andrzejp Napisano 4 Lipiec 2005 Napisano 4 Lipiec 2005 Bedzie to ujecie na rzucajaca sie w samobujczy skok kobiete... Calosc bedzie osadzona w orientalnej gluszy. Bohaterka skacze w nurt wodospadu. Oddajac swoje zycie toni wodnej. (zmiana tematu byla podyktowana zmiana koncepcji, wczesniej byla futurystyczna wizja skoku z budynku, jednak wydaje mi sie ze to bedzie lepsze) Co dzien bede wysylal kolejne updaty pracki, wiec wchodzcie ogladajcie i oceniajcie oczywiscie. Dzieki za opinie czy temat wydaje sie byc ciekawy i kontynuowac go wlasnie w ta strone...
Lukasz2244 Napisano 4 Lipiec 2005 Napisano 4 Lipiec 2005 Witaj Na wstepie: - wydaje mi sie ze temat pracy jest "moment krytyczny" a nie jak Ty napisales "punkt" popraw mnie jesli sie myle :P - temat fajny wiec czekam na dalszy update.......
JunioR Napisano 4 Lipiec 2005 Napisano 4 Lipiec 2005 no zobaczymy co z tego wyniknie, wiec czekam na pierwsze konkretne rendery :D
hkropinski Napisano 4 Lipiec 2005 Napisano 4 Lipiec 2005 Napisał andrzejp Mam dwie wersje mojej pracy: Pierwsza- czlowiek stoi na skraju przepasci i buja sie na jednym palcu jednej nogi Druga- ze stoi jest na skraju przepasci i zaczyna spadac w dol do drugiej wersji twojej pracy: to nie ma być animacja więc na jednym renderze nie może stać na skraju przepaści i na tym samym spadać w dół ogólnie fajnie, zobaczymy co zrobisz, powodzenia w bitwie, pozdrawiam
andrzejp Napisano 5 Lipiec 2005 Autor Napisano 5 Lipiec 2005 Jak widać zacząłem od twarzy. Myśle że skącze ją za jakieś dwa dni. Jendak już załączone screeny dają pogląd w jaką strone bede szedł. Mam nadzieje że wam się spodoba, no i czekam na jakieś uwagi. Pozdro All
Herman Napisano 6 Lipiec 2005 Napisano 6 Lipiec 2005 Hej - moim skromnym zdaniem - szkoda twojego, jak widać, niezłego talentu na tak denną i oklepną wersję zadanego tematu - spadanie, ciosy krytyczne czy też kupa w wc - jak dla mnie - totalny brak pomysłu...:)
andrzejp Napisano 6 Lipiec 2005 Autor Napisano 6 Lipiec 2005 Jak narazie to ciezko ocenic czy talent mam czy nie, ale screen z projektem fajny prawda :) staralem sie cale dnie... Sprawdzaj na stronce beda updaty tego co robie, jak sie nie spodoba, trudno.
andrzejp Napisano 7 Lipiec 2005 Autor Napisano 7 Lipiec 2005 Wlasnie koncze robotke nad czesciami twarzy. Jeszcze wymagaja drobnych korekt ale jak na pierwszy raz to chyba zle nie wychodzi. Najgorzej sie mecze jak widac nad nosem... Jutro w nocy dalszy update, wiec zagladajcie na stronke. Pozdro all
andrzejp Napisano 7 Lipiec 2005 Autor Napisano 7 Lipiec 2005 W tym updacie udalo mi sie znaczaco poprawic nosek ktory wczesniej wygladal jak u boksera wagi ciezkiej, ale teraz juz prawie jest dobry. Co myslicie o nim. Prosilbym o jakies uwagi lub pochwaly :) Pozdro all
andrzejp Napisano 8 Lipiec 2005 Autor Napisano 8 Lipiec 2005 Wlasnie zrobilem pierwsze oznaki powstajacej twarzy, wymaga jeszcze ona troszke pracy ale mysle ze to juz niezle wyglada :)... No a teraz do lozka bo mi sie wiecej nie chce i ... Pozdro all
Ania Napisano 8 Lipiec 2005 Napisano 8 Lipiec 2005 jakieś dziwne fałdy na policzkach, i nos wgnieciony. pokaż siatkę, myślę że być może masz źle ułożoną na policzkach.
andrzejp Napisano 8 Lipiec 2005 Autor Napisano 8 Lipiec 2005 jakieś dziwne fałdy na policzkach, i nos wgnieciony. pokaż siatkę, myślę że być może masz źle ułożoną na policzkach. Teraz rzucilem glowe + siatke z tej samej pozycyji powinno byc widac wiecej. A tak wogole to znaczacy update twarzy. Jeszcze wymaga podociagania niektorych lini, metoda prob i bledow, ale dam rade :)... Dzieki za wpis i narazie... Pozdro
RA Napisano 8 Lipiec 2005 Napisano 8 Lipiec 2005 hmm... wiesz co, poogladaj moze siatki glow (te naprawde dobre). Niezle siatki sa w ostatnich mini-bitwach. Naprawde warto - siatki ucza pewnych zdrowych nawykow w ukladaniu vertexow, itd. pozdrawiam
andrzejp Napisano 9 Lipiec 2005 Autor Napisano 9 Lipiec 2005 hmm... wiesz co, poogladaj moze siatki glow (te naprawde dobre). Niezle siatki sa w ostatnich mini-bitwach. Naprawde warto - siatki ucza pewnych zdrowych nawykow w ukladaniu vertexow, itd. pozdrawiam Dzieki za rade, przydalo sie. Nastapil lekki postep co do ostatniego updatu. No juz teraz moja glowa przypomina kobiete a nie co ostatnio :)
andrzejp Napisano 9 Lipiec 2005 Autor Napisano 9 Lipiec 2005 No i wlasnie skaczylem prace nad glowa :) (wreszcie) Efekt koncowy jest niezly zwazywszy ze robilem to pierwszy raz. Prosze jeszcze o ocene jak wam sie podoba. Do tego jeszcze w pozniejszym czasie przyjda teksturki wiec i makijaz bedzie :) Pozdro 4all 3d maniaka.
spinoza Napisano 10 Lipiec 2005 Napisano 10 Lipiec 2005 ...nos i jego okolice - przydało by sie nad nim popracowac ... troche bugów wyłazi i kształt jakiś mało przekonywujący ....daj jescze jakies inne ujęcia to bedzie można lepiej ocenić ...
andrzejp Napisano 11 Lipiec 2005 Autor Napisano 11 Lipiec 2005 ...nos i jego okolice - przydało by sie nad nim popracowac ... troche bugów wyłazi i kształt jakiś mało przekonywujący ....daj jescze jakies inne ujęcia to bedzie można lepiej ocenić ... Wlasnie poprawilem tak jak mowiles okolice nosa i oczu, wiem ze jeszcze bede musial pozniej popracowac nad tym troszke wiecej... jednak bede to robil w przy okazji tworzenia wlosow i nakladania teksturek, zaopatrzylem sie juz w dobry pluginek do tego (ale wiecej w pozniejeszym czasie :)) Narazie eksperymentuje sobie. Co wiecej moja kobitka :) juz ma rece (przynajmniej czesciowo), reszta jest zaslonieta (tzw. cenzurka) gdyz narazie pracuje nad nimi :P... PS. Jeszcze troszke to moja dziewczyna bedzie zazdrosna o ta komputerowa dziewczyne Bo zaczynam spedzac z nia duzo czasu, w szczegolnosci wieczory ;)... Pozdro all i dzieki za konstruktywne uwagi :) ktore zawsze sie przydaja...
andrzejp Napisano 13 Lipiec 2005 Autor Napisano 13 Lipiec 2005 Ciekawe jak wam sie podoba to co narazie zrobilem, jak chodzicie to napiszcie cosik, jak moj projekcik sie podoba. . . No a moja postac wzbogacila sie, oj wzbogacila sie. Nawet nie wiedzialem ze na to trzeba poswiecic tyle pracy. :) Pozdro all
Archangel Napisano 13 Lipiec 2005 Napisano 13 Lipiec 2005 proporcje proporcje i jeszcze raz proporcje...
Salvator Napisano 13 Lipiec 2005 Napisano 13 Lipiec 2005 ja na twoim miejscu poświęciłbym im jeszcze troszkę uwagi ;] postaraj się mniej wpatrywać w blueprinty, a więcej przyglądać się krzywiznom w perspektywie, zaoszczędzisz sporo czasu i efekt będzie przyjemniejszy dla oka.
andrzejp Napisano 14 Lipiec 2005 Autor Napisano 14 Lipiec 2005 proporcje proporcje i jeszcze raz proporcje... Teraz wydaje mi sie ze juz jest duzo lepiej co do proporcji no i moja kobieta nabiera ksztaltow tu i uwdzie :P Kolejny update ze screenami z kazdej strony ciala, mam nadzieje ze w tydzien skacze moja kobiete. Bo czas zabrac sie za jakies fajne teksturki, bo takaa troche szara jest. Pozdro all
andrzejp Napisano 17 Lipiec 2005 Autor Napisano 17 Lipiec 2005 No i stal sie koniec prac na juz cialkiem, no jeszcze tylko raczki zostaly. . . Teraz zaczynam robic teksturki. Planuje zeby zrobic fajny wzorek wokol oczu zeby mial to klimat nowoczesny z nutka fantasy, mam nadzieje ze dam rade. Nad kolorem wlosow jeszcze nie podjalem decyzji, narazie blond lub kruczo czarne (70%). . . A wogole to moja postac bedzie ubrana w zwiewna i przeswitujaca suknie, bedzie to super wygladalo, juz wiem o tym. . . Pozdro
Simple_man Napisano 18 Lipiec 2005 Napisano 18 Lipiec 2005 Głowa jest za duża, ogólnie zryte proporcje. Prfoil całego ciała jest zbyt płaski. Biobra są za wąskie, a pośladki przypominają raczej męskie, niż kobiece krągłości.
andrzejp Napisano 18 Lipiec 2005 Autor Napisano 18 Lipiec 2005 Moja postac bede ukieronkowywal w tym stylu. . . Mysle ze to bedzie to Pozdro all
und3r Napisano 20 Lipiec 2005 Napisano 20 Lipiec 2005 No widzę że jeszcze masz wiele pracy przed soba :) Powodzenia. Bardzo dobry pomysł ! Zobaczymy co z tego wyjdzie!
andrzejp Napisano 21 Lipiec 2005 Autor Napisano 21 Lipiec 2005 No widzę że jeszcze masz wiele pracy przed soba :) Powodzenia. Bardzo dobry pomysł ! Zobaczymy co z tego wyjdzie! Faktycznie sporo jeszcze przedemna ale jakos idzie, dobrze ze teraz sie zrobila brzydka pogoda wiec moze bedzie wiecej czasu na to, bo tak to za duzo na plazy sie siedzialo :P :D a nie robilo Pozdro
andrzejp Napisano 21 Lipiec 2005 Autor Napisano 21 Lipiec 2005 Wydaje mi sie ze teraz to juz wyglada jak babeczka i nawet powiem wiecej, fajna babeczka Teraz bede pracowal na fryzurka, wiec moze juz wieczorkiem pierwsze screeny sie pojawia Ciekawe jak to bedzie wychodzic :) Pozdro all
Leru Napisano 21 Lipiec 2005 Napisano 21 Lipiec 2005 no te piersi niby ma, ale jak to się mówi "jedna jaskółka wiosny nie czyni" ;) Proporcje są niewłaściwe, popraw je w jakiś prosty sposób.
andrzejp Napisano 21 Lipiec 2005 Autor Napisano 21 Lipiec 2005 ddp. no zobaczymy co z tego wyniknie, wiec czekam na pierwsze konkretne rendery :D Wlasnie juz wyniknelo, po 20 dniach pracy :)
pomiot Napisano 21 Lipiec 2005 Napisano 21 Lipiec 2005 yoł.. popraw stopy i poszerz chyba lekko bioderka... a tak to jest całkiem nieźle :) będzie ubrana podobnie jak na zamieszczonej referce? mniami:)
andrzejp Napisano 22 Lipiec 2005 Autor Napisano 22 Lipiec 2005 yoł.. popraw stopy i poszerz chyba lekko bioderka... a tak to jest całkiem nieźle :) będzie ubrana podobnie jak na zamieszczonej referce? mniami:) Bedzie na pewno w tym stylu co na zdjadku :P A jak narazie mam probne rendery twarzy z wlosami. Troche to smiesznie wyglada ale juz daje pogladzik jak to bedzie wygladalo. Pozdro all
KLICEK Napisano 23 Lipiec 2005 Napisano 23 Lipiec 2005 jest calkiem calkiem :) popracuj nad nia jeszcze KONIECZNIE z refkami koniecznie a bedzie jeszcze lepiej :) powodzenia w bitwie :)
RK Napisano 23 Lipiec 2005 Napisano 23 Lipiec 2005 Trochę azjatycką ma twarz- strasznie szeroką. Może ściągnij ją trochę ? Zapowiada sie bardzo miło.
Master Kiełbaster Napisano 24 Lipiec 2005 Napisano 24 Lipiec 2005 zbyt płaskie czoło, oczy za szerokio i cała głowa za duża
andrzejp Napisano 24 Lipiec 2005 Autor Napisano 24 Lipiec 2005 zbyt płaskie czoło, oczy za szerokio i cała głowa za duża Tzn na razie moze to tak wygladac, ze czolko ma troszke plaskawe ale jak dojda do tego teksturki to bedzie inaczej wygladac. Na pewno dojdzie troszke zmian.
andrzejp Napisano 24 Lipiec 2005 Autor Napisano 24 Lipiec 2005 Trochę azjatycką ma twarz- strasznie szeroką. Może ściągnij ją trochę ? Zapowiada sie bardzo miło. Jeszcze troszke zmian bedzie, zeby twarzyczka wygladala bardziej schludnie. . . :)
andrzejp Napisano 25 Lipiec 2005 Autor Napisano 25 Lipiec 2005 Pierwszy screenek z teksturka twarzy, wyglada znacznie przyjemniej :)
pomiot Napisano 25 Lipiec 2005 Napisano 25 Lipiec 2005 niom wygląda już fajniej.. tylko włosy wchodzą za nisko na czoło... do góry z nimi :)
andrzejp Napisano 28 Lipiec 2005 Autor Napisano 28 Lipiec 2005 Pierwsze screnn, z detalami ubrania, do tego dojdzie jeszcze przepaska w pasie, ale narazie jest cos takiego. . . za dwa dni powinny byc juz screeny z teksturkami, gdyz szukam ciagle referkow do tekstur, co nie jest latwym zadaniem ;( Jesli znacie dobre stronki z takimi rzeczami nie obraze sie jak cos byscie zaproponowali :P z gory dzieki Pozdro all
Kedzior Napisano 28 Lipiec 2005 Napisano 28 Lipiec 2005 cacy modelik , podoba mi sie takie wyraziste twarze to in plus in minus to włosy wyrastają jakoś nie tak jak powinny, za mało ich tam jets w tym miejscu oraz wydaje mi sie powinny jakos bardziej wchodzic w skore. przemysl jescze. zaznczylem na załoczniku o so chosi. pozdrawiam
andrzejp Napisano 28 Lipiec 2005 Autor Napisano 28 Lipiec 2005 cacy modelik , podoba mi sie takie wyraziste twarze to in plus in minus to włosy wyrastają jakoś nie tak jak powinny, za mało ich tam jets w tym miejscu oraz wydaje mi sie powinny jakos bardziej wchodzic w skore. przemysl jescze. zaznczylem na załoczniku o so chosi. pozdrawiam Poprawilem to juz przedwczoraj ale nie umieszczalem tego z przeoczenia. Planuje jej zrobic dluzsze wlosy, ale to wszystko czas przyniesie. Pozdro all
andrzejp Napisano 1 Sierpień 2005 Autor Napisano 1 Sierpień 2005 Byla mala przerwa ale chyba warto, troszke meczylem sie ze skora... Ostatnio troszke mniej czasu Ale mimo to efekt dobry :P
Master Kiełbaster Napisano 1 Sierpień 2005 Napisano 1 Sierpień 2005 za cieniutkie przedramiona, jest za wąska w biodrach. referek skóry poszukaj na stronach z bielizną
Cruzh3r Napisano 1 Sierpień 2005 Napisano 1 Sierpień 2005 Model bardzo ładny i w 100% popieram Hermana z pierwszych postów. Zmarnowany temat. Model ładny pod względem modelingu nie pomysłu. Bo wygląda jak facetka która zaraz ma zamiar jeżdzić na kosmicznym windsurfingu, a potem iśc do międzygalaktycznego centrum handlowego w krainie Jet'a Jetsona. Te rękawiczki rodem z kreskówki Hanna Barbery:).
andrzejp Napisano 7 Sierpień 2005 Autor Napisano 7 Sierpień 2005 Co do tego ze postac wyglada jak z jetsonow, to moze to tak wygladac, caly czas to wszystko jest w fazie modelowania. Zmienie to w jakis inny sposob... Jednak ostatnio mam troszke malo czasu gdyz pracuje w wakacje no i troszke malo czasu.... No ale teraz screen z wodospadu, z ktorego planuje zrzucic moja postac... Wydaje mi sie ze to bedzie dobry klimat do postaci.... Pozdro
andrzejp Napisano 9 Sierpień 2005 Autor Napisano 9 Sierpień 2005 Dalszy updacik terenu... 3 drzewka i mala traweczka... Planuje tu dodac wieksza trawke + w wodzie jakies fajne rosliny wodne nad wodospadem jakis fajny klimatyczny mostek z ktorego mozna by bylo zrzucic moja bohaterke :)... Zobaczymy jak to bedzie sie posowalo na przod... Pozdro
andrzejp Napisano 10 Sierpień 2005 Autor Napisano 10 Sierpień 2005 Moja pracka sie rozwija, wyglada znacznie przyjemniej :P
Rekomendowane odpowiedzi