Napisano 12 Maj 200519 l Witam, tak sobie pomyślałem czego to ja już dawno nie modelowałem... aaa, samochodu ;) a więc oto on... (oryginał) (to co do tej pory wymodelowałem) idzie dosyć ciężko bo nie mam do niego rzutów od góry, ale staram się jak mogę :) pozdrawiam
Napisano 12 Maj 200519 l bede pierwszy chyba, w sumie ja i tak wiem co z tego wyjdzie, jak zawsze cos pieknego. Ehhh te nurbsy, kiedy ja sie tego naucze...:)
Napisano 12 Maj 200519 l a gdzie astra :> narazie ładnie w 1 miejscu mi sie niepodoba tam gdzie ten kant ze światła przechodzi na maske na dzjęciu jest płynne przejście a Tobie jakis łamaniec wyszedł ;)
Napisano 13 Maj 200519 l no no jak Loozack robi fure to musi być ciekawie..czekam na więcej :D POZDRO...
Napisano 13 Maj 200519 l Autor Sikham, no nie żartuj ;) Inespew & Melonik, bez przesady :P pozdrawiam
Napisano 13 Maj 200519 l zobaczymy co z tego wyjdzie, na razie jest bardzo dobrze żeby nie użyć słowa extra ;), a teraz powiedz szczere ile siedziałes nad tym co masz ? w btw loozack życze powodzenia :) wiem że podołasz.
Napisano 13 Maj 200519 l Loozack nie badz taki skromny:P jak na razie toprofeska jest:) zamorduje w koncu moja Akule i moze tez jakies autko zrobie...bo chiba jak ktos zrobi autko w NURBsach to moze powiedziec ze opanowal te sztuke, prawda?:) POZDRAWIAM
Napisano 13 Maj 200519 l http://www.smcars.net/forum/viewtopic.php?t=3572 Loozack nawet nie sciagaj tych printow, koles na smcars robi je sam te szare z czarnym outlinem - są tak do dupy ze asz szok nie pasuja do siebie jak zadne inne :P a co do autka.. hmm wiec to byla ta twoja tajemnica :) narazie wychodzi swietnie i szczerze mowiac ciesze sie ze bede widzial postep od samego poczatku :) od strony techniczniej nic nie bede krytykowac bo to nawet nie na miejscu ;) no to powodzenia, bede tu czesto zagladac i uczyc sie na twoich pieknych siatkach :) pozdrawiam
Napisano 13 Maj 200519 l o tak, kome słusznie prawi, podłączę się do jego pasożytniczej czynności i również będę lukał, jeśli nie masz nic przeciwko :]. Powodzenia
Napisano 13 Maj 200519 l Ladnie na razie idzie, fajny samochodzik wybrales:) Powodzenia i pozdrawiam Pionier.
Napisano 13 Maj 200519 l Nom ładnie, ładnie :D Ale miejscami trochę krzywawo - maska faluje, szczeliny krzywe... :joke: :P Pozdr
Napisano 13 Maj 200519 l No to ja tez sie przylacze do 'ahow' i 'ohow' ;). Jak narazie ladnie :>. Pzdr :)
Napisano 13 Maj 200519 l jak tylko widze ten temat podświetlony (przeglądarka), grzeje z myślą że loozack wrzucił cosik nowego ;)
Napisano 13 Maj 200519 l Autor sorki za rzadkie updaty, ale chyba trochę przesadzam z dokładnością, poza tym nie idzie mi to zbyt szybko ;) tak zwany "nieład artystyczny" ;) mam zamiar jeszcze dzisiaj zmęczyć cały tył, ale coś czuję, że prędzej padnę :D pozdrawiam i dzięki za komentarze
Napisano 14 Maj 200519 l full wypas, ciekaw jestem kiedy ktoś zrobi videotutka o robieniu wózka w rhino :/
Napisano 14 Maj 200519 l aj tam żęyb tylko ktoś narał to co robi, wszystkie koszty nagrania , wysyłki i tym podobne bym opłacił... ale jakoś nie ma chętnych
Napisano 14 Maj 200519 l bo co to za radocha jak ci ktos powie co i jak masz robic? fajnie jest samemu rozkminiac :) (mi to jeszcze nie wychodzi :P)
Napisano 14 Maj 200519 l no tak, tylko jak załapie w jednym miejscu na czym to polega to już później będzie z górki, a jak już pare razy próbowałem i zawsze na bokach siadam - okolice nadkole ;) a tak raz by ktoś wutłumaczył i zawsze łatwiej, ostatnio oglądałem fajny videotutek do felgi ( pewnie wiesz skąd ;)) i masy żeczy sie dowiedziałem a tak czytasz i nei zawsze wszystko jest wytłumaczone kok po kroku ;) btw sciagam maxa :D
Napisano 14 Maj 200519 l no wszytko ladnie pieknie wychodzi i tak pewnie bedzie juz do konca a ja bym bardzo chcial zeby ktos zrobil w rhino autko o mniej ostrych a bardziej oblych ksztaltach (byle nie kolejna TT-ka) pozdro
Napisano 16 Maj 200519 l Autor no dobra, chyba pora coś wrzucić... Kome, zeberka uciekła i jakoś nie mogę jej znaleźć :> Hindus, pomysł dobry pod warunkiem, że osoba która to nagrywa od początku do końca modeluje bezbłędnie, ja potrafię się kilka godzin zastanawiać nad jedną krzywą więc 99% ludzi by w tym czasie zasnęło ;) Pawelkos, to zrób sam :) co się będziesz... pozdrawiam
Napisano 16 Maj 200519 l ja potrafię się kilka godzin zastanawiać nad jedną krzywą więc 99% ludzi by w tym czasie zasnęło ;) wycieło by sie ;) co do modelu to nie ma sensu żebym znowu to pisał jakie to wspaniałe ;) także napisze że wydaje mi sie że z przodem było by mi ciężej niż z tyłem - może sie myle - ty jak miałes ? tył łatwiej ? wydaje sie taki mniej skomplikowany , możę to złudzenia. Tak dalej i do przodu ;) pozdrawiam.
Napisano 16 Maj 200519 l Autor Hindus, jedno i drugie było CIĘŻKIE DO WYMODELOWANIA :P, które bardziej to nie wiem, ale praktycznie wszystkie rzeczy robię po kilka razy bo nie zawsze za pierwszym jest tak jakbym chciał :| pozdrawiam
Napisano 16 Maj 200519 l loozack oj lamiemy regulamin oj nieladnie musisz to na juz naprawic... ja juz widze jak bedziesz rzucal miechem jak bedziesz opelka filletowal :D heh a hindus nie do przodu bo juz ma tylko do gory :D
Napisano 16 Maj 200519 l a hindus nie do przodu bo juz ma tylko do gory :D hehe a co do loozack oj lamiemy regulamin oj nieladnie musisz to na juz naprawic... pewno prawde powiedział ze to ..po..eee..głupie jest ;)
Napisano 16 Maj 200519 l Pawelkos, to zrób sam :) co się będziesz... Loozka probowalem z vectra II ale szybko wymieklem wiec zostawie to innym ktorym idzie to lepiej, co do twojego modelu ladnie ci to wychodzi i chyba dosc szybko mimio to ze nad jedna krzywa potraficz sie zastanawiac kilka godzin ;) pozdro
Napisano 17 Maj 200519 l Ja się nie znam na NURBSach ale mam w pokoju duży plakat tego autka :) i musze się przyczepić do tych krawędzi, wydaje mi się że są one za ostre.
Napisano 17 Maj 200519 l hmm, moze sie myle, tez nie znam za bardzo sie w nurbsach, ale filety chyba robi sie na koniec :)
Napisano 17 Maj 200519 l może masz racje, nie przyjżałem się dokładnie, wydawało mi się że te grubsze linie to już są filety:p
Napisano 17 Maj 200519 l ładna felunia, to żeś sie dla odmiany troche nafiletował mówisz :D ? pozdrawiam.
Napisano 17 Maj 200519 l Autor Pecet, mówisz o krawędziach karoserii czy felg ? bo jeśli karoserii to, tak jak mówi GRiPi, zrobię je na końcu :) pozdrawiam P.S. ten zakręcony fillet to nie mam pojęcia czy tak wygląda w rzeczywistości, nie mam dobrego ujęcia na to miejsce (łączenie ramion z obręczą) więc robiłem to na czuja wiedząc tylko tyle, że jest tam szparka ;)
Napisano 17 Maj 200519 l A ja nie widze tej felgi... :( chlip... edit: Widze! Matko Boska Rozancowa... toz to jest jaka piekna ikona... zrobie sobie oltarzyk... Pelen wypas. :D
Napisano 17 Maj 200519 l no ten zakrecony filecik przy ramieniu jak dla mnie mistrzostwo siwata pozdro