Pawelkos Napisano 19 Maj 2005 Share Napisano 19 Maj 2005 To moj pierwszy WIP na tym forum i szczerze mowiac dlugo sie zastanawialem nad tym czy to dobry pomysl, zeby go wystawiac, gdyz wiekszosc ludzi na tym forum to perfekcjonisci i mam przez to pewne obawy. No ale raz kozie smierc. Do rzeczy: robie Vw chyba busa nie wiem dokladnie ktory to rocznik, modeling chyba juz zakonczylem, chyba ze mnie zmusicie do zmian, ulepszen itp ;), materialy prawie tez. Czekam na wasze komentarze, uwagi, krytyki mam nadzieje ze nie zjedziecie mnie za bardzo. Aha robie go maxie R5, render to Brazil pozdro for all Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 19 Maj 2005 Share Napisano 19 Maj 2005 Super. Nie mam zdjęcia żeby porównać, ale mi sie podoba. Fajne autko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 19 Maj 2005 Share Napisano 19 Maj 2005 Bardzo nice to wygląda ... (mimo kilku niedociągnięć 'materiały') jednak na twoim miejscu dodałbym jakąś mapkę dzięki której coś by się odbijało na tym lakierze ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 19 Maj 2005 Share Napisano 19 Maj 2005 materiał szyb taki dziwny. reszta spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 19 Maj 2005 Share Napisano 19 Maj 2005 jest pare niedociagniec ale ogolnie model b. mi sie podoba ! Osobiście dodałbym jakies tło, modeliki z klimatem lat 70tych polecam :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 19 Maj 2005 Autor Share Napisano 19 Maj 2005 siwy -> thx max_1989 ->thx, musze znalezc jakas odpowiednia mapke HDR bo zrobilem jeden render z HDR i nie za bardzo mi sie to podobalo, jesli mozesz to napisz ktore materialy i co ? mentaller ->thx, co do material to sie zgadza, uzywam brazila i nie wiem czemu mi sie robi taki syf, probowalem juz roznych ustwawien i nie moge sobie z tym poradzic, jesli ktos uzywa brazia i moglby mi pomoc to bylbym wdzieczny. JunioR ->thx, jak bys mog to napisz co ci nie lezy to moze sie zmusze i to poprawie, co do tla to nie wiem czy mi sie bedzie jeszcze chcialo pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WToreK Napisano 19 Maj 2005 Share Napisano 19 Maj 2005 Uuu, pieknie, pieknie - przypomnial mi sie od razu "pimp my ride" - ostatnio widzialem jak podrasowali gosciowi taki wlasnie samochodzik - tez sie pozniej tak blyszczal :] Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiśnia Napisano 20 Maj 2005 Share Napisano 20 Maj 2005 no świetnie, świetnie mi także się podoba, w modelu dostrzegłem brak migaczy, które dla tego auta są bardzo charakterystyczne:] chodzi mi o te migacze w bocznych słupkach, z modeli chyba z 54 roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slate Napisano 20 Maj 2005 Share Napisano 20 Maj 2005 Chrom jest trochę dziwny. Lakier też jakoś tak inaczej wygląda niż "na żywo". Ale modelik jest super. Podziwiam, że chciało Ci się robić takie szczegóły jak np. zawiasy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ser Napisano 20 Maj 2005 Share Napisano 20 Maj 2005 Bardzo ładny busik, podociagaj szczegóły i materiały - bedzie extra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 20 Maj 2005 Share Napisano 20 Maj 2005 HMMM a cus to ;) Heheh fajny busik :) Wszystko co juz było do powiedzenia zostało chyba powiedziane :) No, ale dodam coś od siebie tzn.: 1 Czy światła są okrągłe??(bo wyglądają jak jajka??)chyba że wina ujęcia ;P 2 Słupek w drzwiach troszkę dziwny (chyba się pogiął) 3 Dziwi mnie troszkę ten profil z tyłu (twój jest zaznaczony na zielono, a tak jak na czerwono chyba powinien być, ale nie wiem do końca :) Aha no i co do szyb to jakiego materiału używasz?? br glass?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 20 Maj 2005 Share Napisano 20 Maj 2005 no jak dla mnie pozytywnie, ale przy braku hdri lub jakiegos otoczenia chrom wyglada nienaturalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 21 Maj 2005 Autor Share Napisano 21 Maj 2005 WToreK ->thx jednak ja swojego nie bede chyba rasowal i sprobuje zostac najblizszy oryginalowi Wiśnia ->thx, jak pisalem na poczatku nie wiem dokladnie ktory to rocznik, a na zadnym zdjeciu z ktorych korzystalem w czasie jego robienia nie bylo ich wiec u mnie tez ich nie ma, podeslij linka ze referkami to moze je dorobie :) slate -> thx, co do chromu to moglbys sprecyzowac co ci w nim nie pasi? bo to zwykly brazil chrom wiec tak myslalem ze sie nie spodoba, ale nie wiem za bardzo co w nim zmienic, a co do lakieru bede musial jeszcze przeprowadzic kilka modyfikacji, Ser -> thx, prosze o konkrety co do materialu, bedzie mi latwiej skorygowac bledy Bubu ->thx, 1. tak swiatla sa jajka i takie mialy byc w zamierzeniu 2. bardzo prosze abyc zaznaczyl miejsce, w ktorym sie pogial 3. ja tez nie wiem do konca ;), zobacze jeszcze raz na referki sprobuje to zweryfikowac 4. tak uzywam brazli galss z drobnymi modyfikacjami, tylko ze w poprzedniej scenie w ktorej go urzylem bylo wszystko ok, a tu sie pierdzieli, a jak wylacznie szyby z oswietlenia to wszystko jest ok, ale nie ma takiego efekty jaki chcialbym uzyskac lonek16 ->thx, co do hdri to pisalem o tym wczesniej, ale chyba jednak bede musial wrczucic jakas mapke do envoirment pozdro for all Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 21 Maj 2005 Share Napisano 21 Maj 2005 No tu masz zaznaczone :) A co do szyb to wogóle o co chodzi??? Bo zabardzo nie wiem, ale jak chcesz żeby było jaśniej to wyłącz dach z oświetlenia (ja tak robilem w swoim Vw ;P, no u mnie dach był oddzielnym elementem) Ja jak nie działa mi zbytnio br glass daje br basic mat i w reflekta daje fallofa. No a co masz w enviromancie?? Jak nie masz nic to daj chociaż gradient ramp (bodajrze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asfalton Napisano 21 Maj 2005 Share Napisano 21 Maj 2005 fajnie jakbys go po hipisosku potraktowal, pomaluj go w jakies kwasne wzorki btw fajny wooz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 12 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2005 Po dlugim czasie postanowilem odkopac wip-a. Z koniecznosci przesiadlem sie z brazila na v-ray i w nim teraz redneruje. Meczylem sie z tym pol dnia i juz szczerze mam dosyc tego modelu. Piszcie co dobrze a co zle bo ja juz wymiekam Acha i pytanie do vrayowcow: czy taki czas renderingu na Athlonie 2000+ 512RAM mozna uznac za, no wlasnie dlugi, krotki,sredni? Scena ma 93636 poly bez GI tylkos skylight i 1 omni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 12 Sierpień 2005 Share Napisano 12 Sierpień 2005 2 sprawy - popraw chrom i górną cześc lakieru (ten biały co miał być wyszedł żółty chyba że to zamierzony efekt) i druga sprawa to wymien otoczenie bo kaszani naprawde fjny model i prawie bdb render ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 12 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2005 dalem inne otoczenie i poprawilem chrom ale czy na lepsze sam nie wiem, licze na wasza ocene, a ten bialy co wyszedl zoty to taki mial byc w sumie mial byc kremowy chyba ze nie jest. Heh Hindus tak wczesnie wstajesz czy tak pozno chodzisz spac, a moze miales jechac na ryby ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 13 Sierpień 2005 Share Napisano 13 Sierpień 2005 nieee... teraz to jest autko do przyczepy kempingowej... niebieski materiał wywal i przywróć pomarańczowy dodaj jakiej chropowate powierzchnie, albo do niebieskiego daj taką powierzchnię. i znak volkswagena powinien być czrny. teraz miesza się z busem i nie za dobrze to wygląda. reszta ok, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 13 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2005 nieee... teraz to jest autko do przyczepy kempingowej... heh wlasnie o to mi chodzilo, prawdziwy oldschool :) wiec niebieski raczej nie zniknie, ewentualnie moge go jeszcze troche rozjasnic ;), co do tych chropowatych powierznichni nie bardzo kumam o co chodzi, a z do znaku na wszystkich fotkach ktore widzialem byl wlansnie chromowany wiec chyba tak zostanie moze pozniej spobuje jeszcze wersje z czarnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 13 Sierpień 2005 Share Napisano 13 Sierpień 2005 Super bus jednak bardziej podobał by mi sie kolor biało pomarńczowy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 13 Sierpień 2005 Share Napisano 13 Sierpień 2005 Fajny model ;) Tylko z tyłu coś chyba pustawo ;P pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 13 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2005 Thx wszystkim za komenty eh a w ciagle z tym pomaranczowym :P, moze pozniej jak bedzie mi sie chcialo to zrobie 2 wersje ale poki co zostaje przy niebieskim ;), KamillM co masz konkretnie na mysli odnosnie tego tylu? A tera nowy redner, zmienilem otoczenie dla chromu na logo, sam nie wiem czy teraz lepszy czy poprzednie, a moze oba do d..., powiedzcie, ocencie,pomozcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egon14 Napisano 13 Sierpień 2005 Share Napisano 13 Sierpień 2005 elo, no niexle nieźle, bardzo fajnie ci to wszysko sie poskładało do kupy :P, bardzo fajny model Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 13 Sierpień 2005 Share Napisano 13 Sierpień 2005 E.. no chrom fajny:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 13 Sierpień 2005 Share Napisano 13 Sierpień 2005 jakis taki mattowy ten chrom :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 14 Sierpień 2005 Share Napisano 14 Sierpień 2005 A te pofałdowania na dachu to co to?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 14 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2005 A te pofałdowania na dachu to co to?? to niskie ustawienia rendera, dach jest prosty ;) kolejny update: chrom mniej matowy, piszczcie co jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 14 Sierpień 2005 Share Napisano 14 Sierpień 2005 ładnie nawet a pokaż z jakąś mapką hdri :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 14 Sierpień 2005 Share Napisano 14 Sierpień 2005 A może jakiś render tyłu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 15 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2005 ech a wy tylko to hdri i hdri :p jak dacie jakas ktore sie dobrze sprawdza w takich hmm scenach? to moze tez bedzie i hdri ale poki co nie planuje, a tu render od tylu tu, kadr nie za ciekawy ale renderowalo sie tyle ze nie chcial mi sie juz zmieniac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 16 Sierpień 2005 Share Napisano 16 Sierpień 2005 tylne nadkole wydaje mi sie dziwne na tym ostatnim ujęciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 16 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2005 heh wydaje ci sie to pewnie wina ujecia ;] a tak na powaznie cos jeszcze bo jesli nie to chyba koncze i zrobie kilka kadrow zebyscie mieli w czym wybierac i wrzuce do finished Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 25 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2005 Zapraszam wszystkich do finished, jest tam cos dla zwolennikow pomaranczowej wersji ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość webhed Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 Hello, I LOVE your 3D VW Bus, I would like to use it on my site, the haight-ashbury home page (http://www.sanfranciscobay.com/haightashbury) and apply a colorful pattern to it to use in the free postcard section. Would it be possible to get a .3ds or .obj file of it from you? Peace! Erik - [email protected] To moj pierwszy WIP na tym forum i szczerze mowiac dlugo sie zastanawialem nad tym czy to dobry pomysl, zeby go wystawiac, gdyz wiekszosc ludzi na tym forum to perfekcjonisci i mam przez to pewne obawy. No ale raz kozie smierc. Do rzeczy: robie Vw chyba busa nie wiem dokladnie ktory to rocznik, modeling chyba juz zakonczylem, chyba ze mnie zmusicie do zmian, ulepszen itp ;), materialy prawie tez. Czekam na wasze komentarze, uwagi, krytyki mam nadzieje ze nie zjedziecie mnie za bardzo. Aha robie go maxie R5, render to Brazil pozdro for all Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suselus Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 wpuść wiecej światła do i odbicia są słąbe na lakierze ale model w miare może być pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 Fajne autko:) Masz blad w temacie: Pojzad = pojazd:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Innos Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 No no świetnie ci to wychodzi. Pamiętam ten samochodzik chyba z programu Pimp My Ride na MTV leci :P tylko chyba tamten był dłuższy ale też volkswagen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 25-08-05, 23:30 Dzisiaj, 13:45 OMG jaki wykop! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 16 Luty 2007 Autor Share Napisano 16 Luty 2007 Hehe rzeczywiscie ktos sie pobawil w gornika :], a dla panow kometnujacych dalej tego WIPa to powiem ze w moim podpisie jest link do wersji juz ukonczonej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi