Bzyku Napisano 7 Lipiec 2005 Autor Napisano 7 Lipiec 2005 Tnx to ja tak ogolnie conieco kome lakier tak sie za bardzo bawilem ale mi sie niechcialo powtarzac renderka bo to pare godzinek :) ale ogolnie lakier ma tez od frontu dosc spore odbicia zaleznie od chyba producenta wiec testowalem choc nie wyszlo to najlepiej przy niebieskim :) a co tu zdradzac falloft w reflect i w shellacu standardowy mat w ustawionym spectacularem czy jak sie to tam pisze ;). Remedy no costy Citroen C5 jest ladny pewnie znowu kwestia gutu :D. I na zamkniecie projektu tak juz oficjalnie RRRRRodzynek w kolorze milanored dlamnie to tuning i to sliczny fabryczny za drobna doplatą, a nie jakies tam paskudzenie pieknego samochodu jakimis badziewnymi spoilerami itp. :D
GRiPi Napisano 7 Lipiec 2005 Napisano 7 Lipiec 2005 no w tym kolorze to ta honda wyglada najbardziej soczyscie, spojlerek tez niczego sobie, felgi bardziej mi sie chyba podobaly poprzednie, ale oczywiscie te chyba tez sa bezbledne ;) a co do tunowania: imho wszystko zalezy od stylu w jakim to sie ten tuning robi. wozy od profesjonlnych firm, ktore nie niszcza, a podkreslaja charakter wozu sa jak najbardziej ok. zreszta popatrz na tuning walda lamborghini(fotke znajdziesz w moim watku), wedlug mnie jest po prostu swietny :)
Jedistef Napisano 8 Lipiec 2005 Napisano 8 Lipiec 2005 Teraz, kiedy dałeś zbliżenie, widzę niedociągnięcia wspomnianego materiału (co nie znaczy, że jest świetny). Moim zdaniem powinien lepiej odbijać światło. Dzienx za uwagę.
Hindus Napisano 8 Lipiec 2005 Napisano 8 Lipiec 2005 jest świetnie i w końcu cieszy ujęcie choćby takie jak to http://img86.imageshack.us/img86/4995/hondaintegratyper16ar.jpg znów gratulacje ;)
Shogun 3D Napisano 8 Lipiec 2005 Napisano 8 Lipiec 2005 Hmmm, a mnie zawsze zastanawiało, czy w ogóle można stworzyć taką teksturę farby, aby przy dużym zbliżeniu widać było charakteystyczne dla farby metallic drobinki, i zrobić je na dodatek w ten sposób, by migotały one przy animacji tak, jak w rzeczywistości...?
polka dot Napisano 8 Lipiec 2005 Napisano 8 Lipiec 2005 super pieknie :* ale.. albo lakier do dupy albo studio kiczowate
Bzyku Napisano 9 Lipiec 2005 Autor Napisano 9 Lipiec 2005 Lakier hym ten jest prosty bo chcialem szybkie rendery itd. a co zrobic by wygladal leiej napewno duzo napewno pobawic sie oswietleniem by samochod niebyl rowno oswietlony w diffuse wrzucic fallofta shadow/light itp i sie bawic napewno musia by byc jakis minimalny bump bo lakier niejest idealnie gladki i tak mozna bawic sie bez konca drobinki tez sie da zrobic napewno i ile ktos lubi sie bawic bez konca w shellacki maski . Kome jakie studio pseudo studio na planie :D.
hkropinski Napisano 9 Lipiec 2005 Napisano 9 Lipiec 2005 ja bym zmienił ten lakier na bardzie czerwony i mocniej odbijajacy światło, ale to nie zmienia faktu, że ten jest bardzo dobry i tylko dodać mu trochę bumpa jak już Bzyku napisał, ogólnie super, pozdrawiam
kingwins Napisano 9 Lipiec 2005 Napisano 9 Lipiec 2005 cholera jasna... a mialem tu nie zagladac, wpedzasz mnie w komplexy :) Uklon do samej ziemi
JmTm00 Napisano 9 Lipiec 2005 Napisano 9 Lipiec 2005 Piekne, bardzo sliczne jak dla mnie...ale takie jest,hm...bez pomyslu?
JmTm00 Napisano 9 Lipiec 2005 Napisano 9 Lipiec 2005 ...zeby nie bylo ze nie doceniam warsztatu, nie nie...chodzi mi tylko o to ze mozna bylo zdjecie zrobic prawdziwego samochodu i efekt ten sam...
SansSerif Napisano 9 Lipiec 2005 Napisano 9 Lipiec 2005 ...zeby nie bylo ze nie doceniam warsztatu, nie nie...chodzi mi tylko o to ze mozna bylo zdjecie zrobic prawdziwego samochodu i efekt ten sam... taa, bzyku bawi się nurbsami przez kilka miesięcy i pieprzy tygodniami z renderem tylko dlatego że nie ma cyfrówki od kogo porzyczyć :]
Pawelkos Napisano 9 Lipiec 2005 Napisano 9 Lipiec 2005 co to duzo mowic model perfect jak zwykle zreszta, co do renderu to tez mi sie podobaja takie ala studyjne, nie podobaja mi sie natomiast materialy felg, wydechu a szczegolnie lakieru a tlumaczenie ze : lakier jest dostosowany do tego co ma sie wnim odbijac do mnie nie przemawia, moze dlatego ze nie do konca je rozumiem ;) Gratuluje kolejnego skonczonego (swietnego) modelu pozdro
Bzyku Napisano 9 Lipiec 2005 Autor Napisano 9 Lipiec 2005 hehe lubie takie teksty serio rozbawiaja mnie :) jmtm00 wiesz nie sztuka jest zrobic zdjecie a tymbardziej takie sredniej jakosci bo ja tam na fotografi sie nieznam a zrobic model to juz jest inna bajka dwa nigdy ale to nigdy nie widzialem na oczy "Acury" a co dopiero RSX honde widzialem i to niejedna ale integry hym nigdy raczej chyba ze jakas starego typu..SansSerif moze bo jest zboczony i siedzi sobie taki i dlubie :D
Hindus Napisano 10 Lipiec 2005 Napisano 10 Lipiec 2005 nie widziałem czy pisałes także sory jak coś - ile poly wyszło ?
Bzyku Napisano 10 Lipiec 2005 Autor Napisano 10 Lipiec 2005 wiec 790.000 ma acura typeS, 800.000 honda typeS, a 820.000 ma typeR.
polka dot Napisano 10 Lipiec 2005 Napisano 10 Lipiec 2005 haha :D no z tym bumpem to sie da bawic nawet ten smieszny metalic probowalem zrobic ale sie pogubilem w szelakach i mixaxh :D pokaz siatke tej drugiej felig, swietna jest
AGmakonts Napisano 10 Lipiec 2005 Napisano 10 Lipiec 2005 n, racja druga fela b. ładna. Podziwiam Cie nie tylko za skilsy ale i za cierpliwośc tyle poly! Jak j mam tyle to mi się ME włącza minute;P Czerwona mi sie chyab najbardziej podoba ale braku otoczenia to nie wybacze aż do śmierci.
Hindus Napisano 10 Lipiec 2005 Napisano 10 Lipiec 2005 haha nie ma otworów na tarczy i nie mów że tak ma być ;)
Bzyku Napisano 10 Lipiec 2005 Autor Napisano 10 Lipiec 2005 jak odpale rhino to zrobie zrzut siatki felgi a ten hindus jesli mowisz o tarczach hamulcowych to co wtym dziwnego masz kilka typow chlodzenia ukladu a dziurkowanie tarcze to naprawde rzadkosc w samochodach jest to bardziej typowe dla motocykli itp. samochody mają raczej poprostu tarcze podwojne a w szybkich furach dodatkowo nacinane...
