Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam! Niedawno na stronie Neostraday mogliśmy przeczytać o zapowiedzi nowego, bardzo szybkiego łącza internetowego. Telekomunikacja przedstawiła Neostradę TP pobierającą dene z prędkością sześciu Mb/s ( !!! ). To zdecydowanie największa prędkość wśród uzytkowników standardowego stałego łącza. Jedynym ograniczeniem jest transfer - 50 GB miesięcznie...

Czytaj więcej

• Odpowiedzi 29
  • Wyświetleń 2,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

osobiście jestem w netii i nie jestem z tego zadowonony bo netia jest zacofana

Napisano

Jedynym ograniczeniem :) - poważnym i niechcianym ograniczeniem...

Po co komu taki transfer z tym limitem??

Napisano

hemmm bylo to juz kiedys :] a co do 50 giga przy takim laczu to porazka jak dla mnie

Napisano

no tak 50 GB to bardzo bardzo mało choć cena łącza jest dosyć niska

Napisano
  • Autor

tak, popieram - przydało by się 100 dla takiego łącza albo nawet 150... a najlepiej jak netia bez ograniczeń... a ja mam 1Mb/s i 25GB i jeszcze nie przekroczyłem limitu choć kilka razy miałem po 24GB;-))

Napisano

jakby nie bylo ograniczenia, to by mozna kafejke na tym laczu zalozyc :P

Napisano

heh, tak to można sobie malutki serwerek WWW np. założyć w domciu :)

EDIT:

malefatal - czyli nici z serwerka...

Napisano

Zapominacie panowie ze to lacze asynchroniczne, uploadu jest 0,25 MBit co jest porazka w stosunku do 6 Mbit downloadu ;)...

Napisano
hemmm bylo to juz kiedys :] a co do 50 giga przy takim laczu to porazka jak dla mnie

Zauwazylem ze wiekszosc ludzi mysli ze jak ma lacze 56kb/s i sciaga tyle co na laczu 6mb/s to wiecej transferu zuzywa.....Przeciez to bez znaczenia czy sciagniemy 700mb film czy moze bedziemy ogladali strony na laczu 6mb czy 56kb, zuzyjemy tyle samo transferu.....50gb to duzo i moim zdaniem wystarczajaco.

jakby nie bylo ograniczenia, to by mozna kafejke na tym laczu zalozyc :P

Dlatego są, żeby kafejki kupowały DSL ktory jest duzo drozszy :)

Napisano
...50gb to duzo i moim zdaniem wystarczajaco...

Hmm - 50GB wykorzystalbym w gora 3-4 dni :)

Napisano

hemmm ja mam dsla i 50 giga to nie jest duzo jak dla mnie wiec dlatego tak pisze ...zreszt a jak ktos bedzie chcial to i tak wezmie ja tylko mowie ze te ograniczenie jest nie dla mnie...

Napisano

Ja mam neo 512 i zużywam razem z ojcem 10-15GB miesięcznie, więc dla mnie to sporo :) Skoro 50GB nie jest dużo dla ciebie to zgaduje że kompa masz włączonego non stop, bo średnia to 1,6 GB na dzień :)

Napisano

pogłupieliście ?????? ach te polskie piractwo ...... skoro 50GB to dla was mało to domyślam się że ściągacie z sieci każdą nową gre i każdy nowy film .... itd

i po co wam to ????

Napisano

Bo niektorzy bawią sie w taką zabawe: Kto uzbieraw ięcej filmow :) pol obejrzy, pol nie, ale przed kolegami sie pochwali swoim zbiorem :)

Napisano

tak 50 GB to jest sporo ja majac neo 512 i 15GB nie wykozystuje ich ... majac 50GB poprostu nie mial bym czym ich zapchac ;]

Napisano

50GB to dużo? Dla jednego tak dla innego nie. Przykład: słucham radia internetowego (192kbits czyli 19KB/s), które gra u mnie niemal 24 godziny na dobę a to w miesiącu, który ma 31 dni daje 49696,87 MB (48,53 GB) transferu. Czyli nie mogę już pościągać animacji z CG Talk bo limit się niemal wyczerpał, nie mogę poprzeglądać stron, bo limit się niamal wyczerpał. Ktoś powie, jakim trzeba być popaprańcem żeby słuchać radia 24/7. Kazdy ma swoje potrzeby i widać, że tak banalną czynnością jak słuchaniem radia można wyczerpć limit. Ja z zasady jestem przeciwko takiemu kure...twu jak limit. Płacę - żądam. Proste. Limit to gówno.

Napisano
  • Autor

Remedy -> z jednej strony masz rację z drugiej już nie. napisałeś - "płacę - żądam". ale żeby płacić musisz podpisać umowę. a jak podpisujesz umowę to widzisz, że masz limit. jak podpiszesz to zgadzasz się z warunkami umowy. jak ci to nie odpowiada to przechodzisz do netii i koniec kłopotu. jednak wtedy masz wolne łącze... JA POPIERAM - LIMIT TO GÓWNO

Napisano

LIMIT TO GOWNO! ja mam radiowke i nie mam limitow:P.... 6mb/s kurde jabym mial w cala dyskografie cypress hilla w godzinke:O... btw. jest jeszcze jakas neostrada bez limitow? ps. hkropinski fajny news:)

Napisano

6 mb to prawie niemożliwe do osiągnięcia w P2P

Napisano

mozliwe sciagasz 10 wideotutkuow na raz po 65kbps :P

limit to gowno ale za taka cene sie oplaca, ja sam mam 2Mbps na 2 i limit 30 jakos sie wyrabimy :)

Napisano

ja tam mam 512-tke i szczerze mowiac nie mam czego sciagac :) czasami jak nowy film wyjdzie to sciagne ale 15gb transferu nie wykorzystuje na miesiac :) pozdrawiam

Napisano

hkropinski: mnie chodziło o to: jeżeli mam płacić to żądam odpowiedniego standardu :D. Też mam radiówkę i nie mam limitów jeno transfer czasem spada do 110KB/s a ja chcę cały czas 200 i więcej :P Co do P2P drodzy przyjaciele to sam byłem świadkiem jak (w Szwecji) ściągany był fim z prędkością 17MB/s (słownie siedemnaście magabajtów na sekundę) :o. 200Mbits łącze + ultra szybki hub w DC++. Now that's a fuckin speed huh? :P

Napisano

tsaaa w p2p jest problem ze ta druga strona rzadko ma wysoki transfer ;p fajnie jest miec osiedlowke przez lana i firmowego dc huba... film 700mb wtedy ciagnie 2 minuty :P co do limitow w neo - jak masz stara umowe i ja przedlozysz to nie masz, inaczej sie nie da chyba.

Napisano
pogłupieliście ?????? ach te polskie piractwo ...... skoro 50GB to dla was mało to domyślam się że ściągacie z sieci każdą nową gre i każdy nowy film .... itd

i po co wam to ????

hehe mam celerona 533 gry mi juz nie chodza :) hemmm kiedys sciagalem duzo teledyskow,oprogramowania ,amatorskich filmow ,wysylanie i odbieranie projektow i wogole hemmm i jakos tego duzo jest :)

hemmm swoja droga 6 mega nie wiem do czego mi by bylo teraz potrzebne jak dla mnie to na teraz za duzo nie wykorzystywal bym tego lacza moj kumpel ma teraz 2 mega i schodzi na 1 bo nie potrafi wykorzystac tego lacza a placic trzeba :]

peace 666

Napisano
hemmm kiedys sciagalem duzo teledyskow,oprogramowania ,amatorskich filmow ,wysylanie i odbieranie projektow i wogole hemmm i jakos tego duzo jest :)

Chce zaznaczyć że transfer z tego co się orientuje to dotyczy tylko downloadu, upload jest bezograniczń :)

Napisano

mniejsza o to ale w czasach jak duzo kozystalem [hehe jak bym teraz nie korzystal :P] to naprawde strasznie duzo sie tracilo na przegladanie tego wszystkiego ,ogladanie animek i wogole i nie mowie tu o jakichs warezach bo nawet jak mam zassac jakis film to mi sie poprostu nie chce wole isc do kumpla poogladac ,ale na takie zwykle glupoty to w moim przypadku straszni duzo tego limitu by poszlo nie wiem nie chce mi sie klucic ja tylko mowie ze jak na takie lacze to 50 giga to malo...

Napisano

hahaha, > mieszkam 20 km od stolicy I TU JUZ NEOSTRANA NIE DOCHODZI !!!!! . wezcie , bo az mnie krew zalewa.... (mam neta przez radio, bez ograniczen).

a co do p2p > to mi sciaga max 5kb/s, ale p2p sa ...the best po prostu, gdzie znajdziecie : maxwell render, TT , i tysiace innych rzeczy od 3d ?. na torrentach, nigdy, no chyba ze w skepie^^.