RA Napisano 1 Maj 2005 Share Napisano 1 Maj 2005 Juz nie badz taki skromny. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 2 Maj 2005 Share Napisano 2 Maj 2005 jakies 38 minut - było by szybciej ale podczas booleanów na tyłach suszary :P pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 2 Maj 2005 Share Napisano 2 Maj 2005 Bardzo Eleganctkie modele hindus... nidlugo bedziesz naprawde wymiatac:) co naprawde to jak narazie silidy ale i tak jest bardzo dobrze:) POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 2 Maj 2005 Share Napisano 2 Maj 2005 Dobra, cos czuje, ze teraz to bedziecie miec ze mnie polewke... moj 2 model w Rhino (po markerze i nie liczac klucza usb z tutka). Mac Mini. Strasznie biednie mi to wyszlo, promien zaokraglen tego pudelka jest za duzy przez co na przyklad wlacznik wypadl mi juz na zaokragleniu czesciowo, poza tym tylna scianka strasznie na odczepnego zrobiona, dol niedokladny... ehhh troche sie przy tym nauczylem i wprawy nabralem. No nauczylem, to za duzo powiedziale, bo wlasciwie uzywam w kolko kilku funkcji (extrude solid, filletowanie, union, intersection, difference...). Duzo nauki przezde mna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 2 Maj 2005 Share Napisano 2 Maj 2005 Chalek niezłe ;) moje tylko żeby pokazać ziomkowi potęge nurbsów w rhino i ich szybkości ;) 15 minut a tu juz poprawione mohseth co powiesz na http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=12671 to w końcu też nurbs :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 2 Maj 2005 Share Napisano 2 Maj 2005 hindus -->> Naprawde profesionalna robota... tez kiedys chcialem PSP modelowac i Playstation2 ale to bylo na poczatku i sie zniechecilem:) Chalek -- nie lam sie kazdy z nas zaczynal od tych funkcji jeszcze ja sie ich ucze:) a apple nawet przyjemny dla oka tylko logo nie jest boolean union:) POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 2 Maj 2005 Share Napisano 2 Maj 2005 ... tylko logo nie jest boolean union:) tzn? mozesz jasniej, bom niekumaty jeszcze w tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 2 Maj 2005 Share Napisano 2 Maj 2005 na górze powinno być wcięcie w kształcie jabłuszka ;) albo wypukły znaczek, a u ciebie tego brak :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 2 Maj 2005 Share Napisano 2 Maj 2005 nie widzialem oryginalu, ale na fotkach wygladalo jakby znaczek byl na rowno z reszta gornej powierzchni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 2 Maj 2005 Share Napisano 2 Maj 2005 w takim razie wyrzuć go i jak będziesz renderował to wtedy texturka ;) albo zrób split, bo z tego co widze to extrude masz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 2 Maj 2005 Share Napisano 2 Maj 2005 Witam ! wrzucam moj 2 model (dopiero sie ucze ) Lampka Ikea Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 15 Maj 2005 Share Napisano 15 Maj 2005 Czas odswiezyc :). Ale sie kurzu nazbieralo :D. Taka sobie felusia zrobiona w 25min :). Mam pytanko do nurbs-masterow :D. Mam nadzieje, ze pomozecie :). W jaki sposob moge stworzyc krzywa [zaznaczona na czerwono], aby jej ksztalt idealnie odpowiadal krzywiznie ramienia felgi? Czy mozna pozniej nadac jej ksztalt np. cylindra? Z gory dzieki :). Pzdr :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 15 Maj 2005 Share Napisano 15 Maj 2005 lt masz dwa wyjscia albo extract isocurve komenda "ExtractIsoCurve" jesli to jest revolve oczywiscie a drugi to przez projekcje krzywej na to ramie a cylindra nom tez o ile dobrze kumam he to / pipe / taka sama komenda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 15 Maj 2005 Share Napisano 15 Maj 2005 Hmm dzieki :). A moznaby tak troszke bardziej łopatologicznie ;)? EDIT: Kolejne wypociny :O. 30min :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 18 Maj 2005 Share Napisano 18 Maj 2005 wpisujjesz EXTRACTISOCURVE klikasz na tom powierzchnie, potem zatwierdzasz jak juz ci pasuje, a jak chcesz na niej poprowadzic cylinder no to komenda PIPE noo bzyku powiedzial przeciez lopatologicznie no nie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egon14 Napisano 21 Maj 2005 Share Napisano 21 Maj 2005 witam wszystkich, od niedawna zaczołem sie uczyć rhino, bo zleksza max mi sie troszeczke nudzi. Oto moje pierwsze wypociny w rhino :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 21 Maj 2005 Share Napisano 21 Maj 2005 ładna ale na przyszłośc zapodawaj jeszcze siateczki ;) fajnie że ktoś zaczął odświeżać ten wątek, wkrótce ja coś wrzuce ;) pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 21 Maj 2005 Autor Share Napisano 21 Maj 2005 nom, szalejecie aż miło :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 25 Maj 2005 Share Napisano 25 Maj 2005 ostatnio nie mam ani weny ani czasu (maturka)... wiec sie obijam ... taka probka zeby zobaczyc czy juz wszystko zapomnialem czy tylko troche ... siatki chyba nie ma wiekszego sensu pokazywac ... ok 10 min razem z renderem pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 25 Maj 2005 Share Napisano 25 Maj 2005 render jakoś dziwnie wygląda :P chropowaty coś ale model fajny, mam taki 6takich długopisów :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 1 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2005 no prosze, mamy również zagranicznych gości :) http://www.cgtalk.com/showthread.php?t=245046 pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 1 Czerwiec 2005 Share Napisano 1 Czerwiec 2005 Moja pierwsza pracka w Rhino (poza zabawami i poznawaniem softu;)) Tak ze 30 min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 2 Czerwiec 2005 Share Napisano 2 Czerwiec 2005 hehe zaraz wrzuce tam swoje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 2 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2005 Hiiinduuus O.O ty żeś tam całe portfolio na raz wrzucił czy co ? O.o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 2 Czerwiec 2005 Share Napisano 2 Czerwiec 2005 nie tylko te wyczesy co wstawiałem tutaj ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 2 Czerwiec 2005 Share Napisano 2 Czerwiec 2005 Dawno mnie tu nie bylo... ehh... ta zblizajaca sie sesja;/ W przerwie z exportowaniem Akuli zrobilem cos takiego very speed modeling:) Time: about 20 minutes:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ser Napisano 6 Czerwiec 2005 Share Napisano 6 Czerwiec 2005 Będąc pod wrażeniem cudeniek jakie tu widze postanowiłem zmierzyć się w nurbsach, na biurku plątają mi się jakieś sluchaweczki. To moje początki w Rhino i jestem pod wielkim wrażeniem narzędzia. Pozdrawiam wszystkich Rihno-wców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 6 Czerwiec 2005 Share Napisano 6 Czerwiec 2005 jezeli to naprawde poczatki to jest bardzo przyzwoicie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ser Napisano 6 Czerwiec 2005 Share Napisano 6 Czerwiec 2005 dzieki to 2-gi model w rhino, wczesniej był dlugopis :) chyba wszyscy je robią więc niebede go pokazywał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 20 Czerwiec 2005 Share Napisano 20 Czerwiec 2005 Zapewne mnie wysmiejecie za ten model ale to moj pierwszy w nosorozcu i.... zakochalem sie w tym programie ;p Jednak rozni sie od poly tym ze wszystko sie robi spokojnie i powoli. Az sie sam zdziwilem ;p Nie bijcie ale musze sie pochawlic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 20 Czerwiec 2005 Share Napisano 20 Czerwiec 2005 Nie no illy moja pierwsza była gorsza więc ja uważam że jest fajnie Cyzby tutek Bzyka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 21 Czerwiec 2005 Share Napisano 21 Czerwiec 2005 hehhe a jak. Bzyku rzadzi, tylko kilka rzeczy tam brakuje nad ktorymi sie glowilem ;p Ale sa wyjasnione gdzie indziej tez przez niego. Zastoj jest to wrzucam nowosc by me: Robota jakies 1:30 - 2 godzin. Bijcie byle nie po twarzy :) EDIT: Fascynuje mnie ten program, a juz chcialem odejsc od 3d hehehe Kolejny EDIT: Maly cos ruch tutaj, widac czasy swietnosci minely ;p A ja dodam zlodziejke do pradu:) Widac jeden blad w gornym gniazdu bo troche zle prace rozplanowalem i nie chcialo mi sie dalej. Jesli ktos moglby mi bledy techniczne wytknac to bede wdzieczny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neos Napisano 29 Czerwiec 2005 Share Napisano 29 Czerwiec 2005 [/url]http://neos3d.info/stuff/wip/speed/pen_wire.jpg http://neos3d.info/stuff/wip/speed/pen.png a ile się namęczyłem by zrobić fillety wszędzie, masakra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neos Napisano 30 Czerwiec 2005 Share Napisano 30 Czerwiec 2005 nivea deodorant Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 17 Lipiec 2005 Share Napisano 17 Lipiec 2005 neos -->> co prawda nie widzialem oryginalu ale nivea mi sie podoba:) A tu moja praca... Nie mialem odpowiednich rzutow dlatego niektore elementy sa bylejakie:( Szkoda ze nie mam wiecej czasu na Rhino:( i jeszcze dysk mi pada:( kurcze same katastrofy:P P.S. Witam serdecznie wszystkich po dluzszej nieobecnosci na forum:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BODJO Napisano 19 Lipiec 2005 Share Napisano 19 Lipiec 2005 WITAM, Wiec ja rowniez prezentuje pierwsze swoje wypociny w Rhino, render w maxie, ale psuje siatke pozdrawiam bodjo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turrok Napisano 22 Lipiec 2005 Share Napisano 22 Lipiec 2005 Hi wszystkim ;-) Przypominam sobie soft pod katem jakiegos przyszlego wozika: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 22 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2005 bardzo ładny materiał felgi pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turrok Napisano 25 Lipiec 2005 Share Napisano 25 Lipiec 2005 Sanks, Po obejrzeniu Twoich modeli Loozack przerzucam sie na rhino. DEFINITYWNIE :) Pzdr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yeroo Napisano 11 Sierpień 2005 Share Napisano 11 Sierpień 2005 czas na odswiezenie tego topicu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luisam Napisano 11 Sierpień 2005 Share Napisano 11 Sierpień 2005 woow Turrok, bardzo ładny renderek ja nie mam ostatnio siły na rendery, dobija mnie te czekanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Błazi Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 A ja po prostu nie mogłem się powstrzymać bo jest to moja pierwsza praca w rhino i jestem z niej dość zadowolony =]. Świetny jest ten program i ma coś w sobie że go kocham ^^. Prosze o obiektywna ocene (dopiero zaczynam :P). Jeszcze musze się dużo nauczyć bo niektórych rzecyz nie zrobiłem bo nie wiedziałem jak :(. Ale będzie dobrze =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 27 Sierpień 2005 Share Napisano 27 Sierpień 2005 dałeś ciała :P bo trzeba było pobawić sie shaderkami i walić do galeri3d a nie speeda ;) jak dobrze pamiętam to rhino masz od jakichś trzech dni i powiem tylko jedno - po tak krótkim czasie używania wspaniale to wygląda :] edit: Świetny jest ten program i ma coś w sobie że go kocham ^^. uzależnia - uwierz na słowo :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[MaTRiX] Napisano 27 Sierpień 2005 Share Napisano 27 Sierpień 2005 hehe... fajne te nurbsy... ściągam rhino i aż się boję: uzależnia - uwierz na słowo :] ale pobawić się można; i tak wolę poly (mam nadzieje :) ) edit: już zaczynałem lubić nurbsy, gdy po niecałej godzince zaczęło mi wychodzić coś takiego: (wiem wiem, filety - ale filet egde sobie nie radził a z pipem jeszcze nie próbowałem) to postanowiłem wrzucić sobie to do maxa: się przeraziłem - 4 takie kółka + opony i mi komp za okno wyskoczy ;) wiem że to wszystko jest do dopracowania ale i tak wole poly :P edit: ok... właśnie odkryłem npower translator (czy jakoś tak) i się zrobiło 32 tys. - znowu zaczyna mnie się to podobac :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turrok Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 Hi, Ciekawe czy wiecie w jakim samochodziku taka felaśka jeździ? ))) Mialem problemy z exportem do Max'a. W sumie w IGS wyszlo najładniej. (max bardzo ladną siatkę wygenerował z nurbsów) Wczesniej musialem dac w rhino "shrink trimmed surface", bo przy imporcie do max'a część nurbsów poginęła... Pzdr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 13 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2005 Turrok, środek tej felgi to cudo, aż miło popatrzeć, tylko nie wiem jak te śruby odkręcić ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 nie ma wentylka ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 Bardzo ladna felga. Infinity? :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 no, eksta sruby :D ladnieee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 filety rules :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi