Falcrum Napisano 29 Czerwiec 2005 Share Napisano 29 Czerwiec 2005 Witam Mam zamiar wykonacenę rodem ze świata Warhammera 40000. Nie mam konceptu ( w postaci grafiki) do końca jak to będzie wyglądao, ale w przyblizeniu: Połączone siły Space Marine i Imperial Guard atakują bazę Orków, gdzies w zrujnowanym mieście. Dużo akcji, krwi, dymu, pocisków, ognia, wojaków... Moja scena będzie przypominac tą: Główne modele, które będą w scenie to: - Baneblade (Impreial Guard) - Dreadnought (Space Marines) - Ork Pozdr |V| MODELE |V| http://www.max3d.pl/forum/attachment.php?attachmentid=21228&stc=1&d=1128437485 http://www.max3d.pl/forum/attachment.php?attachmentid=21229&stc=1&d=1128437485 http://www.max3d.pl/forum/attachment.php?attachmentid=21230&stc=1&d=1128437485 http://www.max3d.pl/forum/attachment.php?attachmentid=21227&stc=1&d=1128437485 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valery Napisano 30 Czerwiec 2005 Share Napisano 30 Czerwiec 2005 ooooooo mi to przypomina tylko lekko zmodyfikowaną wersje brytyjskiego czołgu mark1 z pierwszej wojny świtowej. chodzi mi o twoj render bo tamten drugi obrazek to juz zupełnie inną maszynę przedstawia :) EDIT: ty zresztą widze wiesz jak wyglada ten czołg bo widze ze juz go modelowałeś :p :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 30 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2005 Modelowałem wcześniej British Mark 8 :D Podobny nieco jest do tego co tu wymodelowałem...ale juz niedługo dodam reszte i juz podobieństwo nieco zagaśnie...:) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerzy Chodor Napisano 30 Czerwiec 2005 Share Napisano 30 Czerwiec 2005 MAJKER Witam. Tak jak wspomniał wyżej Falcrum dołą czam mały renderek z etapu modelowania Troopera :d . Otoz jest to moj pierwszy Post i dopiero sie zarejestrowałem... hehe Pozdraiwam http://img131.echo.cx/img131/7650/popiersie124hg.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 30 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2005 Update: Posiedziałem troche. Dodałem: -wiezyczke -troche pancerza -lampy -granatniki -wlaz od tylniej strony wiezyczki karabinow - i pare jeszcze detali... Jutro zabieram sie za: zbiorniki paliwa i gasienice :D PS. Concept art sceny końcowej będzie w najblizszym czasie... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 30 Czerwiec 2005 Share Napisano 30 Czerwiec 2005 witam Panów w Bitwie i Ciebie, Jerzy Chodorze, na forum :) sam początek i już fajnie ;) powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 30 Czerwiec 2005 Share Napisano 30 Czerwiec 2005 no fajnie ale szkoda że to 40'stka jakoś bije zimnem od tej liczby przy nazwie Warhammer ale i tak b. dobrze życze powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerzy Chodor Napisano 30 Czerwiec 2005 Share Napisano 30 Czerwiec 2005 Dzięki Leru .. Damy z siebie jak najwięcej. Za jakis czas zarzuce nowe rendery. Zdradze moze ze niedlugo zarzuce próbne renderki żołnierza plus modele otoczenia ... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 1 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2005 UPDATE: - poczatki srodkowej czesci pojazdu -gasienice ( chyba jeszcze nad nimi popracuje, bo wygl daja jakoś....nieciekawie od wewnętrznej strony :| ) - wiezyczka z karabinami w centralnej cześci Wieksza wersja: http://img295.exs.cx/img295/7574/baneblade010f4kh.jpg Widoczek z Maxa: http://img296.exs.cx/img296/1980/baneblade0040hf.jpg Jutro kolejne elementy ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 1 Lipiec 2005 Share Napisano 1 Lipiec 2005 Swietny klimat i bardzo dobry modeling. Czekam na kolejne updaty z niecierpliwoscia. pozdrawiam i powodzenia zycze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 1 Lipiec 2005 Share Napisano 1 Lipiec 2005 podoba mi się twój nacisk na szczegóły, wszystko pasuje, a w parze z super modelingiem tworzy ciekawą kompozycję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 1 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2005 Dzięki RA i hkropinski za dobre słowa. Dziś robie sobie przerwe. Jutro zabiore sie za kolejne elementy. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 3 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2005 UPDATE: - srodkowa część została znacznie wyskalowana i przerobiona - wielkie działo ( niezbędne będą poprawki w tylnej części, choć i tak w końcowej scenie nie będzie tego widać :P ) - zbiorniki paliwa - układ wydechowy - chłodnice silnika - drobne detale RENDER: SIATKA: Doszedłem do wniosku, ze w scenie końcowej to nie będzie jedyna "maszyna bojowa". Zamierzam po wymodelowaniu tego czołgu zabrać sie za Dreadnought'a, ktory takze znajdzie woje miejsce na scenie. Prawdopodobnie poza piechota (ktora modeluje Majker), "powolamy do życia" takze bohatera-comandera ( ktora postać...narazie niewaidomo). Scena końcowa prawdopodobnie będzie okraszona sporą akcją, wiec taka ilość modeli będzie niezbędna. W tym momencie Majker zajoł się modelowaniem budynkow otoczenia. Efekty zobaczymy na dniach. Trooper narazie poszedł w odstawke ( ale nie na długo :D ). Jutro zabieram sie do wymiany gąsienic na grubsze i wysadzone większa ilością detali ;). Ponadto mam zamiar skończyć modelowac wszystko po za gowną wiezą:D No to byłoby na tyle news'ów na dziś. Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 3 Lipiec 2005 Share Napisano 3 Lipiec 2005 hehe no no no, ladnie zazyna sie to prezentowac, bardzo dokladnie wykonany, az sie boje co bedzie dalej,,,: ], ile to ma poly? do tej pory, hehe aaa pytanie,, gasienice sa pod pancerzem, czy tylko w widocznych miejscach: }?,,pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 3 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2005 :D...Dalej będzie jeszcze wiecej detali !! hehehe. Poly uff...:/ ponad 100tys (ale i tak wycinam wszedzie gdzie nie widać polygony :| ). Jak domodeluje wszystko to postaram sie jeszcze nieco odchudzić ;). Gąsiorki sa oczywiście tylko w miejcach widocznych, ale gdyby zaistniała potrzeba ( albo gdy by m odbiło, bo sporo maja poly :P ) moge je dorobić i daje wam głowe, ze by pasowały ;) hehehe... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asfalton Napisano 3 Lipiec 2005 Share Napisano 3 Lipiec 2005 wyglada imponujaco, czy to jest renderowane MentalRay'em? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 3 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2005 THX. Nie, renderuje zawsze VRay'em :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 3 Lipiec 2005 Share Napisano 3 Lipiec 2005 no cóż można powiedzieć ...So far , so good. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 3 Lipiec 2005 Share Napisano 3 Lipiec 2005 no bardzo fajnie to wyglada, szczegolnie te nity robia robote Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 3 Lipiec 2005 Share Napisano 3 Lipiec 2005 Aaaaa!!! Cudowne. Wprawdzie nie ma tu jakis przesadnie trudnych czesci do modelowania (z calym szacunkiem), ale wyglada pieknie. ;) Jeszcze Dreadnought dojdzie... prawie orgazm. :P Jak tekstury beda takie jak model, to bede spokojny o final. :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 3 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2005 Dzięki za komenty :) RA - Masz racje, nie ma wiekszego probolemu z modelowaniem. Same proste bryły. Własnie dlatego lubię robić pojazdy wojskowe :D Nie przesadzaj z tym finałem...do niego jeszcze długa droga, a konkurencja nie śpi..:D Teksturki...juz sie boję :P Zabieram sie do roboty :) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 3 Lipiec 2005 Share Napisano 3 Lipiec 2005 No model pikny !! Boje sie nawet pomysleć jak ja bym go zepsuł jak byś mi go dał do otexturowania :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 3 Lipiec 2005 Share Napisano 3 Lipiec 2005 Proste bryły, czy nie - wygląda to bardzo efektownie i robi należyte wrażenie - gratuluję i czekam na więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 3 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2005 UPDATE: Tym razem minimalne ( ciazki dzień na modelowanie :| ) - kolejne 2 rury wydechowe - poprawki na chłodnicy silnika - wizjer za działem - troche pancernych pyt - i to co mi najwiecej czasu zajeło - poprawa gsiorkow. Poczatkowo kombinowałem zupenie nowe, ale potem doszedłem do wniosku ze przerobie te co mam...i chyba przy nich juz zostane. Render: Sorki, ze tak mało. Jutro będzie więcej ;) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 3 Lipiec 2005 Share Napisano 3 Lipiec 2005 super fajny czołg :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 3 Lipiec 2005 Share Napisano 3 Lipiec 2005 no niezle niezle, a to na 1 czy 2 plan :D?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 3 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2005 THX Hehe...szczerze mowiąc tak 1/2 plan...:P Jutro Majer pokaze coś...nie zdradzam jeszcze szczegółow...:P Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 3 Lipiec 2005 Share Napisano 3 Lipiec 2005 Nie no mi się płakac chce jak to widze i ze wzruszenia (warhammer) i z zazdrości (model) ale nic czekam na tekstury wtedy napewno ujżycie nekrolog AGmakontsa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 3 Lipiec 2005 Share Napisano 3 Lipiec 2005 Ooo trzymam kciuki, bo lubie klimaty WH40k ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 4 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2005 AGmakonts - hehe...tylko kto tu zaplaci za pochowek? :P Update: - nic wielkiego, poprostu poczatki głownej wiezyczki :P Render: Jak nic mi jutro nie będzie przeszkadzało, to skończę modelować :) Za teksturowanie zabiore sie po wymodelowaniu Drednougth'a :D Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bojar Napisano 4 Lipiec 2005 Share Napisano 4 Lipiec 2005 Ładny czołg nie chciałbym się z takim spotkać na ulicy :) dobra robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 4 Lipiec 2005 Share Napisano 4 Lipiec 2005 A ja wrecz przeciwnie. ;) Pozwiedzalbym troche. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 4 Lipiec 2005 Share Napisano 4 Lipiec 2005 Cóż ja moge więcej napisać, jest super a był bym zapomniał zamawiam (jak już teksturki będą) tapetke jakąś fajną w 1024 ;) hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 4 Lipiec 2005 Share Napisano 4 Lipiec 2005 Czołg świetny - czuję się bardzo zagrożony z racji takiej że sam muszę wymodelować czołg bądź też kanonierkę - z Tobą nie mam szans :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urban Napisano 4 Lipiec 2005 Share Napisano 4 Lipiec 2005 świaetny czołg bardzo mi sie podoba trzyma klimat dużo szegułów nie moge się doczekać następnych postów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madman1987 Napisano 4 Lipiec 2005 Share Napisano 4 Lipiec 2005 Może i będę wieprzu, ale ja tam nie rajcuje się kopiowaniem figurek, fotek itp. Choć ful szacun za wierność co do oryginału bo figurkę akurat widziałem na realu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerzy Chodor Napisano 4 Lipiec 2005 Share Napisano 4 Lipiec 2005 Witam Szanownych forumowiczów. Oto mój obiecany update :D Więc tak Zarzucam dziasiaj renderka Żołnierzy , którzy są w stępnym etapie modelowania. To sa ogólne wersje robocze.. dużo jeszcze przed nimi czeka... PLanowane sa zmiany co do górnej części chełmów oraz przednich osłon Kamizelek yhym.. Oraz zarzucam renderka .. Budowli która bedzie wkomponowana w scenerii z innymi sarymi.. poburzonymi budowlami .. Klimat bardzo mroczny ... hehe .. ups i tak juz dużo zdradziłem .. a tutaj budynek we wstepnej fazie modelowania Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 5 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2005 Bojar - Raczej takich cacek to nie zobaczysz w rzeczywistym świecie....na szczęście :P RA - Narazie to mozesz zwiedzać ten temat...:P AGmakonts - Nie ma sprawy :) Będzie tapetka :D ArTooRo - :) Działaj i nie patrz sie na mnie. Wkońcu to zabawa ( ja tak tą bitwe traktuje) i nauka. :) urban - Dokładnie o to chodzi. Duzo detali...tak jak to jest w świecie Warhammera :D r2d2 - w sumie miałem robić coś własnego projektu, jednak gdy pograłem sobie troche w Warhammer 40000: Dawn of War... zakochałem sie w maszynach z tego świata. Postanowiłem wymodelowac BaneBlade :). Regulamin nie zabrania wzorowania sie na fotkach, czy tez modelach...Pozatym jak pewnie zauwazyłeś, to nie jest wierna kopia tego modelu...pozmieniałem troche...według własnych upodobań :P Majker - super, ze update dałeś :D Moje zdanie znasz... Z mojej strony musze powiedzieć, ze mogę przez pare dni nie dawać updatow - chyba zachorowałem i dosownie nie mam sił siedzieć przed komputerem :/ Spokojnie to tylko kwestia 2-3 dni ;) Pozdrawiam !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 5 Lipiec 2005 Share Napisano 5 Lipiec 2005 Zyczymy zdrufka. ;) Ciekawy ten budynek i postacie Panie Jerzy. :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 5 Lipiec 2005 Share Napisano 5 Lipiec 2005 podoba mi sie budynek, tylko czy ta dziura nie jest zbyt regularna? idealna elipsa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerzy Chodor Napisano 5 Lipiec 2005 Share Napisano 5 Lipiec 2005 RA - dzięki , ale jak wiadomo :> Duzo jeszcze czeka te postacie. PLanuje za okolo tydzien skonczyc modeling żołnierzy. Pojutrze zarzuce renderka skonczonej budowli. Ania C- Dziękuje za uwage, zgadzam sie z Toba ze rzuca sie w oko ta elipsa. Zastosowana Operacja Boola :D:D Planuje odpowiednio zarzucic kosmetyczke tej budowli. (Jak wspomnialem wyżej wstępny etap) Co odpowiednio doda efekt Zniszczenia. :) Niedługo zrobie upgrad'a z nowymi renderami :) Pozdrawiam i Dziękuje za posty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bojar Napisano 6 Lipiec 2005 Share Napisano 6 Lipiec 2005 Hmmm tak myśle nad tą dziurą jej kształt powinien zależeć od rodzaju broni, która go spowodowała ... np. plazma mogła by wytopic w budynku taką dziurę tylko trzeba by dodać coś ala stopiony metal na jej końcach :) powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 6 Lipiec 2005 Share Napisano 6 Lipiec 2005 ładny budynek, podoba mi się już teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerzy Chodor Napisano 7 Lipiec 2005 Share Napisano 7 Lipiec 2005 Witam :) Mały upgrade zwiazany z modelowaniem budowli. Zarzucam juz poprawiona wersje pierwszego budynku... (w sumie jeszcze male porawki zostana naniesione w wersji finalnej). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 7 Lipiec 2005 Share Napisano 7 Lipiec 2005 No ladnie ladnie. A czy macie moze szkic sytuacujny, tzn. plan z boxow jak to mniej wiecej bedzie wygladac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerzy Chodor Napisano 7 Lipiec 2005 Share Napisano 7 Lipiec 2005 RA- Przed tym jak zaczelismy Tworzyć modele, szukaliśmy pomysłów jak usytuaować główną jednostke bojową:d Mamy kilka pomysłów na układ.Jak skonczymy modeling. zaczniemy komponować. Co chwile dochodzą nowe pomysły że lepiej wyglądałoby to w takim układzie a potem w innym. Chcemy mieć na poczatku baze modeli a potem je zakomponować :) ... i jescze ewetualnie coś dodatkowego domodelować :) ... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 8 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2005 RA - Kompozycyjny koncept zrobimy jak skończymy podstawowe modele ( BaneBlade, Drednougth, Budynek i Trooper). Podem to wszystko sie ustawi tak jak w końcowej scenie i dorobi reszte otoczenia...Narazie modeling... Wlaściwie powtarzam słowa Majkera...heh...:P Ja wracam juz powoli do modelowania. Musiałem zrobić sobie małą przerwę, by trochę odpoczać od komputera. Właściwie to juz od 2 dni powracam, ale ciągle coś innego zajmuje mi czas. tak więc nie mam wiele nowego do pokazania. Update: - wieksza wieza o 30% - detale na wiezy... Zmieniam nazwę tematu na hasło, które jest mottem Imperial Guard ( do tej nacji nalezy BaneBlade): "For the Emperor!" Pozdrawiam !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 8 Lipiec 2005 Share Napisano 8 Lipiec 2005 no niezle :] mam nadzieje ze myslicie nad texturowaniem bo z tymi kulkami bedzie ciezko, zagrajcie w "down of war" i zróbcie zgraje terminatorów kolo czolgu:] praca naprawde dobra, nie wiem w jaki klimacie chcecie ja utrzymac, namawiam do troche mroczniejszego niz wh4k, cos takiego jak to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 8 Lipiec 2005 Share Napisano 8 Lipiec 2005 bardzo ladnie Wam idzie, ja mam pytanko czy mozecie wrzucic siatke tego zniszczonego budynku lub pare screenow z tego jak powstawal? :). dawac dalej chlopaki wojaki !:) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imprecis Napisano 8 Lipiec 2005 Share Napisano 8 Lipiec 2005 Super !! Idzie wam świetnie, jak narazie jesteście w scisłej czołówce :) Dołaczam sie do prosby Pioniera :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi