Simple_man Napisano 16 Styczeń 2005 Napisano 16 Styczeń 2005 Pomocy. Jestem studentem socjologii i mam zrobić pracę na temat: Jak spędzasz czas wolny. W związku z tym proszę was o pomoc. Kto kolwiek to przeczyta niech cos od siebie dożuci i powie mi coś na temat tego jak spędza czas wolny to znaczy czas jaki mu pozostaje do dyspozycji powykonaniu wszystkich zajęć obowiązkowych tj: praca, nauka, zajęcia domowe. spodziewam się, że część wypowiedzi będzie dotyczyła grafiki dlatego proszę o pominięcie tej metody spędzania wolnego czasu. dziękuję z góry za pomoc. P.S. do socjologów. Przepraszam za nie naukowe metody pozyskiwania danych ale mam mało czasu a termin zdania pracy się zbliża. Niechcąc posługiwać się danymi gotowymi postanowiłem sam wystarać się o wypowiedzi jednostk badanych.
F/X Napisano 16 Styczeń 2005 Napisano 16 Styczeń 2005 Nie mam czasu wolnego :P A tak na serjo to często gram na kompie i chodze do kumpli (i tam gramy na kompie)
Marcin Napisano 16 Styczeń 2005 Napisano 16 Styczeń 2005 spodziewam się, że część wypowiedzi będzie dotyczyła grafiki dlatego proszę o pominięcie tej metody spędzania wolnego czasu. wiec nie mam wolnego czasu ;] prawie caly dzien spedzam ostatnio przy kapie .. czasami wychodze na miasto zeby cos zalatwic w sklepie ... czasem wpadną znajomi i walą ohy ahy na rendery a pozneij na 1h wychodze zapalic przed pobliskie prosektorium i wracam do domu przed kompa ...
Salvator Napisano 16 Styczeń 2005 Napisano 16 Styczeń 2005 czasem wpadną znajomi i walą ohy ahy na rendery pożycz mi znajomych :D ja tam wolny czas jeśli mam to śpię, albo idę na jakiś koncert etc. No i można potraktować muzykę jako wypełniacz czasu, chociaż nie słucham jej tylko jak śpię :D
kolegaalek Napisano 16 Styczeń 2005 Napisano 16 Styczeń 2005 czas wolny, wylegiwuję się na kanapie, oglądam ogłupiające teledyski, robię coś na kompie, czytam jakiś magazyn(ew.książkę)
illy Napisano 16 Styczeń 2005 Napisano 16 Styczeń 2005 Czas wolny Jak nie przed kompem przygotowujac sie do pewnej produkcji albo administrowaniu strony z pomocami dla studentow mojej uczelni, to: 1) gram na deckach, uwielbiam muzykie i potrafie duzo czasu spedzic nad gramofonami;] 2) ide do kogos/z kim/ktos do mnie grac 3) kluby, ale to weekendami chociaz czasami sie zdaza w tygodniu albo non stop 4) jezdze sobie samochodem po miescie [lesie] zeby rozladowac napiecie 5) jade do mojej dziewczyny, zeby wylegiwac sie przed tv [ew. kompem]
Marcin Napisano 16 Styczeń 2005 Napisano 16 Styczeń 2005 a ja jeszcze dodam ze jak jest moj kumpel to biore jego jeepa i jade w teren poszalec ... ale ostatnio ciezko go zlapac ... ;] ma 4.0L cheeroka z zawieszeniem od patrola ;] weic jest czym poszalec ...
ChaoSMakeR Napisano 16 Styczeń 2005 Napisano 16 Styczeń 2005 a ja w wolnym czasie ... spie :) czasem jak wracam ze szkoly to od 15 do 22 spie pozniej godzinka kompa i dalej spie.
Lucas Napisano 16 Styczeń 2005 Napisano 16 Styczeń 2005 Jeżeli w ogóle mam wolny czas to albo dochodze do siebie, bawię się w 3d, ide na dwór pouprawiać jakiś sport (zazwyczaj rolki) albo gram na klawiszach.
thud Napisano 16 Styczeń 2005 Napisano 16 Styczeń 2005 ogladam TV lub ide pograc w noge, choc ostatnio nie mam czasu wolnego, tzn. mam ale w calosci poswiecam nauce bo sesja sie zbliza :/
mirach Napisano 16 Styczeń 2005 Napisano 16 Styczeń 2005 Dobry wątek :) Kiedys podobnie zbieralem info na moją prace, ale rozsylalem maile :) A co do czasu wolnego, to podobnie jak wiele osob mam go tak średnio, ale jak mam to robie w nim: - Gram w RPG ze znajomymi( srednio raz na tydzien ) - Nawalam sie na miecze lub strzelam z łuku ( ostatnio baaaardzo zadko :( ) - W cos pogram na kompie ( zwykle pozne wieczory ) - Czytam ksiazke i wgapiam sie w następny nieudany render :D - raz na jakis czas wpadne do knajpy, ale to tak od przypadku do przypadku. - Odkad spalil mi sie TV to go nie oglądam już :D mam nadzieje ze cokolwiek pomoglo :-)
arcade Napisano 16 Styczeń 2005 Napisano 16 Styczeń 2005 Hmmm... Trochę tego będzie. W piątki i soboty wieczorem pije browary z kumplami, zazwyczaj u kogoś w chacie (takie posiadówy). W dzień jak mi się nic nie chce to oglądam kreskówki na cartoon network, albo patrze na skejterów na extreme sports od czasu zarzuce jakiś teledysk, ale ostatnio żadko, odkąd skasowali vive II na UPC. Co pozatym... zagram sobie czasem w need for speed underground II. Czasem wyskoczę do muzeum (powaga!!!) zobaczyc jakąs wystawę (Narodowe albo Zacheta najczęściej). Jak miałem dziewczyne to jeszcze się z nią spotykałem ;) To chyba wsio (oprócz grafiki i siedzenia na forum ;) Mam nadzieję że to coś pomogło, powodzenia!! (ale wy macie głupie tematy na tej socjologii...)
Knysha Napisano 16 Styczeń 2005 Napisano 16 Styczeń 2005 Eee ... Szkola przewaznie do 16, pozniej komp ;]. Szlifuje skill'a w ET i gram w klanie, slucham muzy, uprawiam karate :P, czasami wypad na silke, do kumpli, a w soboty bywa roznie :P.
Simple_man Napisano 16 Styczeń 2005 Autor Napisano 16 Styczeń 2005 O cóż widzę Lt.Knysha zmiana avatara. czyba tamten bardziej mi się podobał. ogólnie dzięki za to co już jest i proszę o więcej. Pozdrawiam wszystki i obyście mieli więcej wolnego czasu.
rowr Napisano 16 Styczeń 2005 Napisano 16 Styczeń 2005 hehe czas wolny ? a cio to? ale jak jest to chodze na piwo z kolezankami (::):) i kolegami a jak go nie ma to zarabiam na to piwo :D.heh pozatym jakas dobra ksiazka albo gra :) Jak mam naprawde duzo wolnego to zaczyna mi odbijac i zaczynam jezdzic po lotnisku w lodowce przyczepionej do samochodu .heh dawniej pisanie scenariuszy i krecenie 8 klasowych filmow z kumplami
Simple_man Napisano 18 Styczeń 2005 Autor Napisano 18 Styczeń 2005 dajcie więcej danych bo narazie to nawet nie mam co wyliczać i jak tego przedstawić na wykresach, Dzięki za dotychczasowy udział w moim Pseudo badaniu!!!
Knysha Napisano 18 Styczeń 2005 Napisano 18 Styczeń 2005 Hehe alez prosze :). Rachunek na koncu wystawimy ;). Pzdr!
mirach Napisano 18 Styczeń 2005 Napisano 18 Styczeń 2005 E tam, rachunek, wystarczy ze napiszesz extra prace, wydasz ją, staniesz sie slawny, a pozniej wszedzie bedziesz moowil ze bez ludzi z max3d ta praca nigdy by sie nie udala :D
Hatred Napisano 18 Styczeń 2005 Napisano 18 Styczeń 2005 ide sobie posiedziec/porozmawiac/pobawic sie z dziewczyna, albo siadam na glupim internecie, zapodaje posta na forum i czekam az mi ktos odpowie, ze malo odpowiadaja to robie to samo na wielu forach i tak sobie latam z jednego na drugie :) czasem jak jest lato to sobie wychodze na polko pograc w pilke albo wypic troche wina z kolegami :P
kurt_hectic Napisano 18 Styczeń 2005 Napisano 18 Styczeń 2005 wiec tak... nauka i podroze zajmuja mi wiekrza czesc czasu :( , nastepnie spanie, a potem 3d .....dorywam sie do compa , sprawdzam co piszczy na max3d.pl\forum i potem odpalam maxa....rozplywam sie w moim swiecie...zaczynam kreowac wlasny , niepowtazalny swiat, twozre rece , nosy oczy, charaktery i zachowania istot, ktore jeszcze godzine temu nie istnialy,,,,bawie sie w Boga. jest to tak emocionujace, ze cale zycie zamiezam spedziec wlasnie na tym, nie tylko czas wolny....
Simple_man Napisano 20 Styczeń 2005 Autor Napisano 20 Styczeń 2005 Ops kurt nie chciał bym ci nic mówić ale to są ewidentne początki megalomani. :P
Rekomendowane odpowiedzi