tomeg Napisano 20 Styczeń 2005 Napisano 20 Styczeń 2005 Wymyslilem sobie taki temat:lost western city więc bedzie tam stary opuszczony wagon ,stacja ,saloon i kilka innych elementów.Narazie pracuję nad szkicem i szukaniem referków.jak mace jakies linki do tematu to plizz.
Leru Napisano 20 Styczeń 2005 Napisano 20 Styczeń 2005 tomeg -> ciekawe klimaty westernów,witam w bitwie, życzę powodzenia :)
tomeg Napisano 15 Luty 2005 Autor Napisano 15 Luty 2005 narazie tylko wagon. i to jeszcze nie do konca wymodelowany. ale mój watek taki smutny , pusty i nikt go nie odwiedza :)więc postanowilem też coś wrzucić.
jaras Napisano 15 Luty 2005 Napisano 15 Luty 2005 witam ziomka z Katowic :) nooooo nareszcie ruszyłeś mychą :) Mam nadzieję że rozruszasz swój projekt, jak na razie bardzo fajnie. Podoba mi się ten wagonik . Ciekawe jak Ci pójdzie z ciufcią :) .... bo chyba dasz ciufcię ??? fajnie by było . Pozdrawiam
manko Napisano 15 Luty 2005 Napisano 15 Luty 2005 Zapowiada się ciekawie. Fajny model. Czekam na resztę. Pozdrawiam
tomeg Napisano 17 Luty 2005 Autor Napisano 17 Luty 2005 Pierwsza próba oteksturowania.może jakieś uwagi.ten wagon nie będzie głownym daniem wiec za bardzo na niego nie mam apetytu:) na tory nie zwracajcie uwagi
Simple_man Napisano 17 Luty 2005 Napisano 17 Luty 2005 świetny model i texturowanie też na wysokim poziomie. Powodzenia w bitwie.
manko Napisano 18 Luty 2005 Napisano 18 Luty 2005 Witam, zaczyna to nabierać kształtów. Można by dodać trochę nieregularności w podkładach kolejowych (może jakiś noise itp.) - będą wyglądać na zużyte po latach. :)
Baldack Napisano 18 Luty 2005 Napisano 18 Luty 2005 no no pomysl fajny...jeszcze tylko Clinta Eastwood'a brakuje:P lubie westernowskie klimaty:) trzymam kciuki
Polik Napisano 18 Luty 2005 Napisano 18 Luty 2005 bardzo fajny wagon .... ale bym go troche oszpecil :) nie wiem moze masz to w planach ale i tak proponuje go bardziej zrdzewiec i zpruchniec :D powodzenia zycze!
lpshinoda Napisano 18 Luty 2005 Napisano 18 Luty 2005 całość wygląda (jak dla mnie) super, teksturki są po prostu odlotowe, szyny wydają się rzeczywiście być zardzewiałe, keep going pozdro
asfalton Napisano 20 Luty 2005 Napisano 20 Luty 2005 czekam na wiecej, bo wagon i tory sa bez zarzutu :D
jaras Napisano 22 Luty 2005 Napisano 22 Luty 2005 cieszę się Panie Tomku że jednak podjął Pan tą rękawicę w postaci lokomotywy :) bardzo przyjemny model ale musisz go bardziej zdewastować i powyginać :)
Ania Napisano 22 Luty 2005 Napisano 22 Luty 2005 ale tekstury, podziwiam. lokomotywa z tylu nie powinna miec wiecej grubych czesci? bo te cienkie scianki troche niestabilne wrazenie sprawiaja.
RK Napisano 22 Luty 2005 Napisano 22 Luty 2005 Czapka z głowy ... jak Ty znajdujesz cierpliwość do modelowania tylu detali ?
tomeg Napisano 25 Luty 2005 Autor Napisano 25 Luty 2005 dodałem trochę szczegółow ;zostało mi jeszcze do zrobienia jakies 2000 elementów:) + całe otoczenie.Chyba nie zdążę skonczyć :(przed Wigilią.
Baton Napisano 25 Luty 2005 Napisano 25 Luty 2005 Ladnie :)) Podoba mi sie, szczegolnie ten wagon. Pracuj dalej.
tomeg Napisano 26 Luty 2005 Autor Napisano 26 Luty 2005 aby urozmaicic mój watek- do nieskonczonej lokomotywy dodałem wagon. układ sceny bedzie inny
jaras Napisano 26 Luty 2005 Napisano 26 Luty 2005 no no no no, już to zaczynam widzieć. pozdrawiam p.s. za ile można wykupić miejsce na reklamę w Twoim avatarze ? LOL :)
DarCon Napisano 27 Luty 2005 Napisano 27 Luty 2005 Ślicznie wymodelowane,czekam na dalsze postępy :) Powodzenia
Badyl Napisano 28 Luty 2005 Napisano 28 Luty 2005 huh, ładna loko, ale te rurki przy kociołku jakieś za proste - w porównaniu ze zdewasowaniem wagonika. pzdr.
Polik Napisano 28 Luty 2005 Napisano 28 Luty 2005 hmm .... nie wiem co powiedziec :) wszystko jest bajer!!!
Leru Napisano 28 Luty 2005 Napisano 28 Luty 2005 świetna ta lokomotywa :) cóż mogę rzec ? czekam na teksturki, nic dodać, nic ująć
Pionier Napisano 28 Luty 2005 Napisano 28 Luty 2005 ja czekam na skonczone modele calej sceny, to mnie teraz bardziej ciekawi niz textury. Co do lokomotywy - mi sie podoba:) Dawaj dalej tomeq!
tomeg Napisano 1 Marzec 2005 Autor Napisano 1 Marzec 2005 pierwsza próba teksturowania lokomotywy.Modelowanie "loko"uwazam za zakonczone.Wiecej szczegółow nie potrzebuje. Doloże kawałek szmaty jako flage "Południa"i ew jakies oznaczenia .Natomiast nie jestem przekonany do tekstury.Jest inna niz wagon i to mnie troche razi.Chociaz nie bedą stały na jednym torze. Co o tym sadzicie?
asfalton Napisano 2 Marzec 2005 Napisano 2 Marzec 2005 no no widze ze prace sie posuwaja pelna PARĄ :)
KoMic Napisano 2 Marzec 2005 Napisano 2 Marzec 2005 swietna textutra ale brakuje jej charakteru i wyrazistosci,,, troszeczke za mdla, sprobuje jak napisal Master Kiełbaster uzyc bumpa albo displace, nie wiem z jakiego metalu robilo sie kiedys lokomotywy i w jaki kolor korodowal ale ja bym bardziej w czerwien poszedl: ]
slayer2004 Napisano 2 Marzec 2005 Napisano 2 Marzec 2005 TEkstura mi pasuje. Zapowiada się ciekawa praca. Czekam na update'y...
.ai Napisano 2 Marzec 2005 Napisano 2 Marzec 2005 Stare parowozy chyba też malowano, a twoja tekstura nie przypomina farby (cała chyba z niego z wiekiem nie zeszła) ani gołego metalu. Uważam że jest zbyt żółta, może to przez oświetlenie ale nawet w słońcu taka lokomotywa powinna chyba bardziej iść w granat, szarość i czern, a rdza w czerwonawe brązy. Zrobiłeś świetny model szkoda go ubierać w niedopracowaną teksture. Popracuj nad tym i powodzenia.
lpshinoda Napisano 2 Marzec 2005 Napisano 2 Marzec 2005 mi się bardzo podoba, nie przejmuj się tym że lokomotywa ma inną teksturkę niż wagon, jest dobrze, praca rzeczywiście idzie do przodu i to szybko, powodzenia pozdro
tomeg Napisano 3 Marzec 2005 Autor Napisano 3 Marzec 2005 update .teksturowania.Zmieniłem trochę kolorystyke,Chyba jest lepiej,co.narazie zostawiam ja taka jaka jest .zabieram sie za dalsza prace.W moim załozeniu modele nie maja byc kompletną ruina.Ale prosze o dalsze uwagi,bo są trafne i b.pomocne
Ania Napisano 3 Marzec 2005 Napisano 3 Marzec 2005 mi sie bardzo podoba, ale skoro chcesz uwagi to prosze bardzo. moim zdaniem brakuje jakiegos brudu od dolu, szczegolnie na elemencie z przodu, mozna by tez dac troche jasnego ptasiego brudu od gory. nie znam sie na ciufciach, ale czy nie powinno byc wiecej czarnych czesci (naolejonych)? twoje wyglada co prawda zardzewiale i stare, ale czysciutkie. chociaz nie wiem dokladnie jaka bedzie scena, wiec byc moze tak ma byc.
tomeg Napisano 5 Marzec 2005 Autor Napisano 5 Marzec 2005 chyba mam do niej sentyment ciagle chcę ją ulepszac,ale to definitywny koniec:) dodałem kilka subtelności takich jak: dołozylem nową teksturę kotła,dodalem flage i tabliczke "alabama"":)poprawiłem teksturowanie i troche ją" naoliwiłem "tak mi sie wydaje.
DarCon Napisano 5 Marzec 2005 Napisano 5 Marzec 2005 Ciufcia rewelka ale niektóre elementy zbyt mocno się błyszczą jakby były przepolerowane,jeżeli ma wyglądać na starą to powinieneś to raczej poprawić,miejsca te powinny byc matowe,ciufcia zjeździła prawie cały dziki zachód więc jej poszycie jest mocno podniszczone zapiaszczone i matowe :) połyskowi mówimy nie :)
kozioo Napisano 5 Marzec 2005 Napisano 5 Marzec 2005 Ładnie, ładnie, ale brakuje zniszczeń w geometrii. Ciuchcia jest zbyt gładka, równa. Wg mnie warto to zmienić ;)
tomeg Napisano 5 Marzec 2005 Autor Napisano 5 Marzec 2005 KoMic- niestety nie jestem jego szczesliwym posiadaczem:( ale bardzo by mi był pomocny ;) (jest jakas trialowa wersja pod 6) zwłaszcza w mojej "wizji westernu". Używam win painta :)) Kozioo- lokomotywy były z bardzo grubej stali i nie mozna tak sobie wgniesc kotła :)zwłaszcza strzałą Apacza-to dowcip poza tym sam juz nie wiem co robić,chyba polegnę w tej bitwie i zrobię sobie obok pociagu mogiłkę z napisem: "Tu leży szeryf TomeG,- co na texturach poległ".
Ania Napisano 5 Marzec 2005 Napisano 5 Marzec 2005 ty tu tomku nie marudz tylko zaczynaj nastepny element sceny. ty tu takie biadolenie urzadzasz zeby uslyszec ze tekstury sa fajne, bo wiesz ze sa, tylko chcesz sie podbudowac opinia innych, ale nie ze mna. rob nastepny objekt i cicho siedz, i zadnych mogil nie bedzie.
jaras Napisano 5 Marzec 2005 Napisano 5 Marzec 2005 zrób mogiłe na 1 planie ! jak najbardziej :) (już Ci zresztą o tym mówiłem) taką przysypaną kamieniami i przykrytą potarganą flagą Południowców a na krzyżu wbitym w ziemię starą furażerkę i jakiś napis. A textury są tak cieńkie że nawet nie będę się wypowiadał ;) (żart to byl , jakby co )
tomeg Napisano 11 Marzec 2005 Autor Napisano 11 Marzec 2005 taki updat(cik)e :tak dla proby dodałem pierwsze zabudowania. tekstury domkow sa nie skonczone i zle zamapowane- chodzi tylko o wstepna kolorystyke. loko nie ma tylnych koło z drugiej strony -to tylko oszczednosci "materialu."
Ferdkowaty Napisano 12 Marzec 2005 Napisano 12 Marzec 2005 Ciekawy klimat tej sceny. Jeszcze dużo pracy, ale powinno być fajnie.Ha musi być fajnie:)
Ania Napisano 12 Marzec 2005 Napisano 12 Marzec 2005 no widzisz, da sie przeciez. ladnie wyglada. przenioslabym choragiewke z pociagu na jakis z domkow, bo na pociagu jakos tak dziwnie sie prezentuje.
Rekomendowane odpowiedzi