hkropinski Napisano 15 Sierpień 2005 Napisano 15 Sierpień 2005 Witam! Niedawno na stronie Neostraday mogliśmy przeczytać o zapowiedzi nowego, bardzo szybkiego łącza internetowego. Telekomunikacja przedstawiła Neostradę TP pobierającą dene z prędkością sześciu Mb/s ( !!! ). To zdecydowanie największa prędkość wśród uzytkowników standardowego stałego łącza. Jedynym ograniczeniem jest transfer - 50 GB miesięcznie... Czytaj więcej
urban Napisano 15 Sierpień 2005 Napisano 15 Sierpień 2005 osobiście jestem w netii i nie jestem z tego zadowonony bo netia jest zacofana
piotrek Napisano 15 Sierpień 2005 Napisano 15 Sierpień 2005 Jedynym ograniczeniem :) - poważnym i niechcianym ograniczeniem... Po co komu taki transfer z tym limitem??
rowr Napisano 15 Sierpień 2005 Napisano 15 Sierpień 2005 hemmm bylo to juz kiedys :] a co do 50 giga przy takim laczu to porazka jak dla mnie
urban Napisano 15 Sierpień 2005 Napisano 15 Sierpień 2005 no tak 50 GB to bardzo bardzo mało choć cena łącza jest dosyć niska
hkropinski Napisano 15 Sierpień 2005 Autor Napisano 15 Sierpień 2005 tak, popieram - przydało by się 100 dla takiego łącza albo nawet 150... a najlepiej jak netia bez ograniczeń... a ja mam 1Mb/s i 25GB i jeszcze nie przekroczyłem limitu choć kilka razy miałem po 24GB;-))
GRiPi Napisano 15 Sierpień 2005 Napisano 15 Sierpień 2005 jakby nie bylo ograniczenia, to by mozna kafejke na tym laczu zalozyc :P
piotrek Napisano 15 Sierpień 2005 Napisano 15 Sierpień 2005 heh, tak to można sobie malutki serwerek WWW np. założyć w domciu :) EDIT: malefatal - czyli nici z serwerka...
MF Napisano 15 Sierpień 2005 Napisano 15 Sierpień 2005 Zapominacie panowie ze to lacze asynchroniczne, uploadu jest 0,25 MBit co jest porazka w stosunku do 6 Mbit downloadu ;)...
imprecis Napisano 15 Sierpień 2005 Napisano 15 Sierpień 2005 hemmm bylo to juz kiedys :] a co do 50 giga przy takim laczu to porazka jak dla mnie Zauwazylem ze wiekszosc ludzi mysli ze jak ma lacze 56kb/s i sciaga tyle co na laczu 6mb/s to wiecej transferu zuzywa.....Przeciez to bez znaczenia czy sciagniemy 700mb film czy moze bedziemy ogladali strony na laczu 6mb czy 56kb, zuzyjemy tyle samo transferu.....50gb to duzo i moim zdaniem wystarczajaco. jakby nie bylo ograniczenia, to by mozna kafejke na tym laczu zalozyc :P Dlatego są, żeby kafejki kupowały DSL ktory jest duzo drozszy :)
Knysha Napisano 15 Sierpień 2005 Napisano 15 Sierpień 2005 ...50gb to duzo i moim zdaniem wystarczajaco... Hmm - 50GB wykorzystalbym w gora 3-4 dni :)
rowr Napisano 15 Sierpień 2005 Napisano 15 Sierpień 2005 hemmm ja mam dsla i 50 giga to nie jest duzo jak dla mnie wiec dlatego tak pisze ...zreszt a jak ktos bedzie chcial to i tak wezmie ja tylko mowie ze te ograniczenie jest nie dla mnie...
imprecis Napisano 15 Sierpień 2005 Napisano 15 Sierpień 2005 Ja mam neo 512 i zużywam razem z ojcem 10-15GB miesięcznie, więc dla mnie to sporo :) Skoro 50GB nie jest dużo dla ciebie to zgaduje że kompa masz włączonego non stop, bo średnia to 1,6 GB na dzień :)
rowr Napisano 15 Sierpień 2005 Napisano 15 Sierpień 2005 okolo 2 czasem wiecej i faktycznie non stop chodzi
javor Napisano 15 Sierpień 2005 Napisano 15 Sierpień 2005 pogłupieliście ?????? ach te polskie piractwo ...... skoro 50GB to dla was mało to domyślam się że ściągacie z sieci każdą nową gre i każdy nowy film .... itd i po co wam to ????
SWRSC Napisano 16 Sierpień 2005 Napisano 16 Sierpień 2005 Bo niektorzy bawią sie w taką zabawe: Kto uzbieraw ięcej filmow :) pol obejrzy, pol nie, ale przed kolegami sie pochwali swoim zbiorem :)
Kakrotto13 Napisano 16 Sierpień 2005 Napisano 16 Sierpień 2005 tak 50 GB to jest sporo ja majac neo 512 i 15GB nie wykozystuje ich ... majac 50GB poprostu nie mial bym czym ich zapchac ;]
Remedy Napisano 16 Sierpień 2005 Napisano 16 Sierpień 2005 50GB to dużo? Dla jednego tak dla innego nie. Przykład: słucham radia internetowego (192kbits czyli 19KB/s), które gra u mnie niemal 24 godziny na dobę a to w miesiącu, który ma 31 dni daje 49696,87 MB (48,53 GB) transferu. Czyli nie mogę już pościągać animacji z CG Talk bo limit się niemal wyczerpał, nie mogę poprzeglądać stron, bo limit się niamal wyczerpał. Ktoś powie, jakim trzeba być popaprańcem żeby słuchać radia 24/7. Kazdy ma swoje potrzeby i widać, że tak banalną czynnością jak słuchaniem radia można wyczerpć limit. Ja z zasady jestem przeciwko takiemu kure...twu jak limit. Płacę - żądam. Proste. Limit to gówno.
hkropinski Napisano 16 Sierpień 2005 Autor Napisano 16 Sierpień 2005 Remedy -> z jednej strony masz rację z drugiej już nie. napisałeś - "płacę - żądam". ale żeby płacić musisz podpisać umowę. a jak podpisujesz umowę to widzisz, że masz limit. jak podpiszesz to zgadzasz się z warunkami umowy. jak ci to nie odpowiada to przechodzisz do netii i koniec kłopotu. jednak wtedy masz wolne łącze... JA POPIERAM - LIMIT TO GÓWNO
Leleń Napisano 16 Sierpień 2005 Napisano 16 Sierpień 2005 LIMIT TO GOWNO! ja mam radiowke i nie mam limitow:P.... 6mb/s kurde jabym mial w cala dyskografie cypress hilla w godzinke:O... btw. jest jeszcze jakas neostrada bez limitow? ps. hkropinski fajny news:)
xeav Napisano 16 Sierpień 2005 Napisano 16 Sierpień 2005 6 mb to prawie niemożliwe do osiągnięcia w P2P
Hatred Napisano 16 Sierpień 2005 Napisano 16 Sierpień 2005 mozliwe sciagasz 10 wideotutkuow na raz po 65kbps :P limit to gowno ale za taka cene sie oplaca, ja sam mam 2Mbps na 2 i limit 30 jakos sie wyrabimy :)
ReflectVision Napisano 16 Sierpień 2005 Napisano 16 Sierpień 2005 ja tam mam 512-tke i szczerze mowiac nie mam czego sciagac :) czasami jak nowy film wyjdzie to sciagne ale 15gb transferu nie wykorzystuje na miesiac :) pozdrawiam
Remedy Napisano 16 Sierpień 2005 Napisano 16 Sierpień 2005 hkropinski: mnie chodziło o to: jeżeli mam płacić to żądam odpowiedniego standardu :D. Też mam radiówkę i nie mam limitów jeno transfer czasem spada do 110KB/s a ja chcę cały czas 200 i więcej :P Co do P2P drodzy przyjaciele to sam byłem świadkiem jak (w Szwecji) ściągany był fim z prędkością 17MB/s (słownie siedemnaście magabajtów na sekundę) :o. 200Mbits łącze + ultra szybki hub w DC++. Now that's a fuckin speed huh? :P
GRiPi Napisano 17 Sierpień 2005 Napisano 17 Sierpień 2005 tsaaa w p2p jest problem ze ta druga strona rzadko ma wysoki transfer ;p fajnie jest miec osiedlowke przez lana i firmowego dc huba... film 700mb wtedy ciagnie 2 minuty :P co do limitow w neo - jak masz stara umowe i ja przedlozysz to nie masz, inaczej sie nie da chyba.
rowr Napisano 17 Sierpień 2005 Napisano 17 Sierpień 2005 pogłupieliście ?????? ach te polskie piractwo ...... skoro 50GB to dla was mało to domyślam się że ściągacie z sieci każdą nową gre i każdy nowy film .... itd i po co wam to ???? hehe mam celerona 533 gry mi juz nie chodza :) hemmm kiedys sciagalem duzo teledyskow,oprogramowania ,amatorskich filmow ,wysylanie i odbieranie projektow i wogole hemmm i jakos tego duzo jest :) hemmm swoja droga 6 mega nie wiem do czego mi by bylo teraz potrzebne jak dla mnie to na teraz za duzo nie wykorzystywal bym tego lacza moj kumpel ma teraz 2 mega i schodzi na 1 bo nie potrafi wykorzystac tego lacza a placic trzeba :] peace 666
imprecis Napisano 17 Sierpień 2005 Napisano 17 Sierpień 2005 hemmm kiedys sciagalem duzo teledyskow,oprogramowania ,amatorskich filmow ,wysylanie i odbieranie projektow i wogole hemmm i jakos tego duzo jest :) Chce zaznaczyć że transfer z tego co się orientuje to dotyczy tylko downloadu, upload jest bezograniczń :)
rowr Napisano 17 Sierpień 2005 Napisano 17 Sierpień 2005 mniejsza o to ale w czasach jak duzo kozystalem [hehe jak bym teraz nie korzystal :P] to naprawde strasznie duzo sie tracilo na przegladanie tego wszystkiego ,ogladanie animek i wogole i nie mowie tu o jakichs warezach bo nawet jak mam zassac jakis film to mi sie poprostu nie chce wole isc do kumpla poogladac ,ale na takie zwykle glupoty to w moim przypadku straszni duzo tego limitu by poszlo nie wiem nie chce mi sie klucic ja tylko mowie ze jak na takie lacze to 50 giga to malo...
kurt_hectic Napisano 18 Sierpień 2005 Napisano 18 Sierpień 2005 hahaha, > mieszkam 20 km od stolicy I TU JUZ NEOSTRANA NIE DOCHODZI !!!!! . wezcie , bo az mnie krew zalewa.... (mam neta przez radio, bez ograniczen). a co do p2p > to mi sciaga max 5kb/s, ale p2p sa ...the best po prostu, gdzie znajdziecie : maxwell render, TT , i tysiace innych rzeczy od 3d ?. na torrentach, nigdy, no chyba ze w skepie^^.
Rekomendowane odpowiedzi