Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wymyslilem sobie taki temat:lost western city

więc bedzie tam stary opuszczony wagon ,stacja ,saloon i kilka innych elementów.Narazie pracuję nad szkicem i szukaniem referków.jak mace jakies linki do tematu to plizz.

• Odpowiedzi 85
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

narazie tylko wagon. i to jeszcze nie do konca wymodelowany.

ale mój watek taki smutny , pusty i nikt go nie odwiedza :)więc postanowilem też coś wrzucić.

Napisano

witam ziomka z Katowic :) nooooo nareszcie ruszyłeś mychą :)

Mam nadzieję że rozruszasz swój projekt, jak na razie bardzo fajnie. Podoba mi się ten wagonik . Ciekawe jak Ci pójdzie z ciufcią :) .... bo chyba dasz ciufcię ??? fajnie by było . Pozdrawiam

Napisano

Pierwsza próba oteksturowania.może jakieś uwagi.ten wagon nie będzie głownym daniem wiec za bardzo na niego nie mam apetytu:) na tory nie zwracajcie uwagi

Napisano

Witam, zaczyna to nabierać kształtów. Można by dodać trochę nieregularności w podkładach kolejowych (może jakiś noise itp.) - będą wyglądać na zużyte po latach. :)

Napisano

bardzo fajny wagon .... ale bym go troche oszpecil :) nie wiem moze masz to w planach ale i tak proponuje go bardziej zrdzewiec i zpruchniec :D

powodzenia zycze!

Napisano

cieszę się Panie Tomku że jednak podjął Pan tą rękawicę w postaci lokomotywy :) bardzo przyjemny model ale musisz go bardziej zdewastować i powyginać :)

Napisano

ale tekstury, podziwiam.

lokomotywa z tylu nie powinna miec wiecej grubych czesci? bo te cienkie scianki troche niestabilne wrazenie sprawiaja.

Napisano

dodałem trochę szczegółow ;zostało mi jeszcze do zrobienia jakies 2000 elementów:) + całe otoczenie.Chyba nie zdążę skonczyć :(przed Wigilią.

Napisano

pierwsza próba teksturowania lokomotywy.Modelowanie "loko"uwazam za zakonczone.Wiecej szczegółow nie potrzebuje. Doloże kawałek szmaty jako flage "Południa"i ew jakies oznaczenia .Natomiast nie jestem przekonany do tekstury.Jest inna niz wagon i to mnie troche razi.Chociaz nie bedą stały na jednym torze. Co o tym sadzicie?

Napisano

swietna textutra ale brakuje jej charakteru i wyrazistosci,,, troszeczke za mdla, sprobuje jak napisal Master Kiełbaster uzyc bumpa albo displace, nie wiem z jakiego metalu robilo sie kiedys lokomotywy i w jaki kolor korodowal ale ja bym bardziej w czerwien poszedl: ]

Napisano

Stare parowozy chyba też malowano, a twoja tekstura nie przypomina farby (cała chyba z niego z wiekiem nie zeszła) ani gołego metalu. Uważam że jest zbyt żółta, może to przez oświetlenie ale nawet w słońcu taka lokomotywa powinna chyba bardziej iść w granat, szarość i czern, a rdza w czerwonawe brązy. Zrobiłeś świetny model szkoda go ubierać w niedopracowaną teksture. Popracuj nad tym i powodzenia.

Napisano

mi się bardzo podoba, nie przejmuj się tym że lokomotywa ma inną teksturkę niż wagon, jest dobrze, praca rzeczywiście idzie do przodu i to szybko, powodzenia

pozdro

Napisano

update .teksturowania.Zmieniłem trochę kolorystyke,Chyba jest lepiej,co.narazie zostawiam ja taka jaka jest .zabieram sie za dalsza prace.W moim załozeniu modele nie maja byc kompletną ruina.Ale prosze o dalsze uwagi,bo są trafne i b.pomocne

Napisano

mi sie bardzo podoba, ale skoro chcesz uwagi to prosze bardzo.

moim zdaniem brakuje jakiegos brudu od dolu, szczegolnie na elemencie z przodu, mozna by tez dac troche jasnego ptasiego brudu od gory.

nie znam sie na ciufciach, ale czy nie powinno byc wiecej czarnych czesci (naolejonych)?

twoje wyglada co prawda zardzewiale i stare, ale czysciutkie. chociaz nie wiem dokladnie jaka bedzie scena, wiec byc moze tak ma byc.

Napisano

chyba mam do niej sentyment ciagle chcę ją ulepszac,ale to definitywny koniec:)

dodałem kilka subtelności takich jak: dołozylem nową teksturę kotła,dodalem flage i tabliczke "alabama"":)poprawiłem teksturowanie i troche ją" naoliwiłem "tak mi sie wydaje.

Napisano

Ciufcia rewelka ale niektóre elementy zbyt mocno się błyszczą jakby były przepolerowane,jeżeli ma wyglądać na starą to powinieneś to raczej poprawić,miejsca te powinny byc matowe,ciufcia zjeździła prawie cały dziki zachód więc jej poszycie jest mocno podniszczone zapiaszczone i matowe :) połyskowi mówimy nie :)

Napisano

KoMic- niestety nie jestem jego szczesliwym posiadaczem:( ale bardzo by mi był pomocny ;) (jest jakas trialowa wersja pod 6) zwłaszcza w mojej "wizji westernu". Używam win painta :))

Kozioo- lokomotywy były z bardzo grubej stali i nie mozna tak sobie wgniesc kotła :)zwłaszcza strzałą Apacza-to dowcip

poza tym sam juz nie wiem co robić,chyba polegnę w tej bitwie i zrobię sobie obok pociagu mogiłkę z napisem:

"Tu leży szeryf TomeG,- co na texturach poległ".

Napisano

ty tu tomku nie marudz tylko zaczynaj nastepny element sceny. ty tu takie biadolenie urzadzasz zeby uslyszec ze tekstury sa fajne, bo wiesz ze sa, tylko chcesz sie podbudowac opinia innych, ale nie ze mna. rob nastepny objekt i cicho siedz, i zadnych mogil nie bedzie.

Napisano

zrób mogiłe na 1 planie ! jak najbardziej :) (już Ci zresztą o tym mówiłem) taką przysypaną kamieniami i przykrytą potarganą flagą Południowców a na krzyżu wbitym w ziemię starą furażerkę i jakiś napis. A textury są tak cieńkie że nawet nie będę się wypowiadał ;) (żart to byl , jakby co )

Napisano

taki updat(cik)e :tak dla proby dodałem pierwsze zabudowania. tekstury domkow sa nie skonczone i zle zamapowane- chodzi tylko o wstepna kolorystyke. loko nie ma tylnych koło z drugiej strony -to tylko oszczednosci "materialu."

Napisano

no widzisz, da sie przeciez. ladnie wyglada.

przenioslabym choragiewke z pociagu na jakis z domkow, bo na pociagu jakos tak dziwnie sie prezentuje.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności