Hatred Napisano 14 Sierpień 2005 Napisano 14 Sierpień 2005 heh ja tez dawno nic nie dawalem, mialem zrobic realistyczna texturke, model dostalem unwrap: 4h textura: 2048x2048 3dni ( z przerwami na jedzienie, dziewczyne, jedzenie, kabarety, spanie, jedzenie, dziewczyne jedzenie) na superultra szybkim komputerku :) moze wreszcie dne mi bedzie zarobic na nowy poprosze o krytyke to moze zdaze jescze co nieco popoprawiac do jutra :)
Knysha Napisano 14 Sierpień 2005 Napisano 14 Sierpień 2005 Imo bardzo ladne. Bardzo dobra i szczegolowa tekstura :). 5+/6
arcade Napisano 14 Sierpień 2005 Napisano 14 Sierpień 2005 Orzesz :D Ta teksturka jest po prostu słodka :) Bardzo mi się podoba :) Jeżeli mam coś skrytykować - to nie rozumiem co to jest ta linia przy końcu kompresora (obiegająca go wokoło) taka czarna przy uchwycie, no ;) Trochę się imo nie tłumaczy - czy to jest wgłębienie, czy nit od lutowania? Czemu te rysy na metalu przebiegają też przez nią? :) ogólnie jest full wypas :)
_michal Napisano 14 Sierpień 2005 Napisano 14 Sierpień 2005 Jeżeli model nie będzie się przewracać, to pod spodem bym dodał cień. Teraz tam się za bardzo świeci. Nalepka też jakaś nijaka. Poza tym cud, miód i orzeszki. Świetna robota.
Christian Noir Stein Napisano 14 Sierpień 2005 Napisano 14 Sierpień 2005 Świetnie poza ta wstrętną nalepką - łapki korciły żeś musiał MERGE dawać? :> I tak jak Empeck pisze przyciemniłbym dół. A tak poza tym świetnie. Pakój walizki za tydzien wyruszamy! :)
AGmakonts Napisano 14 Sierpień 2005 Napisano 14 Sierpień 2005 No no świetne, teksturki wymiatają ale: ten spaw mógł byś zrobić lepiej, no i prosił bym o ujęcie zza kompresora;]
Hindus Napisano 15 Sierpień 2005 Napisano 15 Sierpień 2005 normalny miód :] co do modeliku ciekawi mnie ile ma poly ? textury 1klasa ;)
Hatred Napisano 15 Sierpień 2005 Autor Napisano 15 Sierpień 2005 Klicus Hindus dziks :) a polycount, po tym jak wziolem go na warsztat troszke to na 4048triangles sie zaczymalo ( znowu takich neiwiadomo jakich zmian nie zrobilem wsumie :), chodz gdybym mial to modelowac troszke inaczej bym duzo rzeczy rozwiazal...
Por@szek Napisano 15 Sierpień 2005 Napisano 15 Sierpień 2005 Zrob ze cos z ta opona. No, ze na forum musialem sie fatygowac. Wstyc sie. Oddawaj lajtmape.
Christian Noir Stein Napisano 15 Sierpień 2005 Napisano 15 Sierpień 2005 Poraszek - to od ciebie też ukradł LIGHTMAPE?! :D To złodziej moją też trzyma :P
rzuq Napisano 15 Sierpień 2005 Napisano 15 Sierpień 2005 nie zapomnij dodac rejestracji i kilku ujec z blurem jak smiga po autostradzie ;)) urosles w moich oczach hatred - tak trzymac
sartr Napisano 15 Sierpień 2005 Napisano 15 Sierpień 2005 texturka superancko bajerancka - ale tą nalepke wywal bo skupia wzrok a jest do ^%$^
Hatred Napisano 15 Sierpień 2005 Autor Napisano 15 Sierpień 2005 ascie sie dowalili do tej nalepki :) wyostrzylem ja nieco wiec juz nie jest taka z kosmosu i namalowalem brud na kolach :D dzieki za komenty :D pomogly mi bardzo :), pozatym podziekowka szczegolna dla Poraszka i Krystiana :)
KLICEK Napisano 15 Sierpień 2005 Napisano 15 Sierpień 2005 ... mi sie wlasnie ta nalepka najbardziej podoba :)
Hatred Napisano 15 Sierpień 2005 Autor Napisano 15 Sierpień 2005 nie zdazylem obaczyc przed editem, co zes tam napisal empeck?? ...model juz wprawdzie polecial ale jak cos to zmienie zeby juz byl tak megawypasiony :)
_michal Napisano 15 Sierpień 2005 Napisano 15 Sierpień 2005 Wstyd się przyznać :P Napisałem żebyś pokazał texturkę, hehe, bo pracuję na niskiej gów..nej rozdzielczości i nie wpadłem na ten genialny pomysł by przesunąć wątek w bok. U mnie było tylko widać obrazek z kwadracikami, ten obok z texturką już nie. hyhy. Wyszedłem na durnia ;)
Por@szek Napisano 15 Sierpień 2005 Napisano 15 Sierpień 2005 A eMPeckowi gratulujemy ... ciezkich dni ;)
_michal Napisano 15 Sierpień 2005 Napisano 15 Sierpień 2005 Christian mnie naprostował, thx :* Por@szek - :P hehe Hatred - trzymam kciuki.
Hatred Napisano 15 Sierpień 2005 Autor Napisano 15 Sierpień 2005 jakiego tam znowu durnia :D poprostu czas kupic wiekszy monitorek :) dzieks za komenty panowie w tym watku :) milej nocy zycze... chodz moja do najmilszych nie bedzie nalezec :( Krystian zabije ::::DDDD
intoxicate Napisano 16 Sierpień 2005 Napisano 16 Sierpień 2005 Dasz rade Hatred. nie zdziwie sie jak bedziesz mial tyle kasy aby mi kupic jeszcze nowego kompa :P muhe Juz Ci mowilem co mysle o tej teksturce... dzisiaj bedzie Twoj dzien Krzysiu :] Pozdro od tego knota ktory ciagle przeszkadza Ci na gg ;)
Hatred Napisano 16 Sierpień 2005 Autor Napisano 16 Sierpień 2005 szefunciu co za glupoty pleciesz, uspokoj sie, czymaj fason i badz gangsta dalej! dzieks za dobre slowa :)
PAINbringer Napisano 17 Sierpień 2005 Napisano 17 Sierpień 2005 Jak wszedłem na ten wątek to mimowolnie wypsneło mi sie 'o qr@#$!' :) Zastanawiam się tylko kiedy sie tego nauczyłeś?? Głębia koloru na tym czerwonym metalu jest po prostu cudowna, świetne zbalansowanie czerni. O wiele gorzej z tym silnikiem tej sprężarki, ale to nic; i tak model wypas 1.klasa. Jestem ciekaw ile zajęło przyżądzenie tej teksturki (?) A no i naklejka rules oczywiście! :) Pozdrawiam!
Hatred Napisano 17 Sierpień 2005 Autor Napisano 17 Sierpień 2005 no dziki wielkie, texturke tak jak juz pisalem u samej gory zrobilem w niecale 3 dni (z tego stracilem duuuzo czasu na uzeranie sie z wolnym komputerem i ciagle przerwy na przyjemnosci wielorakie :) ) do zobaczonka panowie jade na zasluzone wakacje do niedzieli :)
RA Napisano 18 Sierpień 2005 Napisano 18 Sierpień 2005 Moze to pytanie juz padlo, ale do jakiego rodzaju gry jest przeznaczony ten model? FPP, RPG? pozdrawiam
Christian Noir Stein Napisano 19 Sierpień 2005 Napisano 19 Sierpień 2005 RA - to był art test nie mówiono nam do czego ma być :)
bartonfink Napisano 28 Sierpień 2005 Napisano 28 Sierpień 2005 bardzo - bardzo ładna teksturka :)- modelik dzieki niej wyglada jak by mial sie rozleciec po jednym kopnieciu :)- no i gratuluje job-a w PCF pozdro
kurt_hectic Napisano 6 Wrzesień 2005 Napisano 6 Wrzesień 2005 barton,,,robisz ********* modele, jak bys sie dobrze zakrecil to GWARANTUJE Ci, nie musialbys sie bawic w bz...szczeze> dla mnie to przykre... tj. to, ze nic porzadnego nie masz...
intoxicate Napisano 7 Wrzesień 2005 Napisano 7 Wrzesień 2005 a skad wiesz ze dla Bartona BZ jest czyms porzadnym ? Kurt - Twoim podejsciem zaczynasz mnie troche draznic, naprawde. Zajmij sie lepiej swoimi sprawami, a nam daj spokoj ,moze kiedys Cie mile zaskoczymy. Z Twoim nastawieniem nigdy nie bedziesz tworzyl tego co lubisz za pieniadze - to wymaga POSWIECENIA. Mam w ekipie sporo ludzi ktorzy bardzo poswiecili sie projektowi i chwala im za to, dzieki takim ludzia mamy szanse zostac firma, z duzym budrzetem. ale wracajac: Myslisz ze Hatred siedzial sobie w domu i nic nie robil? albo robil co mu napadlo... (tak sie nie da) Hatred zrobil bardzo duzo dla Burzuazji i mozna powiedziec ze dzieki wkroczeniu w nasze szeregi udalo mu sie zdobyc prace jaka teraz posiada. Bardzo mu dziekuje za to co zrobil dla nas - dzieki niemu doszlismy do milestonow do jakich nawet nikt nie podejzewal ze dojdziemy. Barton na pewno zdobylby prace w PCF i nawet z nim o tym porozmawiam, moze uda mi sie pomoc. ale Twoje slowa: "dla mnie to przykre... tj. to, ze nic porzadnego nie masz..." Sa bzudra... skad wogole wiesz jak wyglada praca Bartona twierdzac cos takiego? zostawie sobie komentarze tego cytatu dla siebie.
General Straw Napisano 7 Wrzesień 2005 Napisano 7 Wrzesień 2005 Bardzo dobra i realistyczna tekstura. Gratuluje. :)
Hatred Napisano 7 Wrzesień 2005 Autor Napisano 7 Wrzesień 2005 nom to Kolos ci dobrze odpowiedzial!, generale dzieki :)
LISEK Napisano 7 Wrzesień 2005 Napisano 7 Wrzesień 2005 No rzeczywiscie Kurt_hectic sie nie ladnie zachowal, ja rowniez gratukuje zasluzonej roboty w PCF... POzdrawiam
bartonfink Napisano 13 Wrzesień 2005 Napisano 13 Wrzesień 2005 Sory Hatred za offtopa :) - kurt_hectic-> dzieki za docenienie modeli . Jesli chodzi o prace - to narazie nie nazekam :). Zostawilem sobie jedno zrodlo - z ktorego czerpie pieniazki - i narazie jestem w tak komfortowej sytuacji - ze nie musze zarazbiac na siebie(poprostu sobie dorabiam). Jesli chodzi o team BZ - to ja w nich wieze - bo widze zaj. entuzjazm i poswiecenie(sersio serio).Czas ten napewno nie bedzie stracony - bo kazdy model/tekstura ktory zrobie dla bz to kolejny model do portfolio.Pozatym na PCF swiat sie nie konczy - mam oczywiscie OGROMNY szacunek dla calego temu - za naprawde pro podejscie do sprawy. Pozdro i nie robmy off topa juz :)
ttaaddeekk Napisano 14 Wrzesień 2005 Napisano 14 Wrzesień 2005 niezle trzyma klimat hl2ki tylko mozna bybylo zrobic czystsze texturki bo to wyglada troche jakbys nalozym kilka tex metalu na siebie ps jaki silnik wyciagnie texturki po 2048 na jednym obiekcie. ogulnie bardzo wysoki poziom, pokazlbys jak to wyglada bez gi najlepsza imho tex jest na silniczky, ogulnie respekt pozdro
Hatred Napisano 14 Wrzesień 2005 Autor Napisano 14 Wrzesień 2005 jesli chodzi Ci tadek o texturke silnika to poprostu wzielem sobie z tej fotki i zaduzo nie przerabialem jej
JmTm00 Napisano 14 Wrzesień 2005 Napisano 14 Wrzesień 2005 Za teksturke to juz Cie chwalic nie bede ;)....ale dlaczego komresor?
ttaaddeekk Napisano 14 Wrzesień 2005 Napisano 14 Wrzesień 2005 nice :] muglbys sie zainteresowac normal mapami bo sa ostatni w modzie, i fajnie jakby byl bardziej kolorowy ten kompresorek a nie takie desaturate (nie pomysl ze sie czepiam, poprostu staram sie cos doradzic)
Hatred Napisano 15 Wrzesień 2005 Autor Napisano 15 Wrzesień 2005 hmmm tadziu obczaj czy z twoim monitorkiem nie jest cos nie tak, bo na moikm crt w domu wyglada dobrze a tutaj w pracy na lcd podobnie, wiec moze w tym lezy problem co do normal map: nom sa w modzie ale ciezko cokolwiek zrobic maja PIII450Mhz w domku :)
Rekomendowane odpowiedzi