Napisano 26 Kwiecień 200519 l IMO ten lakier jest naprawde bardzo dobry! Zarówno odbicia, jak i kolor. PRO! Pozdro!
Napisano 26 Kwiecień 200519 l a moim zdaniem ... to zdecydowanie zdanie moje ... ehm ... jak cie mozna latwo zlapac :) ? pogadalbym o exporcie ;] pozdro... model super ...
Napisano 26 Kwiecień 200519 l Autor dzieki bardzo :D zipper - wiem ze eksport mam do dupy ale sie nie staralem za bardzo ;) a z tym zlapaniem to chodzi o kontakt? bo nie wiem ;) zakrecony jestem dzisiaj przez bude nielot - pewnie do bagaznika ;) jak go zrobie :P
Napisano 26 Kwiecień 200519 l oj kome kome ty mi tu juz przestan renderzyc tylko rob model nietrac czasu :P mysle ze bedzie ladny tylko wtedy gdy zostanie ukonczony :D:D:D...
Napisano 26 Kwiecień 200519 l Autor dobrze prosz pana :D dzisiaj malo czasu mam ale postaram sie wrzucic wlasnie nad tylnim chlapakiem pracuje (same surfy zadnych detakli ani filetow)
Napisano 26 Kwiecień 200519 l Kome lakier mi sie strasznie podoba ;>. Rzucisz recepta, neee ;)? Co do felusi - rob nr4 :>. Pozdr :).
Napisano 26 Kwiecień 200519 l pewno shellac z vrayem i standardem , + falloff w reflekcie ale moze sie myle ;) tak jak bzyku mówi kończ kończ.
Napisano 26 Kwiecień 200519 l Autor hindus - no coś w ten deseń ;) wiec jak juz mowilem to malutko sie posunolem, ale zawsze to jakis krot to przodu, a raczej do tylu he, he :o troche tez popoprawialem, zeby nie bylo ze tylko kilka surfow zrobilem ;) no mysle ze niedlugo przyspiesze :) pozdrawiam
Napisano 27 Kwiecień 200519 l MAMBA !! P.S. Czy możesz dać linki do tych megane i clio o których piszesz
Napisano 27 Kwiecień 200519 l Autor a czy ty nie mozesz sobie wpisac w forumowej wyszukiwarce "megane" i "clio" ? :P edit kolejny maly kroczek.. :)
Napisano 27 Kwiecień 200519 l Cholera kome... to jest po prostu piekne:) Daj mi miesiac intensywnej pracy w Rhino to tez tak bede umiec:P POZDRAWIAM
Napisano 27 Kwiecień 200519 l :| . skąd mogłem wiedzieć że mowisz o woozkach z forum ? ale rob rob , widzę , że bardzo busy jesteś
Napisano 27 Kwiecień 200519 l :| . skąd mogłem wiedzieć że mowisz o woozkach z forum ? ale rob rob , widzę , że bardzo busy jesteś ktoś tu zaczyna awanture ;) żeby nei było że sie powtarzam to spytam - czy ten tylny słupek nie wydaje mi sie krzywy ?
Napisano 27 Kwiecień 200519 l czy ten tylny słupek nie wydaje mi sie krzywy ? to samo sobie pomyslalem..........
Napisano 27 Kwiecień 200519 l ah NURBS to piękna rzecz a jeszcze piękniejsze rzeczy ty nią robisz choć miejscami krzywe jak to już koledzy zauważyli:)
Napisano 27 Kwiecień 200519 l Autor pokazcie gdzie bo nie rozumiem ;) dzisiaj raczej nic nie rusze.. jestem niedysponowany dzis :P
Napisano 28 Kwiecień 200519 l qrcze zawsze chcialem sie nauczyc NURBSÓW, ale zawsze tez podchodzilem do nich z pewnym dystansem, nie wiem czemu. A modelik musze powiedziec ze ladnie ci idzie, pozdro PS jak komus sie bedzie chcialo to prosze rzucic jakies dobre(najlepiej podstawy:]) tutoriale o nurbsach do 3ds maxa rzecz jasna
Napisano 28 Kwiecień 200519 l Ja nie polecam związku max + NURBS;) jak coś ro Rhino a teraz pytanie do autora: będzie zabudowa CarAudio?? Po skończeniu karoseri i interioru rzecz jasna
Napisano 28 Kwiecień 200519 l Autor nie radze maksowych nurbsow, sa strasznie okrojone i UI maxowy jest do nich niewygodny, jak dla mnie maxowe nurbsy nadaja sie tylko do robienia firanek :P edit: agmakonts - hmm w sumie o tym nie myslalem ;) ale mozliwe ze tak, chociaz nic wielkiego oprocz kilku glosnikow pod tylnia szyba.. wnetrza nie planuje calego robic - tylko glowne elementy, oparcia siedzen deska rozdzielcza itp ;) pozdrawiam
Napisano 29 Kwiecień 200519 l Autor zaznacz bo chyba kktores z nas ma lewe oko ;) pokaze skriny jak mi leń przejdzie :P
Napisano 29 Kwiecień 200519 l sugerujesz wrodzonego zeza :/ ? aha i weź sie za nauke a nie sobie modelujesz ;) albo popraw albo daj inne ujęcie bo jakoś tak dziwnie na tym screnie to wygląda - może sie myle także sie nie denerwuj :P
Napisano 29 Kwiecień 200519 l krzywizna jest ale to przecież nurbsy które z definicji są krzywe poza tym minimalna ale jednak wypadało by poprawić
Napisano 29 Kwiecień 200519 l krzywizna jest ale to przecież nurbsy które z definicji są krzywe zastanów sie co ty mówisz.
Napisano 29 Kwiecień 200519 l no hindus o to wlasnie chodzi :D Marvey--> hehe ;P kome bardzo ladnie ci to idze pozdro
Napisano 29 Kwiecień 200519 l NURBS - zbiór niejednorodnych wymiernych krzywych typu B poza tym hindus wyluzuj
Napisano 29 Kwiecień 200519 l NURBS - zbiór niejednorodnych wymiernych krzywych typu B (..) i to jest właśnie najgorsze w NURBSach, nigdy nie można zrobić prostej krzywej :( Kome, nieźle ci idzie, chociaż sporo rzeczy robisz na bieżąco, a lepiej jest już wcześniej rozplanować (powy)krzyw(ian)e, żeby później nie było niespodzianek typu "ehh, coś nie pasują mi te dwie powierzchnie, no ale nic to, następnym razem będzie lepiej" ;) pozdrawiam
Napisano 29 Kwiecień 200519 l Marvey : poza tym hindus wyluzuj ja jestem cały czas wyluzowany :P, nic do ciebie nie mam :) pokój bracie ;)
Napisano 29 Kwiecień 200519 l ehhh Kome ktory to juz wozek z kolei ? doczekamy sie tego calego samochodu czy nie :)
Napisano 29 Kwiecień 200519 l Loozack no bo jak krzywa moze byc prosta skoro jak sama nazwa mowi ze jest krzywa :D :D ;) Marvey skad ty te teorie wziales ?? hehe. a no i najwazniejsze kome cos te wejscie czy przejscie z powiedzmy boku samochodu w ten poszerzony blotnik bardz ale to bardzo dziwnie wyglada
Napisano 29 Kwiecień 200519 l skąd wziąłem?? miałem kiedyś taką gazetke (cóż jeszcze mam) KŚE (na którą ktoś gdzieś ostatnio wybrzydzał) i pomyślcie że specjalnie dla tej definicji odszedłem od kompa znalazłem przepisałem i jest. Jeszcze raz sory hindus za moją pomyłke (wiem wiem nie ten wątek ani program "wybacz mi" ale cóż) pokój bracie ;)
Napisano 29 Kwiecień 200519 l Kome... To jesto po prostu piękne i nadzwyczajne... Bardzo ładnie to wymodelowałeś. Podobno uchodzisz za znawcę modelowania samochodów. No po prosu bardzo ładne i nic więcej nie można powiedzieć, bo brakuje słów. Życzę powodzonka w dalszej pracy...
Napisano 30 Kwiecień 200519 l Autor no to ja poprosze o mala pomoc :> probowalem juz duuuuuzo razy ale jestem za cienki zeby mi sie udauo :( chodzi o to ze chce miesc teg surfa na czerwono oczywiscie z zachowanym tym co na niebiesko ;) mi pare razy "wyszuo" i tak tragicznie ale lepiej niz zawsze ale icosurvy byly poukladane jak to zjelone ;) pomozcie miszcze!
Napisano 30 Kwiecień 200519 l widzisz kome troche techniki i sie gubisz :D. Zobacz masz tak bok i tylne nadkole a to poszerzenie co jest na calej dlugosci drzwi powienienes zrobic dopiero wtedy gdy bedziesz mial blotnik te nadkole poszerzenie itd oczywiscie z mysla o tym wlasnie jest to powiedzmy proste tylko jedno ale jesli wp...asz sie juz z poczatku w takie bzdury jak ten plastik na boku to ciezko bedzie nawet filleta blotnika sie ni powinno robic a tymbardziej w rhino, a teraz zamotam troche zrob bok ten na zolto potem skopiuj go i schowaj lub zostaw przytnij w tym miejscu gdzie ma odchodzic nadkole zrob nadkole dla pewnosci matchnij go do tego przycietego elementu juz wejscie powinno byc idealne teraz otwor na nadkole i tylnia czesc blotnika teraz zrob ladny otwor i 2rail czy czym chesz taki dookola i moze teraz prowadz to cos co jest na boku !! , a gornej czesci nie przycinaj bo musisz dorobic reszte boku i bawic sie znowu ladnie 2rail a pofiletuje sie ojjjjj pozniej duzo pozniej............ dobra zakrecilem jak cos zrozumiales to dobrze jak nie to hym :D
Napisano 30 Kwiecień 200519 l Autor zrozumialem doskonale bzyku ;) ale tak mysle czyby nie zaczac od nowa no bo przodu jakos nie moge dokonczyc i wogole ale dalem popis :P juz bede wiedzial teraz jaka koleinosc tego wszystkiegko jak cos na dniach powinienem wrzucic porcyjke swierzych nowych surfikow kochani ;) ale przynajmiej widzicie ze sie w ten projekt angazuje i jest szansa ze go skoncze :D i bedzie w galerii ;) ale to nie predko pozdrawiam
Napisano 1 Maj 200519 l oh kome jak bedziesz zaczynal model 100 razy od nowa to wkoncu ci sie znudzi ;P nie wiem jak sie tworzy w rhino ale jak "musisz" zaczac od nowa to zaczynaj ale ma byc jeszcze ladniej:D:D pozdro
Napisano 1 Maj 200519 l ach a już myślałem że szybko zobaczymy finał a tu zaczynasz od nowa ajajaj:).
Napisano 1 Maj 200519 l Autor spoko spoko niedlugo wrzuce, zanim zaczne chce byc na 100% ze zaczynam dobrze, musze sobie obmyslic glowne surfy i wogole, widze ze to nie takie hop siup zaczac autko w nurbsach ;)
Napisano 8 Czerwiec 200519 l no i gdzie ten obiecany update :) projekt umarł czy szykujesz cosik dla nas ;) ??
Napisano 8 Czerwiec 200519 l Autor kolego nie mam na czym pracowac, zbanowali mi komputer, juz mnie nosi ze ten lancer tak stoi
Napisano 8 Czerwiec 200519 l kome łączymy sie z Tobą w smutku i niedoli. Ale barków update'a to nie wiem czy wybacze;) bo sam nie wiem co jest ładniejsze auto czy model;) A tak na serio to pracuj i skończ to cudo jak tylko bedziesz mógł.
Napisano 13 Czerwiec 200519 l Hellou, takie pytanko, w czym renderujesz? 3Dmax? Vray Mental Brazil? Jak robisz w Rhino to potem przenosisz do maxa jako poly czy dalej to jest w nurbsach? Pozdrawiam Swietna praca