Luke3D Napisano 27 Luty 2005 Share Napisano 27 Luty 2005 fajnie, ale może spróbuj dać już do wszystkiego tekstury. Dobrze ci idzie ale troche powoli :D Mogłeś nie rozciągać tak kamery w drugim zdjęciu...głupio wygląda powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarCon Napisano 27 Luty 2005 Share Napisano 27 Luty 2005 Pracka idzie do przodu :) Powiedz mi jedno ? Czy rzeczywiście masz żyrandol zamontowany w dokładnie tym miejscu koło okna? Bo jak dla mnie to jest dosyć potężny błąd przy montażu oświetlenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 27 Luty 2005 Autor Share Napisano 27 Luty 2005 Pracka idzie do przodu :) Powiedz mi jedno ? Czy rzeczywiście masz żyrandol zamontowany w dokładnie tym miejscu koło okna? Bo jak dla mnie to jest dosyć potężny błąd przy montażu oświetlenia Wszystko jest OK, dokładnie w tym miejscu jest żyrandol :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość makbol Napisano 28 Luty 2005 Share Napisano 28 Luty 2005 bardzo ladnie, co prawda mało szczegołów ale jestem pewien ze juz wkrotce bedzie ich o wiele wiele wiecej. Praca estetyczna i jak juz ktos wczesniej napisał bezfajerwerków. Zycze powowdzenia w dalejszej pracy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 1 Marzec 2005 Share Napisano 1 Marzec 2005 Wspolczuje Ci koloru scian :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 14 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2005 Witam ponownie Przez dłuższy czas nic nierobiłem w maxie ale ostatnio znowu zacząłem sie bawić:] Nałożyłem texturki i wymodelowałem monitorek (nie jest to mistrzostwo świata) ale jak będziecie widzieli jakieśbłędy to postujcie Zapraszam do komentarzy A tu są linki: http://img204.echo.cx/my.php?image=41we.jpg http://img61.echo.cx/my.php?image=20po.jpg http://img102.echo.cx/my.php?image=62ff.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 14 Kwiecień 2005 Share Napisano 14 Kwiecień 2005 Czas na moja opinię :D Zaczne od rzeczy przyjemnych: - ogólnie ładna pracka; - przyjemna kompozycja, - i przede wszystkim jasna; - moim zdaniem tekstyrki i modele też są okey. Ale żeby nie było zbyt przyjemnie... - jakoś nie pasi mi tak perspektywa (nie wiem czemu, ale jakaś taka nienaturalna); - cienie zmieniłbym na area shadow... - a w oknie (mam nadzieje że masz tak w planach) walnąłbym jakiś widok i firankę No by było na tyle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 15 Kwiecień 2005 Share Napisano 15 Kwiecień 2005 szampek7 - to co ci nie pasuje z perspektywa to na pewno za duzy fov, koniecznie trzeba go zmienic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAIRAM Napisano 15 Kwiecień 2005 Share Napisano 15 Kwiecień 2005 Ja dla odmiany do cieni nic nie mam, wiem, że siedzisz w maxie od niedawna i jak na tak krótki okres czasu jest spoko!! Co do modeli, rzeczywiscie nie sa mistrzowkie i jakies megatrudne, ale ładnie komponują sie z calością. To jest żadka zdolność, by z czegoś prostego zrobić niezlą pracke, a to narazie Ci się udaje!! Gratulacje!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 18 Kwiecień 2005 Share Napisano 18 Kwiecień 2005 Ogółem pracka mi się podoba m.in. dlatego że: -fajne cienie -modele też spox -ma taki mini-klimacik Ale jest takich byczków kilka: -Na biurku( I obrazek) jest tak bardzo, ale to bardzo nienaturalnie przecięta tekstura -Naucz się posługiwać kamerą (służe pomocą :D) -Na suficie chyba trochę za bardzo rozciągnięta tekstura -i Podłoga chyba za jasna, bo wydaje się że meble wiszą w powietrzu Jak widać, trzeba trochę popracować, bo bez pracy nie ma kołaczy tylko są byki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 23 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2005 Dziś kolejny update -poprawiłem żyrandol i uchwyty na szafach -dodałem lampke i podkładke pod mysz Zmieniłem także oświetlenie więc powiedzcie które oświetlenie jest lepsze :) pierwsze dwa linki są tymi samymi ustawieniami a kolejne 2 innymi . Które oświetlenie jest lepsze ?? http://img179.echo.cx/my.php?image=222229ib.jpg http://img203.echo.cx/my.php?image=56858957te.jpg http://img186.echo.cx/my.php?image=41142au.jpg http://img254.echo.cx/my.php?image=1231231231231232131232130zk.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lobo Napisano 23 Kwiecień 2005 Share Napisano 23 Kwiecień 2005 Praca ma swoj klimacik:)Bardziej podoba mi sie pierwsza wersja oswietlenia,choc jest chyba odrobine za ciemno.Czekam na dalsze updaty:) ____________ Moj WIP http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=14850 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość makbol Napisano 23 Kwiecień 2005 Share Napisano 23 Kwiecień 2005 no no bardzo ladnie to wyglada. Daj tesh siatke tak z cieakwosci. Na ostanim renderze przy oknie cos dziwnego sie dzieje tak jakby swiatlo sie wymsknelo spod kontroli ;) Ogolnie praca spoko, ale jeszcze duzo pracy pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 23 Kwiecień 2005 Share Napisano 23 Kwiecień 2005 Praca bardzo fajna. Podoba mi się oświetlenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 23 Kwiecień 2005 Share Napisano 23 Kwiecień 2005 na pierwszym(tym ze slonca) jest ogolnie ladnie tylko ze scianka kolo okna jest przswietlona, a na tym z zyrandolu troche wyszlo plastki fantastik. ale ogolnie niezle :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 24 Kwiecień 2005 Share Napisano 24 Kwiecień 2005 Cóż mogę rzec...? Dobrze, że zmieniłeś ogniskową kamery, w końcu to po ludzku wygląda :p Sciana w okolicy okien prześwietlona, a te kułeczka na karniszach to w powietrzu latają ;p Poza tym... chciałbym mie taki pokój P.S. W tej wnęce w ścianie przydałby się jakiś kaloryfer :D Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 24 Kwiecień 2005 Share Napisano 24 Kwiecień 2005 B. E . A...atifull Widze że popracowałeś i wychodzi Ci coraz lepiej, tylko zastanawia mnię cień za oknem na I i II obrazku. Nie umiem ocenić które oświetlenie jest lepsze, bo oba są dobre ale: • W I oświetleniu za oknem są cienie, background color pasuje do reszty • W II oświetleniu nie ma cieni za oknem, ale przydałby się ciemniejszy kolor background (późny wieczór lub wczesny poranek) Daj siatkę to może spadnę z krzesła :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 6 Maj 2005 Autor Share Napisano 6 Maj 2005 Dziś kolejny update dodałem: -kosz na śmieci -żaluzje -pierwszą część komputera czyli CD-ROM -oraz fieranke, ale mam z nią kłopot a mianowicie mam pytanko Gdzie moge znaleść texturke fieranki chodzi mi o wzorki na niej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 6 Maj 2005 Share Napisano 6 Maj 2005 moze to? tylko kontrast podnies w fotoszopie. http://www.chamberofcommerce.pl/linenandlace/handmade/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David14 Napisano 6 Maj 2005 Share Napisano 6 Maj 2005 nieno nie będe sie czepiał ale po co cały cd rom, wystarczy sam panel i do obudowy wkładasz i GIT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 7 Maj 2005 Share Napisano 7 Maj 2005 ogólnie to jest fajny klimat :} tylko materiał na lampie taki jakiś nijaki, firanka wisi w powietrzu, nie wiem po co ta stacja dysków i jakim sposobem się świeci kontrolka :] Ogólnie się mi podoba. Powodzenia w poprawianiu błędów :) i robieniu kolejnych byków (buehehehe, ale ja mam dzisiaj dobry humor) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 7 Maj 2005 Share Napisano 7 Maj 2005 powiesz jak jest zrobiona firanka ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 7 Maj 2005 Autor Share Napisano 7 Maj 2005 powiesz jak jest zrobiona firanka ?? fieranke zrobiłem na nurbsach a jeśli chodzi o texturke to dałem do opaciky i juz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 8 Maj 2005 Share Napisano 8 Maj 2005 może powiem tak: fajne i realne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 4 Lipiec 2005 Share Napisano 4 Lipiec 2005 no to ja powiem tak ;) jak sie patrzy na samo wynkonanie to nie mam zastrzerzeń co do modeli to tak 4/6 czepiłbym sie oświetlenie i raczej jakości rendera niż samego światła, dośc realistycznie tylko jaki sprzęt że tak długo liczyło ? pozdrawiam. ogólnie 4/6 :P popraw meble Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mkbart Napisano 4 Lipiec 2005 Share Napisano 4 Lipiec 2005 No poprawa w jakości renderowania i oświetlania jest ogramna, gratuluję, sam teraz się uczę vraya, ale do takiego poziomu jeszcze nie doszedłem. A poprosiłbym jeszcze, jeśli jest możliwość, o teksturki drewna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 6 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2005 Dziś po długiej przerwie kolejny update a mianowicie dodałem telewizor,narazie usunołem fieranki bo złą texturke dałem, wiem że jest bardzo dużo błędów ;( niepodoba mi sie światło a szczególnie cienie jakie padają więc daje screeny, jakbyście mieli jakieś pomysły na rozstawienie świateł Mkbart musisz powiedzieć ktore texturki cie interesują to dam na server :) http://img60.imageshack.us/my.php?image=tv5dg.jpg http://img286.imageshack.us/my.php?image=swiatla7vk.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mkbart Napisano 6 Lipiec 2005 Share Napisano 6 Lipiec 2005 Podoba mi się ta na szafie, taka nienaganna, właśnie taką potrzebuję :) A co do światła, to proponowałbym trochę więcej odbić na meblach, żeby nie były takim twardym jednym blatem, i w oknie, zamiast tego szarego tła, takie mocne światło, prawie przyćmiewające żaluzje. Nie za bardzo się znam na oświetlaniu, ale może tak by było dobrze. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 6 Lipiec 2005 Share Napisano 6 Lipiec 2005 Fajnie fajnie, tylko czemu podłoga i sufit są 4x4 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 7 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2005 Mkbart prosze bardzo tu masz texturke :) http://img100.imageshack.us/my.php?image=szafy9eu.jpg Już ci Luke3d odpowiedziałęm, tak jakośzrobiłem 4x4 ale mozna to w każdej chwili zmienić Ma ktośjeszcze jakieśpomysły z tym światłem?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 7 Lipiec 2005 Share Napisano 7 Lipiec 2005 georgas -> sorry że wracam do tak wczesnych postów, ale mam pytanie dot. pierwszego rendera. wiem że już do tego nie wracasz ale je zadam: na zdj. ci zaznaczyłem - w tych miejscach są cienie - na parapecie i nad oknami, i dlaczego te cienie mają kształt koła skoro okno ani firana nie dałyby takich właśnie cieni? pozdrawiam ;-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 7 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2005 Niemam zielonego pojęcia moze to przez VRay light w oknach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 7 Lipiec 2005 Share Napisano 7 Lipiec 2005 ok, spoko, niema doczego wracać, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clown Napisano 7 Lipiec 2005 Share Napisano 7 Lipiec 2005 całkiem całkiem jak na żółtodzioba takiego jak ja ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 7 Lipiec 2005 Share Napisano 7 Lipiec 2005 hmm nie jest to zle, mimo ze scenka w sumie dosyc prosta, ale oswietlenie w miare ok. dalbym wyzej directa jezeli chcesz uzyskac ujecie w srodku dnia i odsunal vraylighty w oknach bo dziwnie przeswietlaja te okna. zwieksz sec.multip. w gi to poprawi te zaciemnione miejsca, wysun tv bo go prawie nie widac. a tak jeszcze najlepiej dopasuj te plane i boxy(a tak wlasciwie to nie lepiej bylo zrobic jednego duzego i na nim flip normals?). tyle. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 10 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 10 Lipiec 2005 Witam Mam pewien problem, otóż zmieniłem wersje Vraya i zauważyłem plamy na ścianie (zaznaczone na renderze) w wersji 1.09 niemiałem tych plam, wiem że to jest spowodowane tym że w oknach mam Vraylight ale niemoge ich usunąć więc mam pytanie gdzie w opcjach Vraya sie to ustawia żeby niebyło tych plam w wersji 1.46.15 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 10 Lipiec 2005 Share Napisano 10 Lipiec 2005 sprobuj w opcjach vraylight'a zaznaczyc 'store with irradiance'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 10 Lipiec 2005 Share Napisano 10 Lipiec 2005 stawiam ze masz te zaluzje z materialem refraction polączonym z gloossy ... to taki efekt jak coustics ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 11 Lipiec 2005 Share Napisano 11 Lipiec 2005 1e- ściągnąłeś fayowe firanki , 2ie- myszka Ci ze stołu nawiała. :) p.s. lampa nie ma kabla... to taka wireless ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 11 Lipiec 2005 Share Napisano 11 Lipiec 2005 ladnie ladnie, rob rob i nie przestawaj, mozliwe ze to na sciance to zle ustawienie irradiance, a raczej napewno widac to tez przy podlodze, zle wielkosci czasteczek swiatla masz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 11 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2005 Dziś mały update Chveti mam zaznaczone 'store with irradiance' ale przypomniałem sobie że miałem podobny problem w Vrayu 1.09.03 pojawiły mi sie te plamy wtedy gdy ustawiłem Irradiance map na very high a teraz w Vrayu 1.46 mam ustawione na high więc chyba problem rozwiązany, dziś ustawie na Custom i -3/-2 i jak będzie renderek to wrzuce na forum. Mam wzwiązku z tym pytanie czy możliwe jest że czym więcej prepasów tym gorszy render?? Daje renderek z Vraya 1.09.03 i jak widać jest ten sam błąd ale dużo większy (spójżcie na czas renderowania :( ) Marcin mógłbyś podać jakieś dokładniejsze ustawienia materiału na żaluzje ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 11 Lipiec 2005 Share Napisano 11 Lipiec 2005 wtf!??!!!!?!? 46h? :O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 11 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2005 No co człowiek uczy sie na błędach :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 11 Lipiec 2005 Share Napisano 11 Lipiec 2005 moze daj wiekszy sampling materialu sciany Otworzylem ten watek i szok w porownaniu do tego co bylo kiedys :) Keep going Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 11 Lipiec 2005 Share Napisano 11 Lipiec 2005 nie będę się dłużej rozpisywał, bo jest fajnie i poprostu brak słów itd itp...nadal są te kropki przy oknie i nie wygląda to za dobrze, chyba ta lampka ma czarne nogi ;] I jeszcze daj materiał na śmietnik To by było na tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makbol Napisano 2 Sierpień 2005 Share Napisano 2 Sierpień 2005 no no bardzo ladna pracka. jednak coś z telewizorem jest coś niewporzadku :/ Jakis taki zwykły...nic specialnego. Ani zadnego napisu ani nic. Na poczatku myslalem ze to jest akwarium ;). Troszke pusto w pokoju jesst. Ogolnie praca super :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 2 Sierpień 2005 Share Napisano 2 Sierpień 2005 czemu taki duzy czas renderingu ? monitor ma chyba 12" a tak pozatym pieknie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 2 Sierpień 2005 Share Napisano 2 Sierpień 2005 A co do plam...kiedys Serif napisal ze jezeli zmieni sie wersje VRaya to cala scene trzeba tworzyc od nowa- znaczy sie Marge i materialy od nowa nakladac. Moze tu tkwi problem...spróbuj :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 22 Grudzień 2005 Share Napisano 22 Grudzień 2005 Jaką metodą robiłeś szafki ? Boxami czy planeami ? Pozatym ogólnie jest bardzo super... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 1 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 1 Styczeń 2006 Jaką metodą robiłeś szafki ? Boxami czy planeami ? Pozatym ogólnie jest bardzo super... Szafki robiłęm box'ami Z powodu że strasznie długo robiłem swój pokoik ( i nieskończyłem) pewnego dnia postanowiłem usunąć model z hdd :D , więc będe robił całośćod nowa i mam nadzieje że mi wyjdzie lepiej a kiedy to nieiwem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi