Kakrotto13 Napisano 13 Czerwiec 2005 Share Napisano 13 Czerwiec 2005 Witam wszystkich ,bede tu zamieszczac obiekty (glownie budowle) do porjektu gry Deamoneth http://www.aazero.com . Komentarze , opinie i porady sa mile widziane. a to jedna z zaczetych budwli : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 13 Czerwiec 2005 Share Napisano 13 Czerwiec 2005 fajnie nawet. jakies skecze moze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 13 Czerwiec 2005 Share Napisano 13 Czerwiec 2005 Ładne nawet. Ciekawe jak to oteksturujesz no i najważniejsze ile to ma face'ów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakrotto13 Napisano 13 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2005 dzieki za opinie ale przydaly by sie jeszcze uwagi i jakies propozycje ;) kome - jesli chodzi ci o szkice to niestety robione z glowy AGmakonts - ilosc poly 2494 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 13 Czerwiec 2005 Share Napisano 13 Czerwiec 2005 poly czy trójkąty? EDIT: tam możesz jeszcze wiele ścianek usunąć. Spójrz na miejsca które są zupełnie płaskie, a które mają podziały (jak ściany czy ten daszek) Krawędzie biegnące od okna do podłoża są zbędne, dociągnij vertexy do tych po bokach. Zobaczysz że zaoszczędzisz mnóstwo ścianek. Tak samo próg. Ma dużo detali z których mógłbyś zrobić płynniejszy łuk na ścianie przy tych schodkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakrotto13 Napisano 13 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2005 a no tak soryy trojkatow . Poly jest 1704 i dzieki za podpowiedzi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurt_hectic Napisano 13 Czerwiec 2005 Share Napisano 13 Czerwiec 2005 eeee, nie no skasuj te schodzy, wg mnie to straszne marnotractwopoly ! > zastap je 1 boxem, i execute do gory, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 13 Czerwiec 2005 Share Napisano 13 Czerwiec 2005 IMO nie ma się czego czepiać i oceniać modeli według enginów sprzed 5 lat- niecałe 3000 trójkątów za świetny model "w cenie" jednej postaci to bardzo dobry wynik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 13 Czerwiec 2005 Share Napisano 13 Czerwiec 2005 Ja się nie czepiam ;), ale te zmarnowane ścianki mozna wykorzystać gdzie indziej na dodanie ciekawszych detali/krzywizn. Gra jest TPP coś jak Soul Reaver na przykład? czy jaka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 13 Czerwiec 2005 Share Napisano 13 Czerwiec 2005 mi tam te schody sie podobaja:] no ale niektoore scianki mozna usunac i ewentualnie wykorzystac "wolne" gdzies indziej:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sartr Napisano 13 Czerwiec 2005 Share Napisano 13 Czerwiec 2005 model ma to cos i to najwazniejsze - podoba mi sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 13 Czerwiec 2005 Share Napisano 13 Czerwiec 2005 Wiesz co? Jak koniecznie chcesz mieć shody i te "balustrady" o góry modelowane to zrób to z plane'ów a nie z boxów masz wtedy wielką oszczędność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakrotto13 Napisano 13 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2005 tak oszczedzali na Driv3rze i jak im wydzedl ? ;D Dziek iza porady ,nie zrobilem dzis zbyt wiele bo wyskoczylem z chalyp z aparatem by porobic troche zdiec ;] , skads musze wkoncu wziasc materialy na textury ;) pozdro all Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakrotto13 Napisano 13 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2005 z tymi schodami to rozwiaze to tak ze zrobie ich mniej ale za to szerszych ,wtedy ich ilosc moze sie zmniejszy o jakas 1/3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 13 Czerwiec 2005 Share Napisano 13 Czerwiec 2005 no ale niektoore scianki mozna usunac i ewentualnie wykorzystac "wolne" gdzies indziej:] eee, a co ja post wyżej napisałem? z tymi schodami to rozwiaze to tak ze zrobie ich mniej ale za to szerszych ,wtedy ich ilosc moze sie zmniejszy o jakas 1/3 Schodów bym nie ruszał, bez przesady, na Rivie czy Voodoo tego nikt nie będzie odpalał. Należy oszczędzać tam gdzie ścianki są zbędne. Ogólny projekt budynku jest świetny, nie popsuj go przesadnym oszczędzaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m6a6t6i Napisano 14 Czerwiec 2005 Share Napisano 14 Czerwiec 2005 Popieram poprzednika - nadmierne okrojenie może popsuć ten model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por@szek Napisano 14 Czerwiec 2005 Share Napisano 14 Czerwiec 2005 Fajne :) Moze jakis kominek na dachu, albo sterta cegiel, skoro juz taki z lekka zrujnowany robisz. Jakas oderwana rynna, ewentualnie w sumie wszystkich schodkow nie musi miec, jakies moga byc usuniete, albo zlamane i zapadniete do srodka. Mam pewne obawy co do proporcji "schodka" do drzwi lub okna ale moze to takie zamierzenie i styl. Ciekawym texturek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakrotto13 Napisano 15 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2005 Por@szek co do lezacej sterty cegiel (w tym przypadku reaczej kamieni ) to beda one dodawene w Edytorze map gdyz beda maialy wlasna mase i bedzie mozna je podnosic ;] .Co do polamania schodow to mam wlasnie taki zamiar . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakrotto13 Napisano 15 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2005 chwile przerwy zem se zrobil ;] poprawilem troche tego mesha ,ale jeszcze cos w nim zmienie przed texturowaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakrotto13 Napisano 15 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2005 empeck -> to bedzie gra rpg z widokiem Izo + mozliwosc obracania i przyblizania ;) dodalem pare textur ktore nie sa jeszcze dopracowane , poza tym mam zamiar zmienic ksztalt tej "nimy wiezyczki" : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christian Noir Stein Napisano 15 Czerwiec 2005 Share Napisano 15 Czerwiec 2005 No i jak dla mnie model na 5 tekstura na 3- :( Do tego wygląda jakby był zabawką dla lalek aniżeli domostwem (tiling nie ten) + kolory jakieś nie teges i nieprzemyślany dirt/burn. Posiedź jeszzce nad tym bo szkoda bdb model marnować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAINbringer Napisano 15 Czerwiec 2005 Share Napisano 15 Czerwiec 2005 Poza dachem (tutaj tylko za bardzo przypaliłeś brzegi tekstury) to reszta jest okropna. Musisz jeszcze koniecznie nad tym posiedzieć, bo model jest na prawde ciekawy. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurt_hectic Napisano 16 Czerwiec 2005 Share Napisano 16 Czerwiec 2005 . moim zdaniem texturki sa duzo gorsze od modelu i obnizaja klase calosci :| . ja bym je scalowal na mniejsze i poprawil ogolnie., Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakrotto13 Napisano 16 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 16 Czerwiec 2005 Taa wiem texturki nie sa najlepsze , w texturowaniu nie czuje sie zbyt dobrze :/ bo go za bardzo nie lubie :/ zmienilem troche wyglad "wiezy" : powiedzcie mi ktore waszym zdaniem lepiej wyglada pozdro all Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacu666 Napisano 16 Czerwiec 2005 Share Napisano 16 Czerwiec 2005 To drugie wygląda lepiej, jednak ja bym dał inny dach na wieżyczke. Ogólnie spoko. Teksturki są nawet ok, tylko dach moze zmien (bo taki sam jak twojej kaplicy), a deski przyciemń i moze więcej jasnego brązu + żółci dodaj. Aha właśnie, może chcesz te teksture kamyczka co ja mam? Lepiej moze by pasowała niz to co jest teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakrotto13 Napisano 16 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 16 Czerwiec 2005 hmm no to na jaki dach go zmienic ? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacu666 Napisano 16 Czerwiec 2005 Share Napisano 16 Czerwiec 2005 Jak mówiłem na GG to słomiany/z gałęzi w postaci stozka albo jak V. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzuq Napisano 20 Czerwiec 2005 Share Napisano 20 Czerwiec 2005 chlopaki - dziennie postaram sie cos dodawac w miare mozliwosci - od razu bede uwzglednial Wasze uwagi thx rzuq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzuq Napisano 21 Czerwiec 2005 Share Napisano 21 Czerwiec 2005 poki co jeszcze sie docieram -> dzis widze ze dach nadaje sie do remontu - postaram sie jeszcze nad nim popracowac - nie jestem takze pewny co do srodkowej czesci kamiennego bloku ktory dzis wykonalem. Jutro spojrze na to swiezym okiem. Dzis niestety tylko tyle bo czasu bylo niewiele. pozdro rzuq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por@szek Napisano 21 Czerwiec 2005 Share Napisano 21 Czerwiec 2005 bardzo fajnie Ci idzie, tylko dachowki chyba za bardzo zweziles. Co do reszty opini poczekam na calosc , albo conajmniej na wiecej cheers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzuq Napisano 21 Czerwiec 2005 Share Napisano 21 Czerwiec 2005 Prawda dachowka jest zle zmapowana ale jest to jeszcze do naprawienia na tym etapie - jezeli to nic nie da wymienie na nowa. Poza tym jest wypalona w stosu do calosci - postaram sie to przytonowac. Narazie w planie 3 razy 1024x1024. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakrotto13 Napisano 21 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2005 ok next bulding komentowac prosze ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacu666 Napisano 21 Czerwiec 2005 Share Napisano 21 Czerwiec 2005 Hmmm fajowy :). Tylko czy czasem wiatraki nie mają 4 skrzydeł ? No chyba ze masz zamiar jesszcze dorobic :D. No i pamietaj, ze ta płachta na skrzydle musi byc z dwóch stron, a chyba nie jest patrząc na obrazki (bo to plane jak sie nie myle, nie ?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakrotto13 Napisano 21 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2005 tak plan ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sartr Napisano 21 Czerwiec 2005 Share Napisano 21 Czerwiec 2005 kto to wkoncu zamieszcza te prace rzuq czy kakrotto??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 21 Czerwiec 2005 Share Napisano 21 Czerwiec 2005 Poza tym fajny. sartr - obaj ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakrotto13 Napisano 21 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2005 sartr - ja zamieszczam modele a rzuqu texturuje ;] chcielismy to do oddzielnych dzialow dac ale szkoda sie z tym bawic ;] empeck - dzieki za podpowiedzi z ta krata wlasnie nie wiedzialem co do konca zrobic bo ona sama zajmuje prawie polowe ilosci polygonow . Dach mial byc troche wygiety tylko zapomniaelm to zrobic , ale chyba tego nie zrobie tylko tak jak sugerujesz usune ta linie bo tak chyba tez dobrze bedzie wygladal ;).co do laczenia tych 4 boxow i konstrukcji tej "korby" to chyba zostawie tak jak jest bo one i tak zbieraja niewiele poly ;) pozdro all Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatred Napisano 21 Czerwiec 2005 Share Napisano 21 Czerwiec 2005 tam na tym dachu to bym sugerowal zostawic ale bardziej zalamac(obsunac takie jak jest bardziej do dolu to da taki fajny cartoonowy character, o reszcie Empeck napisal... jak bys bardzo kcial wyluskac wiecej poly to mogl bys sie pobawic z tym murkiem jescze :) ogolnie bardzo fajnie, jak poprawisz te neiktore rzeczy to bedzie ejscze lepiej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakrotto13 Napisano 21 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2005 Hatred problem w tym ze to nie ma byc cartoonowy styl ;] . Smigla zem poprawli ;D ubylo jakies 800 trianglesow:lol: ,ale nie zamieszcze screena bo bez textur to zawiele sie nie rozni od obecnego tu modelu .... dzieki za komentarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzuq Napisano 23 Czerwiec 2005 Share Napisano 23 Czerwiec 2005 na weekend przewiduje deadline - za dlugo sie to ciagnie - dach do wymiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por@szek Napisano 23 Czerwiec 2005 Share Napisano 23 Czerwiec 2005 Co do mlyna, na moje troche proporcje leza, chodzi mi o drzwi oraz te walki drewniane przed wejsciem, ale moze mi sie tylko wydaje. Taki detal, ogolnie jak sie zastosujesz do uwag eMPeck'a (siemka stary :P ) to powinno byc good. Rzuq, sadze rozsadnym jest przemapowac i namalowac jeszcze raz texture dachu. Podobaja mi sie twoje texturki , tak trzymac. Jedynie kolor tych cegiel bym zmienil, moze czerwony, taki wyblakly bylby dobry?? Cheers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakrotto13 Napisano 23 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2005 wiesz to ma byc dosyc duzy wiatrak wiec proporcje sa chyba ok :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 24 Czerwiec 2005 Share Napisano 24 Czerwiec 2005 elo Por@szek. Opaliłeś się już? Co do texturek to się zgodzę z Por@szkiem - mi też się podoba to co się zaczyna dziać. Ale mi biało-szare cegły nie przeszkadzają ;) Dawajcie więcej, bo przyjemnie popatrzeć. *666 post* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatred Napisano 24 Czerwiec 2005 Share Napisano 24 Czerwiec 2005 nom texturki sie wyrabiaja powoli :) [offtop]Empeck teraz nie postuj nic przez 666 dni :)[/offtop] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzuq Napisano 24 Czerwiec 2005 Share Napisano 24 Czerwiec 2005 hmm - podsumowanie na dzis - bede wypiekal tekstury wiec efekty koncowe beda wygladaly mniej wiecej tak jak ponizej, jutro zamiezam skonczyc calosc, w niedziele rozpoczne mlyn dzieki za koment Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 25 Czerwiec 2005 Share Napisano 25 Czerwiec 2005 Będziesz piec skylight? W sumie dobry pomysł :) Tylko uważaj by domek dobrze wyglądał w pełnym słońcu i w nocy w silniku (nie wiem czy macie zmianę pór dnia) Dobra robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzuq Napisano 25 Czerwiec 2005 Share Napisano 25 Czerwiec 2005 Planujemy zmiane pory dnia - stad chce tylko delikatnie przycieniowac zaglebienia - mozna to zrobic w dowolnym momencie wiec ostateczne szlify nastapia w chwili exportu. Poki co tylko zajawka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatred Napisano 25 Czerwiec 2005 Share Napisano 25 Czerwiec 2005 nom ale jak masz zmapowane ze kazdy plane jest zmapowany innym miejscem w texturce? bo jesli nie to bedziesz troszke musial sie naglowkowac zeby dobrze wypiec :) ale da sie bo juz to probowalem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurt_hectic Napisano 25 Czerwiec 2005 Share Napisano 25 Czerwiec 2005 updata lepszy,, . jak widze te modele, to az mi slinka leci aby je otexturowac, fajne sa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzuq Napisano 25 Czerwiec 2005 Share Napisano 25 Czerwiec 2005 Pominalem polowki dachu ktore sa symetryczne wzgledem swiatla padajacego pionowo w dol - reszta siatki ma swoje osobne miejsce - stad jej spora pobj ale mam nadzieje ze koncowy efekt to wynagrodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi