Chris Napisano 26 Kwiecień 2005 Share Napisano 26 Kwiecień 2005 IMO ten lakier jest naprawde bardzo dobry! Zarówno odbicia, jak i kolor. PRO! Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 26 Kwiecień 2005 Share Napisano 26 Kwiecień 2005 owszem lakier i autko bardzo przyjemne czekam na update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 26 Kwiecień 2005 Share Napisano 26 Kwiecień 2005 a moim zdaniem ... to zdecydowanie zdanie moje ... ehm ... jak cie mozna latwo zlapac :) ? pogadalbym o exporcie ;] pozdro... model super ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 26 Kwiecień 2005 Share Napisano 26 Kwiecień 2005 w sumie moze byc ;) ale gdzie ja bagaz wloze?? ;P pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 26 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2005 dzieki bardzo :D zipper - wiem ze eksport mam do dupy ale sie nie staralem za bardzo ;) a z tym zlapaniem to chodzi o kontakt? bo nie wiem ;) zakrecony jestem dzisiaj przez bude nielot - pewnie do bagaznika ;) jak go zrobie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 26 Kwiecień 2005 Share Napisano 26 Kwiecień 2005 oj kome kome ty mi tu juz przestan renderzyc tylko rob model nietrac czasu :P mysle ze bedzie ladny tylko wtedy gdy zostanie ukonczony :D:D:D... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 26 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2005 dobrze prosz pana :D dzisiaj malo czasu mam ale postaram sie wrzucic wlasnie nad tylnim chlapakiem pracuje (same surfy zadnych detakli ani filetow) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 26 Kwiecień 2005 Share Napisano 26 Kwiecień 2005 Kome lakier mi sie strasznie podoba ;>. Rzucisz recepta, neee ;)? Co do felusi - rob nr4 :>. Pozdr :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 26 Kwiecień 2005 Share Napisano 26 Kwiecień 2005 pewno shellac z vrayem i standardem , + falloff w reflekcie ale moze sie myle ;) tak jak bzyku mówi kończ kończ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 26 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2005 hindus - no coś w ten deseń ;) wiec jak juz mowilem to malutko sie posunolem, ale zawsze to jakis krot to przodu, a raczej do tylu he, he :o troche tez popoprawialem, zeby nie bylo ze tylko kilka surfow zrobilem ;) no mysle ze niedlugo przyspiesze :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 26 Kwiecień 2005 Share Napisano 26 Kwiecień 2005 kome moze byc takie tepo jak bedzie to tak wygladalo ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 27 Kwiecień 2005 Share Napisano 27 Kwiecień 2005 MAMBA !! P.S. Czy możesz dać linki do tych megane i clio o których piszesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 27 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2005 a czy ty nie mozesz sobie wpisac w forumowej wyszukiwarce "megane" i "clio" ? :P edit kolejny maly kroczek.. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 27 Kwiecień 2005 Share Napisano 27 Kwiecień 2005 Cholera kome... to jest po prostu piekne:) Daj mi miesiac intensywnej pracy w Rhino to tez tak bede umiec:P POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 27 Kwiecień 2005 Share Napisano 27 Kwiecień 2005 Doh, doh ladnie kome :D. Robisz juz felusie ;>. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 27 Kwiecień 2005 Share Napisano 27 Kwiecień 2005 więcej "siatków" proszę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 27 Kwiecień 2005 Share Napisano 27 Kwiecień 2005 :| . skąd mogłem wiedzieć że mowisz o woozkach z forum ? ale rob rob , widzę , że bardzo busy jesteś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 27 Kwiecień 2005 Share Napisano 27 Kwiecień 2005 :| . skąd mogłem wiedzieć że mowisz o woozkach z forum ? ale rob rob , widzę , że bardzo busy jesteś ktoś tu zaczyna awanture ;) żeby nei było że sie powtarzam to spytam - czy ten tylny słupek nie wydaje mi sie krzywy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 27 Kwiecień 2005 Share Napisano 27 Kwiecień 2005 czy ten tylny słupek nie wydaje mi sie krzywy ? to samo sobie pomyslalem.......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 27 Kwiecień 2005 Share Napisano 27 Kwiecień 2005 ah NURBS to piękna rzecz a jeszcze piękniejsze rzeczy ty nią robisz choć miejscami krzywe jak to już koledzy zauważyli:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 27 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2005 pokazcie gdzie bo nie rozumiem ;) dzisiaj raczej nic nie rusze.. jestem niedysponowany dzis :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 qrcze zawsze chcialem sie nauczyc NURBSÓW, ale zawsze tez podchodzilem do nich z pewnym dystansem, nie wiem czemu. A modelik musze powiedziec ze ladnie ci idzie, pozdro PS jak komus sie bedzie chcialo to prosze rzucic jakies dobre(najlepiej podstawy:]) tutoriale o nurbsach do 3ds maxa rzecz jasna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 Ja nie polecam związku max + NURBS;) jak coś ro Rhino a teraz pytanie do autora: będzie zabudowa CarAudio?? Po skończeniu karoseri i interioru rzecz jasna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 28 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2005 nie radze maksowych nurbsow, sa strasznie okrojone i UI maxowy jest do nich niewygodny, jak dla mnie maxowe nurbsy nadaja sie tylko do robienia firanek :P edit: agmakonts - hmm w sumie o tym nie myslalem ;) ale mozliwe ze tak, chociaz nic wielkiego oprocz kilku glosnikow pod tylnia szyba.. wnetrza nie planuje calego robic - tylko glowne elementy, oparcia siedzen deska rozdzielcza itp ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 popraw tylny słupek i dawaj screen'a ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 29 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2005 zaznacz bo chyba kktores z nas ma lewe oko ;) pokaze skriny jak mi leń przejdzie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 sugerujesz wrodzonego zeza :/ ? aha i weź sie za nauke a nie sobie modelujesz ;) albo popraw albo daj inne ujęcie bo jakoś tak dziwnie na tym screnie to wygląda - może sie myle także sie nie denerwuj :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 krzywizna jest ale to przecież nurbsy które z definicji są krzywe poza tym minimalna ale jednak wypadało by poprawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 krzywizna jest ale to przecież nurbsy które z definicji są krzywe zastanów sie co ty mówisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 no hindus o to wlasnie chodzi :D Marvey--> hehe ;P kome bardzo ladnie ci to idze pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 NURBS - zbiór niejednorodnych wymiernych krzywych typu B poza tym hindus wyluzuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 NURBS - zbiór niejednorodnych wymiernych krzywych typu B (..) i to jest właśnie najgorsze w NURBSach, nigdy nie można zrobić prostej krzywej :( Kome, nieźle ci idzie, chociaż sporo rzeczy robisz na bieżąco, a lepiej jest już wcześniej rozplanować (powy)krzyw(ian)e, żeby później nie było niespodzianek typu "ehh, coś nie pasują mi te dwie powierzchnie, no ale nic to, następnym razem będzie lepiej" ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 Marvey : poza tym hindus wyluzuj ja jestem cały czas wyluzowany :P, nic do ciebie nie mam :) pokój bracie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 ehhh Kome ktory to juz wozek z kolei ? doczekamy sie tego calego samochodu czy nie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 Loozack no bo jak krzywa moze byc prosta skoro jak sama nazwa mowi ze jest krzywa :D :D ;) Marvey skad ty te teorie wziales ?? hehe. a no i najwazniejsze kome cos te wejscie czy przejscie z powiedzmy boku samochodu w ten poszerzony blotnik bardz ale to bardzo dziwnie wyglada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 skąd wziąłem?? miałem kiedyś taką gazetke (cóż jeszcze mam) KŚE (na którą ktoś gdzieś ostatnio wybrzydzał) i pomyślcie że specjalnie dla tej definicji odszedłem od kompa znalazłem przepisałem i jest. Jeszcze raz sory hindus za moją pomyłke (wiem wiem nie ten wątek ani program "wybacz mi" ale cóż) pokój bracie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 Grrr... zazdroszczę - rhino dobra rzecz, a i model niegorszy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat21 Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 Kome... To jesto po prostu piękne i nadzwyczajne... Bardzo ładnie to wymodelowałeś. Podobno uchodzisz za znawcę modelowania samochodów. No po prosu bardzo ładne i nic więcej nie można powiedzieć, bo brakuje słów. Życzę powodzonka w dalszej pracy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 30 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2005 no to ja poprosze o mala pomoc :> probowalem juz duuuuuzo razy ale jestem za cienki zeby mi sie udauo :( chodzi o to ze chce miesc teg surfa na czerwono oczywiscie z zachowanym tym co na niebiesko ;) mi pare razy "wyszuo" i tak tragicznie ale lepiej niz zawsze ale icosurvy byly poukladane jak to zjelone ;) pomozcie miszcze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 30 Kwiecień 2005 Share Napisano 30 Kwiecień 2005 widzisz kome troche techniki i sie gubisz :D. Zobacz masz tak bok i tylne nadkole a to poszerzenie co jest na calej dlugosci drzwi powienienes zrobic dopiero wtedy gdy bedziesz mial blotnik te nadkole poszerzenie itd oczywiscie z mysla o tym wlasnie jest to powiedzmy proste tylko jedno ale jesli wp...asz sie juz z poczatku w takie bzdury jak ten plastik na boku to ciezko bedzie nawet filleta blotnika sie ni powinno robic a tymbardziej w rhino, a teraz zamotam troche zrob bok ten na zolto potem skopiuj go i schowaj lub zostaw przytnij w tym miejscu gdzie ma odchodzic nadkole zrob nadkole dla pewnosci matchnij go do tego przycietego elementu juz wejscie powinno byc idealne teraz otwor na nadkole i tylnia czesc blotnika teraz zrob ladny otwor i 2rail czy czym chesz taki dookola i moze teraz prowadz to cos co jest na boku !! , a gornej czesci nie przycinaj bo musisz dorobic reszte boku i bawic sie znowu ladnie 2rail a pofiletuje sie ojjjjj pozniej duzo pozniej............ dobra zakrecilem jak cos zrozumiales to dobrze jak nie to hym :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 30 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2005 zrozumialem doskonale bzyku ;) ale tak mysle czyby nie zaczac od nowa no bo przodu jakos nie moge dokonczyc i wogole ale dalem popis :P juz bede wiedzial teraz jaka koleinosc tego wszystkiegko jak cos na dniach powinienem wrzucic porcyjke swierzych nowych surfikow kochani ;) ale przynajmiej widzicie ze sie w ten projekt angazuje i jest szansa ze go skoncze :D i bedzie w galerii ;) ale to nie predko pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 1 Maj 2005 Share Napisano 1 Maj 2005 oh kome jak bedziesz zaczynal model 100 razy od nowa to wkoncu ci sie znudzi ;P nie wiem jak sie tworzy w rhino ale jak "musisz" zaczac od nowa to zaczynaj ale ma byc jeszcze ladniej:D:D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 1 Maj 2005 Share Napisano 1 Maj 2005 ach a już myślałem że szybko zobaczymy finał a tu zaczynasz od nowa ajajaj:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 1 Maj 2005 Share Napisano 1 Maj 2005 kome brak podzca do pracy... moze zrobimy forumowa zrzute co? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 1 Maj 2005 Autor Share Napisano 1 Maj 2005 spoko spoko niedlugo wrzuce, zanim zaczne chce byc na 100% ze zaczynam dobrze, musze sobie obmyslic glowne surfy i wogole, widze ze to nie takie hop siup zaczac autko w nurbsach ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 8 Czerwiec 2005 Share Napisano 8 Czerwiec 2005 no i gdzie ten obiecany update :) projekt umarł czy szykujesz cosik dla nas ;) ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 8 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2005 kolego nie mam na czym pracowac, zbanowali mi komputer, juz mnie nosi ze ten lancer tak stoi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 8 Czerwiec 2005 Share Napisano 8 Czerwiec 2005 kome łączymy sie z Tobą w smutku i niedoli. Ale barków update'a to nie wiem czy wybacze;) bo sam nie wiem co jest ładniejsze auto czy model;) A tak na serio to pracuj i skończ to cudo jak tylko bedziesz mógł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turrok Napisano 10 Czerwiec 2005 Share Napisano 10 Czerwiec 2005 Ciągnij ciągnij - wygląda piknie )) Pzdr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 13 Czerwiec 2005 Share Napisano 13 Czerwiec 2005 Hellou, takie pytanko, w czym renderujesz? 3Dmax? Vray Mental Brazil? Jak robisz w Rhino to potem przenosisz do maxa jako poly czy dalej to jest w nurbsach? Pozdrawiam Swietna praca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi