Napisano 28 Czerwiec 200519 l Witajcie Postanowilem przylaczyc sie do bitwy. Bitwe ta traktuje jako dobra lekcje. Jest duzo czasu wiec nic i nikt mnie nie bedzie pospieszal. Ogolnie praca moja bedzie przedstawiac pioniera lotnictwa, ktory podobnie jak Ikar bedzie chcial wzbic sie ku przestworzom jednak po lekkim oderwaniu sie od ziemi i tracac grunt pod nogami (przepasc) zobaczy ze jedno ze skrzydel hmm ulamalo sie. Przerazona mina i odleglosc do ziemi => wydaje mi sie ze dobrze zrozumialem temat... Postaram sie dzis juz cos wstawic. Zycze Wszystkim powodzenia w Bitwie!!!
Napisano 28 Czerwiec 200519 l Autor pierwszy render - oczywiscie wszytsko powoli bedzie sie zmieniac bo cala scene mam w glowie ;) .
Napisano 30 Czerwiec 200519 l te skrzydlo bedzie w taki sposob ulamane czy bedzie to troche inaczej wygladac ?
Napisano 30 Czerwiec 200519 l Lukasz2244 -> w takim momencie warto zastanowić się nad miejscem skąd kamera ma pokazywać to co stworzysz. Jakoś pokazać tą przepaść jak i lotnika. Witam w Bitwie, powodzenia :)
Napisano 30 Czerwiec 200519 l Jak zobaczylem screena to wzbijajacy sie szkielet w gore od razu skojarzyl mi sie z papierowym samolotem, takiego zawsze jak sie pusci to wzbija sie przez moment, a za chwile spada szybko w dol. Taka koncepcja nie byla by doslowna, a tez przedstawiala by moment krytyczny pilota, ;] w koncu nie przewidzial takiej opcji.
Napisano 30 Czerwiec 200519 l Autor _kuba_ - postaram sie wstawic nowe rendery jutro, bo dzis juz nie dam rady ;) ZiBi_PL - skrzydlo bedzie zlamane tak by przekrzywic "lotnika" w prawa strone. czyli co za tym idzie cala lewa strona lotni czy jakos tam to mozn nazwac bedzie odbiegac od orginalu. Leru - wiem wiem ale widzisz zawsze z tym mialem problemy :(. Dziekuje :) Obywatel - :) mogles tak to odniesc. Moja dziewczyna patrzyla dzis na to i nie wiedziala co to jest :) Dziekuje za posty
Napisano 2 Lipiec 200519 l taka mała uwaga, jeżeli końcówka skrzydła oderwała się do góry to raczej to skrzydło powinno być na dole, teraz nie wygląda to przekonująco... temat ciekawy, powodzenia :)
Napisano 5 Lipiec 200519 l Autor dodalem troszke ale mecze sie nad postacia "Lotnika" i nie mam zabardzo pomyslu na wykonanie :( ale czasu duzo wiec moze sie uda
Napisano 5 Lipiec 200519 l fajnie by wygladal lotnik z II wojny, taki w brazowej kurtce z korzuszkiem,obcisle spodnie, buty i gogle :D + czapka pilotka.
Napisano 5 Lipiec 200519 l jeśli klimat będzie taki jaki myślę że będzie, to miodzio ;) zalatuje mi ten "lotok" Vincim, więc może jeszcze wskoczyć bardziej na te klimaty? czysto teoryzuję:)
Napisano 5 Lipiec 200519 l dalabym swiatlo od innej strony, zeby cien samolota nie przypadl dokladnie na pomost. jakos mi sie nie widzi konstrukcja skrzydla. ladny pomost.
Napisano 5 Lipiec 200519 l Autor ZiBi_PL taki mam zamiar ale niebardzo wiem jak taki pilot wygladal - szukalem w necie ale jakos nie moglem znalesc :( r2d2 - postaram sie :) Ania C co jest nie tak z ta konstrukcja skrzydla (mile widziana podpowiedz) - tylko tyle Ci sie podoba "pomost" :P
Napisano 6 Lipiec 200519 l domek też mi się podoba, tylko sam saomolot niebardzo, a w płocie powykrzywiaj kilka desek. skrzydło: ten zaokrąglony schodek metr od środka - po co? utrudnia tylko zbudowanie skrzydła, zwłaszcza jeśli w tamtych czasach technika nie była jeszcze bardzo posunięta. poprzeczki na skrzydle są moim zdaniem rozmieszczone bez planu, jakoś tak przypadkowo. wykrzywiłabym (bend) skrzydło lekko do góry (końce), bo z taką konstrukcją raczej nie będzie na tyle stabilne żeby zostać idealnie prosto. ewentualnie dodałabym jakieś sznórki, ale nie jestem lotnikiem, więc nie pytaj czy to co mówię ma sens.
Napisano 6 Lipiec 200519 l wszystko ok, ale samolot wygląda jak by był z papieru ( tektury ), ogólnie praca fajna, ale kto by chciał mieć domek na takiej skarpie? :) pozdrawiam
Napisano 6 Lipiec 200519 l czy ten samolot startuje z tej wioski? i ten domek chyba sie osunie przy pierwszym lepszym wietrze. I czy ta dziura w jednym ze szkrzydeł to celowe działanie czy jakiś błąd. Jeśli startuje ten samolot z tej wioski to czy nie powinien byc w nieco innej pozycji? Tak po za tym praca bardzo fajna i trzyma klimat.
Napisano 6 Lipiec 200519 l tak - urban ma rację powinna być inna pozycja tego samolotu, nawet ją znalazłem: tj. 28-06-2005, 23:17 - twój post z 2 renderkami, pozdrawiam
Napisano 6 Lipiec 200519 l Autor Zgadzam sie z Wami, ale jak ustawie lotnie w pozycj wyjsciowej czyli w ujeciu tak jak w 2 poscie to nie oddam tego o co mi chodzi. Ale biore sobie Wasze uwagi do serca. wiec jeszcze pomysle na tym.
Napisano 16 Lipiec 200519 l AniaC choc jak mówi nie jest lotnikiem..ale kilka madrych rzeczy powiedziała...:) moze Lukasz powinienes poogladac rysunki Otto Lilienthala ( nie wiem czy napewno tak sie pisze to nazwisko)..on robił na przełomie xix i xx wieku bardzo ładne lotnie z drewna i płótna...moze ci cos podpasuje..to apro po uwagi o konstrukcji skrzydła:)
Napisano 17 Lipiec 200519 l I broń panie Boże żebyś w finalnej scenie używał gotowych drzewek z Maxa. TRza je zrobić samemu i basta