Jedistef Napisano 10 Lipiec 2005 Napisano 10 Lipiec 2005 Aha, wszystko pięknie, ale zapomniałem o tradycji, czyli o wystawieniu oceny. Hmm... co to będzie... trudno, ale trzeba... chyba taka będzie najlepsza... tak... zdecydowanie tak... a więc... 8/10 - i dużo, i mało (byłoby 8.5 czy nawet 9 gdybym nie przyjrzał się dokładnie lakierowi - a tak: widziałem lepsze; więc te zaniżenie to po części moja wina - przepraszam)
Hindus Napisano 10 Lipiec 2005 Napisano 10 Lipiec 2005 nie nie no bzyku luz, żartowałem - musiałbym być poj......walony gdybym miał sie czepiać - jak dla mnie bijesz na głowe sub-zeusa a był moim idolem w kwestji modelingu samochodów :] co moge napisać ? 5stars i pokaz sie z tymi modelami na cgtalku to powinni dać wyróżnienie :]
JmTm00 Napisano 11 Lipiec 2005 Napisano 11 Lipiec 2005 Mnie mowic nie trzeba ze to nie sztuka zrobic zdjecie, a porownanie Twojej pracy do takowego mialo byc wyrazem uznania w naklad pracy...eh. Ale trzeba przyznac ze wiele jest sytuacji kiedy mozna sobie uproscic zycie...
Hindus Napisano 11 Lipiec 2005 Napisano 11 Lipiec 2005 dobra bzyku dasz render z jasnym(mocnym) zielonym lakierem ?
Bzyku Napisano 11 Lipiec 2005 Autor Napisano 11 Lipiec 2005 ejj hindus hindus gdyby mi sie chcialo :) moze jeszcze jakis render zrobie jak mi sie bedzie bardzo nudzic ale why green i to jeszcze mocny
Hindus Napisano 11 Lipiec 2005 Napisano 11 Lipiec 2005 [rgb - 151, 231, 3] no please :] na tapete pojedzie :]uwielbiam taki kolor i jeszcze do wozu będzie pasował :] coś z tego ujęcia http://img99.imageshack.us/img99/8146/acurarsxtypes12ha.jpg może troszke wyżej kamera :] bądz człowiekiem wstawiłeś taki model to sie nie dziw ;)
RuMuN Napisano 12 Lipiec 2005 Napisano 12 Lipiec 2005 Jestes poprostu boski :) trzymaj tak dalej albo nawet i lepiej :) // ŁaŁ //
SAIRAM Napisano 12 Lipiec 2005 Napisano 12 Lipiec 2005 Ja tam zawsze twierdzilem, ze Bzyku robi najlepsze samochody na forum...no i nie mam zamiaru tego zmieniac. Ehh, przypomniales mi tym UG, tam tez była taka fajna acura :D Gratulacje!!
karlos18 Napisano 12 Lipiec 2005 Napisano 12 Lipiec 2005 jak zwykle swietne wykonanie, ale ten material (niebieski lakier) powinienes troche bardziej dopracowac, jest taki, jak by to opowiedziec, aksamitny. ale to tak na marginesie. mam jeszcze jedno pytanie, jak zaczynales swoja przygode z nurbs'ami korzystales z jakis tutkow czy ksiazeczki? pozdrawiam
Bzyku Napisano 13 Lipiec 2005 Autor Napisano 13 Lipiec 2005 Tnx za komentarze i takie i takie :) dobra hindus niechce mi sie przynajmniej narazie nawet odpalac maxa no ale odpalilem rhino i kome siateczka felgi Rtypowej
GRiPi Napisano 13 Lipiec 2005 Napisano 13 Lipiec 2005 hej, bzyku, jak bedziesz robil nastepne autko, to pomysl moze o jakims egzotycznym bardziej, ferrari moze lamborghini, albo moze o swoim wlasnym concept carze, co ty na to? :)
Knysha Napisano 14 Lipiec 2005 Napisano 14 Lipiec 2005 Czy musze mowic cos wiecej :)? Bzyku kolejny raz pokazales klase :). (a poprzeczke coraz wyzej ustawiasz ;]). Pzdr :)
RA Napisano 14 Lipiec 2005 Napisano 14 Lipiec 2005 Tylko nie rob w przyszlosci Jaguara XJR, bo ja planuje go zrobic, a gdy Ty go zrobisz, to ja nie mam po co modelowac. :D pozdrawiam, fajna fela
DraB Napisano 14 Lipiec 2005 Napisano 14 Lipiec 2005 Eh, żebym kiedys ja taki poziom uzyskał :) pozazdroscic :)
Gość Raffaello Napisano 19 Lipiec 2005 Napisano 19 Lipiec 2005 Bzyku - Cztery gwiazdeczki! Nic dodać nic ująć! Mam pytanko jak uzyskałeś tak ciekawą teksturkę opony? Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi