kwiecień 20241 r przez kengi AI sux
Napisano 20 Kwiecień 20241 r 4 minuty temu, RaVirr napisał: Ten teledysk wygląda jak od @dziadek3D 😄 też o nim pomyślałem 😄
Napisano 20 Kwiecień 20241 r Autor @kengi ta playlista była wrzucona do newsa. Po kliknięciu masz wszystko. Ale YT to tak dziwnie osadza. @RaVirr Dziadek3D - tak. Aczkolwiek Dziadek sprzed kilku lat. Jak srprawdzicie nowsze filmy Dziadka to naprawdę ciekawie sobie działa. Co do filmu - cholera. Co innego jakby to było użyte do podciągnięcia czegoś, nie wiem, a nie zlepek kilkusekundowych generacji.
Napisano 20 Kwiecień 20241 r 15 minut temu, adek napisał: @kengi ta playlista była wrzucona do newsa. Po kliknięciu masz wszystko. Ale YT to tak dziwnie osadza. @RaVirr Dziadek3D - tak. Aczkolwiek Dziadek sprzed kilku lat. Jak srprawdzicie nowsze filmy Dziadka to naprawdę ciekawie sobie działa. Co do filmu - cholera. Co innego jakby to było użyte do podciągnięcia czegoś, nie wiem, a nie zlepek kilkusekundowych generacji. Podrzucisz link do jego kanału/dzieł?
Napisano 20 Kwiecień 20241 r Autor @RaVirr hmm.. jego strona już nie działa. A YT chyba tutaj: https://www.youtube.com/@danielzagorski/videos
Napisano 21 Kwiecień 20241 r W dniu 20.04.2024 o 14:53, RaVirr napisał(a): Ten teledysk wygląda jak od @dziadek3D 😄 Dokladnie tak samo pomyslalem ogladajac ten klip.
Napisano 3 Maj 20243 Maj On 4/20/2024 at 2:53 PM, RaVirr said: Ten teledysk wygląda jak od @dziadek3D 😄 Zrobiłem szybki resarch i chyba trochę się zmienił od ostatniego razu 🙂 Jak w tych inspirujących fitnes transformacjach 🙂 A tak serio to widać, że zaczął brać kreatynę i inne narkotyki i robić życiówki 🙂 Edytowane 9 Maj 20249 Maj przez Destroyer