Loozack Napisano 15 Marzec 2005 Napisano 15 Marzec 2005 Witam, nareszcie model skończony :) oczywiście znajdzie się jeszcze sporo niedoróbek jednak po dwóch miesiącach zmagań nie mam już za bardzo siły na poprawki, zwłaszcza że jeszcze tyle innych aut czeka na wymodelowanie ;) oto finalne rendery... Modeling: 3ds Max + Rhino (felgi) Rendering: Brazil + drobny retusz w PhotoShopie ;) Faces: 855k link do postępu z pracy znajduje się w moim podpisie pozdrawiam i czekam na komentarze :)
KLICEK Napisano 15 Marzec 2005 Napisano 15 Marzec 2005 modelik mi sie podoba render z przodu jest okej z tylu nie bardzo ;) ogolnie super ;)
inespew Napisano 15 Marzec 2005 Napisano 15 Marzec 2005 hehe drugi jestem :D Loozack twoje smaochody zawsze mi sie podobały. Tym razem nie jest inaczej. Kawał dobrej roboty. Jedna rzecz do której sie przyczepie to materiał trzeciego światła stopu- poprostu wyglada jak zwykły standart ze zemnionym kolorem pozatym wszystko elegancko. POZDRO...
polka dot Napisano 15 Marzec 2005 Napisano 15 Marzec 2005 no Loozack dobra robota naprawde fajne autko ci wyszlo :D rendery moglyby byc troche lepsze ale to juz czepianie sie ;) bo calosc wyszla naprawde dobrze ;) gratulacje :D
AGmakonts Napisano 15 Marzec 2005 Napisano 15 Marzec 2005 Bardzo ładny model gratulacje ale nie wiedzieć czemu pierwsze skojażenie miałem z broaszurą reklamową:)
razor Napisano 15 Marzec 2005 Napisano 15 Marzec 2005 Model jest prawidłowy, ale jakoś te rendery mi nie podchodzą, refleksy i lakier wskazują na autko w skali 1:18 . Nie traktuj tego jako czepianie, bo mi nic dotego dopóki nie będę w stanie zrobic lepszego, ale poprostu render nie podchodzi.
Loozack Napisano 15 Marzec 2005 Autor Napisano 15 Marzec 2005 Klicek, co do drugiego renderu to się zgodzę, ale szczerze mówiąc nie wiem jak go inaczej wyrenderować, od tyłu to auto wygląda jak box więc nie ma się tam za bardzo co odbijać i dupnie to wygląda :) Inespew, z materiałem światła stopu to strzał w dziesiątke, tylko bumpa jeszcze dodałem :> Kome, no pewnie że mogłyby być lepsze :) Lt.Knysha, thx AGmakonts, hehe, to dobrze nawet :D Vorek, thx Razor, wszystkim nie dogodzisz niestety ;) pozdrawiam i dzięki za komentarze
reVis Napisano 15 Marzec 2005 Napisano 15 Marzec 2005 Model naprawdę udany i w efekcie nie podbają mi sie tylko tylne światła... jakiś taki dziwny jestem :)
Ufooox Napisano 15 Marzec 2005 Napisano 15 Marzec 2005 No myslalem ze juz o nim zapomniales :) Ladny dżip co tu mowic... pozdrawiam.
sikham Napisano 15 Marzec 2005 Napisano 15 Marzec 2005 no no bardzo ładnie tylko chrom mi sie niepodoba na kołach i listwie z boku jakby były odwrotnie odbicia to by było ok ;) zamień białe na czarne i odwrotnie ;)
Marcin Napisano 15 Marzec 2005 Napisano 15 Marzec 2005 no pieknie , przejmujesz tytul PolyPimp od Acidboya ? ;] chrom jest taki sobie , mi sie natomiast najbardziej nie podoba material opraw lusterek ... zwieksz IOR ... choc pewnie nie bedizesz juz wracac do tego modelu ;] ogolnie gratuluje ukonczenia wspanialej pracy ;]
Bobby_digital Napisano 15 Marzec 2005 Napisano 15 Marzec 2005 wedlug mnie wygladal by lepiej na jasnym tle, to tylko moje skromne zdanie.
javor Napisano 15 Marzec 2005 Napisano 15 Marzec 2005 łeeeee ...... no co ty loozack :P tyle dni to renderowałeś i nie poprawiłeś chromu ???? nigdy jeszcze nie widziałem czarnych odbić na chromie a u ciebie ich pełno :/ materiał tylnych świateł też mogłeś zrobić lepiej :] ale i tak jest extra :D
Szymeq Napisano 15 Marzec 2005 Napisano 15 Marzec 2005 :) eh przydalo by sie takie autko na dzisiejsza chlape na drogach:)
Triple X Napisano 15 Marzec 2005 Napisano 15 Marzec 2005 Hello! Weri najs diud ;) Model jest oceniany wg. mnie w skali od 1-10 na 9,95 :P Render też fajny, aczkolwiek ...no to tylne światło stopu :P No a poza tym miodzio..i pamiętaj...nie czas na zabawy z renderami, i terenowymi autami, czas ciąć i booleanowac surfy, kolejne wyzwania Nurbsowe czekają :P Pozdro, Tripel X
Pionier Napisano 15 Marzec 2005 Napisano 15 Marzec 2005 bardzo ladna pracka. podpisze sie pod uwagami poprzednikow. Rowniez mysle ze samochod lepiej prezentowalby sie na jasnym tle, jak bedziesz mial czas ... ;). Pozdrawiam i czekam na nowe pracki Pionier.
kozioo Napisano 15 Marzec 2005 Napisano 15 Marzec 2005 Ja wiem, że podpadne, ale... powinno być lepiej ;) Model - komentarz zbedny, miodek. Ale materiały... Wg mnie tylko lakier wyszedł tak, jak powinien. Reszta jest nieciekawa. Dopracuj materiały, bo szkoda autka ;)
sikham Napisano 15 Marzec 2005 Napisano 15 Marzec 2005 dałem ci kilka gwaiazdek ;) jeszcze pare osób i bedzie łądnie przy topicu wyglądało to puste pole na ranking ;)
JohnZi Napisano 15 Marzec 2005 Napisano 15 Marzec 2005 Ja juz sie wypowiadalem na temat tego autka, jezscze jak byl w WIP'ie, juz wtedy w koncowych fazach bardzo mi sie podobal. Gratuluje wytrwalosci i precyzji, jednak muze stwierdzic, ze Clio mi sie bardziej podobalo. Nie chodzi mi o wykonanie, poprostu Clio sie bardziej w oczy rzuca. Z tych pickup'ów ladny by byl moim zdanie Nissan Navara, ale to tylko moje wybujane fantazje. W przyszlosci postaraj sie zrobi jaki ladniejszy zamochodzik, a moze juz wiesz co bedziesz robil?? Pozdro:d
Loozack Napisano 15 Marzec 2005 Autor Napisano 15 Marzec 2005 ReVis, a no ciemne troche ale choć kombinowałem z osobną mapą Environment dla nich to i tak się rozjasnić za bardzo nie chciały skubane jedne (a świstak siedzi...) Mw4d, oj tak, skleroza to chyba jedna z cech "grafików" ;) Sikham, nie mam siły już ;) Marcin, raczej Poly Pimpek jak już :> dzięki za rady ale wykorzystam je raczej w następnym modelu :) Bobby_digital, według mnie nie, ale to moje zdanie ;) Javor, specjalnie dla ciebie, czarny chrom :> Szymeq, oj tak... Triple X, też się za nosorożcem stęskniłem, niedługo go odwiedzę, nie martw się :D Pionier, ja lubię ciemnote :P Kozioo, w Clio wyszedł mi lakier, w Jeepie pierwszy raz w życiu wyszły mi opony (tak mi się wydaje przynajmniej), więc w nastepnym modelu może wyjdzie chrom, a jeszcze w następnym lusterka, itp, itd ;) Sikham (oraz inni, którzy oceniali mój wątek), hehe, a no kolorowo teraz, dzięki ;) Lonek16, muszę przyznać, że fajny ten Nissanik, może kiedyś... :) następny wozik na 99% nie będzie terenowy, będzie to prawdopodobnie... a z resztą, nie chcę zapeszyć :D pozdrawiam
Bzyku Napisano 16 Marzec 2005 Napisano 16 Marzec 2005 A sie czepiliscie tego chromu Loozack jest dobrze bo jak ma wygladac chrom ha wyglad chromu jest uzalezniony od tego co sie w nim odbija wiec gdzie jest problem. a co mi nie pasuje to pisalem w wipie. kalmki tom juz pisalem ale cos zauwazylem co mi sie strasnie nie podoba przednie lampy powinny slakadac sie z dwoch idelanych okregów a u ciebie jest czy są da poddeformowane hym no ale to kieniec wiec troche za pozno na takie wpatrywanki. reszta przejdzie jak na poly ;) ja tam czekam na jakas nurbsowa zabawke dokladna i ladna i dopracowaną pod kazdym wzgledem bo do polygonow niema co sie czepiac ciezko jest nieraz cos lepiej zrobic...
Loozack Napisano 16 Marzec 2005 Autor Napisano 16 Marzec 2005 mały update w pierwszym postcie* (nie wiem jak to inaczej napisać...) Bzyku, żeby nie było to w pierwszych dwóch renderach są ciemniejsze odbicia a w nowych jaśniejsze :) a co do lamp to ciiiii, bo jeszcze inni zauważą ;) pozdrawiam
Lukasz2244 Napisano 17 Marzec 2005 Napisano 17 Marzec 2005 Witaj Loozack!!! Na wstepie napisze tak => wzdycham = strasznie mi sie podoba. Nie wiem co Ci naspisac by Cie dalej chwalic. Od samego poczoatku zagladam tu i jestem pelen podziwu dla Twojej pracy...
Gość User190 Napisano 17 Marzec 2005 Napisano 17 Marzec 2005 Modelik całkiem, całkiem... tylko render wyszedł troszkę plastikowo.. pobaw się shopką i będzie wypaśnie :) Gratuluję!!
Pionier Napisano 17 Marzec 2005 Napisano 17 Marzec 2005 hm, dalej mi sie 1 obrazek najbardziej podoba :). gratki frontpage-u. Pozdrawiam
Loozack Napisano 17 Marzec 2005 Autor Napisano 17 Marzec 2005 podmieniłem wcześniejsze rendery oraz dodałem 3 nowe (patrz 1. post) jeżeli ktoś chce się pobawić w "znajdź różnicę" to tu są linki do starszych renderów :) http://www.jeep.loozack.netrulon.com/jeep_big_01.jpg http://www.jeep.loozack.netrulon.com/jeep_big_02.jpg http://www.jeep.loozack.netrulon.com/jeep_big_03.jpg http://www.jeep.loozack.netrulon.com/jeep_big_04.jpg jak widać zmieniłem głównie odbicia w chromie, poprzednie były troszkę zbyt czarne, co sporo osób mi wytykało ;) Lukasz2244, miło mi :) M@ti, troszkę się pobawiłem, może za mało, hmm... Pionier, dzięki :) na tym etapie projekt uważam za zakończony, krótka przerwa i biorę się za następny model :) pozdrawiam!
bartq Napisano 17 Marzec 2005 Napisano 17 Marzec 2005 Model roxorski jak zwykle w Twoim wykonaniu, materiały też niezłe :) Ale z tłem w nowych renderach to jakaś porażka, coś Ty z nim zrobił ze składa się z kilku kolorów ???. Ale kto tam patrzy na tło :P (no ja, ale ja sie nie znam ;).
sartr Napisano 18 Marzec 2005 Napisano 18 Marzec 2005 no modelik rewelka...mozna by sie pewnie do czegoś tam przyczepić ale po co.
Loozack Napisano 18 Marzec 2005 Autor Napisano 18 Marzec 2005 Bartq, trochę rozmazałem tło, mam nadzieję, że teraz jest lepiej :) Seartr, thx pozdrawiam
kingwins Napisano 19 Marzec 2005 Napisano 19 Marzec 2005 Yo stary przyjacielu Nie moge sie rozpisywac (brak czasu) Napisze tlko ze suuuuuper :) Pierwsza liga. W czym to renderowales (sorry nie mam czasu na przejzenie watku) ?? Pozdrowka ;)
Quadysz Napisano 19 Marzec 2005 Napisano 19 Marzec 2005 :) bravo loozack widze ze poprawiasz sie z modelu na model :) tak trzymac a na oponach z boku powinienes zrobic napisy :P hyhy greets poly_pimp hyhy dobre :) to bzyku jest nurbs_pinp :D
Pierzak Napisano 21 Marzec 2005 Napisano 21 Marzec 2005 jak dlugo renderowal sie finalny obrazek ? i w czym?
Loozack Napisano 21 Marzec 2005 Autor Napisano 21 Marzec 2005 witam, oto siateczki :) Kingwins, yo yo, Brazilkiem moim kochanym ;) Quadysz, dzięki, żałuję że nie zrobiłem napisów od razu przy robieniu opon, teraz to mi się już nie chce ;) Pierzak, czas renderingu wachał się od 1 do 1,5h, z tym że pierwszy render (ten od przodu) robił się 6h, z czego chyba 4 to szyberdach :| nie wiem dlaczego, ma identyczny materiał co szyby ale może to że był pod takim kątem miało na to wpływ, hmm... poza tym czy naprawdę aż tak mało widoczny jest podpis pod renderami na pierwszej stronie, gdzie napisałem w czym to było modelowane i renderowane ? ehhh :P pozdrawiam ;)
Linus Napisano 22 Marzec 2005 Napisano 22 Marzec 2005 Model bardzo fajny... wręcz profesionalny... :) Dobrze dobrane materiały... no i właśnie... Przydała by mi się tekstura której użyłeś na felgi... Był bym bardzo wdzięczny gdybyś mi ją użyczył... :) Z góry dzięki Linus (początkujący w grafice 3D :D )
Loozack Napisano 22 Marzec 2005 Autor Napisano 22 Marzec 2005 wybacz Linus, ale za długo się z nią meczyłem, żeby tak po prostu oddać w dobre ręce ;) pozdrawiam
Linus Napisano 23 Marzec 2005 Napisano 23 Marzec 2005 No nic... to trudno... oczywiście rozumiem Ciebie :) A wiesz skąd moge wziąć chociaż zbliżoną teksrutkę do tej co ty masz?
Loozack Napisano 23 Marzec 2005 Autor Napisano 23 Marzec 2005 ta co ja mam to jeden ze standardowych materiałów Brazila (Brazil Chrome) po lekkim tuningu ;) pozdrawiam
Linus Napisano 23 Marzec 2005 Napisano 23 Marzec 2005 Wielkie dzięki.. I czekamy na kolejne twoje (bardzo dobrze zrobione) prace ;)
Rekomendowane odpowiedzi