Napisano 14 Luty 200520 l To już mój drugi robo-dinozaur :p Na razie tylko noga, ale cierpliwości, nie od razu Dina zbudowano ;D
Napisano 17 Luty 200520 l Obawiam sie ze to juz koniec tego projektu (obym sie mylil). Miniaturka wyglada ciekawiej niz render duzy - ale nie jest zle . Nie poddawaj sie !
Napisano 17 Luty 200520 l Autor I'm back... Szkoła i inne takie skutecznie ograniczają mój czas, ale oto mała aktualizacja (nogi na razie :-( ) Ale weekend się zbliża i para buch ----> koła w ruch!! :D
Napisano 17 Luty 200520 l Autor Śpiesze z wyjaśnieniem :D Te niebieskie butle są z gazem, bo w nodze jest coś w rodzaju amortyzatora, do którego doprowadzany jest gaz z butli :D
Napisano 18 Luty 200520 l peędzej mi to przypomina butle ze smarem do smarowania kolana( bo są troche małe i te linki są zacienkiechyba)
Napisano 18 Luty 200520 l 1- przy siłownikach tego typu używa się butli ze smarem albo olejem bo gaz nie wytworzyłby takiego ciśnienia - więc butla w sumie nie musi być duża, ale już kable łączące ją z tłokai powinny być bardzo masywne, żeby ich ciśnienie nie porozrywało:) 2 Po co wrzucasz dwa razy ten sam obrazek? 3 Ajajaj znowu taka sama noga jak tych wszystkich robotów co tu był ich wysyp dwa tygodnie temu;) 4 render prześwietlony
Napisano 18 Luty 200520 l noga calkiem calkiem :) a te kolano tak zostanie? cos mi w nim nie pasuje leciutko ae to moze tylko moje spaczone oko :) czekam na reszte dino ps. bylwysyp robotow, teraz samochodow, a pozniej? :P
Napisano 18 Luty 200520 l nawet mi się podoba, ale jak zauważył DaveBrock nie mogą to być butle z gazem, już prędzej siłowniki hydrauliczne, albo coś w rodzaju tych używanych w Low Rider'ach, skoro ma to służyć jako amortyzator (a więc pracować raczej dynamicznie), na razie spoko, czekamy na kolejne renderki P.S. render rzeczywiście "prześwietlony" pozdro
Napisano 18 Luty 200520 l Autor Oky, zdam sie na wasz nos i na następnym renderze dam grubsze kable... Na razie przesyłam dalszy etap mojej pracy :D
Napisano 19 Luty 200520 l 1- przy siłownikach tego typu używa się butli ze smarem albo olejem bo gaz nie wytworzyłby takiego ciśnienia - więc butla w sumie nie musi być duża, ale już kable łączące ją z tłokai powinny być bardzo masywne, żeby ich ciśnienie nie porozrywało:) 2 Po co wrzucasz dwa razy ten sam obrazek? 3 Ajajaj znowu taka sama noga jak tych wszystkich robotów co tu był ich wysyp dwa tygodnie temu;) 4 render prześwietlony Masz rację wysyp robotów ostatnio jest spory,ale przecież np. wysyp modelowanych aut jest cały czas potężny.Jeżeli chodzi o roboty zawsze coś można zobaczyć nowego a auta niestety pozostają w większości takie same.Oczywiście jest to moje zdanie z którym nikt nie musi się zgadzać :) =============================================== Czekam na kolejne renderki Powodzenia
Napisano 19 Luty 200520 l fajnie to wyglada, nawet nie wiem czego by sie uczepic bo mi sie po prostu podoba.
Napisano 19 Luty 200520 l Autor Fajnie, to chyba moja pierwsza praca, której niekt nie chce besztać :D Jeszcze raz THX. P.S. Jak mnie coś najdzie, to jeszcze to przerobie :D
Napisano 19 Luty 200520 l No ładniusie ładniusie, podoba mi sie. Jednak te butle z gazem/olejem/herbatą w nogach bym wywalił, pare strzałów po nogach i dinuś czołga się zębami ;). Wyobrażam sobie go teraz z takim dużym działem plazmowym lub nawet dwoma. No i oczywiscie nie zapomnij o małych łapkach ;) musi sie czasem podrapac nie ? :D Edit ooops sorki, ma juz łapki, nie zauwazyłem ;). Edit 2 Tak sie troszke przyglądnalem i pomyslalem ze wygladałby lepiej z chudszymi i mniejszymi stopami. Te sa zbyt duze i zbyt kanciaste niestety. Popraw je, zrób je bardziej drapiezne, bedzie gut :> A co do raczek to zrob je w stylu szponow, ostro zakonczone, do rozdzierania scian budynkow czy wyrywania wiezyczek czołgów :>.
Napisano 20 Luty 200520 l Autor Render w Brazilu... Jeżeli przyjrzeć sie stopom (zwłaszcza lewej stopie dinozaura) to widać jakąś dziwną ziarnistość... :-( Skąd to się bierze i jak to zmienić... Będę zobowiązany za porady =)
Napisano 20 Luty 200520 l eee, dzial plazmowych mu nie rob, musi to wszystko strzelac? co za swiat. Hmmm Co innego może mieć groźny, z wielkimi zębami metalowy dinozaur na plecach... Raczej nie Automat do Coca-Coli ^^. To widać jak na dłoni, musi mieć broń masowego rażenia ;) No az sie prosi :P Aha i zmniejsz w koncu te łapki ^^ Będzie wyglądał jeszcze lepiej :>
Napisano 21 Luty 200520 l całość wygląda fajnie ale ja zmieniłbymbym te jego robo - stawy, jakoś mi te bioderka nie podchodzą pozdro
Napisano 27 Luty 200520 l oj oj oj teraz to juz wyglada jak jakas tania zabawka. ja bym z dzialka plazmowego zrezygnowala. i cos dziwno pstrokato na podlodze, mysle ze to jest cien z niebieskiej plazmy, jesli masz tam jakies omni to daj far attenuation zeby nie siegalo ziemi, albo przynajmniej daj cienie rozmazane (shadow map zamiast raytraced shadow).
Napisano 27 Luty 200520 l mi sie podoba ... nawet bardzo ... ciekawy pomysl ... dobre wykonanie ... brakuje jakiejs scenki i skali :) bo teraz faktycznie nie ma sie do czego odniesc ... i moze sprawiac wrazenie malej zabawki ;) pozdrawiam i czekam na scenke :)
Napisano 28 Luty 200520 l możę tak głupio skomętowałem. Ale zrób z tego raczej prostą scenke.. Prostą scenke ale za to przyjemną . Tak jak te rendery na stronie brazila ;)
Napisano 28 Luty 200520 l Autor Tytuł dzieła "Dino-warrior" sugeruje już coś... To musi by wojownik... a wojownika bez żadnej broni jeszcze nie wiedziłam :D Światła dyskotekowe :-) zniwelowałem...
Napisano 4 Marzec 200520 l no fajne fajne, tylko co on do maćka robotnego robi z tą bronią ładuje sie? no to pewnie pierdzielnie jakimś atomem...no modelik fajniutki...
Napisano 5 Marzec 200520 l Autor Ipshinoda napisz co byś zmienieł... Sam komantarz, że coś się nie podoba, dużo mi nie mówi... Sprecyzuj to, a zobaczymy co się da zrobić :D
Napisano 5 Marzec 200520 l efekty fajne modelik dobry tylko zrób inne ujęcie bo świetlista giwerka zasłania co nie co i ten laser - chyba celownik wyglada jakby był wystrzelony z tej broni i jakiś noise by sie przydał bo laserka zazwyczaj nie widać tak samo na całej jego dlugości. mam nadzieje że wyjdzie ci tekstura, lubie takie klimaciki :) 3mam kciuki
Napisano 21 Marzec 200520 l Jednak te butle z gazem/olejem/herbatą w nogach bym kurde :D , posmarkałem się :)
Napisano 21 Marzec 200520 l Hmmm Co innego może mieć groźny, z wielkimi zębami metalowy dinozaur na plecach... Raczej nie Automat do Coca-Coli ^^. Damn !!!!! Myję zęby i tu drugi raz .............. przestań Gacu Rozśmieszać A , może nadałbyś temu oku jakiś charakter? pokombinuj powiekami , może też lekkim kolorkiem. Schwarcenerger chyba nawet mógł świecić :). Wiesz .. powieczkami troche, złośliwy , miły , WKURZONY. Bo on tak wygląda jakby nowszy model plasma beam u jakiegoś predatora zobaczył. Tak w ogóle to fajne. Jak dałeś niebieskie "światło" kilka zdięć wyżej , coś mu na twarzy wyszło, na kości polikczkowo kłowej.
Napisano 22 Marzec 200520 l Szampek7, chodzi o to że moim zdaniem ten niebieski rozbłysk psuje cały efekt, nie podoba mi się to światło, również uważam że laser jest mało wyraźny, jak to na laser przystało powinna to być silna i wyrazista wiązka czeronego (u ciebie jest taki czerwony na emeryturze, za słaby) światła o to mi chodziło pozdro
Napisano 22 Marzec 200520 l Autor Co do laserka to bym sie zgodził, ale z tym światłem, co psuje efekt... Przecież działo plazmowe (zanczy plazma z działa), podczas ładowania pocisku musi się swiecić... Co więc proponujesz w zamian???
Napisano 22 Marzec 200520 l proponuje, skoro działo się ładuje, żeby się nie ładowało, możesz zamiast tego zrobić z tej plazmy jakąś wyrzutnie rakiet, tylko że bez rakiety, za to z unoszącym się dymem jakby po wystrzale pocisku
Napisano 23 Marzec 200520 l Autor Oky, dorobiłem dym okupując do 30min renderingu... Have a nice view... ::-)
Napisano 23 Marzec 200520 l Szampek model jest cool tylko weź, zmniejsz mu te stopy :) zrób z nich bardziej drapieżne, niech nie ma chopak platfusa.
Napisano 23 Marzec 200520 l Bez niebieskiego o niebo leppiej. A propos laseros to adek mial taki tutek o laserze robiony volume lightem z tego co pamietam. Model fajny tylko taka uwaga. Wiem ze efekty fajnie sie robi (:]) ale powinienes zostawic je na koniec. Jezeli model juz skonczyles to pomysl o swietle i teksturach. pozdr
Napisano 24 Marzec 200520 l no Szampek, o to chodziło ,teraz jeszcze tylko wzmocnić laser, przebudować (popieram ten pomysł) nogi, na mniejsze lecz bardziej agresywne, w tych wygląda jakby był ociężałom kopią tych z przed milionów lat czyt. dinozaurami, później już tylko jakaś fajna scenka, światło i render pozdro i powodzenia
Napisano 24 Marzec 200520 l Autor Dino update z pazurkami... P.S. Dlaczego ten dym nie chce się renderować w Brazilu??? :-(