Bzyku Napisano 19 Styczeń 2006 Share Napisano 19 Styczeń 2006 no to juz jest przeiwnik :) niezle kome ale to juz tobie mowilem a co do tego samplingu moim zdaniem nadaje tej feluni realistycznosci bo felgi nie są raczej gladkie i tak powinno byc :) ps. z jakiego gellardo one sa bo jakos widzialem podobne ale nie takie ? a skoro lecim z felgami to znowu ja :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 19 Styczeń 2006 Share Napisano 19 Styczeń 2006 madafaka :D super siata jeszcze lepszy materiał, takie lajtowe aluminium :D hmm no to jak będę miał czas to coś wydziergam żeby cię zagiąć hyhy :D pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 19 Styczeń 2006 Share Napisano 19 Styczeń 2006 mozna by jeszcze nad alu posiedziec al mi sie kome jakos niechcialo :) ile mozna hehe ale mi sie przypomnialo ze mam jeszcze jedna ktora tak lezy i lezy i wietrzeje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 19 Styczeń 2006 Share Napisano 19 Styczeń 2006 oszukujesz, rób od nowa a nie gdrzebiesz po dysku :D też dobra cholernie, dawaj na przyszłość jakieś zbliżenia na filety czy coś ;) a nad materiałmi to można wiecznie siedzieć i ciągle szlofować.. ta twoja też ma ziarno duże :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 19 Styczeń 2006 Share Napisano 19 Styczeń 2006 zrobie zrobie ale troszke pozniej ozetka hydre :P to nie filety tylko sweepy :D bo jak by m tu zaczal filetowac rhinowym fillet edge to niezly bajzer by sie zrobil :), no ziarenko jest tez spore pewnie przez ward sm.3 :) musi byc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=S3B=- Napisano 19 Styczeń 2006 Share Napisano 19 Styczeń 2006 Nie no, przeginacie panowie:D Modele pierwsza klasa. Fela hondy jakos mi mniej podchodzi od innych przez ten material (jakos blado wyszla) Ale potem felga od mazdy Bzyku wyprostowal sytuacje. Hehe czekam na wiecej bo to miod dla oczu. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 19 Styczeń 2006 Share Napisano 19 Styczeń 2006 oż cholercia, ognista seria, chyba ide sie wstydzić bo piękniste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 19 Styczeń 2006 Share Napisano 19 Styczeń 2006 :D...nie moge sie napatrzec...ostatnia najlepsza:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 Ja się znowu namęczyłem. ;) OZ Superturismo: I jeszcze w dodatku jest źle w niektórych miejscach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 tak czy siak fajne...ja mam wlasnie duze problemy co do techniki modelowania felg...i poki co sie nie moge z nia uporac...ale trza walczyc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 23 Styczeń 2006 Share Napisano 23 Styczeń 2006 no to ja teraz wrzuce cos o troche innej tematyce...taka o to lampka...kolo 2 godz roboty...a polowa tego zeszla na dole...bo zbytnio nie wiedzialem jak zrobic ten element nad stopka...i odrazu mi sie nasuwa pytanie...jak mozna sfilletowac te krawedzie ktore zaznaczyłem w ostatnim screenie?...oczywiscie nie chodzi mi o filleta edge...bo on akurat tam nie dziala...ale wole w sumie recznie sie nauczyc takie rzeczy robic...gdy robilem pipe i trima...to wogole sie nei chcialo strimowac..jesli moje pytania wynikaja z mojej niewiedzy to nie bijcie:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 23 Styczeń 2006 Share Napisano 23 Styczeń 2006 bardzo ładne :) a co do filleta to robisz dupedge na tych krawędziach razem z tym małym filetem tam potem pipe, odcinasz krawędzie surfów potem blend na końcach i w rogu, może ci się project przydać to wyznaczenia curv a potem tylko sweep2 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 dzieki kome:)...no to dorzucam co zrobilem przed chwila..w sumie z 3,5 godziny....sie nameczylem...:)...fela brzydka jak nie wiem ...ale nei wydawala mi sie taka trudna do zrobienia...a ze testuje sobie metody modelowania to postanowilem zrobic:)...bez srob bo mi sie nie chcialo:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 Jakoś nie mogłem się powstrzymać. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barcisz Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 ładne :P :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 o, bardzo dobry materiał :) ale z podłożem przesadziłeś ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 25 Styczeń 2006 Share Napisano 25 Styczeń 2006 Czemu? Przynajmniej coś się pod felgą dzieje. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 25 Styczeń 2006 Share Napisano 25 Styczeń 2006 sliczny ozecik :) mi sie tam podoba podloze no i zej est biala ale dwie rzecyz mnie gryzą 1. to ze zrobiles wersje z 4ma srubami jakos wole piec bardziej sprtowo to wtedy wyglada no ale to malo wazne :) 2. to troszke bardziej czyli w kapslu ten gradient a powinien byc ladny kewlar czy jak to sie tam pisze ;) ale ogolnie bardzo pozytywnie przydla by mi sie do kompletu oz sport :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 25 Styczeń 2006 Share Napisano 25 Styczeń 2006 Dzięki. :) Do kewlaru się faktycznie nie przyłożyłem. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 25 Styczeń 2006 Share Napisano 25 Styczeń 2006 najzzzzz ale owszem kewlar coś takie nie pociągający i śruby jak dla mnie za sterylne, nawet nowiutkie z fabryki tak ładnie nie wyglądają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 25 Styczeń 2006 Share Napisano 25 Styczeń 2006 bardzo ładna felga i materiały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=S3B=- Napisano 26 Styczeń 2006 Share Napisano 26 Styczeń 2006 Ozecik super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 27 Styczeń 2006 Share Napisano 27 Styczeń 2006 pierwsze kroki w rhino ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 27 Styczeń 2006 Share Napisano 27 Styczeń 2006 pokaz siate...:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 28 Styczeń 2006 Share Napisano 28 Styczeń 2006 już daję ;]. mam też parę pytań: - czym mogę zrobić chamfery (tak jak w maxie - zaznaczam "edge'a" i chamferuje). rhinowym chamferem chyba nie potrafię się posługiwać :[. - by wyeksportować model do maxa cały model musi być "join" (jeden obiekt), czy może w jakiś inny sposób ? - ostatnie pytanie - dlaczego rhino czasami daje popalić i nie wykonuje tego co powinno :PPP pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 28 Styczeń 2006 Share Napisano 28 Styczeń 2006 ja sie zbytnio nie znam...ale jesli np chcesz uzyskac zagiecie to na zgieciu 2 surfacow powinienes nadac filleta na poczatki najlepiej edga choc on tez czasem daje popalic...wiec najlepiej uczyc sie ich robic recznie...zeby uzyskac ladne zagiecie o chcianej przez siebie wielkosci...co do tych chamferow to widzialem tam cos takiego...ale nigdy nie korzystalem wiec musisz sie zapytac ludzi z wyzszej polki ze tak powiem niz ja:) ps.a co do niewykonywania tego co powinno to naprawde czasem daje popalic...i przyzwycajaj sie pomalu:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 28 Styczeń 2006 Share Napisano 28 Styczeń 2006 mentaller champfer w rhino to co innego niz w maxie :) do tego jest fillet edge i wogole wszystko co ma fillet w nazwie :D tak musi byc joinowany co do ostatniego takei sa poczatki rhino sie buntuje bo mozesz wykonywac cos co jest niewykonalne itp. z czasem zaczyna sie sluchac :) ale kontynuujac dobra passe felg to poleci kolena moja :) OZ hydra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 28 Styczeń 2006 Share Napisano 28 Styczeń 2006 super, bardzo fajnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 28 Styczeń 2006 Share Napisano 28 Styczeń 2006 bzyku: poza wentylem i tym logiem OZ na ramieniu (displace?) to twoja felga wygląda idealnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 28 Styczeń 2006 Share Napisano 28 Styczeń 2006 javor zgadzam sie logo i wentyl to porazka :D jak bylo male jako testy to ok moglem odrazu wentyl zrobic plastikowy czarny a displ loga to poprostu za mala mapa bo render to 1600 a tekstura 1100 moze jak bede mial chwile czasu to zrobie nową teksturke wieksza :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 28 Styczeń 2006 Share Napisano 28 Styczeń 2006 zrób małą mix mapę czarne na całej feldze białe na ramieniu z logiem, wtedy będziesz same logo mógł zrobić hires, do tego lepiej obrócić gizmo uvw map niż mieć obrócony znaczek na bitmapie przez co schody się robią, no chyba że tak zrobiłeś to sry :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 28 Styczeń 2006 Share Napisano 28 Styczeń 2006 mapa jest na wszystkie 5 ramion a wlasnie tak jak mowisz najlepiej bylo by zrobic na jedno ramie a idealnie tylko samo logo bez tailingu i powinno byc idealnie :) chyba ;) --Edit-- mapka tylko na kawalku ramienia bez tailingu odrazu chyba lepiej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 28 Styczeń 2006 Share Napisano 28 Styczeń 2006 no, znacznie lepiej ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 29 Styczeń 2006 Share Napisano 29 Styczeń 2006 Kurcze, też się szykowałem do OZ Hydra. :) Świetnie wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 29 Styczeń 2006 Share Napisano 29 Styczeń 2006 RA musialo TNX :) ostatnio szukalem referencji do OZ michelangelo-1 model z tego czy na ten rok 2006 no ale niestety nic dobrego od przodu ale zato mam do Titana :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ziema Napisano 29 Styczeń 2006 Share Napisano 29 Styczeń 2006 RA: o, Titan jest bajerancki. Referka to taka jaką można znależc na google obrazki czy coś z tajnego żródła? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 30 Styczeń 2006 Share Napisano 30 Styczeń 2006 ziema no jak sie nie patrzac google :) innych raczej do felg sie nie znajdzie jak juz jest od przodu centralne zdjecie to naprawde mozna sie cieszyc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 30 Styczeń 2006 Share Napisano 30 Styczeń 2006 no to tak z nudow :) OZ titan he mi to sie naprawde nudzi ;) troszke na szybko niedzielny wieczor. ps. dzieki Kome za podpowiedz mysle ze wiesz o co chodzi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 30 Styczeń 2006 Share Napisano 30 Styczeń 2006 Bzyku jak tak Ci się nudzi to może byś zrobił jakieś auto:) a co do felgi jak każda twoja jest boska:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 30 Styczeń 2006 Share Napisano 30 Styczeń 2006 no wlasnie to jets najlepsze ze jest taki jeden ktory czeka na moje checi :) no i troszke czasu a juz jest bliski zakonczenia a nawet tuz tuz, spokojnie bedzie bedzie chyba niedlugo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 31 Styczeń 2006 Share Napisano 31 Styczeń 2006 Przecudnie wyszło. :) A co to za wozik, jeśli można wiedziec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 31 Styczeń 2006 Share Napisano 31 Styczeń 2006 Bzyku - wspaniały modelling, że o renderze nie wspomnę :P pytanie za sto punktów: kto wie do czego to służy ;] ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 31 Styczeń 2006 Share Napisano 31 Styczeń 2006 mentaller: do garażowania soczewek kontaktowych ??? zgadłem ?? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 1 Luty 2006 Share Napisano 1 Luty 2006 taa ;] message is too short... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 1 Luty 2006 Share Napisano 1 Luty 2006 no wyczesanie wyszło :D filety nawet tam gdzie bym dispa zrobił ;] ps. bałem się że nie wyjdzie, to byś mnie zjechał dopiero :D pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Big Foot Napisano 4 Luty 2006 Share Napisano 4 Luty 2006 Odtwarzacz MP4 wymyslany na bierzaco. Modelik wydziergany na luzie przez dzisiejszy dzionek. Rendery nie sa za ladne, ale to mi nigdy nie wychodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 5 Luty 2006 Share Napisano 5 Luty 2006 big foot: a co robi ten print autka na otdwarzaczu mp4 :O mentaler : nice nice :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 5 Luty 2006 Share Napisano 5 Luty 2006 no rendery mozna by poprawic ale od strony chyba ekranu surfy to tam jest wszystko wpozadku ale ten od dolu wielki blend jest poprostu okropny i nadaje sie do przebudowy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 13 Luty 2006 Share Napisano 13 Luty 2006 ..o wlasnie Bzyku :) - powiedz jak poprawic :D - jak ty bys to zrobil - pewnie juz wiele razy to bylo tu poruszane ale co tam...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 25 Luty 2006 Share Napisano 25 Luty 2006 Bzyku - felgi jako takie ;) ale rendery naprawde miodzio. edit : oł shit : Kome - http://www.max3d.pl/forum/showpost.php?p=326711&postcount=345 render jeszcze lepszy :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi