polka dot Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 hindus dzieki! nie wszystko wyszlo jak mialo ale tnx :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Source Napisano 25 Lipiec 2006 Share Napisano 25 Lipiec 2006 Wątek oficjalnie odgrzebany. Może moje wypociny zachęcą kogoś do grzebania w rhino i zabawę z NURBSami. P.S Nowy jestem więc nie bijcie na wstępie. Jakaś podróbka prosto z Chin z dumnym napisem "SONY". Pierwsza samodzielna praca w rhino. Sennheiser PMX60 Pierwsza pomoc przy alergii. Kharma Grand Exquisite Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 25 Lipiec 2006 Share Napisano 25 Lipiec 2006 Oh, yeah! Polska wersja. ;) Pamiętam jak mój brat napisał kiedyś w swoim wątku "rzutnie drutowe" i było się z czego pośmiać. :D Modele jak na początek bardzo fajne są. :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Source Napisano 25 Lipiec 2006 Share Napisano 25 Lipiec 2006 Przyzwyczaiłem sie do polskiej wersji. Jak nie mogłem zrozumieć o czym tu mówicie, to odpalałem wersje ang, i zerkałem w pomocy, gdzie jaka funkcja leży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 16 Wrzesień 2006 Share Napisano 16 Wrzesień 2006 Felga z Peugeota 407. Jako tako wyszła. Znaczek i render może jutro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 17 Wrzesień 2006 Share Napisano 17 Wrzesień 2006 tia, małe problemy z odwzorowaniem, ale technicznie git. wyrabiasz się :D pokaż siatkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 17 Wrzesień 2006 Share Napisano 17 Wrzesień 2006 khem, siatka, no ten tego, teraz się zacznie. :D EDIT: Render: Typowe, zapomniałem wentyla. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 17 Wrzesień 2006 Share Napisano 17 Wrzesień 2006 śpicie? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 17 Wrzesień 2006 Share Napisano 17 Wrzesień 2006 Bardzo fajnie wyszło ! wogole model jak i shader wymiatają kome-nie wszyscy mają wakacje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 17 Wrzesień 2006 Share Napisano 17 Wrzesień 2006 wow RA kawał dobraj roboty:) model bardzo ładny :) render też sliczny fajny materiał na tej feldze masz:) trzeba by się było na jakieś korepetycje zgłosić w sprawie tych nurbsów:P ktoś chętny?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 render i shader jak ten co kome z bzykiem wrzucali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 fillety na końcach ramion mi się nie podobają, wyglądają tak... standardowo:) pozatym pieknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 hie hie, dzięki. ;) Shader własny, żeby nie było. :) Co do filletów, hmm, one tam takie są. Pozatym to blend srf. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 RA kawał dobrej roboty :D shader piekny :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 19 Wrzesień 2006 Share Napisano 19 Wrzesień 2006 Kolejna felga. tym razem z konceptu Citroena C-Metisse. W jednym miejscu jest źle, ale tak to jest jak się robi zbyt szybko z niezbyt dobrego zdjęcia. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 daj wyrenderować ;) nic innego oprócz fajna usłyszeć nie możez :D wez podslij link do swojego avatara w większej rozdziałce jak możesz - chciałem spróbować walnąć makiete bo wygląda kozacko - joł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 jak tak dalej pojdzie to beda mowoc ze rhino ndaje sie tylko do felg :D fadne RA ladniusi znaczek peugeota sam to dziargales czy miales obrysy wektorowe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 20 Wrzesień 2006 Share Napisano 20 Wrzesień 2006 Znaczek peugeota niestety z bitmapki. Tej, którą Peugeot udostępnia do swojego konkursu na wóz. Wektorów nawet nie szukałem. A są? :) Dzięki za opinie. :) PS: hindus http://img105.imageshack.us/img105/6028/berlincapitol1ix7.jpg Tylko uważaj gdzie to potem będziesz pokazywać, niektórym może się to nie podobać. EDIT: Render: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 22 Wrzesień 2006 Share Napisano 22 Wrzesień 2006 poprzedni render ładniejszy ale i ten spoko:) felga jak zawsze fajna:) ja bym tylko zmniejszył troche ziarno na materiale ale i tak super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 27 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2006 No ładnie, topic odżył a ja nie dostaję subskrypcji :( Piękne felgi RA, renderki też kozackie, materiał to CarPaint? Chociaż wątpię bo Ty chyba używasz VRaya, hmm... Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 27 Wrzesień 2006 Share Napisano 27 Wrzesień 2006 Materiał to shellak z dwoma vraymtl. :) Dzięki za opinie. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 29 Wrzesień 2006 Share Napisano 29 Wrzesień 2006 RA-tak jak wczesniej mowilem klasa:) a ja dla odkurzenia watku taki sobie kolpak wlasnego pomyslu strzelilem dla przypomnienia funkcji:)...pomysl narodzil sie w szkicyku ktory dorzucam tez na dole...w sumie fele na szkicu sa wersa urposzczona gdyz robiac szkic nie zakladalem ze bede cos modelowal...dopiero potem po wymysleniu jakos przypadly mi do gustu i pomyslalem ze warto rozwinac wizje ale juz tylko w glowie i potem 3d;) prosze sie nie smiac;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 29 Wrzesień 2006 Share Napisano 29 Wrzesień 2006 no i jeszcze wydech wedlug wlasnego projektu z konkursu na micre:)...tyle ze nie dokonczony :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 29 Wrzesień 2006 Share Napisano 29 Wrzesień 2006 O, własne projekty dawaj, to podwójnie będzie co oglądać. :) Felga bardzo fajna, szkoda tylko, że nie zachowałeś proporcji z konceptu, wtedy, to już by był totalny wypas. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 30 Wrzesień 2006 Share Napisano 30 Wrzesień 2006 no bardzo fajnie miwt to czekamy na reszte auta:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 30 Wrzesień 2006 Share Napisano 30 Wrzesień 2006 BBS dla bolidów Jordana (dzisiejszy Spyker), rocznik 2003. :) Jakieś niezgodności na pewno się znajdą, tego można być pewnym. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 wow istne szalenstwo...dorzuc no cos bardziej od frontu:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 Proszę: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 ładnie RA czekam na jakiś render:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 jednak sie nie mylilem cudenko..teraz to juz czekam tylko na to co mr;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 11 Marzec 2007 Share Napisano 11 Marzec 2007 W ramach testów Rhino4... przód Saab'a 9-5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 12 Marzec 2007 Autor Share Napisano 12 Marzec 2007 Czysto i gładko RA, ale zaokrąglone miejsce we wlotach na dole od środka (na łączeniu dwóch powierzchni) może być kłopotliwe przy eksporcie, bardzo małe krawędzie będą musiały się tam pomieścić, ale powiedz jakie wrażenia z testów? :) Bo nie miałem czasu zbyt długo się pobawić nowym "noskiem", jednak oglądałem filmik-pokazówke jego nowych możliwości w modelingu i jestem pod wrażeniem, to się dopiero nazywa nowa wersja. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 12 Marzec 2007 Share Napisano 12 Marzec 2007 Trzeba przyznać, że kawał dobrej roboty odwalili z tym Rhino4. Wprawdzie nie jest to rewolucja, ale solidna ewolucja. Świetnym bajerem są pokazowe filmiki (które cały czas są widoczne po prawej) do sporej większości ważniejszych funkcji, dużo można się z nich nauczyć. Wszelakie blend curvsy robi się teraz z przyjemnością. Jest nowa zakładka na wszystkie fillet curvsy. Doszła jakaś nowa wartość w eksporcie (density), ale na razie nie stwierdziłem, żeby pełniła znaczącą rolę przy eksporcie. Program wydaje się teraz pełniejszy. Nowe ikonki są. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 12 Marzec 2007 Share Napisano 12 Marzec 2007 z tego co czytam to ciekawy ten nowy rhino, trzeba będzie eee.... kupic:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 12 Marzec 2007 Share Napisano 12 Marzec 2007 Witam :) Moja pierwsza rzecz 3D zrobiona w rhino!! :) Teraz pójdzie z górki.... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 12 Marzec 2007 Share Napisano 12 Marzec 2007 o patry robi coś w rhino, a co to jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 12 Marzec 2007 Share Napisano 12 Marzec 2007 Sztangielek o bardzo nowoczesnym kształcie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 14 Marzec 2007 Share Napisano 14 Marzec 2007 Dawcio_m - eee... obrotowa strzałka :D MaGuu - no też może być :) A tutaj troszku do przodu poszedłem i zrobiłem coś, co może przypominać przód auta :D PS jak zrobić, żeby krawędzie tych wcięć nie były takie ostre?? Fillet surface nie działa :/ Chyba trzeba było zrobić fillet curves przed zrobieniem mesha... ? :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 14 Marzec 2007 Share Napisano 14 Marzec 2007 czasami jak cos juz jest wyciente wystarczy fillet edge ale nie zawsze moze zalapac zalezy od tego czym to robiles znaczy to sa pewnie extrude z wycietych dziur, a nie obiekty przedzielone splitem wiec pewnie by sie tak nie udalo. cuz lepiej czasami zorbic od nowa :). RA mam nadzieje ze cos wiecej niz tylko testy :) Loozack no tak ale zawsze jest wyjscie podzielic na czesci fillety(najlepiej 4) i otrzyma sie ladne przejscie po exporcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 14 Marzec 2007 Share Napisano 14 Marzec 2007 Heh, też mam taką nadzieję. :) Może coś w weekend porobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 17 Marzec 2007 Share Napisano 17 Marzec 2007 RA zapomniałeś dodać jakie jest piękne narzędzie symetrii w rhino 4 od razu łączy curve i robi gładnie łączenie jeszcze mi troszke świruje ale musze to opanować, tego mi było trzeba:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 17 Marzec 2007 Share Napisano 17 Marzec 2007 Heh, próbowałem to opanować przez 5 minut i tylko mnie to wk... ;) Ale jeszcze pomęczę, bo musi działać. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 17 Marzec 2007 Share Napisano 17 Marzec 2007 no troche dziwne bo łączy mi te część bardziej oddalone od siebie:) edit łączy zawsze te części od których zaczynamy robić krzywą:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 1 Kwiecień 2007 Share Napisano 1 Kwiecień 2007 Speed właściwie, niewiele tu było do zrobienia. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 1 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2007 Czyżbyś sobie sprawił to cudo? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 1 Kwiecień 2007 Share Napisano 1 Kwiecień 2007 Aha. Zmierzyłem suwmiarką, proporcje się zgadzają, a i tak wydaje się inny niż w rzeczywistości. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 1 Kwiecień 2007 Share Napisano 1 Kwiecień 2007 wygląda fajnie, ale ze tak zapytam, co to jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 1 Kwiecień 2007 Share Napisano 1 Kwiecień 2007 manipulator 3d ladne tylko do tego renderek a wiadomo ze umisz i bedzie komplecik :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 4 Kwiecień 2007 Share Napisano 4 Kwiecień 2007 mój debiut w tym wątku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muminek Napisano 5 Kwiecień 2007 Share Napisano 5 Kwiecień 2007 Moja lampka.Jakieś 3 dni roboty . Exportowałem to do SoftImage i teraz męczę się z materiałami :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi